Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 608
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
За мен Холидейс Мансера е сбор от Интенз Тиаре на Монтал, Бронзовата Богиня и Льо Теракота, само че по-добрата версия.

В началото започва с бергамот, който не мога да определя дали е нещо средно между стипцав, или горчив /ако това може да има мирис/, постоява известно време, подплатен с лека и сладникава подложка.
Като отмине това, остава страхотен ваканционен парфюм, който е сбор от горните - взети хубавите части и сглобени в Мансера Холидейс.
Трайност - цял ден. Simple Smile))

Ре, кои са другите две Мансери?😁
Аз мисля да се сдобия и с Коко Ванилата, само че по-натам.😁

# 526
Аз имам душ гела на Aquolina Gold Sugar нищо кокосово не подушвам за мое огромно съжаление. Интенс тиаре на Монтал имам мостра и не е това което искам (сравняват го с Холидей Мансера,незнам дали е така,дано не е,че съвсем ще се разочаровам).
Оле Сънче в Холидей и Теракота ли са намесили вътре(незнам защо ми мирише на царевица на мен,ужас).
Pupitka утре ще дойде лосиона Bronzed coconut и ще видя как е. Благодаря за предложението ако ми се мерне ще стрелна.
 Много трудна задача ще се окаже откриването на идеалния плажен парфюм, поне за моите възприятия. 😕  поне не съм сама в издирването има и други кокосови любителки.

# 527
  • Чукарландия
Обожавам Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez. В никакъв случай не ми е прекалено сладък, напротив всичко му е толкова премерено, съвършено съчетание на роза и божур, не много пудрен, красив мускус, с хубава трайност, излъчващ стил. Много женствен, елегантен. Създаден много майсторски.
Сега си чакам и Fleur Musc Eau De Toilette Florale Narciso Rodriguez, та щастието ми ще е пълно! ❤️

# 528
Intense Tiare приключи тотално вторият ми и последен опит да се харесаме с Монтал. Ни кокос, ни мокос, ни дявол, сал една ужасяваща, натегната химия, както само от Монтал си го могат.
Тъй като обожавам слънцезащитните продукти на Hawaiian Tropic и ползвам само тях през последните 4-5 години, горещо препоръчвам кокосовият им боди мист Golden Paradise. Да не се тормозите, че е боди мист - по трайност и интензитет надминава доста ниш-миш али-бали за стотици паунди, а напръскан на дрехи трае над 12 часа.
Другото кокосово удоволствие, което сложи край на мъките ми покрай тоталната кокосова обсесия през последните месеци, е лосионът за тяло на Palmer's с кокосово масло.
Цялата спалня, завивки и дрехи, които нося след като се намажа с него, ухаят божествено с дни... ❤
Не знам как да скрия снимката през телефона, но това е само част от кокосовата ми лудост от последните няколко седмици; дори пастата ми за зъби е с кокос:

# 529
А при мен парфюма Aquolina Gold Sugar е 100% захаросан кокос и ванилия, душ гела не съм пробвала обаче

Victoria's secret също имат едно  Coconut Passion кокосово-ванилeно нещо, доста буквално е - без изненада или други измерения.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 00:17 от tuali

# 530
  • The Evergreen State
Още един Не-фен на Нарцисо в мое лице. Харесвам и съм имала For Her, получавала съм комплименти за него, забелязала съм че мъжете го харесват но не бих го подновила повече. Колкото до останалите парфюми на марката, равнодушна съм и нямам интерес да пробвам.

Мммммм Баунтиии.. с мокос Simple Smile

# 531
  • Sofia
Coco’Milk, върви и в линията на Теракота, макар аз да го усещам по-близък до Бронзовата и Тиарето.

С Теракота се мъчих, но впоследствие се разделих, защото много гадно се развиваше на кожата ми, докато на колежка й легна прекрасно, като типичен летен парфюм.Simple Smile)

Ще погледна този мист, разпали ми любопитството.Simple Smile)
Дезодорантът на Дав с кокос също е много хубав.😁😁
От тея Баунтита се наплюнчих.😄

Не знам за вас, но за мен такива парфюми са ми едно от определенията за “секси”, “плажно секси и горещи тела”. Тъпо, ама това са първите неща, за които се сещам при споменаването на парфюми от този тип.

