НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 885
  • 651
  •   1
Отговори
# 480
момичета, не е честно:

Максималната пенсия скача на 490 лева
Парите за майчинство да станат 170 лева, обсъждат управляващите

чета днес в стандарт и се ядосвам, няма ли поне 200 да стане? хайде пак да протестираме!!!

Така ще бъде и занапред докато приоритет номер едно на скапата ни държава си остават пенсионерите и безработните. Ние ще си духаме супата още безкрайно време.

# 481
Пратих на пощата съвсем синтезирано нещата , ще допълвам събота и неделя и другата седмица ще пратя краен вариант

# 482

tomase - 1
BgViki - 4
mishlentze - 4
kleo 80 - 1
Evelyna - 1
Коала   -  1
adara   -  4   
dollyeta   - 1
deshtovidi  - 1
letia6tata_krava  - 4   
boomerang - 4
Салай - 4
Писна ми - 4

Дотук:

За №1 са гласували 6-ма души
За №4 - 7 души

Инето и Наси не са дали глас, както и Анимими, за която все още нищо не знаем, също Ефросина от учредителките. Lss също.

На Наси телефона е изключен от 2 дни звъня, от доста време ми се губи, сигурно пак кръстосват България. Явно днес няма да чакаме от нея никакви материали за кръглата маса. Инето обеща да погледне и тя.

# 483

Първата статия ме изкефи максимално - кратко, точно и право в целта Peace

А от втората ме вбеси ето този откъс `Минималната работна заплата да се увеличи на 170 лв., предлагат в проектобюджета. Но сред управляващите има съгласие минималното възнаграждение да бъде вдигнато на 180 лв. Увеличаване на обезщетенията за майчинство от 160 лв. на 170 лв. се предлага с бюджета за следващата година. През 2007 г. най-много ще се увеличат разходите за социално подпомагане и инвестиции - с по 300 млн. лв. `

Социално подпомагане и инвестиции, увеличават се с ПО 300 млн. лв.

Със сигурност не е за вдигане на детските, нали #Cussing out Или пък за да ги получават всички деца #2gunfire Пак ли за циганите се отделят сума ти пари, а за нас нищо #2gunfire

Бих искала да видя едни предвиждания за какво точно ще бъдат изхарчени тези парички #Cussing out Смятам, че като данъкоплатци имаме право да знаем, нали #Cussing out

А иначе Масларова отдавна каза точно как ще стане - 180 лв минимална заплата и 170 лв майчинство. Щом тя така е казала, няма какво да й попречи да го направи. И защо ли ми се струва, че това е един вид отмъщение към нас #2gunfire

На мен също ми се струва, че ако приемат такъв вариант имаме абсолютното право на протест. След като толкова ги уговаряхме и настоявахме и пак да приемат нещо по-марко дори от минималната работна заплата #Crazy

Давайте да мислим какво ще правим Thinking

Последна редакция: пт, 22 сеп 2006, 11:22 от mishlentze

# 484

Социално подпомагане и инвестиции, увеличават се с ПО 300 млн. лв.

Със сигурност не е за вдигане на детските, нали #Cussing out Или пък за да ги получават всички деца #2gunfire Пак ли за циганите се отделят сума ти пари, а за нас нищо #2gunfire
ми идват избори- какво се чудиш- ромите -гласоподаватели са повече от  майките- не-ромки

# 485
Жени, извинявай, но веднага се включвам. Чета нещата ти и не виждам как общината ще задължи предприемачите да строят сграда за детска градина. Имаш ли идея колко скъпо е това?
Мъжа ми строи в Манстирски ливади - запад. Няма нито канализация, нито водоснабдяване, нито отопление - нищо! дори и трафопост. Всичко сам си прокарва и за да му дадат разрешение  да построи всички тези неща му искат допълнително пари за този и онзи, после сума ти пари инвестиция, за да го изгради и после след приключване на сгладата трябва да го ДАРИ на държавата. Нямаш идея за какви пари иде реч. И хем плащаш подкупи, за да ти дадат разрешение, хем след това им го подаряваш #Crazy Ако трябва и да строи детска градина, просто не виждам защо въобще ще строи нещо, сметката няма да му излезе, ама никак.

