Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 723
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Наистина Jour d`Hermes Absolu е много траен. Днес съм точно с него. Сутринта от 8.30 и още се усеща, въпреки голямата жега в Пловдив.

# 256
от тези, които харесвам, мюглерският колон е най-траен

# 257
  • Sofia
За мен любим и доста траен е Neroli Amara VС/A, изключително свеж цитрусов аромат, който ми действа ободряващо и освобождаващо през летните месеци.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 19:16 от Lady Royal

# 258
от тези, които харесвам, мюглерският колон е най-траен
И при мен държи цял ден!

# 259
  • София
Мюглерския колон при мен е много зелен и тревист, мъжкарее ми и след час не го усещам

# 260
Скрит текст:
Момичета, по темата за любимите цитрусови парфюми, кой е най-трайният, който сте имали?
Versace Yellow Diamond Intense

Хубав ли е ароматът?
При мен EDT се оказа по-траен от Intense, а и го предпочитам като аромат. За мен обаче не е цитрусов. В ЕDT, който много обичам, усещам основно мимозата, а Intense ми е плодов, но не цитрусов. Лично мнение, с което никого не ангажирам.

# 261
  • В сърцето на един мъж
Трайни цитруси при мен бяха
xerjoff naxos
jour d'hermes absolu
Dior home cologne

Рядко посягам към цитрусови парфюми като цяло, но тези и трите ми се иска да ги повторя.

Някои може ли да каже две думи за това
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Italica-41149.html

# 262
  • Бургас
Момичета/Момчета, ако има запознати, може ли впечатления за Tiziana Terenzi - Maremma? Hands Pray
Не мога да описвам като вас, но това е един от любимите ми парфюми. За мен Марема е доста сходен с Черната орхидея, но е по-топъл, по-наситен, по-мек, по-женствен, по-слънчев. Много е сложен, плътен и красив. Трайността при мен е над 24 часа на кожа, на дрехи и коса - дни. Комплиментиран и притегателен за мъжете.

# 263
Versace Yellow Diamond Intense...
Хубав ли е ароматът?

Познавам само тази версия. Когато го пробвах за пръв път, точно в разгара на лятото - бях очарована Two Hearts Освежаващ, слънчев и оптимистичен. Цитрусовата нотка я има - още от началото, остава и след пресъхването. Няма портокал, мандарина или грейпфрут, не е и кисел лимон. Това, което в пирамидата е "цитрон", аз го усещам като леко изсушена кора от много добре узрял лимон. Долавят се ненатрапчиви бели цветя, светли смолисти нотки и малко мускус. Усеща се и лека дървесна подложка. Крушата, която аз не мога да усетя, вероятно допринася за баланса и липсата на кисели нотки. Парфюмът за мен е хубав, с добре хармониращи съставки. Понеже тези усещания, така или иначе, са индивидуални, то се знае, че трябва да се пробва лично... И да се споделя Smile

# 264
  • The Evergreen State
Днес е хладно при нас, преваляваше рано сутринта, още е облачно но въздухът е свеж и приятен. Имах напрегнато начало на работната седмица и днес най-накрая мога да се отпусна и поема глътка въздух. Позволих си да мързелувам малко повече на дивана, с втора чаша кафе и увлечена в една книжка, дори и парфюм не сложих. Отчетливо усещам обаче парфюма си от вчера - LPRN Guerlain и ми носи  голямо удоволствие да съм кротната в плътната му чрешово-пачулена сладост. (Сетих се че този парфюм ми напомня на Boucheron Initial)
Равносметката ми за последните месеци е нула купени и тотална наслада от наличностите които имам.

# 265
  • София
Jour d'hermes absolu и аз бих потвърдила, че е страхотен. Най-хубав от всички Jour-ове на Ерме, които съм опитвала и един от любимите ми парфюми на марката. Открих го по препоръка на съфорумка.
Още не съм опитала Градините на Мосю Ли, но това предстои съвсем скоро.

Дами, може да не е съвсем по задалата се тема, но съм любител и колекционер на мини-бутилчетата на парфюми. Имате ли любими такива и ако да-кои?

# 266
Mira_X,  минитата аз доколкото знам са същите аромати като тези в големите бутилки, или нещо бъркам? Иначе ако питаш за най-любимо като външен вид на мен всички са ми безумно сладки 😍
Имах един диорски сет минита, които размених с мъка в сърцето просто защото, въпреки че нямаше да ползвам ароматите самите бутилчета бяха като бижута.

# 267
  • София
Да, за външен вид. Търся си интересни попълнения, евентуално, ако все още се продават. 😀Не знам дали не е в разрез с правилата на темата, но си е пак за парфюми.

# 268
  • Стара Загора
Пристигна ми поръчката от Елинор Love Letter Relieved Като дете, отварящо шоколадово яйце съм.
За първи път поръчах парфюм на Монтал, за което изцяло ВИЕ сте виновни! Laughing Laughing Още не съм го отворила, но като отворих кашончето и веднага ръката ми се стрелна към него. О, чудо! Държа го и се чудя вътре има ли въобще парфюм, леко е като перце. Взимам с др-та ръка парфюма на Герлен, който е в стъклена бутилка и си викам тея монталци, не са напълнили битулката до горе, как може да съм такъв карък. Rolling Eyes
Но се сетих, че бяхте коментирали колко грама е пълната разфасовка (подскажете ми колко беше) и като се прибера след работа задължително ще го претегля. Grin

# 269
densi, моля да разкажеш като ти пристигне жълтият Агент! Ти не обичаш да оприличаваш парфюми, но дали ще изскочи прилика с Диптих ми е интересно.

Днес времето ми е идеално за Инсоленс едп, чувствам го прекрасен, напълнил е стаята. Колегите коментираха, че в коридора мирише много хубаво! Blush Не бях го слагала много отдавна, всеки път го преоткривам и си казвам "Боже, колко е прекрасен, няма друг като него!" и ме радва Heart

Общи условия

Активация на акаунт