НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 544
  • 651
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, предаването зала 3 по БНТ иска който има инфо за хепатита в град Пловдив, да им пише. Всичко по темата може да се каже. Ще ви пусна мейл след малко, чакам да ми го пратят.

А между другото гледахте ли клипчето с момиченцето, което призовава да се кара с по-малка скорост? Мисля, че е страхотно направено и може да се направи нещо подобно с количките. Само не разбрах кой организира тази кампания по безопасност на движението newsm78 Доли, имаш ли идея?

Този клип е отвратителен, все едно детенцето кава "Чичко, ако ме блъснеш с 50км/ч имам по-голям шанс да живея"..

# 571
Момичета, предаването зала 3 по БНТ иска който има инфо за хепатита в град Пловдив, да им пише. Всичко по темата може да се каже. Ще ви пусна мейл след малко, чакам да ми го пратят.

А между другото гледахте ли клипчето с момиченцето, което призовава да се кара с по-малка скорост? Мисля, че е страхотно направено и може да се направи нещо подобно с количките. Само не разбрах кой организира тази кампания по безопасност на движението newsm78 Доли, имаш ли идея?

Този клип е отвратителен, все едно детенцето кава "Чичко, ако ме блъснеш с 50км/ч имам по-голям шанс да живея"..

Според мен е много добър и направен точно за да се разбере от малоумниците, които карат със 100 по малки улички. Лично мнение, разбира се Peace И не все едно, ами си го казва директно.

# 572
Кали, мога да звънна на ЛСС, тя поде кампанията срещу хепатита, направи и електронна подписка, тя е една от майките, които спряха децата си от училище.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 12:40 от Коала

# 573
Разговарях с ЛСС, помолих я да следи тук за координати на предаването.

А сайтът на БНТ е в профилактика. Приготвила съм им една статия от в. Марица със заглавие "Хепатит пламна из цял Пловдив".

Кали, като дадеш мейл, ще я препиша и ще им я пратя.

Ужас, болните вече са над 700, има две болни деца и в училището на Трифон. А ваксини няма #Cussing out

# 574
Мишленце, майките от нашия клас започнаха организацията за хепатита, така че съм горе-долу наясно какво става. В крайна сметка цялата история е следната: в квартал Столипиново има епидемия от хепатит А от месец ЮНИ. От ХЕИ знаят това отлично. Но въпреки всичко децата от квартала започват да се ваксинират чак в средата на септември. Преди това е имало разни търгове коя точно фирма да внесе ваксината и са загубили страшно много време Close Първите ваксинирани ромчета са децата от програмата за интегриране. Да, но те се ваксинирани на 14.09.! А изграждането на антитела трае от 2 до 6 седмици! През това време те са преносители на заразата, тъй като нямат изграден имунитет. А имат контакт както с неваксинирани деца от техния квартал, така и с нашите деца в обикновените училища в целия град. И започва разпространението на хепатита... В нашето училище има официално 1 болно ромче и 2 преболедували. В града вече има 6 училища и 1 детска градина с хепатит, а болните деца вече не са само ромчета ooooh! Ние спряхме децата си от училище за разрешените 3 дни по семейни причини. После някои, като моя син, ги пуснахме да учат, след като говорихме с личните лекари. Нашата мисли, че няма смисъл да го спирам за малко от училище - или трябва да отсъства до 1.11., или да си ходи на училище. Ваксини ни бяха обещани, но още ги няма в аптечната мрежа свободно. Да не говорим, че ромчетата се ваксинират безплатно, а ние трябва да платим от 55 до 65 лв. за ваксинацията... Освен това след ваксинирането децата трябва да се пазят от контакт с вероятни преносители на заразата поне 2 седмици, т.е. пак трябва да бъдат спрени от училище. Някои майки намериха с връзки ваксина и ваксинираха децата си. Аз не успях... Сега просто се моля да не се зарази Praynig Сега да кажа какво направихме ние във връзка с проблема: пуснахме молби до инспектората и ХЕИ да спрат ромчетата до 1.11. от училищата в града, като евентуално учат в техния квартал. Това беше на 19.09. Имахме среща с РИО и ХЕИ, но РИО не можели да направят нищо без становище за епидемия от ХЕИ, а ХЕИ не можели да дадат такова становище, защото болните от хепатит А се поставяли под карантина, а не се обявявала епидемия Close А контактните с болните не се поставят под карантина!!! И разпространението на болестта продължава... В нашето училище направиха всичко възможно за ограничаване на заразата - сапуни, хлориране, даже напръскаха този петък - нещо, което по принцип вече не се прави. Обаче вероятните преносители на зараза си ходят на училище... Щяха да ги изследват тази седмица за изградени антитела, обаче аз още не зная резултатите.
Май това е всичко. Аз искам само да наблегна, че проблемът не е етнически, проблемът е здравен! Нека интегрират ромчетата в българските училища, щом има такава програма, но нека да бъдат здрави! И да не разпространяват болести! А последствията от хепатита са за цял живот, зная го от личен опит... Ако бяха оставили ромчетата в Столипиново до 1.11., всичко щеше да е наред, хепатита нямаше да се разпространи толкова... А най-добре щеше да бъда да ги бяха ваксинирали в началото на АВГУСТ и сега всичко това нямаше да се е случило! Ами това е, ако ти трябвам за още нещо - ще ти пусна телефона си на ЛС.

