НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 566
  • 651
  •   1
Отговори
# 540
Кога ще бъде кръглата маса?

Защо се бави толкова тази регистрация?- по принцип става за две седмици.

Масларова си взе комисионните от фирмата доставчик на дрехите и изобщо не и пука - това е голяма свиня,ще печели от децата.
Във Варненските училища закуски няма - от месец октомври са казали учителите.
Мисля ,че никой родител няма да е съгласен на детето му да се дава закуска която пристига от Софииска фирма.- от 500км.
Какви са тези далавери - от София ще ми зарежда във Варна, нима мяма тука фирми?
Тази министърка трябва да си ходи - одрязя майчинството на толкова майки-90%,взе комисионните за дрехите,взе и за храната и куп други  неща и какво социално има в това.

Ако съм на премиера ще я изгоня.
Всички майки да се вдигнем на протест.

# 541
Кали, какво имаш предвид под нещо нагледно?

Дрехи аз още не съм получила, а обувките и якетата ще се раздават октомври. Мога да помоля една майка от квартала, която е взела анцуга и тениската, да ми ги даде за онагледяване, но как да стане изобщо онагледяването в конкретния случай? Репортажът на БиТиВи беше много готин - дали не можем да се позовем на него?

По отношение на документите, качила съм ги още през август на общия мейл разпоредителните писма на АСП до дирекциите по соц. подпомагане по места, за да видите как императивно е разпоредена помощта.

Добре, Коалка, всичко каквото имаме ще е добре дошло. От предаването казаха, че са се чули с Хриси и тя ще говори в предаването и гост ще е и Адемов. Аз ще съм на запис, ще ми интервюират в парка и ще говоря за близнаците. Мисля да наблегна на недоразумението с детегледачките.

Защо се бави толкова тази регистрация?- по принцип става за две седмици.

Тази министърка трябва да си ходи - одрязя майчинството на толкова майки-90%,взе комисионните за дрехите,взе и за храната и куп други  неща и какво социално има в това.

Аз вече обясних защо се забави регистрацията.

Какво имаш предвид с това, че е отрязала майчинството на 90% от майките?

# 542
  • На края на вселената!

Мисля, че има предвид - отряза майчинство 90% на толкова майки - т.е. завареното положение.

# 543
Да става дума за завареното положение.

# 544
Момичета, има ли от вас някоя от Бургас, ето защо питам, копирам си поста от Бургаската тема:
"Здравейте момичета Grinning
извинявам се, че ви се бъркам в темичката, но имам едно питане?
Обадиха ми се от кабинета на една депутатка от Бургас.
Другата седмица имала среща във вашето Социално осигуряване и ме попитаха дали имаме някакво проблеми или въпроси, котио биха могли да разискват на тази среща.
Ако се чудите от какъв зор са ми се обадили на мен, то е защото съм председател на сдружението, което направихме тук "Настоящи и бъдещи майки"
Аз й казах за проблемите с помощта за първолаците, моял ви ако имате нещо по -конкретно пишете ми на лични или в нашата тема, предупреждавам, че влизам във форума късно вечер, сега е по изключение, да не се чудите, ако не ви отговоря веднага.
Благодаря ви и желая лек ден на всички Peace"
SBOGOSLAVOVA - решихме засега да не правим протести, а за кръглата маса просто не знам какво да правя, още не са ми се обадили Tired

# 545
Момичета, дали пък ако стане нещо и не се организира кръгла маса да не спретнем един протест и да поискаме оставката на Масларова #Cussing out

# 546
  • Ботевград
Момичета, дайте да правим децата по калъп, еднакви размери и еднакви кила, за да им стават дрехите!
Масларова за пореден път ме изуми ...  newsm78

# 547
  • София
Момичета, дали пък ако стане нещо и не се организира кръгла маса да не спретнем един протест и да поискаме оставката на Масларова #Cussing out

Президентските избори наближават и за хората от канцеларията на Президента вероятно сме последна грижа. Така че можем да си направим един протест за всички глупости на Масларова и министерството й. Това не пречи да се подготвяме и за кръгла маса - евентуално след изборите. Малко е вероятно да имаме нов президент. Също така междувременно можем да се опитаме да си организираме отделни срещи в общината и КАТ.

