Кой може да се меси във връзката?

• 4 861
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
  • Ст Загора
Никой няма право да се меси. Да изказва мнение от сотра "Ама защо",  никой не живее с партньора ти, за да се меси. Да даде, акъл, ако някой го пита ок. Но да се меси като не знае живота между двата не е добре.

# 46
Засега врачките са с тотално надмощие над форума. Sweat
Закривай Grinning

# 47
Засега врачките са с тотално надмощие над форума. Sweat
Закривай Grinning

На врачка и аз ходих. Много съм доволна, всичко ми позна. Ама не ми е казвала бягай с двеста,  виж форума редовно.

# 48
И защо няма опция "на никой"?
Ако имаше такава опция,нямаше да се случи това"проучване" .Уточнение,не зная дали се е случило.

# 49
  • SF
Значи... Право няма никой, защото никой не е създал тази връзка и не я е градил. А това, че всички околни и запознати специалисти академици, старши научни сътрудници  ги напира отвътре да се намесят, е друг въпрос.
Ако позволиш - охо! месят се и още как!

# 50
Само да уточним – психолози, брачни консултанти (вещи лица, което звучи като вещици; кои са тези вещи лица, Братан? Simple Smile) не се месят, то няма и как. Те изслушват, задават насочващи въпроси, за да може двойката сама да стигне до отговорите като едно цяло или за всеки поотделно.

# 51
  • SF
Потърсен съвет не е месене. Даже ти става кофти, ако плащаш или разговаряш с някого, на когото имаш доверие и разчиташ и той ти казва "Ааааа! Оправяй се! Не се меся!"

# 52
Само да уточним – психолози, брачни консултанти (вещи лица, което звучи като вещици; кои са тези вещи лица, Братан? Simple Smile) не се месят, то няма и как. Те изслушват, задават насочващи въпроси, за да може двойката сама да стигне до отговорите като едно цяло или за всеки поотделно.

Ако не можеш да си намериш ключовете и някой ти каже "да не са ти в джоба?" и те са там, това не е ли намеса, независимо дали е позитивна или негативна? Wink

# 53
Във връзките ми никога,никой не се е месил.
Веднъж при проблем в брака си се доверих на приятелка,а после съжалих много.Беше за първи и последен път.
Когато приключвах барака си,роднини се опитаха да се намесят и да ме настройват.
Бях толкова рязка,че развалих отношенията си с много близък роднина,но останалите ме оставиха и спряха да "отварят темата" .

# 54
Не е намеса. Намеса е, когато ти кажат: я бръкни в джоба, сто на сто са там. И ти го направиш. Когато нещата тръгват от теб, от собствената ти воля, не са намеса, а избор. На това се залага и в психотерапиите. Подават се правилните въпроси, за да осъзнаеш и направиш съжденията от себе си.

# 55
Подават се правилните въпроси, за да осъзнаеш и направиш съжденията от себе си.
Така и най-лесно се имплементират идеи и се манипулира личност - когато с насочващи въпроси насочиш човека там, където ти искаш да отиде и изводите, които ти целиш да си направи. Така той ще е убеден, че той сам го е стигнал до тях. Тънка материя е това, затова аз лично не давам да ми бъркат в ума Simple Smile

# 56
  • SF
Да,, бе, да не се правим, че сме в социална изолация точно както под карантина.
Около нас има хора. Близки, приятели стават свидетели на наши отношения. Особено в по-малките населени места са свикнали да живеят като едно голямо общо цяло и всеки има право да си каже мнението и да се намеси.
Липсата на отношение от околните даже се счита за обидна.
Нали знаете, че при всеки скандал, жената стяга багажа и бяга при мама. Какво значи да не й се месят, като тя самата ги замесва. И много мъже се оплакват на майките си, че жена им не готви като тях, че не чисти като тях... А после: Олеле, месят ми се, а никой няма право.

# 57
А, това е относително. Чак пък да те манипулират. Това става с години, не става от 10 сеанса и да те накара да казваш, каквото иска. Трябва да е някой баси тъпото парче, че толкоз бързо да се повлиява от манипулации. А и защо му е да го прави на терапевта? Ако иска да ти удължи посещенията при него, има доста по-елементарни начини от това да ти манипулира ума. Simple Smile

# 58
Терапевтът надали би имал полза, говорех за останалия кръг от хора с интереси, които ползват такива похвати Wink

# 59
Не мога да разбера какъв точно е проблемът да видиш и други гледни точки, стига да са деликатно поднесени. Хората и без това са тъпички, коне с капаци като цяло, безотговорни, но пък всеки се мисли за най-знаещ и можещ.
Всъщност грандиозните провали се случват поради лична некадърност и личен дефицит на осмисляне, няма какво да са виновни другите. Вземаш си решението, действаш и си поемаш отговорност, не после да се сетиш, че мама, приятелка или колежка ти била казала и следователно била виновна, че си тъп.

Общи условия

Активация на акаунт