НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 558
  • 651
  •   1
Отговори
# 555
по-спокойно бе жена, ние не спим.
Говорили сме с депутати от социалната комисия да предложат промяна при гласуването на Закона за бюджета, направихме пресконференция за това, друго какво да направим
Момичета, утре ще се обадя пак в президентството, просто не ми е никак удобно, защото в петък звънях и ми казаха, че не са ни забравили, но програмата на президента не била готова и като я направят ще ми се обадят, много ми е криво пак да звъня Tired
Коала, съгласна съм на такъв вариант, трябва обаче много добре да се обмисли какво точно да пише в това писмо. И аз все се колебая между вариантите да сме по-дипломатични или по-остри. Лошото е , че каквото и да си говорим, тези хора сигурно ще управляват още 3 години и ако сме на нож с тях нищо няма да постигнем

Хриска, Кали, идеята на Гери за ново писмо до Масларова (лично) не е никак лоша, тъй като в него може да се цитират всичките й издънки до момента, както и факта, че през цялото време от 5-6 месеца, тя беше най-яростния ни противник и вечна иронично-саркастична опозиция. И понеже писмото ще бъде отворено, министърката ще трябва да престане да си приписва чужди заслуги. По отношение на Масларова не трябва да има никаква дипломация или толерантност. Освен това усилено се говори за промени в кабинета след изборите, защо нейната смяна да не е част от тях.

За кръглата маса - мисля, че няма повод за притеснения. Президентът ще се срещне с вас на всяка цена - това ще бъде силен елемент от неговата предизборна кампания. Писмото до Масларова само ще подсети екипа му да реагират навреме.

# 556
Ине, идеята ти е да действаме обвиняващо, така ли? Какъв отговор очакнаме тогава? Или трябва накрая директно да искаме оставка или какво друго ни остава? newsm78

# 557
mishlence много си права, по безхаберна министърка на труда и социалните грижи сме нямали от последните 17 години.кучетата си лаят,кервана си върви - тя си прави каквото си е наумила и това е . Да няма проблеми с Орешарски.изобщо не лобира.
А относно антипатията към майките си е така.Тя е фенка на пенсионерите, нали е в тяхната категория.
Ако Масларова не приеме среща с нас и не се разрешат поставените въпроси,аз съм твърдо за искане оставката на Масларова.Съпруга ми ме подкрепя с две ръце.

# 558
Какво стана с гласуването за лого  newsm78 Няма да чакаме повече , което води до тук - него правим на визитките ...
Предлагам да ги направя по следния начин
на Хриси и Кали - индивидуални по 100 бр
На останалите 5-ма от УС една обща - имената едно под друго на всяка една + моб.тел ... ей точно този вариант ме хвърля в размисъл , но все ми се струва по-добър вариант ,  отколкото една визитка на движението и всяка ръчно да си добавя името и телефона (по-грозно ще е )

Масларова да си ходи  Mr. Green

# 559
Аз съм за по-дипломатично писмо, без директни обвинения, от сорта - оценяваме постигнатото до сега по отношетие на майчинтвото и дъра бъра /благодарни сме дъра бъра за голямата крачка по отношение на майчинството.../ НО - отчитаме следните пропуски и бля бля бля неща за оправяне...И ги изброяваме... кратко и ясно с по един въпрос към тях... И накрая - целта ни не е  да се конфронтираме с Вас и Министерството, а да изразим ясно гражданската си позиция и да участваме активно във взимането на решения, касаещи бъдещето на децата ни... И това го внасяме в деловодството, придружено съответно с др документ - Покана - Уващаема дъра бъра във връзка с писмото ни от... Ви каним на среща разговор по проблемите, изброени в обръщението ни към вас - в удобно за вас време и място... А може да няма писмо и покана, а просто писмо с изброените неща, в което я и каним.... като нека ако има среща да не е медийна да видим как ще протече и ако не се навие за среща или ако нищо не се договорим и само празни приказки ккато досега - тогава да и искаме оставката... Просто не може да искаме оставката на някой, с който дори не сме влезли в директен диалог... Ако не се отзове ще а направим на луда в медийте и на безучастна и незаинтересована...

# 560
Дес, мисля, че тонът на писмото трябва да е остър. На всичките си изяви досега сме изтъквали, че не търсим конфронтация, а напротив - диалог и сътрудничество. Лично аз на пресконференцията точно с това започнах и го натъртих много яко. Обаче е видно, че добрият тон не върши работа. Сигурно трябва да й припари под краката на баба Ема, та да си размърда сивите клетки. Тя е свикнала да си действа, такива външни вмешателства като нашето просто са й непонятни, камо ли диалог да допусне...

По отношение изразяването на благодарност, смятам че благодарността не трябва да е към нея, напротив, трябва да я  насолим, защото Хр. Христова бе човекът, който най-много настояваше за нас. Е, не че и тя не ни използва, за да прокара своя вариант, но все пак той бе по-добрият за майките.

