Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 707
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
И аз ти благодаря, Miyako HeartHugHeart
Ти извади много силни карти и аз се обърках. Тъкмо бях решила, че по азбучен ред горе-долу съм запозната с парфюмните фирми. Започвам да ги разузнавам.

# 391
  • Бургас
Не съм пробвала всички видове Мон, но тези, които съм на мен са ми мъжествени (даже не унисекс) и не ги харесвам. Така че, и аз в тази група.

Колко различни са ни възприятията?!? 🙄
Мон и мъжествен? Нищо мъжествено не откривам в нито един от тях, много женствени и елегантни са ми. Въобще не мога да си ги представя на мъж. 😊
Това и мен ме втрещи, парфюмите от линията Мон са едни от най -изкусителните, женствени/ ЗА МЕН/ и топ линията евър.Нищо мъжествено няма в тях, Боже колко различни възприятия! Имаме различни кожи и няма как парфюмите да се разкрият еднакво върху всяка една от нас.Обожавам си моите красиви Монове, които стоят невероятно върху мен като повечето Герлени..Обожавам Герлен!

# 392
  • Sofia
^^^Скъпа, ти каква реклама им пляскаш на Герлен, трябва да те вземат в рекламния им отдел, продажбите им ще скочат на секундата.😁😘

Аз пък харесвам само първообраза /любов от първо фъс/ и Интенз версията, която ми е по-сладникава в началото, след това става оригиналния МГ, тоест, мога да мина и без нея.

Иначе, със Скандал на JPG не бяхме любов от 1-во фъс. За него ми трябваше време, в което да оценя какъв сексуален, парфюмен хищник е.😃

Азалия, много хубав ник, веднага те познах. Hug

А, Марципан кой е, много съм любопитна, профилът нищо не ми разкри?!?😁😁

SOTD - JPG - Classique Essence de Parfum.
Тъна в блаженство с този парфюм. За пръв път го изкарвам навън и се държи чудесно.Simple Smile))

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 11:12 от sunattraction

# 393
  • Sofia
Понеже периодично някой се включва възторжено за  Valentino donna noir absolu,  замислих се че само феновете му се обаждаме. Много искам да чуя тези, които не го харесват как го възприемат.

# 394
Понеже периодично някой се включва възторжено за  Valentino donna noir absolu,  замислих се че само феновете му се обаждаме. Много искам да чуя тези, които не го харесват как го възприемат.
Уверявам те, не искаш да чуеш моето мнение. Mask С две думи - ужасява ме. Grin

# 395
  • Sofia
Давай смело! Няма да го приема лично. Grinning

# 396
  • Франция
Hug
А успя ли да тестваш essence du serail и  cuir d'orient?   Докато не те прочетох, преди няколко дни да си призная не бях, се интересувала от марката. Снощи се зачетох, в една статия, че парфюмите са направени по рецепти за любовни магии  открити  старинни книги. Интересна концепция, но и  любопитно доколко афродизиак замисъла се е получил?
Това със старите рецепти на любовни магии са историите, които се очаква да продават марката Sous le Manteau Simple Smile За разлика от други подобни марки техните парфюми са много хубави, много добре направени, а пък стилистиката на Nathalie Feisthauer е много чувствена. Тя е майсторка на копринените пудрени ухания, еквивалент на "парфюм - бельо". Essence du Sérail не ми беше привлякъл вниманието и сега тепърва мисля да си поръчам проба от него. Ще пиша в бъдещ момент, като го тествам. А Cuir d'Orient действително силно напомня за Cuir Beluga, но е една идея по-малко ванилен, по-малко сладкишен и върху мен е леко ликьорен, алкохолен, като една стъпка в посока Tonka Imperiale. Мисля, че с удоволствие бих го носила през есента и зимата, като заместител на Белугата.

