Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 607
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте дами, имам един въпрос. Възможно ли е нов парфюм да тежи толкова? Знам, че шишетата са олекотени и, че кантарчето измерва в грамове, но някак ме гложди
Скрит текст:
Да, толкова тежат, съвсем нормално е.

# 556
Точно толкова тежат новите Монтали.

# 557
# 558
Много благодаря момичета 😊. Освен да кажа, че парфюма е уникален, любов от пръв мирис.

# 559
  • София
Честит да ти е! Кой е, на Интенз Кафе ми прилича?

# 560
Мерси, точно той е

# 561
И аз се включвам с ретро въпрос Smiley От чист 20 годишен сантимент вече две седмици мисля Noa - Cacharel. Предполагам, че има много реформулировки, но някоя от вас, ако го е закупила последните 2-3 години, би ли споделила много ли се различава от първообраза.

# 562
Незнам дали отговора ми ще ти е полезен, но все пак да кажа миналата година майка ми се сети за нейна някогашна парфюмна любов Cacharel Anais Anais ,поръчах й го от Нотино, за съжаление тя остана разочарована, каза че няма нищо общо от преди години,бил съвсем различен и не й хареса,подари го на нейна приятелка.

И аз се включвам с ретро въпрос Smiley От чист 20 годишен сантимент вече две седмици мисля Noa - Cacharel. Предполагам, че има много реформулировки, но някоя от вас, ако го е закупила последните 2-3 години, би ли споделила много ли се различава от първообраза.

# 563
  • Пловдив

Аз го купих миналата година от същия сантимент. Плосък и лишен от очарованието си ми дойде. Парфюмният вкус еволюира с годините, но чак толкова не очаквах да ме издразни.

# 564
Нахлувам в темата с въпрос Simple Smile Някой ползвал ли е вече Dolce & Gabbana Dolce Shine, гледам появил се е в Нотино и много му се чудя. Върти ми се в главата още като видях снимки от рекламата в профила на онази прекрасница Дева Касел. Light Blue ми е сред любимите, така че имам очаквания и за този. Ако някой вече го е ползвал, може ли да го оприличи с нещо от познатите? Благодаря! Simple Smile
Да си побутна питането...никой ли не го е ползвал?

# 565
  • София
Благодаря за отговорите за Montale Roses Musk! Звучи ми не като за мен. Ще се насочвам към друго. Simple Smile

# 566
Скрит текст:

Аз го купих миналата година от същия сантимент. Плосък и лишен от очарованието си ми дойде. Парфюмният вкус еволюира с годините, но чак толкова не очаквах да ме издразни.

Благодаря, момичета! Явно ще си го оставя само като парфюмен спомен, за да не се разочаровам Simple Smile

Абсолютно. Обоняние и възприятие се променят. По повод издирваните кокосови аромати, преди години не харесвах кокос като вкус и мирис, струваше ми се ужасно тежък. В последните 2-3 години с най-голямо удоволствие се радвам на козметики с кокос (закупувайки дори Pur и омекотител за пране) Smiley

# 567
Бтв, някой ако познава Mancera Wild Candy & Aoud Black Candy, моля да сподели 2-3 думи за тях, много ще съм благодарна.Simple Smile))
Сънче, аз бях писала някъде из предишнат атема за Mancera Aoud Black Candy – мастилена роза – тъмна,  потайна, на мен ми мирише точно на сладко мастило. Може би от лакрицата. Дървесини и смоли при мен не усещам – сладост от роза и лакрица. Линеен ми идва, няма особено развитие аромата. Харесва ми, но не бих взела цяла бутилка.
Същото горе-долу и за Wild Rose Aoud – очаквах и исках опушеност, плътност, дълбочина, получих линейна роза дамасцена.
Нещо не се спогаждам досега в опитите си с Mancera – зимата пробвах и Musky Garden, но и той не ме грабна, ако може да ти е критерий. Там пак еднообразност и линейност, но цветя, плодове, каша – много и тежки, сладки, твърде сладки. Ни ирис, ни смолички подуших.

# 568
  • Sofia
Благодаря на всички, които се включиха по питанката ми, дори и на лични. Виртуални китки за вас. Bowtie Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Аз трябваше първо да потърся, както винаги правя, но този път нещо се отнесох и си плеснах въпроса без лично проучване. Grinning

Базила, на мен Муски ми е една от любимите Мансери, да не кажа най-любима хаха.

Аз днес получих Molinard - Vanille Fruitee и веднага си пръснах на кунката. Започна ми като Mancera Black Vanilla - сладкарска ванилия (поне при мен излиза като такава), с разликата, че тук ми харесва. От Мансерата имах щедра отливка и се разделих с нея, защото ми избиваше като препарат с мирис на ванилия. Мисля, че усещам малко прасковка и карамел, но ванилията засега е доминант. Другите неща не са се проявили. Ама аз съм се оманджила и с два броя Chloe Nomade - първообраз и Absolu de Parfum, та не се учудвам, че съм носов блокаж.

# 569
Да, спомням си, че беше писала, че го харесваш. Значи е силно вероятно и тези да ти харесат много.
 SitaraB, не съм го мирисала точно този Dolce Shine, но щом казваш, че харесваш Light Blue, значи ти допадат хладни, свежи аромати, а Долче Шайн ми изглежда сладък флорал с много бели цветя, че и дюля, с която винаги в състав трябва да се има 1 на ум. Зачетох и отзивите във Фрагрантика за него. Не е много харесван – определят го като безобиден, невинен, някои за твърде синтетичен, нетраен.

Общи условия

Активация на акаунт