Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 730
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
  • Deutschland
Радика, Cielo, моля разкажете малко за Serge Lutens Chergui, във фрагрантика са ми много интригуващи мненията, но са предимно от мъже.
Ламя
Serge Lutens е от марокански произход и се вдъхновява от местната култура при създаването на парфюмите си.
" Cherugi" от арабски е наименованието за всичко, което идва от  изток, в случая източният вятър, който духа от Сахара- сух и много горещ. Именно такъв е  и Chergui. За мен лично един от най- прекрасните ориенталци, но за да го опознаеш истински, трябва да се носи през зимата. Той е пикантен, сладък и много секси.  В началото се усеща ванилия и опушено: тютюн, тамян, сандалово дърво и малко роза. Медът придава сладост,тютюнът секси нотка. Той е нахален, пропива се в кожата, дрехите, косата. Няма как да останете незабелязани с него. Действа като афродизиак. Този парфюм може да се назове с една дума: топлина.
Много подходящ за тези, които харесват Tobacco Vanille.
Изключителна трайност: през целия ден ! Предпочитан и носен от много мъже, но и жени. Наистина унисекс аромат.

# 166
Ех, Cielo, как ми беше приспан интереса към Chergui, който оставих на заден план точно заради противоречиви мнения, сега с твоето описание пак ми се запали фитила! Осезаем ли е тамянът или е забутан под другите нотки?

# 167
  • Deutschland
Усеща се, не е забутан. 😀  Рядко харесвам тамян, тук го одобрявам напълно.  Този и Un Bois Vanille са ми любимите на SL. Datura Noir и Fille en aiguilles ми се иска да тествам.
СFleurs D'Oranger се разделих: тежък, задушлив, лошо ми ставаше. Два опита и аут. Arabie също.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 03:09 от cielo

# 168
Мерси, Cielo 🌹
Aз харесвам много Tobacco Vanille, но върху мен се появяват едни черни сладки череши, които се опитват да ме удушат и не мога да го нося. Явно ще трябва да се пробва Chergui.

# 169
Един дерт по-малко. Хич не харесвам Tobacco Vanille! Аризона ли го беше възлюбила шеметно? Заради нея го пробвах и... ужас!
cielo, непременно пробвай Datura Noir!

# 170
Аз бих искала да питам и за Ambre Sultan. Много се чудя него или Chergui да взема. И двата биха били на сляпо, но нямам притеснения от това. Обичам да се изненадвам Simple Smile

# 171
  • Deutschland
Момичета, SL  си има своя почерк и трябва да се тества. По-лесен е от Tobacco Vanille, ако така мога да се изразя.
Говоря за някои от съставките и интензитет. Просто пробвайте, ако имате възможност.
Jollie, и двата 😍, не мога да се въздържа да си кажа.😀

# 172
Каква ви е равносметката за 2 месеца ИП в парфюми?

един, на сляпо и то такъв, който по описание очаквах изобщо да не ми хареса
и го поръчах защото само аз нямах нова придобивка - заради четенето в двете теми Grinning
пробвах доста неща, за тези, които ми направиха впечатление, писах
поръчва ми се, но няма нещо, което да поискам наистина, за това си седя на ръцете - не искам да се напълня с компромиси

https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Baiser-Fou-42431.html
сладко-плодов по описание - не съм съгласна
в руската Ф. има отбелязана прилика с коромандел - няма такава
четох и други описания - сложни и красиви, но не мисля, че парфюмът е сложен или пък безумно красив, но е идеален за пролетта
върху моята кожа има кратко малиново начало, часове наред орхидея, която към края засладнява, но не мога да определя с какво - в пирамидата са отбелязани ванилия и бял шоколад, но за мен белият шоколад ухае основно на мека ванилия
траен, но за да има трайност, изисква няколко фъса, на едно и също място
стилна бутилка, но неподходящо име - "луда целувка"

# 173
  • Стара Загора
Аз го давам скромно +3, 2 от които все още ги чакам. Grinning

# 174
  • До сърцето...
Радика, Cielo, моля разкажете малко за Serge Lutens Chergui, във фрагрантика са ми много интригуващи мненията, но са предимно от мъже.
Ламя, с Cherugi не се разбрахме от първи път, даже леко съжалявах за покупката (дали и в размените не го пусках, не помня). И после изведнъж той ми се "даде". Гушна ме и се влюбих безпаметно (ех, тази женска душа Grinning ) Аз обожавам пушека в парфюмите, тук тамяна е разкошен, макар че нито една от другите нотки се изпъква, един цялостен, топъл, леко екзотичен аромат. Просто разкошна аромотерапия за зимните дни от годината. Колкото повече го нося, толкова повече го харесвам. Строг и благороден, но и трепетно-чувствен.

Харесвам и Arabie, но го нося рядко и в дни, когато се срещам с малко хора.

# 175
Аз имам 5 нови парфюма за тези два месеца и 6 мострички, от които си избрах един, който трябва да имам - Hermes Jour Absolu EDP. Нямам нищо на Hermes, но това ще се поправи Grinning

# 176
  • Deutschland
Радика , а при мен любов от първо фъс, още на място в магазина. 😍 И сега е в моите топ 10.

# 177
Аз обожавам Tobacco Vanille и не мога да нося Serge Lutens Chergui. Много внимавайте с него. Страшно силен ориенталец, предимно мъжки. Парфюмите на Серж са много трудни вк. и този. Не го поръчвайте насляпо.
За Араби и Амбър Султан да не говорим.

# 178
  • София
Каква ви е равносметката за 2 месеца ИП в парфюми?
5 за мен и 2 за моя мъж. Не съм прекалила. Relaxed Smile
Охх защо  чета тази тема, макар и леко тайно. Сега мира няма да имам докато не подуша Nobile 1942 Cafe Chantant . Някой дали не бил се разделил с 2-3 мл или поне 1 блотерче пръснато и да започвам да дебна онлайна. Къде е излизал на прилични цени, дали ще сподели някой
Имаше го в makeup. Можеш да следиш там.

# 179
  • Sofia
Аз обожавам Tobacco Vanille и не мога да нося Serge Lutens Chergui.

Това си е важно. Аз също съм почитател на ТВ на бай Форд, ама това Шерги не го познавам. Thinking

Парфюм за деня - Lalique Satine - пудрена женственост с много фина сладостна подложка.

Общи условия

Активация на акаунт