Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 657
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Днес след душа сутринта пръснах малко Idôle Lancome for women. Малка пробичка, която ми бяха пратили с последният парфюм, който си купих. Не помня кога го тествах, но съм сигурна, че не ме впечатли особено. Днес обаче се разви чудесно на кожата ми. Хм, май ще се вземаме.

# 376
magicjo, много полезна информация,благодаря ти 😘! Мисля,че ще го поръчам ,явно наистина е запомнящ се аромат!Много поръчки на сляпо напоследък...малко ме разочарова Bois d’Amande-при мен се разви доста просто ,към обикновена ,все едно изсипана от онези малките пакетчета ванилия от 10 стотинки и това продължи около 3 часа...ще му дам шанс в по-студено разбира се ,но за сега ми е най-слабата покупка от доста време насам(като изключим ментето Кирке от английското Нотино,но това ми беше пръв и последен опит с тях)
Имам все повече парфюмни желания и забелязвам как бутилките ми си седят пълни ,защото няма вече седмица без ново попълнение:)
Вие как успявате да изразходвате количества?Или и при повечето от вас всичко си е като ново почти?

# 377
  • София
И аз не успях да харесам Мон и Ла вие. Съответно нямам нищо и от двете линии. Отидоха директно в графа "сладникави". Обаче никога не е късно мнението ми да се промени.
Един пример, какво ми се случи зимата. Не знам защо си купих Флауърбомб. Моментно ми е харесал явно, но само в магазина. После при всеки опит да го нося - не се получаваше. Пръсках се и му се дразнех. Отиде в графа сладникави и му бих хикса. Сега го изкарах пролетта и опитите за носене излезнаха успешни. Започнахме да се харесваме. Даже няколко дни един след друг само с него.
Имам още един, който ми е в същата графа (сладникави) - Синема. Той за кой сезон трябва да е? Чудя се, кога да го "мъча" и него.

# 378
  • Чукарландия
Преди години имах Синема, тогава много го харесвах, а ето как се променят и парфюмите вкусове - сега не мога да го нося, много ми е тежък и ретро. Аз го носех зимата, в жегите е още по - задушлив.

# 379
О Синема Heart Според мен есента е неговото време, но и пролетно време е много красив, преди 2-3 седмици го носих пак. В жеги над 20-25 градуса не ми допада, също и в много студено време идва слаб и киселяв, но преходните сезони  е чудесен Heart Голяма любов ми е. Да, наистина се усеща леко ретро, но и в това има чар.

# 380
  • The Evergreen State
Чудя се, кога да го "мъча" и него.

Моето скромно мнение е да не се мъчиш с нещо което не ти допада. Ако е отлежавало достатъчно дълго и си наясно че няма как да се получи  да го използваш по-добре го подари/размени/дари и т.н.

Вие как успявате да изразходвате количества?Или и при повечето от вас всичко си е като ново почти?

Аз съм от изразходващите парфюм много бавно. Има някои правила които спазвам за да не се затрупам с количества. Поддържам малка колекция именно заради това, вслушвам се в себе си и се разучавам, постоянно се питам от какво имам нужда за да поддържам малка но оптимална колекция. Познавам се че обичам да имам един работен, един вечерен за излизане, един ваканционен летен, т.е ми трябват минимум три, познавам се и че психологичната ми граница е някъде под десет и съм общо взето в тези рамки като бройка. Познавам се и кои марки харесвам и знам че твърде стари и ретро парфюми не мога да нося.
Гледам да пробвам и добре да се запозная с парфюма преди да купя, семпълите вършат добра работа. Въпреки това пак се случва да се объркам понякога и съм благодарна че мога да върна на магазина ако си сменя мнението. Съответно съм лимитирана с пазаруване само от някои магазини които имат такава политика за връщане а и купувам предимно малки разфасовки. Също избягвам импулсивните покупки, опитвам се да си дам достатъчно време за тест преди да се реша на покупка.
Но ми се е случвало и от много мислене и вярно придържане и спазване на горните правила да не купя нещо и после да съжалявам така че вече се вслушвам в интуицията си и във вътрешния си глас, мисля че всички имаме тези вътрешни компаси които ако твърде много се отпуснем ни напомнят правилата и обратното - понякога ни карат да действаме и да задоволим импулс или прищявка напук на всички правила.
Ако с години обаче не пръскам от даден парфюм или си знам че няма да ми се получи с него, подарявам го и приключвам въпроса.

# 381
Нося всичко което имам, нищо не остава почти ново. От началото на годината съм изразходила 12 парфюма, въпреки че имам попълнения всеки месец.

