НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 572
  • 651
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Вики, честит рожден ден!  smile3525
Тук  happy bd събрах най-добрите си пожелания за теб!

# 526
Идея си нямам какво можем да направим, но си мисля че трябва да се вдигне много шум.....

Коалка, ти си майка на първокласник, познаваш форумките с такива деца. Най-важното е да вземем от някъде пример, т.е. комплект с явни дефекти, който да покажем по ТV-то. Тогава вече можем да вдигаме шум до Бога. Има много предавания, в които ще ни дадат ефир.

# 527
Ако Евелина не може- мисля, че аз ще се справя, говорила съм пред аудитория... ние идваме в края на идващата седмица, но ако масата е по-рано - ще дойда... Евелина да каже..

Евелина е съгласна да ме замести , мисля че тя добра ще се справи , някой против ...

Бих искала и да предам касата на Сдружението, кой изявява желание  newsm78

# 528
  • На края на вселената!
За помощите за първолаците:
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=281730 - молби се подават до края на октомври - спортен екип и яке
http://darik.bansko.org/ - до края на октомври - яке, комплект анцунг, фланелка и спортни обувки
http://mediapool.bg/show/?storyid=121209 - до края на октомври - яке и спортен  комплект
http://www.ndt1.com/article.php/20060914122832466 - до края на септември - дрехи и обувки
http://www.bnt.bg/node_102/node_440/40_000 - комплект, който съдържа две тениски, блуза или риза, понталон, яке и обувки. Вариантите на дрехите са различни, защото не трябва да личи, че децата са от социално слаби семейства
http://www.dnes.bg/article.php?id=27411 - До края на октомври - спортен комплект и яке
http://burgasinfo.com/more_news.php?id=9743 - до края на септември - яке, тениска, екип полар и спортни обувкияке, тениска, екип полар и спортни обувки
http://www.btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=52393 - анцуг, яке, блуза с дълъг ръкав и маратонки
http://big.bg/modules/news/article.php?storyid=34273 - До края на октомври - спортен комплект и яке

Нещо не ми е ясно от къде идват тези различия в сроковете и същността на помощта в натура  newsm78
Наистина е добре да се снимат дефектни дрехи и детето да обясни как му стискат обувките, че се чувства обидено и не иска да ходи с тези дрехи на училище, защото децата му се подиграват например

# 529
Ако Евелина не може- мисля, че аз ще се справя, говорила съм пред аудитория... ние идваме в края на идващата седмица, но ако масата е по-рано - ще дойда... Евелина да каже..

Евелина е съгласна да ме замести , мисля че тя добра ще се справи , някой против ...

Жени, защо така биеш отбой, дано не е заради моята критика за текста за кръглата маса. Не съм искала да те обидя по никакъв начин Tired Мислех, че вече ме познаваш достатъчно, за да го знаеш Heart Eyes Моля те, не ми се сърди Praynig

# 530
Момичета, гледахте ли Масларова току що при Бареков?

Баси наглото същество, егати, думи нямам! #Crazy

Отрече изобщо да има проблеми с помощите за 1-ви клас. Въпреки че БиТиВи й пуснаха вчерашния репортаж от Шумен, където майка показа два различни по дължина крачола, и в който самата социална работничка каза, че анцузите са от един размер!

Масларова обясни , че се бил взел предвид ръстът на средноедро дете от втори клас, според нея дрехите трябвало да станат на всички деца! На аргумента, че се слага клеймо на бедните деца, отговори, че това било глупаво, тя знаела тези недоволства /това с иронична интонация, визираща нас/, но те били напразни, защото дрехите били качествени и се продавали и в магазинната мрежа.

Цитат: Няма друга европейска държава, в която само след шест месеца трудов стаж майката да получава 90% от заплатата си в продължение на девет месеца. Вижте колко активно работи Социалното министерство. Край на цитата.

Айдееее, тя, която беше най-против всички наши инициативи, започна да си окичва главата с лаври!

Яхнаха ни, мили мои, яхнаха ни здраво! Вече сме ракети носители!

Тъжно ми е, мъчно ми е, болно ми е, яд ме е и ме  е срам, че живея в такава държава!

Ако някой има възможност, да даде линк към новините на БТВ, сега е още рано, не са ги качили нещата

# 531
В частните уроци се вихри корупция

МОН дава 10 стотинки джобни на сираци

Здравната каса си купува нова сграда - за скромните 11 милиона лв.

Училища приемат според парите на родителите

писна ми , какво стана бе, душа?

Коалка, релакс. На Масларова й вярва само баба Дона от Трънско поле, дето няма телевизор и радио. Тази жена оставена сама по себе си се излага. Не й обръщайте внимание.

# 532

Жени, защо така биеш отбой, дано не е заради моята критика за текста за кръглата маса. Не съм искала да те обидя по никакъв начин Tired Мислех, че вече ме познаваш достатъчно, за да го знаеш Heart Eyes
писна ми , какво стана бе, душа?

