Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 647
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Дали някой познава този руски бранд Dzintaris? Имам приятелка, която живее в Москва и иска да ми подари нещо, което нямам. Чудих се, чудих се... и изстрелвам : "Franck Boclet Cocaine" най-вече от любопитство без да съм разучила. Тя се съгласява, но ме предупреждава, че били  много странни и специфични аромати и на нея не и харесват. Ще ти взема казва, когато отворят магазините и от нашата московска парфюмерна фабрика Новая Заря един  "Классный, нереальный запах. Тебе понравится" .Е, 😀 зачудих се колко е нереальный този аромат. Порових се в руската фрагантика, но край нямат.
Този Кокаин, като гледам, го сравняват с Orchid Soleil Tom Ford, който пък на много хора мирише на "варена царевица", та не знам Simple Smile Щом става дума за подарък от Русия, бих препоръчала да разгледаш парфюмите на Brocard. Имат интересни серии Aromatherapy, Aromati Prirodi или My Cup Of Tea Collection, където, според мен, може да се намери нещо хубаво за сезона Flowers Hibiscus

# 451
Дали някой познава този руски бранд Dzintaris? Имам приятелка, която живее в Москва и иска да ми подари нещо, което нямам. Чудих се, чудих се... и изстрелвам : "Franck Boclet Cocaine" най-вече от любопитство без да съм разучила. Тя се съгласява, но ме предупреждава, че били  много странни и специфични аромати и на нея не и харесват. Ще ти взема казва, когато отворят магазините и от нашата московска парфюмерна фабрика Новая Заря един  "Классный, нереальный запах. Тебе понравится" .Е, 😀 зачудих се колко е нереальный този аромат. Порових се в руската фрагантика, но край нямат.

Руската красавица прилича на Midnight Poison и много ми харесва,а Красная Москва не препоръчвам без тест-ретро,хард и безумно траен.

# 452
  • на майната си
Скрит текст:
Чудя се, кога да го "мъча" и него.

Моето скромно мнение е да не се мъчиш с нещо което не ти допада. Ако е отлежавало достатъчно дълго и си наясно че няма как да се получи  да го използваш по-добре го подари/размени/дари и т.н.

Вие как успявате да изразходвате количества?Или и при повечето от вас всичко си е като ново почти?

Аз съм от изразходващите парфюм много бавно. Има някои правила които спазвам за да не се затрупам с количества. Поддържам малка колекция именно заради това, вслушвам се в себе си и се разучавам, постоянно се питам от какво имам нужда за да поддържам малка но оптимална колекция. Познавам се че обичам да имам един работен, един вечерен за излизане, един ваканционен летен, т.е ми трябват минимум три, познавам се и че психологичната ми граница е някъде под десет и съм общо взето в тези рамки като бройка. Познавам се и кои марки харесвам и знам че твърде стари и ретро парфюми не мога да нося.
Гледам да пробвам и добре да се запозная с парфюма преди да купя, семпълите вършат добра работа. Въпреки това пак се случва да се объркам понякога и съм благодарна че мога да върна на магазина ако си сменя мнението. Съответно съм лимитирана с пазаруване само от някои магазини които имат такава политика за връщане а и купувам предимно малки разфасовки. Също избягвам импулсивните покупки, опитвам се да си дам достатъчно време за тест преди да се реша на покупка.
Но ми се е случвало и от много мислене и вярно придържане и спазване на горните правила да не купя нещо и после да съжалявам така че вече се вслушвам в интуицията си и във вътрешния си глас, мисля че всички имаме тези вътрешни компаси които ако твърде много се отпуснем ни напомнят правилата и обратното - понякога ни карат да действаме и да задоволим импулс или прищявка напук на всички правила.
Ако с години обаче не пръскам от даден парфюм или си знам че няма да ми се получи с него, подарявам го и приключвам въпроса.
WOW какъв самоконтрол и дисциплина! Много рационален подход наистина. Уважавам написаното от теб. 😉
Винаги съм разглеждала покупката на парфюм като по -различна  от покупката на други артикули. Като повечето жени имам слабост към чанти, обувки и др., но те предизвикват краткотрайна радост, докато се озоват в гардероба ми. После стават просто вещи и еуфорията отминава. Да, хубави, но все пак вещи. Парфюмът обаче е нещо повече, той е страст, импулс, възприятие, емоция, която не утихва лесно. 🎉💓
Хубаво е да се селектира, да не се хвърляме непрестанно така импулсивно към поредното флаконче, но за много това не е просто " фъс" сутрин или вечер, това е сладка омайна зависимост, която може да се проявява много различно. Невероятен е чудния свят на ароматите, няма как да му се наситиш с няколко флакончета ( лично мнение), разбира се, ако си парфюмно обсебен.
Парфюм за деня е така омразния на много в темата Baccarat. 😀 Този аромат много ме обича и ми седи невероятно. Единственият минус е, че е супер досадно вечно да ме заговарят, да ме душат понякога като хрътки и да ме поглеждат толкова често. Една лоша дума не съм чула! Трайност: целия ден. Никога не съм го усещала като задушлив, тежък и т.н. Той и Delina са парфюмите, които се харесват най- много от околните и съм получавала много комплименти. Може и да ви е чудно, но не ми е приятно.😬 Е, добре де, само понякога. ☺Delina се харесва толкова много от мъжете, честно казано нямам обяснение защо, няма да го повтарям, но пък си взех Exclusif, който намирам за по-хубав.
Момичета, някоя от вас да има екстракт от Baccarat? Нека сподели нещо моля, въпреки че го поръчах насляпо, но не мисля, че ще има някакви изненади.