# 561
Момичета за две минутки казвам само здрасти! Приключи моето триседмично сватбуване по пътищата на България и пак съм на линия. Сега ви оставям и почвам да чета.....
Поздрави от мен

# 562
Наси , добре завърнала се мила , да кажеш как минаха сватбите , че и на мен с това кумуване ми припарва под крачетата  Wink

# 563
Коала, до някъде си права, но лично писмо не сме писали само до нея, според мен тя просто е някаква горда и затова така се държи...Освен това във вариант, който предлагам я каним на открит разговор без медий /евентуално/.... И не казвам да и сваляме звезди, а просто да сме дипломатични, може да не пишем благодарни сме, а оценяваме еди какво си, но отчитаме, че еди какво си... С остър тон и то директно към нея съвсем си затваряме вратите... Както и да е, както реши мнозинството, аз говоря от личен опит, защото с дипломация вс съм постигала, но  не знам с тази жена как тр да се действа... Според мен е горда и остър тон още повече ще я разпали...

# 564
Аз съм за по-дипломатично писмо......

Честно казано, това ще е поредната протегната ръка и израз на добронамереност, каквито и досега сме правили неведнъж, която ще остане да си виси в пространството. Опитът ни досега красноречиво показа позицията на министър Масларова по демографските проблеми изобщо. Какъв е смисъла да продължим по същия начин?!

Ине, идеята ти е да действаме обвиняващо, така ли? Какъв отговор очакнаме тогава? Или трябва накрая директно да искаме оставка или какво друго ни остава? newsm78

Не, Кали, не става дума за агресия, а точно, ясно и систематизирано да опишем отново проблемите, неадекватните стъпки или липсата изобщо на такива от страна на Министерството.  Не ни интересува дали на този пост ще бъде Масларова или някой друг. Това, което за нас е от значение, е да се реагира на повдигнатите въпроси и по пътя на диалога да се стига до приемливи за двете страни решения.

Нека напишем писмо и я поканим на среща в удобно за нас време (с толеранс от 2-3 седмици, за да може да го включи в програмата си). Ако е добронамерена и има желание за такава среща, винаги ще намери начин - ще се обади някой от сътрудниците й и ще се договори срещата.....

Вие как мислите момичета?

...Според мен е горда и остър тон още повече ще я разпали...

Един министър, при това социален, няма право на такова държание!
Това, което ме изумява в тази жена е, че обикновено МФ и НОИ се противопоставят на такива промени в законодателството, а в България стана точно обратното - социалния министър, който трябва да отстоява интересите на социума и да се бори за него каза "не", а МФ и НОИ - "има начин".

# 565
Гледахте ли репортажите за ученическото насилие по К1?

Ине, различното би било, че обръщението ще е само и лично към нея...
И може и без писмо - какво ли би станало просто да и звъннем и поканим на разговор....

# 566

И може и без писмо - какво ли би станало просто да и звъннем и поканим на разговор....

Просто няма да има никакъв резултат. На сто процента съм сигурна, че тя досега не е разговаряла с нас, защото не сме насочвали лично и единствено акциите си към нея. Тя явно иска повече салтанати, по-голяма и от президента се направи. Ако някой я попита защо не е влязла в диалог с нас, абсолютно съм убедена, че ще отговори: Майките не са ме поканили! Което е много нагло, но си е нейно право.

Това е като вица за английската лейди и американския плейбой, които пътували заедно на един кораб и делели напълно една кабина. Когато след известно време се срещнали на официален прием  и плейбоят веднага и директно я заговорил, тя отвърнала надменно и студено: Извинете ме, но не помня да сте ми представян официално!

# 567
Ами нали и аз затова говоря... Ама в случая и вие искате да се направим на още по-горделиви и съвсем да не се опитаме да проведем личен разговор... От Иван Асен до модерните политици са успявали по-дипломатичните.. Не ни пречи да опитаме, пък ако при нея и това не подейства да и.....дъра бъра бля бля бля... изпростях....

# 568
Уви и аз не помня някоя от вас да ми се е представила официално, но много ви обичам да знаете.  Hug

И да поискаме сега среща или оставка нищо няма да се получи. Сега атмосферата е наситена с предизборни новини. Ще съобщят новината и бързо ще заглъхне. После и да искаме пак, вече ще е пята песен, никой няма да ни обърне внимание. Дайте да си водим кореспонденция с МТСП. Да имам черно на бяло отказ на искания или липса на отговор.Писмата - задължително публични. Сега кандидат-президентите може да пожелаят да обърнат внимание на проблемите на майките и да се заговори сериозно за това в предизборните диспути. След изборите, като се успокои малко положението ще се изкажем и ние.

# 569
Момичета, предаването зала 3 по БНТ иска който има инфо за хепатита в град Пловдив, да им пише. Всичко по темата може да се каже. Ще ви пусна мейл след малко, чакам да ми го пратят.

А между другото гледахте ли клипчето с момиченцето, което призовава да се кара с по-малка скорост? Мисля, че е страхотно направено и може да се направи нещо подобно с количките. Само не разбрах кой организира тази кампания по безопасност на движението newsm78 Доли, имаш ли идея?

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 11:41 от mishlentze

Общи условия

Активация на акаунт