Коментирам го тук, за да решим това ще го искаме ли въобще или не.

Аз гласувам с НЕ.

Извини ме, нищо лично, но ще ми се отрази крайно зле на семейния бюджет и не мога да си вкарам сама тоя автогол. Confused

И друго - Жени, а тези майки доброволки имаме ли ги?

Бихме могли да предложим специалисти при кандидастване по програми на Европейския съюз .

Тук не разбирам какво имаш предвид точно newsm78

Другото ми харесва, като го довършиш пак ще го погледна  bouquet

# 486
Мишленце, аз също гласувам за номер 1.

Момичета, аз пак за хепатита... Вчера имахме среща с РИО и ХЕИ и да ви кажа какво стана... Първо - присъстваха началника на инспектората Буздрев и неговия заместник; д-р Станева (дано не бъркам името Embarassed ) от ХЕИ, както и директора на училището в Столипиново. От цялото бърборене през 2-та часа се казаха 2 неща: 1. Буздрев нищо не може да направи без становище от ХЕИ; 2. ХЕИ не може да има становище за епидемия, защото не се обявявала епидемия за хепатит А, само болните се поставяли под карантина. В крайна сметка - НИЩО няма да направят. Няма да отложат програмата за интегриране на ромчетата докато мине инкубационния период Close И само едно ромче от училището било болно, другите 2 вече били преболедували  Twisted Evil Казахме, че ще повдигнем въпроса и на международно ниво ако се наложи Crossing Arms (Защото вече сме пуснали молби до министерствата.) И медиите ни отразяват, макар и откъслечно Confused Не зная какво ще стане, синът ми не беше на училище тези 2 дни, но понеделник е последния ден, когато може да отсъства по семейни причини Sad И после трябва да ходи или да лъжа с фалшиви медицински бележки... Полудявам направо! Поне от ХЕИ обещаха да проверят ромчетата за антитела на 28.09. ... И това е нещо, ще хванат болестта, ако я има... Но това не помага на децата ни, които са били контактни, разбира се... Моля, подписвайте петицията и я разпространявайте, ще принтираме и ще пращаме до Министерствата...

# 487
Мишленце, аз също гласувам за номер 1.

Момичета, аз пак за хепатита... Вчера имахме среща с РИО и ХЕИ и да ви кажа какво стана... Първо - присъстваха началника на инспектората Буздрев и неговия заместник; д-р Станева (дано не бъркам името Embarassed ) от ХЕИ, както и директора на училището в Столипиново. От цялото бърборене през 2-та часа се казаха 2 неща: 1. Буздрев нищо не може да направи без становище от ХЕИ; 2. ХЕИ не може да има становище за епидемия, защото не се обявявала епидемия за хепатит А, само болните се поставяли под карантина. В крайна сметка - НИЩО няма да направят. Няма да отложат програмата за интегриране на ромчетата докато мине инкубационния период Close И само едно ромче от училището било болно, другите 2 вече били преболедували  Twisted Evil Казахме, че ще повдигнем въпроса и на международно ниво ако се наложи Crossing Arms (Защото вече сме пуснали молби до министерствата.) И медиите ни отразяват, макар и откъслечно Confused Не зная какво ще стане, синът ми не беше на училище тези 2 дни, но понеделник е последния ден, когато може да отсъства по семейни причини Sad И после трябва да ходи или да лъжа с фалшиви медицински бележки... Полудявам направо! Поне от ХЕИ обещаха да проверят ромчетата за антитела на 28.09. ... И това е нещо, ще хванат болестта, ако я има... Но това не помага на децата ни, които са били контактни, разбира се... Моля, подписвайте петицията и я разпространявайте, ще принтираме и ще пращаме до Министерствата...

