Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 684
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
MiyakoHug  благодаря!  Много притегателни ми звучат нещата  на SLM,  сега с тази алкохолна нотка  в cuir d'orient съвсем си разпалих въображението-аромат в стилистиката на  Cuir Beluga , много ме привлича. Обезателно ще ги търся за проба !:heart:Flowers Cherry Blossom

# 406
  • Deutschland
Чудя се, кога да го "мъча" и него.

Моето скромно мнение е да не се мъчиш с нещо което не ти допада. Ако е отлежавало достатъчно дълго и си наясно че няма как да се получи  да го използваш по-добре го подари/размени/дари и т.н.

Вие как успявате да изразходвате количества?Или и при повечето от вас всичко си е като ново почти?

Аз съм от изразходващите парфюм много бавно. Има някои правила които спазвам за да не се затрупам с количества. Поддържам малка колекция именно заради това, вслушвам се в себе си и се разучавам, постоянно се питам от какво имам нужда за да поддържам малка но оптимална колекция. Познавам се че обичам да имам един работен, един вечерен за излизане, един ваканционен летен, т.е ми трябват минимум три, познавам се и че психологичната ми граница е някъде под десет и съм общо взето в тези рамки като бройка. Познавам се и кои марки харесвам и знам че твърде стари и ретро парфюми не мога да нося.
Гледам да пробвам и добре да се запозная с парфюма преди да купя, семпълите вършат добра работа. Въпреки това пак се случва да се объркам понякога и съм благодарна че мога да върна на магазина ако си сменя мнението. Съответно съм лимитирана с пазаруване само от някои магазини които имат такава политика за връщане а и купувам предимно малки разфасовки. Също избягвам импулсивните покупки, опитвам се да си дам достатъчно време за тест преди да се реша на покупка.
Но ми се е случвало и от много мислене и вярно придържане и спазване на горните правила да не купя нещо и после да съжалявам така че вече се вслушвам в интуицията си и във вътрешния си глас, мисля че всички имаме тези вътрешни компаси които ако твърде много се отпуснем ни напомнят правилата и обратното - понякога ни карат да действаме и да задоволим импулс или прищявка напук на всички правила.
Ако с години обаче не пръскам от даден парфюм или си знам че няма да ми се получи с него, подарявам го и приключвам въпроса.
WOW какъв самоконтрол и дисциплина! Много рационален подход наистина. Уважавам написаното от теб. 😉
Винаги съм разглеждала покупката на парфюм като по -различна  от покупката на други артикули. Като повечето жени имам слабост към чанти, обувки и др., но те предизвикват краткотрайна радост, докато се озоват в гардероба ми. После стават просто вещи и еуфорията отминава. Да, хубави, но все пак вещи. Парфюмът обаче е нещо повече, той е страст, импулс, възприятие, емоция, която не утихва лесно. 🎉💓
Хубаво е да се селектира, да не се хвърляме непрестанно така импулсивно към поредното флаконче, но за много това не е просто " фъс" сутрин или вечер, това е сладка омайна зависимост, която може да се проявява много различно. Невероятен е чудния свят на ароматите, няма как да му се наситиш с няколко флакончета ( лично мнение), разбира се, ако си парфюмно обсебен.
Парфюм за деня е така омразния на много в темата Baccarat. 😀 Този аромат много ме обича и ми седи невероятно. Единственият минус е, че е супер досадно вечно да ме заговарят, да ме душат понякога като хрътки и да ме поглеждат толкова често. Една лоша дума не съм чула! Трайност: целия ден. Никога не съм го усещала като задушлив, тежък и т.н. Той и Delina са парфюмите, които се харесват най- много от околните и съм получавала много комплименти. Може и да ви е чудно, но не ми е приятно.😬 Е, добре де, само понякога. ☺Delina се харесва толкова много от мъжете, честно казано нямам обяснение защо, няма да го повтарям, но пък си взех Exclusif, който намирам за по-хубав.
Момичета, някоя от вас да има екстракт от Baccarat? Нека сподели нещо моля, въпреки че го поръчах насляпо, но не мисля, че ще има някакви изненади.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 13:53 от cielo

# 407
Има сериозни разлики за мен. Щом си поръчала ще видиш сама как ще се изразят на кожата ти. Аз имам, но нося супер рядко ЕДП, а Еликсира не ми трябва.

# 408
  • burgas
Понеже периодично някой се включва възторжено за  Valentino donna noir absolu,  замислих се че само феновете му се обаждаме. Много искам да чуя тези, които не го харесват как го възприемат.
Здравейте!
При първа проба на блотер много ми хареса, особено кожената нотка и една остатъчна опияняваща миризма. И без много да му мисля и без проба на кожа, го купих. Но ми дойде прекалено обсебващ пролетта, (а и за кой ли път се убеждавам  че алкохолните миризми не са за мен) и реших да го оставя за зимата. Но се оказа, че в студено време ми избива на кожата най-вече нещо силно лекарствено и повече не го мъчих и го размених тук. Това е накратко...

# 409
  • The Evergreen State
Хаха Азалия, много мило ми стана от това което си написала. Страхотна група сме се събрали тук и аз продължавам да се вдъхновявам от вас и имам желание да тествам всичко което описвате. Ударих го много на философия в предния пост но си мисля че парфюмното хоби е колкото екстровертно в желанието да споделим на целия свят за някой парфюм, толкова и интровертно в необходимостта за себеопознаване, за да открием какво би ни зарадвало като аромат към даден момент.
cielo това са си мои правила, не казвам че са общовалидни, опитвам се да ги спазвам, къде успешно, къде - не толкова. За себе си знам че не мога да купя всичко парфюмно което ми се иска - винаги ще има нещо по-ново, нещо по-интересно, нещо по-добро от това което имам. Затова, ако успея да си намеря нещо което към даден момент ме вълнува, по-добре е да се отпусна, да му се радвам и да спра да искам други парфюми. Това си е мойта философия.