# 575
От ХЕИ знаят това отлично. Но въпреки всичко децата от квартала започват да се ваксинират чак в средата на септември. Преди това е имало разни търгове коя точно фирма да внесе ваксината и са загубили страшно много време :................................................................. Ваксини ни бяха обещани, но още ги няма в аптечната мрежа свободно. Да не говорим, че ромчетата се ваксинират безплатно, а ние трябва да платим от 55 до 65 лв. за ваксинацията...

Lss, сподели моля те, кой провежда този търг за ваксини и кой ваксинира ромите безплатно. Смятам да го попитам как така едни се ваксинират за сметка на държавата, а други се бъркат в джоба след като са били изложени насила на опасност.

# 576
Сутринта гледах предаване на Канал 1 за съдбата на отвлечените деца, мерките, които предприема мвр или по скоро какво не предприема, какви са проблемите със законодателството при издирване на изчезнали деца и още много интересни въпроси. Един от гостите баша бащата на Съвестин. Отново споменаха за тези "идентификационни картони" ли беше........ нещо от тои род беше. Идеята е да се направи картон на детето ......... всъщност ето намерих ви линкове:

Кичур коса и пръстов отпечатък в картон на всяко дете
Бащата на Съвестин се срещна с Бриджит Чарнота

В предаването гостуваха родители на изчезнали деца. От думите им личеше крайното недоволство от мерките, предприети от органите на реда по издирването. Едва ли не са възпирали опитите на роднините да се справят сами.  ooooh!  Нарочно не са публикували снимки на жертвите.  Престъпно са бездействали...  Cry Не знам, стори ми се потресаващо.

# 577
Летяща, не съм много сигурна коя точно институция обявява търговете за ваксините. Ромчетата се ваксинират безплатно чрез Здравната каса, служители на ХЕИ го правят - тази седмица би трябвало да са направили 12000 ваксинации в Столипиново, тъй като там има бум на хепатита още от месец юни. Ваксините, доставени от фирмата, спечелила търга, отиват директно там. Казаха, че от 25.09. ще има ваксина и в аптечната мрежа, за да могат желаещите да си закупят и да се ваксинират. Да, ама няма! А ваксината се закупува, защото това не е задължителна ваксинация, а е по желание. Разбира се, ромите никога не биха си купили, а хепатита е най-разпространен при тях, така че те получават безплатна и насилствена ваксинация - буквално ходят по къщите да ги измъкват, за да ги ваксинират. Не мога да не съчувствам на служителите, извършващи ваксинацията, но не мога и да не се ядосвам, че ако искам да ваксинирам моето дете трябва да преобърна света, за да намеря ваксина, че и да я платя (а тя не е евтина), а за ромите това е безплатно! И още нещо - очаква се най-големия бум на хепатита да е през ноември - декември. Не ми се мисли какво ни очаква...