# 548
Ето проекта за фамилните центрове:

http://www.mlsp.government.bg/bg/projects/Fam.Centr.doc

Обърнете внимание на това, че целта му е по-скоро да разреши проблем със заетостта, а не проблема с липсата на места в ясли и градини... Просто бие на очи, а не че е лош самият проект! би било много добре да има много такива фамилни центрове, но си представете медицинска сестра /особено в Сф/ как ще се навие на тези 220лв, макар че толкова им плащат и в яслите май....   bouquet

С риск да ме линчувате - не мисля, че тр да протестираме сега... Въпреки всичките изцепки с дрехите на първолаците, завареното положение и закуските, това все пак е първото правителство от години насам предприело такава крачка по отношение на майчинството, освен това и с компромис със собствения си проект... Според мен просто тр да намерим начини за открит разговор с тази жена, да сме дипломатични  и да ги натискаме повече да се оправят въпросните изцепки по най-бърз начин... Дано се организира кръглата маса... Хриси защо не им звъннеш вместо да чакаш обаждане от тях?

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 16:34 от deshtovidi

# 549
Хриси, бях предложила по-горе да напишем официално открито писмо ЛИЧНО до Масларова, да го дадем и на медиите и да я поканим на официална среща за обсъждане на проблемите ни и работата на МТСП по тях. Всичко това с входящи номера, както си му е редът, за да имаме основание да чакаме официален писмен отговор. Мисля, че това е по-добрият вариант, защото сега вече е есен, студено е, вали често, един протест би бил пълен провал по отношение на числеността ни.

А и подобно писмо също е вид протест и то с по-голяма тежест, според мен. Ще даде възможност на медиите отново да раздухат темата, ще имат информационен повод, така да се каже.

За оставката на Масларова - винаги съм за, но, може би, това трябва да е крайната ни стъпка.

За Бургас - Сесана беше една от активните форумки на летните протести.
Би било добре да пуснеш питане направо в Клюкарника, там влизат най-много майки.

# 550
Само инфо.....
Роси са я преместили в инфекциозна болница с диагноза ХЕПАТИТ Sad

Който поддържа връзка с нея......знае ли се кой ще поеме тяхната част от "МАСАТА" при това положение
че момичетата с които имам връзка не са наясно....а в тяхната тема също имаше питане....ама без отговор

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 20:43 от BgViki

# 551
Момичета,събудете се!
Сега е момента да искаме промяна на закона за 90% от заплатата,понеже идват избори.Все пак това са 16000 майки и техните съпрузи общо 32000 гласа.За такива гласове всеки ще ни чуе и ще обмисли закона.Каква е разликата между едно бебе на 3м. и 5м. Едното взема а другото не.По голяма глупост не бях срещала.Въобще този закон защо се разглежда по този начин.Защото на Масларова така и отърва.Крадла на парите на бълг.деца.Премиера веднага да я освободи от заемания пост. #2gunfire

# 552
Момичета,събудете се!
Сега е момента да искаме промяна на закона за 90% от заплатата,понеже идват избори.Все пак това са 16000 майки и техните съпрузи общо 32000 гласа.За такива гласове всеки ще ни чуе и ще обмисли закона.Каква е разликата между едно бебе на 3м. и 5м. Едното взема а другото не.По голяма глупост не бях срещала.Въобще този закон защо се разглежда по този начин.Защото на Масларова така и отърва.Крадла на парите на бълг.деца.Премиера веднага да я освободи от заемания пост. #2gunfire
по-спокойно бе жена, ние не спим.
Говорили сме с депутати от социалната комисия да предложат промяна при гласуването на Закона за бюджета, направихме пресконференция за това, друго какво да направим
Момичета, утре ще се обадя пак в президентството, просто не ми е никак удобно, защото в петък звънях и ми казаха, че не са ни забравили, но програмата на президента не била готова и като я направят ще ми се обадят, много ми е криво пак да звъня Tired
Коала, съгласна съм на такъв вариант, трябва обаче много добре да се обмисли какво точно да пише в това писмо. И аз все се колебая между вариантите да сме по-дипломатични или по-остри. Лошото е , че каквото и да си говорим, тези хора сигурно ще управляват още 3 години и ако сме на нож с тях нищо няма да постигнем