# 410
  • Deutschland
Athena , разбирам те напълно. Hug

# 411
Athena, философията Ти се припокрива с философията Ми. Simple Smile Четейки те, на моменти ми се струваше, че е писано за мен. И като усещане и като отношение към ароматите. С малката разлика, че моята психологична бариера относно количеството на парфюми с времето порасна. Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 15:55 от Sysly

# 412
  • Пловдив
Философията ТИ е много по - добра от философията МИ 😁 Аз няма да се кротна докато не си намеря любим парфюм. За който да кажа - Ето това съм аз. Имах един, но го промениха.

# 413
Аз пък съм на вълни- кокос, череши, какао и шоколад, роза, смокини, гардения, мандарини, ванилии, гурмета, алдехиди, лавандула, бадеми, бял шоколад....лошо. Много лошо. 😅😂

# 414
Athena, много мъдро! Иска ми се  и аз така да мога. Най - неприятното при мен е, че не мога лесно да се разделям с аромати, които не ме вълнуват толкова. Не знам за вас, но при себе си наблюдавам някакво малоумно поведение - най - рядко нося  най - харесваните си аромати! Понякога не им идва ред по цяла година, пазя ли си ги, или не им обръщам внимание, защото си знам, че са хубави, нямам представа. Случвало ми се е да си запазя малко количество от нещо любимо и след време вече да не ми харесва, а сама съм се лишила от възможността да му се радвам.Все нещо изпробвам, мъча, търся и това вече ме напряга. За начало се опитвам да не купувам нищо без проба, да видим колко ще устискам! Joy

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 15:08 от silver pearl

# 415
Това, което съм харесала истински, не е компромис! За да го оставя, да не го разменя, подаря, да си го искам в шкафа дори и да не посегна към него дълго време да искам пак да е там, значи го обичам.

Току що получих първата от последните три спонтанни, но не случайни придобивки. На сляпо е първата, но мисля, че много ще си допаднем. Agent Prorvrorcateur Electric - wow! Вярно все едно ток ме удари, защото смело се напръсках 5 пъти. Първоначален мощен взрив от лайм и смокинови листа, и онова мляко в неузрелите смокини. След това лаймът се оттеглят и остава като подложка, а на преден план застава смокиновото мляко и зеленина. Далечен пресен кокос също се усеща. Някъде в един момент от далече нещо ми напомни за Womanity, но в него мирисът ми е мръсен и вулгарен, а тук е като в хладно лятно утро на гръцки остров. Има нещо от Philosykos Diptyque, но той ми е по-зелен, а Electric е по-млечно зелен.
Парфюмът за 15 минути утихва, а ми се иска да е по-излъчващ за това време, но това е без аклиматизация, от първи впечатления и на климатик. Навън на топло още не знам кое ще се показва на преден план, тепърва ще го разуча, но много ми харесва. Бутилката е малко... никаква. В смисъл, формата е класическа за Агента, но оцветяването не ми е много парфюмно, а като на мляко за тяло, но не е болка за умиране.

# 416
  • Sofia
Азалия🌺, ще ми хареса ли, кажи, плийссс, кажи, че няма да ми хареса.... Grinning

Athena, твоето е изключителен талант, поне за мен! Това е като да хвърлиш кило кръв пред акула, тя да му метне един side eye и да си замине като 5 пари в кесия. Grinning Будист би ти завидял, сигурна съм! Grinning

Deziderata, пееш ми на уше направо....
Цитат
кокос, череши, какао и шоколад, роза, смокини, гардения, мандарини, ванилии, гурмета, алдехиди, лавандула, бадеми, бял шоколад
GrinningVery Happy

# 417
  • Deutschland
Азалия, много точно и добре си го описала. Хубав е наистина  парфюма и лесен за харесване.
Моята философия е една много древна философия : Колкото повече, толкова повече!
Има само едно нещо, което е по-хубаво от един парфюм … и това са повече... 😅
Нямам правила, когато става въпрос за страст. Дори и да има, щях да ги нарушавам постоянно. 😀

# 418
.. Първоначален мощен взрив от лайм и смокинови листа, и онова мляко в неузрелите смокини. След това лаймът се оттеглят и остава като подложка, а на преден план застава смокиновото мляко и зеленина. Далечен пресен кокос също се усеща. Някъде в един момент от далече нещо ми напомни за Womanity, но в него мирисът ми е мръсен и вулгарен, а тук е като в хладно лятно утро на гръцки остров. Има нещо от Philosykos Diptyque, ..
Звучи супер и летен (на това се надявам). Нямам търпение вече да дойде и моят......надявам се и да е траен,както са писали повечето във Франгрантика Relaxed

# 419
Пристигна ми Eau d'Orange Verte Hermès и май този път макар и насляпо улучих десятката Simple Smile
Тъй като сутринта се полях със Неролито на Тф и отгоре му фъснах маааалко Солей Бланк, нямаше как да го тествам върху мен и напръсках мъжа ми Simple Smile Мирише супер свежо и много слънчево, той го хареса и каза че е за него, но най-много да се стигне до споделяне. Ще пиша пак като го понося няколко дни, но мисля че ще е идеален за мен.

Общи условия

Активация на акаунт