Кой може да се меси във връзката?

• 4 910
  • 86
  •   1
Отговори
# 30
Нямала съм такава бариера, затова и не мога да бъде полезна със съвети за преодоляването й.

Когато във връзката има проблем, с който двамата партньори не могат да се справят, но желанието да продължат заедно е взаимно, за мен е редно да се обърнат към терапевт. В неутрална обстановка, с неутрален наблюдател, който е изучавал човешките взаимоотношения и психологичните им подбуди, нагласи и бариери.

Това за мен е по-добрият вариант от въвличането в ситуацията на приятели, родители, братя/сестри. Хората от този кръг често се явяват съюзници на единия на партньор, затова и не могат да бъдат от реална помощ.

# 31
  • SF
Съветници много! Кой от кого по-печен.
На практика никой от изброените (особено колеги, форум, брачен консултант...) не биха могли да се намесят никъде, не само във връзката, ако аз не го позволя.

Тук много често има теми, които се повдигат по болезнен въпрос "как да постъпя", "как да кажа на...", "моят приятел..", "колегите в работата ми...", "децата на мъжа ми... как да постъпя..."
Да де, но те се превръщат в една ляляджийница, в която всеки сипе съвети на килограм, а питащият нито може, нито иска да ги приложи. Особено, когато са от сорта на: аз такъв и 2 минути не бих търпяла, бих напуснала, бих сменила квалификацията, би избягал в чужбина, бих фалирал фирмата...

# 32
Освен да поискаш съвет от непознат във форум, в една връзка не може да се меси никой. Все пак ти познаваш партньора си и ти знаеш какви точно решения да вземеш. Родителите имат навика да се месят винаги в една връзка. Ако не одобрят партньора до тебе, се отричат от тебе.

# 33
  • SF
А ако знаеш, децата колко много могат да се месят във връзката на родителите!!!

# 34
Мнения и непоискани съвети от приятели, познати и т.н много са минали и са си заминали, но тях не ги приемам за "месене".
Моите родители се опитваха и им отрязах достъпа до почти всичко  което се случва в живота ми, т.е знаят необходимия минимум, а като чуя любимото на свеки "аз не че ви се меся" и вече ми е смешно.Laughing
Истината е че колко и понякога ММ да ми е черен или пък аз на него, комуникираме страшно много и непозволяваме да ни се намесват външни хора в отношенията.

# 35
На самотен остров никой няма да се намеси.  
Тук, където сме, всеки може. Харесва ви, не ви харесва, признавате, не признавате, влияния винаги има.

# 36
Тук във форумът съм попадала на страшни куриози. Любими са ми темите, които се отнасят точно за това, че някой се меси във връзката на авторът, за което на него му е многооо неприятно. Той не обича сулю и пулю да му казват как да направи боб чорбата. Но! 50 човека тук обсъждайки и казвайки какво трябва да се направи е ок. Авторът е абсолютно в правото си да намеси Бг мама в семейната драма, защото е жертва на непоискан съвет, коментар и незаслужена забележка.  Да не говорим, че темата се отклонява почти на 99% и като заключение коментиращите съветват авторът да приключи връзката с партньора си щом позволява на майка му, вуйна му или Гошо от 7 етаж да изказва мнение...
Въпрос на манталитет и възприемане на околните. Ако си настроен негативно и очакваш, че човекът отсреща иска да ти навреди, няма как да си обективен и да приемеш правилно думите му...
Аз обичам да си плямпам и затова всички около мен само съвети и акъл ми дават, за което нямам нищо против Stuck Out Tongue Winking Eye

# 37
Аз лично правя разлика между съвет и (опит за) принуда. Всеки може дава съвети. В темата май се пита кой може да се опитва да ни принуждава да действаме по определен начин. Отговорите са два - 1.никой и 2.който плаща.

