Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 784
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Реших да направя подарък на съпруга ми този парфюм Chanel Allure Homme Édition Blanche. Иска ми се да допълня поръчката с едно шанелче и за мен, но имам нужда от съвет кой да бъде. Имала съм и харесвам Коко Модмоазел, но се чудя дали да не пробвам нещо друго. Насочила съм се към някой Алюр. Какво ще кажете? Искам да е траен и шлейфов. От зимните парфюми харесвам Алиен и черната и кадифената орхидея на Том Форд. Обаче за лятото май нямам любим парфюм.

# 76
mimozata не знам не е при мен предлагат ми го и много се двоумя според тези поблукации от интернет с такова дъно е фалшификат от ляво е оригинал.ако може да се вярва разбирасе.

# 77
  • Бургас
Имам няколко цитрусови аромата, не мога да кажа, че са ми любими и съзнателно съм търсила това в тях /за разлика от ириса например, присъства ли в пирамидата и съм наполовина спечелена/ Но пък цитрусите ми са за спорт Vetiver Pamplemousse Zara, My Green Summer Yves Rocher, Tuscan Soul Salvatore Ferragamo или респектиращи и дистанциращи Saharienne Yves Saint Laurent и Accordo Arancio L'Erbolario

Мак няма, защото той е цвете без аромат, само символика е в случая.
Трудно ми е да се съглася с това. Мааковете имат аромат. Както цвета, така и дръжките. И фрагрантика е съгласна с мен https://www.fragrantica.com/notes/Poppy-339.html
Цитат
Odor profile: a hazy, powdery floral note.
Ето този мак си мирише на мак https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Papavero-Soave-14004.html

Аз пък съм срещала аромати които в името си съдържат Pivoine /божур/,  a в пирамидата няма такъв посочен.

# 78
  • Sofia
Трудно ми е да се съглася с това. Мааковете имат аромат. Както цвета, така и дръжките.
Ето този мак си мирише на мак https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Papavero-Soave-14004.html
Аз пък съм срещала аромати които в името си съдържат Pivoine /божур/,  a в пирамидата няма такъв посочен.

Плюс и от мен. Имам едно мъненко такова, мисля 20 мл., много хубаво мирише...и прилична трайност показва.

# 79
  • Чукарландия
mimozata не знам не е при мен предлагат ми го и много се двоумя според тези поблукации от интернет с такова дъно е фалшификат от ляво е оригинал.ако може да се вярва разбирасе.

Скрит текст:

Ако ти е от полза, ето го и моя, в оригиналността на който нямам съмнения:

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 05:28 от bubanka

# 80
  • на последния етаж
Скрит текст:

Ако ти е от полза, ето го и моя, в оригиналността на който нямам съмнения:

Със същото дъно е и моят - купен от Сефора.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 05:28 от bubanka

# 81
  • Deutschland
densi, благодаря за темата!🌹
Не обичам много цитрусови аромати и съответно рядко ги ползвам. Непретенциозни, свежи, леки и нетрайни-  консумирам ги като освежаващо фрешче. Намирам ги подходящи за спорт, край морето или за разходка сред природата, с една дума за кратки дейности.
След като преминах през повечето на  Acqua Di Parma и Hermès Cologne, от които нищо не успя да ме грабне, харесах тези на Atelier Cologne с 15 % концентрат : Orange Sanguine и Pomélo Paradis.
Харесвам и цитрусовите на Jo Malone. Наскоро отворих  на Annick Goutal Bois D'Hadrien- супер позитивно изненадана съм. Цитрусов- дървесен, който е с нелоша трайност за такъв аромат. Супер свеж лайм, съвсем леко горчив. Зелен, леко пикантен, към края става малко кремообразен. Може би един от най- сполучливите цитруси, които съм имала.
Харесвам много  Dolce Amalfi и  TF Neroli Portofino, който ползвам от няколко години.
Парфюм за деня:  Lipstick On

# 82
  • София
На Gabrielle Essence къде е кода?

# 83
Unterdenlinden трябва да пробваш Cafe chantant в студено време. Той тогава си показва красотата. Сега му е  топло и се  развива задушливо. Моят съм си го зазимила отпреди месец и поне до октомври няма да го ползвам. Аз обаче усещам прилика с Cuir Beluga, който също имам. При всички случаи обаче те  не са взаимозаменяеми парфюми, като поне за мен този на Nobile се развива като  много по-комплексен като аромат. Има си и черешки и много пудрено червилен ирис и много други благинки. От снимките обаче ми прави впечатление, че дизайна на бутилките е променен, моята е доста по - различна от показаната. Много се надявам да не са го развалили.

# 84
Абсолютно подкрепям горното менние, много топло му е сега. При мен има много череши и е разкошен парфюм.

# 85
Kikilota , сега се загледах в дъното и отидох проверих моите , като поне 2 са купувани от Париж.  Дъната на Allure,  Coco Mademoiselle,  Coco Noir , Coco Edt , Chanel No 5 са такива като отляво. Габриелите са с чисти дъна  , а тия надписи са на гърба на етикета , който е отпред, единствено Chanel No 5 EDT е квадратно и само с 1 надпис Шанел , купуван е преди 11 г от Париж . Ако искаш направих ти поне 10 снимки ,пиши на лични да ти ги пратя и да не пълня темата.

chanel 19  , Gabrielle кода е гравиран на гърба долу.

# 86
Най-после си получих Lancome La nuit tresor и Elie Saab Le parfum in white. Heart Eyes Трезора е сладък и съблазнителен, за първи път усещам тази ментовост от пачулито, но много ми харесва! Идеален за романтична вечеря, нямам търпение да го разнося. Другият пък е кремест и белоцветен почти до делова елегантност, но амбъра и ванилията го затоплят и подслаждат. Много красив, без да е хладен и неприветлив.

# 87
  • София
Благодаря, видях го, както и надписите на гърба на етикета. Олекна ми, че е от сайт и като видях голо дъно се опулих Kissing

# 88
  • Габрово
По темата за любим цитрисов аромат -
Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic /за жалост много нетраен -поне при мен/
При вас как е трайността му?

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 19:55 от sesksta

# 89
  • София
Също така.
Мислех, даже че съм попаднала на чисто менте! 👌

Общи условия

Активация на акаунт