Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 237
  • 787
  •   1
Отговори
# 630
Бяхме на нефролог най- накрая и тъй като явно с теб сме един дол дренки по отношение на нощното кърмене, ще споделя, че нефроложката много се възмути, че още кърмя нощем, да не говорим, че е много интензивно, защото бебетата, които на този етап продължават да бъдат кърмени нощем, били бъдещите пациенти с нощно напикаване...?!?! Не знам вярво ли е, не е ли, но аз не виждам как на този етап мога да не го кърмя през нощта, тъй като нищо, ама нищо друго не може да го успокои докато не го накърмя- плаче силно до дупка....
Освен това трябвало да изпива по 800 мл вода дневно, ние пием 0 мл... кърмя го по цяла нощ, последно по някое време рано сутрин, после си е на друга храна...по някое време на обяд или ранния следобяд пак го кърмя заради самата течност (защото от водата повръща от отвращение), после пак яде няколко пъти нормална храна и чак вечер преди заспиване пак го кърмя- пак, за да поеме течност.
Реално той може да си кара изцяло през деня на храна, но не мога да го оставя без течности, затова се налага това кърмене. Не знам какво ще правя с тази вода. Става страшен проблем вече...
Кофти за Stokke количката. Много са ми симпатични на външен вид, ама винаги съм се чудила дали им е удобно на децата в тези малки кошове. От друга страна са високи и си мислих, че виждат повече и ще се кефят.

Аз съм много несериозна със зъбите.... четкам ги с една четка силиконов напръстник (от комплекта за хигиена на авент) без паста за зъби. Нямам още навик да ги мия често и като се сетя, но даже не е всеки ден 😳😳😳

За паста не е ли рано? Мисля си, че в началото е достатъчно само с водичка?

Памперсите: ползвам на ДМ - baby love, Pampers Active baby, Lupilu (само понякога и само за през деня, защото не издържат на напрежението нощем. То с толкова кърмене 🤣) аз си ги сменям и през нощта... примерно към 4 някъде, ама Актив бейбито не пропуска, а другите не издържат и до 4 🤣

Ако не се хранеше толкова през нощта, сиг нямаше да се налага да сменям.

# 631
Новичка И аз съм така с кърменето, ама нещо ме съм чувала кърмените бебета да се напикавали нощем, да не говорим че има жени които кърмят до 3. Аз пък говорих с една позната лекарка и тя каза, че между 11-13 месец е най лесно да промениш подобно навици, та аз ще изчакам да ги навърши и ще опитам да го Махна това среднощно цокане нон стоп, просто и аз не виждам как ще го успокоя. Явно ще трябва няколко нощи да по плачат и да намерят друг начин за заспиване.

И аз ползвам денем Лупилу и съм доволна, нощем гащички памперс и съм доволна. Засега тази схема ще изпозлвам докато работи.

На мен от вчера ми дадоха да пробвам една количка лятна на Лорели, ще сложа снимки защото не  я знам каква е..... искам само да кажа че е ужасна. Дали защото съм свикнала на голямата количка която едва ли не върви сама, на тази ме заболява гърба и ръцете да бутам. Материала не е толкова лош, обаче е много пластмасова. Може по новите модели и по скъпи да са по хубави ама тази според мен трябва да струва около 80лв макс Grinning
Понеже някой беше писал за Лорели, момичета отидете на живо да ги по бутате в магазина.
Аз ще бутам тази докато избера, но май ще взимам Косатото и на cam гледах един модел compass в магазина изглеждаше доста добре.

# 632
Глупости са това с водата. Може би е имала предвид общ прием на течности за денонощие. Нашата нефроложка каза 150-200мл вода на ден макс- повече натоварвало бъбреците. Не ме е питала за нощно кърмене.. не е и споменавала за проблеми. Колко приятелки имам, които си кърмят нощем. Изобщо не се връзвай на такива неща.

Аз бях писала за Лорели, но е друг модел. Много съм доволна. Лека и маневрена. Взехме я на промоция - 140лв иначе струва 180.
Бяхме на нефролог най- накрая и тъй като явно с теб сме един дол дренки по отношение на нощното кърмене, ще споделя, че нефроложката много се възмути, че още кърмя нощем, да не говорим, че е много интензивно, защото бебетата, които на този етап продължават да бъдат кърмени нощем, били бъдещите пациенти с нощно напикаване...?!?! Не знам вярво ли е, не е ли, но аз не виждам как на този етап мога да не го кърмя през нощта, тъй като нищо, ама нищо друго не може да го успокои докато не го накърмя- плаче силно до дупка....
Освен това трябвало да изпива по 800 мл вода дневно, ние пием 0 мл... кърмя го по цяла нощ, последно по някое време рано сутрин, после си е на друга храна...по някое време на обяд или ранния следобяд пак го кърмя заради самата течност (защото от водата повръща от отвращение), после пак яде няколко пъти нормална храна и чак вечер преди заспиване пак го кърмя- пак, за да поеме течност.
Реално той може да си кара изцяло през деня на храна, но не мога да го оставя без течности, затова се налага това кърмене. Не знам какво ще правя с тази вода. Става страшен проблем вече...
Кофти за Stokke количката. Много са ми симпатични на външен вид, ама винаги съм се чудила дали им е удобно на децата в тези малки кошове. От друга страна са високи и си мислих, че виждат повече и ще се кефят.

Аз съм много несериозна със зъбите.... четкам ги с една четка силиконов напръстник (от комплекта за хигиена на авент) без паста за зъби. Нямам още навик да ги мия често и като се сетя, но даже не е всеки ден 😳😳😳

Памперсите: ползвам на ДМ - baby love, Pampers Active baby, Lupilu (само понякога и само за през деня, защото не издържат на напрежението нощем. То с толкова кърмене 🤣) аз си ги сменям и през нощта... примерно към 4 някъде, ама Актив бейбито не пропуска, а другите не издържат и до 4 🤣

# 633
За водата - пробвай да дадеш вода, в която са варени плодове или зеленчуци. При нас малкия също не искаше да пие вода, но така някак го прилъгах и сега си пие чиста, преварена без проблем.