# 578
Разговарях с ЛСС, помолих я да следи тук за координати на предаването.

А сайтът на БНТ е в профилактика. Приготвила съм им една статия от в. Марица със заглавие "Хепатит пламна из цял Пловдив".

Кали, като дадеш мейл, ще я препиша и ще им я пратя.

Ужас, болните вече са над 700, има две болни деца и в училището на Трифон. А ваксини няма #Cussing out

Момичета, ето мейла zala3@mail.bnt.bg  Пишете им всичко, което се сетите, ще ви бъдат благодарни  bouquet

Сутринта гледах предаване на Канал 1 за съдбата на отвлечените деца, мерките, които предприема мвр или по скоро какво не предприема, какви са проблемите със законодателството при издирване на изчезнали деца и още много интересни въпроси. Един от гостите баша бащата на Съвестин. Отново споменаха за тези "идентификационни картони" ли беше........ нещо от тои род беше. Идеята е да се направи картон на детето ......... всъщност ето намерих ви линкове:

Кичур коса и пръстов отпечатък в картон на всяко дете
Бащата на Съвестин се срещна с Бриджит Чарнота

В предаването гостуваха родители на изчезнали деца. От думите им личеше крайното недоволство от мерките, предприети от органите на реда по издирването. Едва ли не са възпирали опитите на роднините да се справят сами.  ooooh!  Нарочно не са публикували снимки на жертвите.  Престъпно са бездействали...  Cry Не знам, стори ми се потресаващо.

И аз гледах същото предаване и се потресох Cry Дано на никого не се случва, че после само Господ е на помощ Praynig Друг никой, нещастна държава сме ние #Cussing out

Евала на този човек, който не спира да се бори, дано детето му е живо и здраво и да го открият скоро Praynig Ще ми се да му помогнем по някакъв начин, но не знам по какъв, честно казано newsm78

Последна редакция: нд, 01 окт 2006, 08:45 от mishlentze

# 579
Момичета, ето линк, който ми е изпратила Доли, съдържащ доклада на ЕК - [http://www.europa.bg/htmls/page.php?id=6254&category=229& … mp;translation=bg

Обръщам ви внимение върху това:

Въпреки това допълнителен напредък все още е необходим в някои други области, като социалното включване, социалния диалог, антидискриминацията и общественото здраве, застраховките гражданска отговорност, ядрената енергетика и безопасност, финансовото управление и контрол на бъдещите Структурни фондове, както и болестите по животните.

Като цяло е постигнат известен напредък и в следните области: трафик на хора, закрила на децата  Shocked , и закрила и интеграция на малцинствата. Ограничен напредък е постигнат в областта на условията при задържане, третиране на хората с увреждания и системата за психическо здраве. радио и телевизионно разпространение.. Необходимо е допълнително действие. В допълнение България следва да осигури стабилност на реформата в държавната администрация.

Закрила на децата? Има ли нещо промемено или аз съм изпуснала newsm78

Ето на тази част със социалния диалог можем да наблегнем, ако Масларова си пита ушите пак след директно отправената покана.  Peace

Последна редакция: нд, 01 окт 2006, 11:20 от mishlentze

# 580
Трябва конкретни неща - последно  писмо до Масларова или нещо друго, но задължително с изведен номер от Мин съвет.
Тук може да си приказваме до утре сутринта,но без резултат.
да подписваме писмото и да чакаме

# 581
Момичета, седнах да нахвърлям въпросчета за Адемов за предаването по Европа във вторник.
За съжаление то ще е само 20 минути, но колкото толкова.
Ето това съм писала до момента, съжалявам, че е в такъв вид, ама нямам време Embarassed
Моля ви, ако се сещате нещо друго казвайте.
1) чл.53, 54 защо са изчезнали думите - на пълна държавна издръжка? (тоест, ако си дадеш детето на ясла ти спират майчинството)
2) Кой ще има право на детегледачка - след изтичане на обезщетението за бременност и раждане ли ? (тоест след 9-те месеца ли)
3) тези ,които няма да се възползват от промените ще могат ли да си наемат детегледачка?
4) какви ще са критериите за избор на детегледчка - само жени ли ще са, ще имат ли някакво обучение?(справяне в спешни сиутации)
5) ако семейството, детето не я хареса или пък тя не ги хареса какво се случва?
6) с какво работно време ще бъде, кой ще го определя при положение, че формално работодател се води Агенцията по заетостта
За Масларова още съм в чуденка какво да й напишем newsm78 и по какъв повод да й поискаме среща. Някак си не си го представям да й напишем как се е провалила със закуските, с помощта за първолаците и със завареното положение примерно и да искаме среща, какво ще й кажем на тази среща?
Може би да искаме среща, за да говорим за програмата с детегледачките, знам ли и аз Rolling Eyes