Просто се налага да обърна повече внимание на семейството си
Критиката е нормална за текст , който е писан за половин час , докато детето те дърпа за ръкава , а мъжа ти недоволства зад гърба ти

А Масларова беше много смешна , като каза че този сценарий вече го е чувала  Mr. Green
Имах си хас , цяла пресконференция направихме за това , а Коала тогава беше много изчерпателна за минусите на въпросните помощи

# 533
Здравейте, момичета Hug
извинявайте, че не се включвам, обаче у нас положението е нетърпимо #Crazy
Алекс ни прави луди с баща му за ради зъбите. Не спи. Едвам го приспиваме към 23.30 - 0.30  Shocked
Сещате се, че след това време вече съм умряла и не мога да се добреа до компютъра, снощи тъкмо се нагласих в 1 часа и той форума не бачкаше.
Не можах да прочета всички линкове, които сте дали. Ще се пробвам утре вечер.
Кали - на въпроса с детегледачките може да им отговори само НОИ със сигурност, според моето тълкувание трябва тези, които са им изтекли 135-те дни и няма да ползват 315-те да мога да вземат детегледачка Peace
Дес фамилните центрове наистина не са от сега, те бяха идея на Христина Христова и тя е открила 10-ина центъра, последният път като говорих с нея ми обясняваше, че е разочарована, че не се откриват нови.
Жени, споко бе мила, като се регистрираме ще имаме банкова сметка и ще сдадеш касата
Апропо, Кали, какво става с регистрацията?
Гери, наистина много съжалявам за помощите. И аз побеснявам като видя Масларова, ама какво да се прави. Не знам трябва да измислим нещо, но наистина ни трябва нагледен материал.
ти не си ли взе вече твоите? във всички градове различни ли са?
защо се говори само за анцузите, другите неща как са? Ами обувките? И какво значи един номер анцузи #Crazy За момчетата и за момичетата еднакво ли Shocked
офф, пяна ми излиза от устата направо за тая простотия, сигурна съм , че догодина няма да си го позволят, ама #2gunfire
А видяхте ли какво стана със закуските в София? Децата си останаха без тях, пак заради Масларова #2gunfire
Вики, честит ти рожден ден на патерица  bouquet да си жива и здрава и много да те радват малките ти съкровища Peace

# 534
Здравейте, момичета Hug
извинявайте, че не се включвам, обаче у нас положението е нетърпимо #Crazy
Алекс ни прави луди с баща му за ради зъбите. Не спи. Едвам го приспиваме към 23.30 - 0.30  Shocked
Сещате се, че след това време вече съм умряла и не мога да се добреа до компютъра, снощи тъкмо се нагласих в 1 часа и той форума не бачкаше.
Не можах да прочета всички линкове, които сте дали. Ще се пробвам утре вечер.
Кали - на въпроса с детегледачките може да им отговори само НОИ със сигурност, според моето тълкувание трябва тези, които са им изтекли 135-те дни и няма да ползват 315-те да мога да вземат детегледачка Peace
Дес фамилните центрове наистина не са от сега, те бяха идея на Христина Христова и тя е открила 10-ина центъра, последният път като говорих с нея ми обясняваше, че е разочарована, че не се откриват нови.
Жени, споко бе мила, като се регистрираме ще имаме банкова сметка и ще сдадеш касата
Апропо, Кали, какво става с регистрацията?
Гери, наистина много съжалявам за помощите. И аз побеснявам като видя Масларова, ама какво да се прави. Не знам трябва да измислим нещо, но наистина ни трябва нагледен материал.
ти не си ли взе вече твоите? във всички градове различни ли са?
защо се говори само за анцузите, другите неща как са? Ами обувките? И какво значи един номер анцузи #Crazy За момчетата и за момичетата еднакво ли Shocked
офф, пяна ми излиза от устата направо за тая простотия, сигурна съм , че догодина няма да си го позволят, ама #2gunfire
А видяхте ли какво стана със закуските в София? Децата си останаха без тях, пак заради Масларова #2gunfire
Вики, честит ти рожден ден на патерица  bouquet да си жива и здрава и много да те радват малките ти съкровища Peace

Хриси,още не съм подала документите, днес или утре ще го направя. Да, във всички градове са еднакви анцузите - в Пловдив раздават червени, без оглед пола на детето. То ТВ-то видях и сини, обаче при нас поне засега няма. А тениските са абсолютно само червени. За маратонти и якета още не се говори, защото не са започнали да ги раздават - Масларова каза октомври. А номерата са еднакви, тоест само един размер са анцузите и тениските, ако щеш... #Cussing out По думите на министърката е взет предвид ръстът и размерът на средноедро дете от втори клас, та нямало начин да не станат #Crazy
Със закуските и в Пловдив положението е същото - няма. Тепърва ще се правят конкурси за доставка, всяко училище само за себе си.