Бтв, някой ако познава Mancera Wild Candy & Aoud Black Candy, моля да сподели 2-3 думи за тях, много ще съм благодарна.Simple Smile))

# 532
На Victoria's Secret Tease Dreamer съм хвърлила око и на лосиона Coconut Passion Noir ако този които чакам не ми хареса.
Този мист на Hawaiian Tropiс  ако го видите някаде кажете, че не го намирам.

# 533
Аризона, ти пробва ли Трезор Нюд? Много траен беше на мен, голям кокос, гомяма буца захар в него обаче.
Кажи ни сега за тази паста за зъби! Много ме заинтригува...  Всичко, което си написала и аз подкрепям - Палмърс много добро подадение наистина. Бях забравила за него.
Аз кокосов чипс много обичам. Утре ще си купя и ще си го душкам.

# 534
Някой ми беше подарил преди време едно олио за тяло на Ив Роше - Monoi Tiare, или нещо подобно се казваше. С кокос и тиаре. По - силно от парфюм беше, май имаха и тоалетна вода, подходяща за плаж, защото е без спирт. Те непрекъснато нещо сменят и не знам сега какво имат.
На Palmer's продукта, за който е писала Аризона, също е с много приятен аромат.
Бива ли снимки на сладкиши посред нощ! Joy

# 535
  • Чукарландия
Ето я моята ЕДТ на Ив Роше Monoi, много хубав кокос, типично плажен аромат, но не зная дали все още се намира.

# 536
Кокосовият Компендиум 🥥🥥🥥 на Дезидерата:
🤗

Най-красивият аромат с кокос за мен е Datura Noir на Serge Lutens.
Скрит текст:
Не е основно кокосов обаче. Много богат, и безупречно блендиран парфюм.
С две думи, Datura Noir е марципанова тубероза. С четири думи, е Марципанова Тубероза в Кокосово Мляко (литературна препратка към А.А. Милн 😍❤. Имайте предвид, че принципа "Колкото повече, толкова повече" не приляга на арoматите на Serge Lutens, освен ако не искате да ви свестяват спасителите на плажа).
Според мен е носим навсякъде, и по всяко време. (Hа чай с кралицата ще нося Izia Sisley обаче 😜😇).

Ninfeo Mio, amore mio! ❤❤❤
Смокини, смокини, смокини! Зелени листа, тръпчиви дюли, и сладка кокосова вода.
Скрит текст:

Очарована, и влюбена съм в Dolce Garden. ❤❤❤
Скрит текст:
Много слънчев и щастлив аромат. Наистина е градина, и то в двора на някой султан. Райски цветя с млечен кокос. Чуден, вкусен, с текстура на воал, етеричен, но има субстанция.
На моята кожа излъчва добре. Веднага получих комплименти от децата.

EL Sensuous Nude е чудесен, освежаващ аромат с много млечен кокос и цветя ( деликатни и крехки момини сълзи и сладка люцерна вдигат главици в жега), окъпани в медена роса. 🥥🍯
Скрит текст:

В Terracotta ( прекрасница голяма 😍❤), има иланг, който е капризна нотка, и се развива доста своеволно, усещам и зелена нишка понякога. За мен е предимно цветен аромат, не плажен лосион.
Скрит текст:

Lolita Lempicka Elle L'aime може да свърши чудесна работа, ако не се развие твърде сухо, но трудно се намира.