Аз сериозно не понасям едп версията, прекалено много смоли и амбъргри избива при мен, проджектва ултра мощно, даже повече от парфюмния екстракт, който страшно много харесвам, доста по-носим е, бадемът заменя смолите и ми харесва, но е по-тих в сравнение с ЕДП версията.

Скрит текст:
Дали някой познава този руски бранд Dzintaris? Имам приятелка, която живее в Москва и иска да ми подари нещо, което нямам. Чудих се, чудих се... и изстрелвам : "Franck Boclet Cocaine" най-вече от любопитство без да съм разучила. Тя се съгласява, но ме предупреждава, че били  много странни и специфични аромати и на нея не и харесват. Ще ти взема казва, когато отворят магазините и от нашата московска парфюмерна фабрика Новая Заря един  "Классный, нереальный запах. Тебе понравится" .Е, 😀 зачудих се колко е нереальный този аромат. Порових се в руската фрагантика, но край нямат.
Тествах го този аромат на Букле, ужасно много тубероза и бели цветя, като се добави и карамелено-ваниловата  сладост ми идва в доста повече - направо души, представянето му е добро, нямам идея как е таргетиран за унисекс, чисто женски парфюм си е за мен, не бих препоръчал за насляпо. Дано си паснете Simple Smile
Днес разносих Мефисто, еми няма такава красота, намирам го за доста по-флорална версия на страхотното творение на Крийд.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 19:46 от Lewiss

# 453
Даа, обичам ги! Особено лимон, бергамот, цветчетата на лимона ми ухаят прекрасно! Портокал, мандарини, грейпфрут - по-малко харесвам.
Дълбоко съжалявам, че вместо A girl in Capri- Lancome предпочетох да купя Oh my Biche - Lolita Lempicka (грейпфрут, та направо "Фанта грейпфрут").
Happy - Clinique, пък е единствения портокалов, който съм имала.

# 454
  • Deutschland
Lewiss, благодаря ти🍸, красиво го описа Кокаина. Сигурно на мен ще ми хареса. ☺

# 455
  • Пловдив
Скоро някой писа тук за чисто нов парфюм с кока кола в състава си.. който естествено все още го няма при нас. Някой може ли да ми припомни как се казваше? Търсих, но не намирам. 🤗

# 456
  • The Evergreen State
Hotel

Athena, твоето е изключителен талант, поне за мен! Това е като да хвърлиш кило кръв пред акула, тя да му метне един side eye и да си замине като 5 пари в кесия. Grinning Будист би ти завидял, сигурна съм! Grinning

Майтап си правите вие гледам Nerd но..какво да ви обяснявам - това си е самата истина - не будист а двама ще ми завидят Grin, особено както Ниман Маркус са до мен а не съм си купила нищо от там за всичките тези години, пък те явно няма да са още дълго на това място. Шегата настрана, ще ми липсва този магазин, запознала съм се с прелестни аромати там, които няма къде да тествам на други места, жалко.

# 457
Скоро някой писа тук за чисто нов парфюм с кока кола в състава си.. който естествено все още го няма при нас. Някой може ли да ми припомни как се казваше? Търсих, но не намирам. 🤗

Може би Girls Can Be Crazy Zadig & Voltaire for women? Thinking

# 458
  • Пловдив

Може би Girls Can Be Crazy Zadig & Voltaire for women? Thinking
Да, благодаря. И мускус, и пачули има, мисля си го вече. 😊
Днес съм с Calvin Klein - Truth. Много бедно.

# 459
Този Truth и аз го поръчах днес, за да хвана БД , с тези сайтове така се получава, вместо да платя доставка 5лв, давам още 30 за нещо, което не ми трябва в момента:)

# 460
Не го отваряй... Виж да го пробваш някъде, ама това е най-безсмисленото пpоизведение на CK, ако не и едно от най-безсмислените парфюмни, изобщо.

# 461
Здравейте. Не знам дали питам на правилното място, но на каква температура съхранявате парфюмите си? Знам, че стайна е добре, но у дома става доста топло, а имаме малко дете и е невъзможно да се остави климатик пуснат твърде дълго и на много ниска температура.

Държа парфюмите в нощното шкафче на спалнята, която е северна. Сега мерих с инфра термометър и е 26.2 гр това не е ли много? Не знам и доколко е верен.

# 462
Добре е, не се притеснявайте. Само ги дръжте в кутиите и на тъмно. На тоалетки забрави или само един два оборотни. Другите вътре в шкафове.

# 463
Парфюмите заслужават уважение, но чак музейни условия - постоянна температура и влажност, никоя от нас не вярвам да е осигурила. Grinning Важно е за тях да не са изложени на пряка светлина и да не ги греят лампи като в парфюмериите в мола. Иначе биха си живели дълго и щастливо и на температурите, в които живеете вие. Това е напълно достатъчно! Не им придиряйте чак толкова. Wink

# 464
Благодаря ви момичета. Не разбирам е затова попитах вас. Успокоих се.

Общи условия

Активация на акаунт