Това, което можем да направим, е да съдим МТСП и АСП. Имаме законово основание. Дори и да не спечелим подобно дело, ще вдигнем достатъчно шум и ще стреснем умните тикви, които взимат такива решения! За целта, обаче, трябва да сме вече регистрирани в съда, а това, знам, ще отнеме поне още един месец.

# 535
Момичета, гледахте ли Масларова току що при Бареков?

Баси наглото същество, егати, думи нямам! #Crazy

Отрече изобщо да има проблеми с помощите за 1-ви клас. Въпреки че БиТиВи й пуснаха вчерашния репортаж от Шумен, където майка показа два различни по дължина крачола, и в който самата социална работничка каза, че анцузите са от един размер!

Масларова обясни , че се бил взел предвид ръстът на средноедро дете от втори клас, според нея дрехите трябвало да станат на всички деца! На аргумента, че се слага клеймо на бедните деца, отговори, че това било глупаво, тя знаела тези недоволства /това с иронична интонация, визираща нас/, но те били напразни, защото дрехите били качествени и се продавали и в магазинната мрежа.

Цитат: Няма друга европейска държава, в която само след шест месеца трудов стаж майката да получава 90% от заплатата си в продължение на девет месеца. Вижте колко активно работи Социалното министерство. Край на цитата.

Айдееее, тя, която беше най-против всички наши инициативи, започна да си окичва главата с лаври!

Яхнаха ни, мили мои, яхнаха ни здраво! Вече сме ракети носители!

Тъжно ми е, мъчно ми е, болно ми е, яд ме е и ме  е срам, че живея в такава държава!

Ако някой има възможност, да даде линк към новините на БТВ, сега е още рано, не са ги качили нещата

Коала, според мен излишно се притесняваш. Цяла България гледа това, което правим и хората в парка постоянно ме спират да ни похвалят. Мислиш ли, че не им е ясно как стана всичко?

Масларова газ пикае, че все още се подвизаваме и още повече ще пропикае другата седмица, защото имаме покана от телевизия Европа за участие относно промените в закона за майчинството, за детегледачките, за детските и въобще ме питаха за какво най-вече бихме искали да разговаряме в рамките на 20 минути. Предаването ще бъде другия вторник и поисках д поканят Масларова/или поне някой от министерството, човек от НОИ и Адемов, за да направим очна ставка каква точно се случва със завареното положение, защото този въпрос си увисна във въздуха и също така досега никой не се е сетил да ги пита, аджеба, тези които сме в заварено положение, имаме ли въобще право на детегледачки до навършване на 2 г. възраст. Масларова вече се изказа, че не, но тя е толкова некомпетентна, че въобще не вярвам на думите й. Сигурно ще участваме Хриси и аз.

За предаването поискаха да дадем нещо нагледно за помощите, в случай че  всички поканени откажат да дойдат, тъй че Коалка, моля те заеми се с въпроса, имаш време да понеделник Praynig

За изказването на Масларова думи нямам просто. Тъп комунистически подход - отричай до дупка явните проблеми. Само че в нашето ежедневие това вече не води до замазване на очите на хората, а активира такива като нас още повече Mr. Green

С регистрацията, вчера звънях, адвокатката е сигурна, че до края на седмицата трябва да е готова вече. Искам обаче да си призная, че имам вина за забавянето, защото се оказа, че трябвало подписите на всички да бъдат и под устава, на последната страница. Така че се наложи да ви подпиша, защото ако трябваше още веднъж да обиколи документа цяла България, щяхме да я имаме чак догодина. Надявам се да не ми се сърдите. Доста творчество вложих, много от подписите бяха доста оплетени Crazy

# 536
Кали, какво имаш предвид под нещо нагледно?

Дрехи аз още не съм получила, а обувките и якетата ще се раздават октомври. Мога да помоля една майка от квартала, която е взела анцуга и тениската, да ми ги даде за онагледяване, но как да стане изобщо онагледяването в конкретния случай? Репортажът на БиТиВи беше много готин - дали не можем да се позовем на него?

По отношение на документите, качила съм ги още през август на общия мейл разпоредителните писма на АСП до дирекциите по соц. подпомагане по места, за да видите как императивно е разпоредена помощта.

# 537
Искам да напомня на майките,които получават детски надбавки и децата им ходят на училище(за детските градини и яслите не знам),че трябва да занесат бележка в соц.служби,че децата посещават училище.Мислех,че след като веднъж годишно вече подаваме декларация това ще се отнася и за въпросната бележка.Да ама не,тя се подавала на 6 месеца и социалните не били длъжни да уведомяват а направо спирали надбавките.

# 538
Гледайте новините на К1 - ще говорят за хепатита в Пловдив - вече и в детска градина. Ще покажат детски градини в Сф, засташаващи живота на децата...

# 539

Общи условия

Активация на акаунт