Някои нося рядко, свързвам ги с определени месеци и температури. Имам и такива, които са форма на ароматерапия- Dana Tabu например. Много ретро, но ми доставя огромно удоволствие за уикенд с хубава книга.
Имам достатъчно място, вече размерът на колекцията не ме притеснява.
Не съм имала за цел да имам такава, някак си се случи от самосебе си. 😊

Азалия, много хубав ник. 🌺

# 382
И аз нямам и не планирам да подобия нито един Мон, разбирам защо се харесват, но не са моето... Същата работа с Инсоленс, Метеорити, Пантерите и подобни "дамски" аромати, не ми отиват, нито аз на тях.
Малко извън темата, не разбирам защо тази фатална жена Анджелина Джоли е лице на Мон, виждам я в реклама на парфюми с остър ръб, зъби и нокти така да се каже, нещо с уд и пачули и много упойващо. Пенелопе Круз за Трезор Ла Нуи, Ева Грийн за Миднайт Пойзън и Софи Дал за Опиум са много точни попадения. И дамата на Нарцисо.. Не се сещам как се казва.

Колкото и глупаво да звучи, като излезе първият Мон, бях готова да си го купя без проба, защото си го представях хипер женствен и секси, каквато е Анджелина Джоли. Представях си нещо много секси, опияняващо и пристрастяващо. Като Hypnotic poison например. Не съм пробвала всички видове Мон, но тези, които съм на мен са ми мъжествени (даже не унисекс) и не ги харесвам. Така че, и аз в тази група.

# 383
През вчерашния топъл ден, Sunshine Amouage ми се разкри в цялата си прелест,  а трайността му беше убийствена-4,5 фъс сутринта в осем....до полунощ го усещах и то върху кожа, което е ултра изключение за мен.
В студеното ми миришеше просто на кайсии с индрише, а сега е толкова дълбок аромат- излезе и белия тютюн, и папироса, и хвойната и.....много странно-бадемите....
Приказен аромат-парфюмният ми подпис ever....дано ме накърти, защото цената му не ми харесва така, както ми харесва аромата, но откакто направих грешката да го пробвам в един прекрасен ноемврийски ден , не мога без него.....🌞💛
Слънце в бутилка 🌞🌞🌞

По отношение на Мон-овете-любов са ми, само с последния не се разбрах, но може би трябваше да му дам малко време и щяхме да се заобичаме 😊

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 08:43 от macadamia

# 384
  • Чукарландия
Не съм пробвала всички видове Мон, но тези, които съм на мен са ми мъжествени (даже не унисекс) и не ги харесвам. Така че, и аз в тази група.

Колко различни са ни възприятията?!? 🙄
Мон и мъжествен? Нищо мъжествено не откривам в нито един от тях, много женствени и елегантни са ми. Въобще не мога да си ги представя на мъж. 😊

# 385
  • Франция
Miyako моля ти се разкажи малко повече за  нещата на Senyokô и  L'Orchestre Parfum, които си пробвала. Много отдавна ги заглеждам и се каня да ги пробвам , и все не стигам.
За L'Orchestre Parfum можеш спокойно да забравиш. Лично по моята преценка тази марка е продукт на нишовия балон, ако ме разбираш. Харесах новия им Piano Santal, който има умопомрачаващо начало - на мляко и сандалово дърво, но след като началото премине, се редуцира до добре познато абстрактно дървесно ухание. Santal Massoïa е много по-нежен от него, а Tam Dao - по достъпен. Във всеки случай искам да го понося през есента, за да реша какво мисля за него.
Senyokô са другият полюс, истински концептуален ниш. Там работи един млад шотландец сладур, Euan McCall, който си го набелязвам оттук нататък да го следя. Има извънредно интересен, артистичен, провокативен стил. Самите парфюми на марката са по-скоро от онзи тип, които човек иска да вдишва, да изучава и да им се възхищава, но дали може да се носят, това е отделен въпрос. Супер богатите пирамиди, които ги гледаш, са някаква щуротия. Просто човекът работи с цветни абсолюти, балсамови подложки и смоли, всички материали са осезаемо качествени и това дава богати на нюанси ухания. Тези нюанси са половината от тях доста объркващи или неприятни. В момент на лудост може да си купя Duo Des Fleurs, който има най-отблъскващото, горчиво, отровно начало, на люта окосена трева и катран, а после се преобразява до неузнаваемост в натуралистичен цветен букет и свършва със сапунена роза. Силно препоръчвам за тест.