# 634
Здравейте, мами!
Ние днес бяхме на консултация. Малкия пак се уплаши от лекарките, плака малко, но бързо се успокои и започна да превзема кошетката Grinning
72см и 8400 е. Ще му правят 10-ти месец манту заради БЦЖ-то. Питах я какво да правим с това ходене, той стига до края на секцията и ми търси ръката, за да се хване и ходи. Каза, че е ок, да не го спирам, бил готов щом сам го търси. Вашите бебоци правят ли опити вече за ходене?

# 635
За водата пробвайте да давате със сламка, аз взех шише със сламка и той се научи да пие от него, сега си пие от кеф, че дърпа, повечето я плюва де, но голяма част изпива.

БМР може Ли да сложиш снимка на твоята Лорели, явно има значение от модела.

Моят пълзи, ходи по дивана, ако го държиш за ръка си ходи, докторите казаха да то оставям да се развива и да не го спирам Grinning и аз го оставям, взех му бебешка каска и сега пада на глава, реве и после продължава.

# 636
# 637
А колко си висока? Дръжката идва ли ти къса и да си удряш краката в задните гуми или спирачката?

# 638
И аз за първи път го чух това с напикаването, затова ви го и споделям...
Искам да ви попитам: вие по колко грама пюре давате на 1 хранене?
Моят крьощавелник изяжда понякога над 200 грама и аз се притеснявам да не би да му разширя стомахчето и да му е много това количество... Но не го тъпча аз, той си иска такива количества. Вие по колко давате?

# 639
  • Белгия
Вики от доста време прави опити за ходене. Ако го държа за ръка прави много хубави и стабилни стъпки. Пролази наскоро, но не е очарован - по-скоро ще допълзи до дивана, някой шкаф или масичката за да се изправи.

# 640
Привет, ние не сме водили малката на нефролог. Нито личната нито педиатърката ни каза че трябва. Това задължително ли е или е по желание? 😳
За пръв път чувам това за нощното кърмене и напикаването, като психолог ще ти кажа, че са съвсем други причините за нощнато напикаване.
Аз кърмя малката като е гладна да я оставя така ли или да не я взема като има нужда, специално за кърменето не слушам никакво мнение от никой. Вчера Ася Демирева имаше супер уебинар за кърменето и каза колкото по-дълго, толкова по-добре за детето, дори и да е на смесено хранене пак е по-добре, че приема кърма.

# 641
По принцип на 6 месеца педиатъра ти дава направление- рутинно е за всички деца, но аз не го заведох на време, а чак сега. Оглеждат на ехограф органчетата, най-вече бъбреците. Естествено, че ако не искаш, никой не може да те накар.
А по колко грама пюре изяждат вашите бебоци?

Привет, ние не сме водили малката на нефролог. Нито личната нито педиатърката ни каза че трябва. Това задължително ли е или е по желание? 😳
За пръв път чувам това за нощното кърмене и напикаването, като психолог ще ти кажа, че са съвсем други причините за нощнато напикаване.
Аз кърмя малката като е гладна да я оставя така ли или да не я взема като има нужда, специално за кърменето не слушам никакво мнение от никой. Вчера Ася Демирева имаше супер уебинар за кърменето и каза колкото по-дълго, толкова по-добре за детето, дори и да е на смесено хранене пак е по-добре, че приема кърма.

# 642
Не ми е къса дръжката. Малко ме дразни, че не се регулира като другата. Даже бих си я свалила леко. Около 172-3см съм висока.
Не съм си удряла краката в гумите досега 🤷🏼♀ Ама аз не я и бутам от много време.

Другото, което не ми харесва е, че няма нито едно джобче по нея и багажникът отдолу е открит и няма чанта. Свикнах си с другата, в която бутам всеъзможни неща и понеже е от полските - има всичко необходимо включено (дъждобрани, повивалник, комарник, термос, калъф за биба, джобове, голям багажник с цип, огромен сенник, зимен чувал, поставка за чаша и тн..) Тази има само комарник. Също разлика с голямата количка - няма амортисьори и не мога да го друсам да заспи 😁

Ама то няма как всичко да е топ. Исках просто лека количка, която да ползвам като пътуваме или като ходя някъде с колата. А тазистава на куфар и е супер за целта.

Новичка, за храненето да кажа, но ние не сме фактор и друг път съм се оплаквала. Малкият яде много малко. По 40-60грама някъде. Започнах захранване отначало и сега съвсем по малко хапва. Иначе това, което аз знам - месеците х10 + 100 т.е на 8м - 180грама. Нашата педиатърка беше казала още преди 2 месеца да давам по 190, защото е голям и имал нижда от повече калории. Ходи й обясни как охотно си хапва 🤣 🤷🏼♀

Не мисля, че е проблем да хапва по 200грама храна.

А колко си висока? Дръжката идва ли ти къса и да си удряш краката в задните гуми или спирачката?

# 643
Нашият яде около 200. Но аз му слагам 220, защото част от него отива в лигавника... Лекарката каза, че до 250гр може да стига порцията.
Иначе, аз винаги съм правила пюрето с вода. Той едвам издържа 2 часа сит с него... Днес педиатърката ми каза, че трябвало с АМ.
Вие с мляко ли го правите?

# 644
Aз слагам в кашата АМ и ако давам само зеленчуци без месо или жълтък, за да стане по-хранително, иначе си е гола салата само.

Общи условия

Активация на акаунт