# 38
Гал, аз разбирам съвет за нещо от сорта "Може би е добре това и това... , ама nz brat ти си знаеш".
Друго е "Ти луда ли си да седиш с тоя???? Бягай с 200!!!". Напишат ли го 3-4 човека, смятай, че поне половината авторки за добро или лошо са надъхани да действат.
Аз колко жени които познавам, които се водят по чужд акъл познавам, сигурно няма толкова песачинки на Каваците. Sneji_Georgieva има право в коментара си за форума. Ще дам пример за нормално момиче, което попада в ковренски приятелски кръг. Промиване на мозък в най-чиста форма Simple Smile

# 39
Аме, соре, Братан, ама отговорът е: толкоз ѝ е акъла.
Ако имаш здрави вътрешни устои, и да попаднеш на лоша среда, ще е временно. Всеки може да има лоши пропадания, залитания, но е въпрос на време да ги надскочи, ако има стабилна вътрешна среда (морал, здрава психика, бил е обичан като дете, добро възпитание). Това с "влиянията не става едностранно, за да ти влияят, значи самият ти позволяваш подобно влияние. А какви са причините за това, е вече персонално, всеки носи своята житейска история.

# 40
Никой не може да събуди у тебе нещо, дето го няма. По въпроса с повлияването.

# 41
И защо няма опция "на никой"?

Точно. Познай колко ще гласуват, като я няма тази опция.

# 42
Точно толкоз им е акълът.
Правя и съм правила неща под давлението на съвети, мисля, че успявам да не прехвърля всичките си грешки върху съветващите.

# 43
Непоискани съвети не толерирам изобщо - от дреболии до сериозни въпроси. За толкова съкровени аспекти от живота пък абсурд. Нито родители, нито приятели, да не говорим пък кварталната клюкарка или непознат човек. Самата аз също не се обаждам, ако не са ме питали. Но е имало случаи от страна на господина женската рода да се меси активно, бивша "звезда" правила коментари, че заслужавал нещо по-добро, от друг господин пък чух, че приятелите му биха си позволили да коментират жената до него и то на особено ниско равнище - защо се облякла така, а не иначе.. В днешно време и на сегашен акъл и самочувствие веднага парирам подобни простотии с репликата, че не е тяхна работа, ако продължи и половинката толерира тормоза - ставам и си заминавам, след това най-вероятно следва и раздяла. За мен това е слаб човек, зависим от чуждото мнение, който явно поставя половинката си на последно място. Големи и зрели хора сме, имаме глава на раменете си, с която не би трябвало само да пазим равновесие. И да правя грешки - нека са си мои, аз да нося отговорност. Ако не уважават моя избор, значи не уважават и мен.
Вече при поискан съвет трябва да си готов да чуеш всичко. Има важни неща като предбрачен договор (предстои ни брак с ММ, по стечение на обстоятелствата той е по-заможно семейство и не знаех законово как стои въпросът с наследствените имоти, помолих го да попита родителите си какво мислят, да се консултират с адвокати и т.н., аз лично искам да си вляза в такъв съюз честно и почтено и предложението да уредим въпроса документално беше мое); да не попаднеш на някой изпечен използвач, който освен, че ще ти разбие сърцето и живота, ще те остави да плащаш чужди дългове или по-лошо; да не си проваляш от много обич живота с някой с опасни зависимости.. Има всякакви хора, случки и трагедии, не за всичко си подготвен и имаш усета да хванеш веднага. Та, роднини и по-опитни приятели, които ти мислят доброто, са ценни за съвет и предупреждение навреме. В никакъв случай обаче - що избра тая некрасива жена, що не си намериш някой по-богат, що си с тоя скучен тип и прочие...

# 44
Всеки път когато съм послушала съвети на роднини съм сгрешила, за вас не знам.
Всъщност мен ме превъзпита големият син. Аз винаги съм била добро момиче и съм слушала какво ми говорят. Той откакто проходи си прави каквото иска и всички се въртим около него. Винаги става на неговото. Напомня ми за поговорката: Правите дървета ги правят на дъски, кривите си живеят живота.

Общи условия

Активация на акаунт