Аз също харесвам Aquolina Gold Sugar. Развива се кокосово при мен, кремест, лимонов, и вкусен. С кафява, препечена, златна захар. 🥥 Мммм...😊😋
Скрит текст:

Ако абстиненцията е особено силна, и човек си търси quick fix, Britney Spears Maui Fantasy e кокосова вода с дървесна подложка, като черупката на кокоса.
Скрит текст:
Дори го виждам като кафяв този парфюм, не син.
Бюджетна версия, неангажираща, ненапрягаща, за плаж става. Освежава в жега. На моята кожа няма никакви цветя.

Britney Spears Rocker Femme е кокосов крем с къпини.
Скрит текст:
На улицата са ме питали с какво съм. Доставя огромно удоволствие за нищо пари.
Ако човек не се притеснява да носи аромати предназначени за при-тийнове, или "нисък клас" парфюми, този си струва да бъде разгледан.

АА Coconut Fizz при мен е ароматна, свежа краставица. Мерси, не.

Rihanna Reb'l Fleur е спряган за кокосов, и се харесва. На мен обаче твърдо не.

Comptoir Sud Pacific имат кокосови аромати. Не съм пробвала, но отзивите в чешкия форум са предимно негативни (химични, нетрайни, излишни при такъв голям избор на пазара).

Purr Katy Perry: плодов коктейл с кокос и бамбук.
Скрит текст:
Флаконът е като излязъл от книгата на Стивън Кинг, "Гробище за домашни любимци". Като правоверен Кинг фен, имам и двете котки.
Скрит текст:
Държа ги в кутиите им в гардероба, защото ме стряскат. 😱🙊🙉🙈
Разбира се, у дома гардеробите са винаги плътно затворени.

И как можах да забравя Crystal Noir EdP и ЕdT!
Би трябвало да са ми любими, и според нотите много, много мои- черен пипер, кокос, гардения, алдехиди....Обаче не. Няма любов между нас. Изпръсках 10мл ЕдП, и търкалям едно мини ЕдТ от 10 години.

Montale Inense Tiare ми е в уиш листа от няколко лета, което означава, че не ми е приоритет, и не го искам толкова.
Плажен е, а аз не съм плажен тип изобщо. Тренирам сутрин (спринтове на баир), ходя по музеи и чукари, на плаж за кратко.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 10:58 от Deziderata

# 537
  • София
Здравейте дами! Идвам с един банален въпрос. Montale Roses Musk дали е подходящ за на сляпо?😀 Харесвам, когато розите са свежи, леко сладникави и нямат аромат като на есенция от виалче. Например тези на Kurkdjian или тези в Monblanc Lady Emblem. Мисля, че нямам проблем и с мускуса. До момента не съм си купувала аромати с изявен мускус, но NR Pure Musk например, много ми харесва.

# 538
Здравейте дами! Идвам с един банален въпрос. Montale Roses Musk дали е подходящ за на сляпо?😀 Харесвам, когато розите са свежи, леко сладникави и нямат аромат като на есенция от виалче. Например тези на Kurkdjian или тези в Monblanc Lady Emblem. Мисля, че нямам проблем и с мускуса. До момента не съм си купувала аромати с изявен мускус, но NR Pure Musk например, много ми харесва.
Сладникав - да, но свеж - не особено. Ако познаваш поне 2-3 аромата на Монтал и се разбираш с характера им, става за насляпо. Иначе, няма развитие като аромат, но е сравнително траен. Така или иначе, очаквай повече Musk, който е различен от NR, също така при едни хора би бил доминиращ, а при други може да се скрие, затова пробата сякаш си остава най-разумна.

# 539
....Ре, кои са другите две Мансери?😁
Аз мисля да се сдобия и с Коко Ванилата, само че по-натам.😁
Искам Дивия питон, Сицилията и Хoлидей,искам,искам,искаааам Satisfied
Не ги пизнавам. Не знам и къде може да се тества Mancera( може би в Нотино в Парадайс,но не влизам в МОЛ-ове сега).И другите ми две са на сляпо!

PP. Ще съм благодарна на всяко едно мнение за тези тричките !

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 09:24 от Ре

Общи условия

Активация на акаунт