# 386
Не съм пробвала всички видове Мон, но тези, които съм на мен са ми мъжествени (даже не унисекс) и не ги харесвам. Така че, и аз в тази група.

Мон и мъжествен? Нищо мъжествено не откривам в нито един от тях, много женствени и елегантни са ми. Въобще не мога да си ги представя на мъж. 😊

Лавандулата е традиционно мъжка съставка, и явно при Мау Мау изпъква особено силно, и от там и асоциацията.

# 387
  • Стара Загора
Обещах, че ще пиша за поръчания от мен Монтал, но събота и неделя така и не намерих време, та затова чак сега пиша.
Поръчах Montale Intense Pepper, 100ml от Елинор. Поръчах го на сляпо, както се казва. Знаех, че ще ми хареса, заради състава му (най-вече заради пипера). Парфюмът се води унисекс, като искам да кажа, че аз харесвам повече мъжки парфюми, отколкото дамски. Именно за това на много жени този парфюм е много вероятно да не се хареса. Като отворих кутията, ме лъхна силно пиперът, малко оставаше да кихна. Satisfied Пръснах си на ръката и 1-воначално замириса много свежо на лимони, натурални лимони, все едно бях в градина от лимонени дръвчета. Траеха около 25-30мин. След това започна да се появява пиперчето, все по-осезаемо. Не след дълго лимоните останаха на заден план, а пиперът остана базов, като започнаха тихо да се промъкват и дървесни нотки. Парфюмът съдържа 2 вида пипер и това е основната му съставка, но категорично не е тежък парфюм. Не се натрапва, но в същото време ще бъдете забелязани. Разбира се, не е за летните дни, по-скоро го виждам през есента.
Без предпазителя/щипката тежи 117гр, а с нея в 123гр.

# 388
Miyako моля ти се разкажи малко повече за  нещата на Senyokô и  L'Orchestre Parfum, които си пробвала. Много отдавна ги заглеждам и се каня да ги пробвам , и все не стигам.
За L'Orchestre Parfum можеш спокойно да забравиш. Лично по моята преценка тази марка е продукт на нишовия балон, ако ме разбираш. Харесах новия им Piano Santal, който има умопомрачаващо начало - на мляко и сандалово дърво, но след като началото премине, се редуцира до добре познато абстрактно дървесно ухание. Santal Massoïa е много по-нежен от него, а Tam Dao - по достъпен. Във всеки случай искам да го понося през есента, за да реша какво мисля за него.
Senyokô са другият полюс, истински концептуален ниш. Там работи един млад шотландец сладур, Euan McCall, който си го набелязвам оттук нататък да го следя. Има извънредно интересен, артистичен, провокативен стил. Самите парфюми на марката са по-скоро от онзи тип, които човек иска да вдишва, да изучава и да им се възхищава, но дали може да се носят, това е отделен въпрос. Супер богатите пирамиди, които ги гледаш, са някаква щуротия. Просто човекът работи с цветни абсолюти, балсамови подложки и смоли, всички материали са осезаемо качествени и това дава богати на нюанси ухания. Тези нюанси са половината от тях доста объркващи или неприятни. В момент на лудост може да си купя Duo Des Fleurs, който има най-отблъскващото, горчиво, отровно начало, на люта окосена трева и катран, а после се преобразява до неузнаваемост в натуралистичен цветен букет и свършва със сапунена роза. Силно препоръчвам за тест.
Благодаря за споделеното! Като каза нишов балон и всичко си дойде на мястото. А успя ли да тестваш essence du serail и  cuir d'orient?   Докато не те прочетох, преди няколко дни да си призная не бях, се интересувала от марката. Снощи се зачетох, в една статия, че парфюмите са направени по рецепти за любовни магии  открити  старинни книги. Интересна концепция, но и  любопитно доколко афродизиак замисъла се е получил?

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 09:48 от BoMarina

# 389
Скрит текст:

Лавандулата е традиционно мъжка съставка, и явно при Мау Мау изпъква особено силно, и от там и асоциацията.
Върху моята кожа мъжкарее единствено Мон Флорал и то само в базата. Моята приятелка не можеше да повярва. Върху нея е самата нежност. Тествахме го едновременно и се убеди, че наистина при мен все едно е съвсем друг парфюм. Буквално мирише на мъжка топла кожа и се усеща една лютивина - дървесно пикантна комбинация характерна за мъжките парфюми. А не е като да не нося унисекс и мъжки парфюми. Върху кожата ми, нито сапуненото нероли, нито лавандулата, нито дори ветивъра мъжкареят. Но подчертано дървесните нотки звучат по мъжки, остро и дори на моменти люто.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 12:57 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт