Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 639
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Спомням си, когато ги тествах – Nude, Musc Diamant и  À La Folie паралелно в парфюмерията. На прима виста ми се оформиха като равен, безличен – Nude; сапунено-сладък и най по мой вкус – Musc Diamant и калорийна сладка бомба от рози и божури – À La Folie.

Много харесах за лятото Acqua di Parma Blu Mediterraneo Fico di Amalfi – перфектно миксирана смокиня с цитруси. Може би най-добрата смокиня, която съм слагала. Purple Heart

Има ли прилика между Lancome La Vie Est Belle L’Eau Florale и La Vie Est Belle L’Eau de Toilette Lancome ?

# 481
Днес на излизане ММ се нафъщя със Accento Sospiro , от който останах супер разочарована като го получих и не му дадох повече шанс. Реших да си пръсна на китките,преноси ми се нещо акватично .......и ми замириса прекрасно Scream  Млечно,садко,вкусно и ананасово, меко,свежо и прекрасно.Все едно е друг парфюм.Като ментово,студено мляко с вкусен ананас,, излъчващ идеално и силно. До сега не ми се беше случвало такъв обрат на даден аромат...и се чудя дали ММ ще пожелае да си ми го върне, или ще се пръскам тайно .Определено го искам за лятото Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 16:09 от Ре

# 482
  • Sofia
cutesmallcat, това ли е твоят Мис Диор https://www.pazaruvaj.com/parfjumi-c3262/dior/miss-dior-original … -50ml-p251284125/ ? Ако си пробвала преименувания през 2017 г Miss Dior Cherry на Miss Dior - да, наистина нямат нищо общо.

Атти, не е този, ползвам тоалетната вода, която излезе през 2012 и замени Miss Dior Cherie
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Eau … ilette-17478.html
Сега я замениха с това: https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Eau … e-2019-53144.html и я развалиха.. Много жалко Sad

# 483
  • виртуално
cutesmallcat, това ли е твоят Мис Диор https://www.pazaruvaj.com/parfjumi-c3262/dior/miss-dior-original … -50ml-p251284125/ ? Ако си пробвала преименувания през 2017 г Miss Dior Cherry на Miss Dior - да, наистина нямат нищо общо.

Атти, не е този, ползвам тоалетната вода, която излезе през 2012 и замени Miss Dior Cherie
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Eau … ilette-17478.html
Сега я замениха с това: https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Eau … e-2019-53144.html и я развалиха.. Много жалко Sad

https://www.pazaruvaj.com/parfjumi-c3262/dior/miss-dior-edt-100ml-p42814898/

Есента го купих от Притишоп, може и там все още да е наличен

# 484
  • España
Най-после днес при мен пристигна дълго чаканият

Велурена красавица ! По-скоро женски , с навлизането на плодово-кайсиевите нотки и кардамон , а хелиотроп и ирис допълват цялостното жизнерадостно излъчване ! Типичен представител на бранда- класа и елеганция , към която няма как да останеш безразличен !

# 485
Сега има ли на пазара аромат близък до Christian Dior Miss Dior Cherie?

# 486
Има ли прилика между Lancome La Vie Est Belle L’Eau Florale и La Vie Est Belle L’Eau de Toilette Lancome ?
Не съм пробвала едт, но при него на преден план в пирамидата е дадена пралина, а аз не харесвам особено наличието на такава и затова се спрях на Флоралния. Имам чувството, че всички фланкъри на този парфюм (макар че въобще не съм пробвала всичките) носят безусловно в базата си днк на оригинала, но началото на всеки е различно. Както споменах, при мен La Vie Est Belle е един от парфюмите, преминаващ през най-много различни етапи от развитието си и е много променлив. 2-3 часа след нанасянето му до края, ми харесва много, но началото му е ужасно дразнещо, чак до потрисане от него. Явно някак си комбинацията пралина-пачули-тонка за мен е неприятна. По тази причина не избрах едт, защото има пралина и пачули, и тонка, а във Флорале е забутано пачулито някъде под другите неща и не ме дразни, а пралина и тонка изобщо няма. Тези въпросни три съставки, в повечето парфюми, в които са налични, не са ми приятни и предпочитам без тях.

# 487
След като вчера се възторгнах по Eau d'Orange Verte Hermès около 10 мин след напръскването му, днес идвам да се оплача (много съм последователна, истинска жена Laughing)
Започва супер свежо, едновременно плодово и цветно цитрусово, направо блика добро настроение, като цитруса поне за мен не е един определен, а някакъв съвършен микс между портокал, лимон, лайм и мандарина+лимонови и портокалови цветчета. Под него се усещат свежи зелини треви и едва ли не морски бриз. След което до 30 мин преминава в улегнал мъжки мъхово-дървесен аромат с лека цитрусова нотка и полъх на зелени треви. Направо ми се дорева вчера като се промени върху мъжа ми, но си викам - мъжка кожа е на мен ще си остане цитрусов, е не сe получи, развитието върху моята кожа е абсолютно същото като върху неговата Sad
Според мъжа ми е нетраен, но като за цитрус се държи повече от добре - на него изчезна след 5 часа, а се усещаше добре 4 и полвина, при мен на четвъртия час нямаше нищо.

