Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е темата на дискусията във форума?
Какви са мненията за разделянето на майките във форума?
Какви са мненията за дискриминацията, свързана с разделянето на майките и дискриминацията по майчина линия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е темата на дискусията във форума?
-
Какви са мненията за разделянето на майките във форума?
-
Какви са мненията за дискриминацията, свързана с разделянето на майките и дискриминацията по майчина линия?
- Някои участници твърдят, че разделението на майките не е дискриминация, тъй като законът се приема със специфични дати и засяга само съществуващото положение. Други обаче изразяват опасения относно нарушаването на правата на децата и виждат дискриминация в това разделение. Мненията за дискриминацията по майчина линия са разнопосочни. Някои хора изразяват загриженост относно нарушаването на правата на децата и виждат дискриминация в разделението на майките, докато други смятат, че разделянето не е дискриминация, а следващата стъпка в законодателството.
-
Какви са предложенията за подобряване на системата за майчинство и болнични отпуски?
-
Какви са мненията за протестите и инициативите, свързани с майчинството?
За първото си детенце колко си получавала докато беше в "старите" 135 дни? Ако можеш ми кажи за 1 цял месец 
, дори напротив - много правилно си разсъждаваш, само , че аз съм се объркала с новите усливия - това с по-благоприятният вариант за теб щеше да е при положение, че към 01.01.2007 си все още в болнични по бременност с първото си дете. Така, че ако не направиш нищо, то ще вземаш минималното майчинство, което е МРЗ. Ако искаш да ти се увеличи, ще е добре за теб или да се "върнеш" на работа /да се разберете някак си с шефа си - и тогава ще имааш пртаво на 50% / или да си на втори трудов договор /като ще ти се запази 100% майчинството/
Държа на своя работодател и искам да бъда коректна спрямо него.
. След 9 (всъщност почти 10м) месеца майчинство, сега (следв. седмица) смятам да се върна на работа. Бабата, която е безработна и не е пенсионерка, ще гледа дететето ми за постоянно- има ли вариант, при който по новия закон от следв. година да прехвърля майчинството 100%-во на нея