Браво, мила, добър шум сте вдигнали, гледах вчера по новините. Дано все пак предприемат нещо и дано няма заразени дечица Praynig Това нашето безхаберие никъде го няма по света. Да заразяват деца умишлено. Опитваме се да настигнем Либия май. #2gunfire

# 488
  • Варна, морето и сините вълни!
Приемате ли нови в редиците си?
Аз съм от варненките,но първо бяхме малко, а сега изобщо няма никой....
Та ако може да има полза от самотна заблудена овца.....

# 489
Мимито...........капка по капка........вирче.....така че добре дошла при нас

Момичета........пишете разни неща.....явно корените са в общия мейл...ама ако може някой да ми прати на лични къде е и как се влиза.....че пак не съм в час......

Иначе.............май пак ще се протестира......иначе не зма как по друг начин ще се променят нещата...........както е тръгнало.....върна ли се на работа ще искам да ме осигуряват на минималната май Simple Smile ....направо сериозно ще го обмисля.....и ще почна да се влача на социалните....за помощи...............нещастници....направо побеснявам

# 490
Здравейте, от скоро разбрах, че ще имам бебе.
Имам питане, тези 90 % от заплатата, които се очаква да получавам ще имат ли отдръжки.
Да речем бруто 400, чисто 320, тези 90% от 400 или от 320 ще са?

Благодаря предварително   bouquet

# 491
Това за предприемачите - не съм го чела, но може да се изисква от най-богатите предприемачи, тип Барбуков - знаете ли калко много печелят тези хора? Строят ужасно много и на много места... може да се изисква да подпомогнат, а не да построят цяла сграда...
Да речем - 5-6 такива фирми, или вериги, бензиностанции и то - да се грижат за градинки или да направят някоя детска площадка до блоковете, които строят... През социализма толкова много деца имаше, особено 80-те години, според мен, ако се върнат и възстановят ползваните преди сгради - няма да има нужда от толкова много - сега сме мн по.малко като население...Не ми се вярва, че има чак такъв проблем със сградите, има и много изоставени и всякакви, които просто могат да се постегнат, има ужасно много общински жилища... Вики прати ми в q-то е-майла и паролата, че май съм ги изтрила...

ето вижте нещо важно за околната среда и природата на България - подписката може да подкрепите тук:

http://www.bluelink.net/zaprirodata/send_appeal.php

# 492
Кали, мисля че Женя има предвид практиката в Пловдив. Нашият кмет отстъпва право на строеж на големи инвеститори, като вместо пари, иска от тях изграждане на детска градина.

Например - 20 декара терен в добър квартал, където обаче няма детски заведения. Строителят, вместо да плаща на общината парите за земята, строи на част от 20-те декара градина или ясла - да кажем върху 2-3 декара. Останалите 17 декара строителят ползва, за да си построи каквото си иска - жилищни блокове, бизнессгради или магазини.

Идеята е много добра, защото по този начин общината не е принудена да търси пари за собствено строителство на детски заведения. Пък и по този начин аргументът ПАРИ НЕМА не върви.

# 493
Добрах се до мейла....Simple Smile .... 10Х на Деси за което
Писна ми......може да се спомене за проблема с Гр.Транспорт....знам че не си довършила и ако можеш вмъкни го

относно "майките доброволки" .....мисля си,че при сегашното предложение....за спиране на майчинството при положение че детето е записано на ясла ......, ако има вариант на майката да не й се спира майчинството, ако стане доброволка....ще има доста доброволки Simple Smile
Нещо трудно се изразявам.....ама през последните 36 часа почти не съм спала....че май ще се сдобиваме със зъби....та дано сте ме разбрали

Последна редакция: пт, 22 сеп 2006, 20:02 от BgViki

# 494
Жени, писах ти майл... Когато ти е удобно ми отговори...

Общи условия

Активация на акаунт