И аз ти благодаря, Miyako HeartHugHeart
Ти извади много силни карти и аз се обърках. Тъкмо бях решила, че по азбучен ред горе-долу съм запозната с парфюмните фирми. Започвам да ги разузнавам.
Heart Hug
Не се притеснявай хич, те сега половината ще изчезнат, също така ненадейно и в нищото, откъдето се появиха. Наблюдавам как във Фрагрантика продължават през ден да лансират цели нови марки и се чудя да им се смея ли, или да им съчувствам. Балонът се спука неспасяемо според мен. Neiman Marcus са в процедура на фалит и едва ли някой ще може да прецени каква точно лавина ще повлече това. Идват трудни времена за бюти индустрията (Герлен ме бомбардират с покани по пощата да си купя от новите им червила, убийствени нюанси на червеното, със сигурност ще ми стоят великолепно под маската Smiley ).
От друга страна, точно такъв един период на стопиране на всичко е чудесна възможност да се тестват и разучават парфюми, за които иначе не остава време да им се обърне внимание Simple Smile

# 397
Давай смело! Няма да го приема лично. Grinning
Karen, този парфюм за мен е в графа "Бостънски удушвач". Simple Smile Така възприемам всички тежки, плътни и гъсти аромати, които се слелият по кожата и нямат "височина" и вибрация.
Всичко в него ми е по много. Плътен, гъст и лепкав. С подобни парфюми усещането ми е, че някой ме е залял с горещ катран, овалял ме е в черен пипер и къкря на бавен огън в казан, върху клада от запалени гуми. И няма измъкване. Не парфюмът е виновен, в мен явно е проблема. Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 12:04 от Sysly

# 398

скучен, не ми дава нищо ново като дух и усещане - но признавам, че го обмислях известно време вкл. и заради бутилката

# 399
За мен и негативните мнения са много полезни. Или ако не негативни, това, което различните хора усещат като минус. Някой ако каже примерно "има много ууд, не понасям", за мен е сигнал, че вероятно ще ми допадне.
Във връзка с Donna-та това, че му се чудя сериозно 😀

# 400
Скоро някой беше писал за Le couvent des minimes, където твори мосю Елена. Имам особена слабост към неговите парфюми и ми се иска да прочета повече мнения за марката, за отделни аромати, ако има запознати с тях. Повечето са нови от 2019 и от тази година и няма много мнения във Фрагрантика. Нотино ги предлага на добри цени за 50 мл, но не ми се ще на сляпо.

# 401
Athena, Hug прииска ми се да те хвана за ръка, за да ми предадеш своята мъдрост в избор и покупка на парфюм, щях да мога да се спася от своята лакома зависимост за притежание, сигурна съм! Но май си далече...
Ето днес се обадиха от Dolce да кажат, че нямат 100 от La vie Florale, а 50 и аз се двоумя! Защо са ми 100, та това е парфюм, който не иска повече от 4 фъс и при наличието на останалото количество, кога ще намалее, да не говорим да свърши?! Никога! 50 мл са повече от достатъчни! Обаче лакомото ми желание да купя нещо на сметка и това че този фланкър се намира сравнително рядко, ме кара да искам 100 и въпреки че го знам, не мога да го овладея и контролирам. Пречи ми, признавам си, но за сега е по-силно от мен! Pensive Disappointed Relieved

Не го познавам, а ми е интересен, обаче само от парфюмна страст някак. Имам усещането, че няма да е от "моите". Алкохолът в състава ме притеснява както някой беше писал по-назад.

За мен и негативните мнения са много полезни. Или ако не негативни, това, което различните хора усещат като минус.
За мен също!

# 402
Може ли няколко думи за Al Haramain Maryam.
Много малко информация намирам, подходящ ли е за лятото?

# 403
  • Sofia
Интересни са различните гледни точки.
Например това, което за Sysly е катран в казан с чер пипер, за мен е кожена черна рокля, високи токчета, чаша със столче с тъмен ликьор, притегателен като неодимов магнит .

# 404
Интересни са различните гледни точки.
Например това, което за Sysly е катран в казан с чер пипер, за мен е кожена черна рокля, високи токчета, чаша със столче с тъмен ликьор, притегателен като неодимов магнит .
Ето, точно в това е магията на парфюмите! Иначе всички щяхме да ухаем еднакво. Simple Smile Представяте ли си каква скука!?

Общи условия

Активация на акаунт