Та така - влюбена съм в началото, но ми е все едно за него след 30 мин. Не върви да го подновявам, защото е доста излъчващ при мен и ако се напръскам пак след 30 мин ще се удуша.

# 488
Идвам с питане за 2 парфюма .
Първия е Thank u,next Ариана Гранде,рових из темите и открих само мнение на Ковачева,която го сравнява с Бакара руж и  Облака. Някои от вас пробвал ли го е и с такива впечатления ли е? Имах Облака но не успя да ме спечели никак,направо не можех да дишам от него,подарих го на приятелка която се влюби от първо фъс.

Другото ми питане е за Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz някой пробвал ли го е? Гледах в YouTube видео на наша блогърка която го описа доста примамливо, сравни го с един от лосионите на Виктория Сикрет Bronzed Coconut ,поръчах си лосиона и го чакам да дойде утре.

# 489
  • Бургас
Miss Dior Blooming Bouquet си е нежен парфюм със средна трайност върху мен, нищо впечатляващо.Много често го надушвам от жени.Мис Диор 2013 ЕДТ преди пандемията го пробвах имаше си го по парфюмериите, ако служи за ориентир за мен има много общи черти с Коко Мадмоазел.За всички мацки от Бургас не си правете труда да ходите до Парадокса, затворен е и според охраната няма да е вече там, а  са се преместили в Несебър.Ще се провери дали е вярно това.Голяма поста е в Б/з няма един тестер, пръскат ти ако искаш те, ами не мерси.Голяма тъпня ми е така, нямаше нищо заредено от новите парфюми за жалост.Вчера в Лилито едни мацки ухаеха много готино викам си абее това е познато, мдда и о, да беше Ла Бел на Готие, страшно секси, модерен парфюм и много любим, а каква трайност вади.Стои страхотно просто.Yum

# 490
  • Пловдив
И аз минах в един промеждутък през Дъглас и ми пръскаха каквото кажа, защото от съображения за сигурност са ги прибрали да не пипат много пръстчета😷 иначе душнах новия Hermes и съм доволна, че не сме един за друг като го поносих на кожа и да наистина няма ги новите за, които се бях запътила да разузная ще поглеждам пак през седмицата👌🏻

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 16:36 от astravera

# 491
  • Sofia

https://www.pazaruvaj.com/parfjumi-c3262/dior/miss-dior-edt-100ml-p42814898/

Есента го купих от Притишоп, може и там все още да е наличен

Благодаря! Аз си купих запас, оглеждам се за заместител евентуално. Сега ми се появи, като подобен  Guerlain Idylle EDT, какво мислите, има ли нещо общо?

# 492
Нахлувам в темата с въпрос Simple Smile Някой ползвал ли е вече Dolce & Gabbana Dolce Shine, гледам появил се е в Нотино и много му се чудя. Върти ми се в главата още като видях снимки от рекламата в профила на онази прекрасница Дева Касел. Light Blue ми е сред любимите, така че имам очаквания и за този. Ако някой вече го е ползвал, може ли да го оприличи с нещо от познатите? Благодаря! Simple Smile

# 493
Идвам с питане за 2 парфюма .
Първия е Thank u,next Ариана Гранде,рових из темите и открих само мнение на Ковачева,която го сравнява с Бакара руж и  Облака. Някои от вас пробвал ли го е и с такива впечатления ли е? Имах Облака но не успя да ме спечели никак,направо не можех да дишам от него,подарих го на приятелка която се влюби от първо фъс.

Другото ми питане е за Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz някой пробвал ли го е? Гледах в YouTube видео на наша блогърка която го описа доста примамливо, сравни го с един от лосионите на Виктория Сикрет Bronzed Coconut ,поръчах си лосиона и го чакам да дойде утре.
Аз го имам. Много сладък, момичешки, подарих го на дъщеря ми. Изключително силно се усеща и влачи метри шлейф, което често на мен ми е неприятно и я карам да пръска само по два пъти. Усещат се макарони, кокос, малини, рози, плодове и муск. Сладък гурме парфюм, който категорично не препоръчвам насляпо. Сърцето е огромно, много тежко и масивно и стъкленото шише се вади, за да може примерно да се носи в чанта.

Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz е хубава кокосова вода, но нищо особено. Воден е и леко солен усещам кокоса, не е плажен, нито маслен. Трайност и излъчване като цялата линия АА т.е. ниски.

# 494
Момичета и момчета, ако някой е ползвал и двата може ли да сравните
Eau d'Orange Verte Hermès и Concentre d'Orange Verte Hermès
Интересува ме основно дали разкошното цитрусово начало на Eau, присъства и при концентрата и как се развива той.

Общи условия

Активация на акаунт