# 553
На 12.09.2006г родих второто си дете и след разговори с лекарите и акушерките за раждаемостта се оказа че аз си мислих че на 5 ромчета се пада едно българче,но за съжаление те ме опровергаха"Не казват на 7-8 циганчета 1 българче." - За какво говорим не демографски срив,а капитулиране на българската нация.
Това е реалната истина.Много пари трябват за да се оправят нещата.
Това което Масларова прави е нищо.Пари има ,но трябва да не се отклоняват,а да отиват по направление - за децата,за майките които раждат тези деца,когато са в майчинство и т.н.

# 554

Аз съм твърдо ЗА оставката на Масларова Peace

Хриси, бях предложила по-горе да напишем официално открито писмо ЛИЧНО до Масларова, да го дадем и на медиите и да я поканим на официална среща за обсъждане на проблемите ни и работата на МТСП по тях. Всичко това с входящи номера, както си му е редът, за да имаме основание да чакаме официален писмен отговор. Мисля, че това е по-добрият вариант, защото сега вече е есен, студено е, вали често, един протест би бил пълен провал по отношение на числеността ни.

А и подобно писмо също е вид протест и то с по-голяма тежест, според мен. Ще даде възможност на медиите отново да раздухат темата, ще имат информационен повод, така да се каже.

За оставката на Масларова - винаги съм за, но, може би, това трябва да е крайната ни стъпка.

За Бургас - Сесана беше една от активните форумки на летните протести.
Би било добре да пуснеш питане направо в Клюкарника, там влизат най-много майки.

Коалка, писмо нали писахме вече. Пак беше лично да Масларова. Отговор получихме. Нищо, което да ни помогне да вървим напред. Може би ако пишем нещо , то да е само молба за среща във връзка с проблемите, които възниват напоследък. И да го пуснем до всички медии. Въпроса е срещата публична ли да е или не, защото ако искаме публична ще ни пратят някой заместник, а ако не е публична имаме шанс да се видим с нея, но тя е толкова некомпетентна, че просто не знам какво конструктивно може да се говори. Ние ще кажем на черното, че е черно, а тя ще каже - не, бяло е. Така го виждам аз. Обаче ако не се осъществи среща ще имаме повод да искаме оставка и то напълно оправдано. В крайна сметка правителството си го избира народа, за да му служи добре и щом не се получава така, значи трябва да направят смяна с по-читав човек.

Аз съм за оставка. Въпреки майчинството. След майчинството ги надроби такива, че си заслужи искането на оставка абсолютно. Плюс това тя няма никакъв принос относно майчинството. Говори се, че предложението на Мръцков и Адемов е било и идея на Масларова за от 135 до 200 - 65 дни повече. Оттам нататък ние им опищяхме главите и им стана ясно, че няма да ги оставим на мира и понеже имаше друго предложиение - на Христина Христова и Милен Велчев, приеха компромисен вариант, за да замажат положението. Ако нямаше такова предложение щяха да си приемат 200-те дни и това е! Масларова ясно изрази антипатията си към нас, така че не виждам, как ще я принудим да се срещне с нас.

Днес ще звънна на Роси да се разберем. Валя беше писала за изследванията по време на бременността, свързано с темата за децата с увреждания. Надявам се тя да се съгласи да говори и за това.

Погледнахте ли нещата, които са изпратени в пощата? Никой нищо не коминтира newsm78 Това значи ли, че ви харесват или не сте ги прегледали още? Хриси, мисля че пак трябва да изнахалстваме. До изборите не остава никакво време, а след това я камилата, я камиларя. Все пак нашите гласове сега са му нужни на президента, а не след избора му и имам съмнения, че кръгла маса след изборите може и да няма въобще. Дано да не съм права Praynig

Общи условия

Активация на акаунт