# 582
Хриси......за завареното положение....тези които за малко не ни хваща номера с 9-те месеца 90% от заплатата.....ще имаме ли право на детегледачки.....или ще стане като със  майчинството.....за ден-два да се губи правото

И друго проблема с близнаците.....как ще убедят детегледачка да се грижи за близнаци или тризнаци или за породени например...при положение че е обвързано със "заместващия доход" ....на детегледачката ще се полага една заплата а не 2,3...или ако се полагат 2-3...според броя на децата.....защо не се дадат на майките 2-3 заместващи дохода....... Simple Smile

оххххх дано си ме разбрала

# 583
Сега по Канал1.....връзка с господин Х (не му запомних името) от МЗ
"Не се налага ваксинация против Хепатит А извън Столипиново"

Просто нямам думи......Днес щели да започнат да ваксинират в Столипиново деца от 2 до 18г. ..... за другите....няма безплатна ваксинация...не било необходимо.....не ги е срам....

Преди 8:00 имаше и за мезонетите в Пловдив ......200 кв. с наем 52 лева на месец.....и не можели да ги плащат...на всеки втори балкон имаше сателитна чиния...околната площ абсолютна мизерия..като в гетата ..а колко българи чакат за жилища ...ама за тях няма...'щото не са от малцинствата

# 584
Момичета, седнах да нахвърлям въпросчета за Адемов за предаването по Европа във вторник.
За съжаление то ще е само 20 минути, но колкото толкова.
Ето това съм писала до момента, съжалявам, че е в такъв вид, ама нямам време Embarassed
Моля ви, ако се сещате нещо друго казвайте.
1) чл.53, 54 защо са изчезнали думите - на пълна държавна издръжка? (тоест, ако си дадеш детето на ясла ти спират майчинството)
2) Кой ще има право на детегледачка - след изтичане на обезщетението за бременност и раждане ли ? (тоест след 9-те месеца ли)
3) тези ,които няма да се възползват от промените ще могат ли да си наемат детегледачка?
4) какви ще са критериите за избор на детегледчка - само жени ли ще са, ще имат ли някакво обучение?(справяне в спешни сиутации)
5) ако семейството, детето не я хареса или пък тя не ги хареса какво се случва?
6) с какво работно време ще бъде, кой ще го определя при положение, че формално работодател се води Агенцията по заетостта
За Масларова още съм в чуденка какво да й напишем newsm78 и по какъв повод да й поискаме среща. Някак си не си го представям да й напишем как се е провалила със закуските, с помощта за първолаците и със завареното положение примерно и да искаме среща, какво ще й кажем на тази среща?
Може би да искаме среща, за да говорим за програмата с детегледачките, знам ли и аз Rolling Eyes

Хриси, смятам, че си изчерпателна, а и не вярвам да ти стане време за повече въпроси. Мен ще ме снимат като репортаж към интервюто, сигурно днес, така че аз ще задам 2-та въпроса за близнаците, свързани с детегледачките, смятам, че не трябва да прекалявам и аз с въпроси, защото ако са повече от 2 и не са свързани, тогава ще се хване за последния или този, който на него най му хареса и пак за близнаците нищо няма да каже.

Хриси, сега гледам едно предаване по ТВ-та, става въпрос за данъците и за 5-те % бюджетен излишък, защо не попиташ Адемов дали няма да е редно тези 5% да отидат за майките в заварено положение, защото точно ние и мъжете ни сме плащали тези излишни данъци?

Общи условия

Активация на акаунт