Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 965
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Момичета,
Чакам 3та заповед от фонда и съм в дилема: с амх 0,98 дали да правим стимулиран опит пак или 4 на ец.
Преди година на ец(с кломифен) нямаме успех(3 опита:1вия не се оплодиха,2рия спряха,3тия 2 бластоциста на 6ти ден и отрицателен тест).
Последната стимулация ми беше точно преди 1г с елонва и имах 8 от 8 оплодени я като 4 оцеляха до 5-6 ден.
И сега съм в чудене какво да правя,т.к. на ЕЦ нямам нерви,а и само 1 веничка,която е дупчена стотици пъти,но пък с толкова ниско амх да не изчерпя съвсем резерва 😢

# 301
Девилче, АМХ не ти е никак нисък. Този май отговаря на намален, а не на изчерпан резерв. Повечето тук сме правили стимулирани опити и с по-нисък АМХ. На спонтанен цикъл си е игра на нерви, но на мен не ми липсваха такива и повечето пъти така действахме, но при мен не добутваха до 5-ти ден ембрионите, а последният и до 3-ти не добута.

# 302
  • На остров
Пепита успех !
Боби много съжалявам, че не е имало яйцеклетка. Стискам палци следващият път.
Купу голяма е мъката при отрицателен резултат, прегръдка !

Девилче, вие се борехте за първо детенце нали ? Аз на твое място бих се консултирала относно антрални фоликули колко са и от там да се направи решение.
ЕЦ е ок ако имаш много време и средства според мен.

# 303
Моят опит е друг за съжаление. Аз също съм с АМХ около 1. Третата ми заповед по фонда беше на ЕЦ.  Ужасно много се изморих от това ЕЦ, защото не съм от Сф, винаги имах Я, но после спираше да се дели и накрая между трета четвърта пункция не издържах и направихме една самофинаснсирана стимулация. Толкова ми беше дошло до гуша. Уви, никакъв успех . Преди последния ми опит по фонда бях пред същата дилема- дали отново да си причина ЕЦ, или просто да направим симулация. Избрах втория вариант- за съжаление яйчниците ми отказаха да бъдат стимулирани и опитът завърши с една оплодена Я и един замразен Е в последствие. Плачевна история. Изгърмях си опита, а резултатът беше като от ЕЦ.  Не казвам, че при вас ще бъде същото, просто споделям своя опит. А решението вие сами ще вземете. Успех!

# 304
  • София
Момичета най-после ми се обадиха в 13,30ч., вече се бях попретиснила.
Много мила и любезна ембриоложка толкова неща ми обясни от които половината за първи път ги чувам ако знаех как се казва специална похвала бих написала за тази жена.
Я се е оплодила била е добре узряла, но имала забележка изградила си е много дебела мембрана за защита и ако са я оплодили нормално никога е нямало да се оплоди, но са я оплодили ИКСИ и са чакали да видят дали ще успее да се пребори въпреки защитата, която сама си е изградила и е успяла оплождането е било успешно. Утре пак ще ми се обади така се разбрахме.

# 305
Pepi, не знам дали Я може да се калцира, но ми се струва, че това може да е ефект от калциевата формула, която приемаш... Провери го и си виж нивата на калция! Щом са инжектирали сперматозоида, има шанс! Flowers Four Leaf Clover Hug

# 306
  • София
Нищо чудно и да е от това, аз вече го пия 3мес. и тъкмо сега е време да почина, но пък ако наистина е така би означавало, че вече е достигнал в течноста около Я, защото това е процес с натрупване и трябва Я да има сила жизненост и енергия за правилно делене и развитие.

# 307
Благодаря ви,мили момичета🍀
За първо детенце се борим и при нас едва стигат до 5-6 ден и за пид няма смисъл дори да ги пробваме. Амх от 2,56 за 1 г падна на 0,98 и затова се притеснявам,ако сега направя още 1 стимулиран и недай боже пак е неуспешен дали изобщо ще остане яйцеклетка,но щом и с по-нисък сте правили -предпочитам го пред ец. Да не говорим,че и нова работа зспочвам след 5 дни и няма да ми е лесно да закъснявам или отсъствам често.
Иначе за антрални-брои до 7-8 и вика:”ооо...има,има още” и спира. По дълъг протокол извадиха 8,до пластоцисти 3-без имплантация,по къс с елонва също 8,4 бл. които излезнаха и по-устойчиви и имах бременност,но уви,бебето беше с тризомия 18.
В сряда съм на преглед след неуспешен зет и ще обсъждаме как ще продължим и исках да се допитам до вас.
Пепита, силно стиснати палчета и дано това ембрионче е вашето чакано и здраво бебче ♥

# 308
Здравей ,Pepita прочетох мъките през ,които минавме всички,пишеш ,че си намерила решение ,може ли да споделиш какво е то,ак искаш и на лични.Благодаря ти.
quote au
    thor=pepita5 link=topic=1214515.msg40898348#msg40898348 date=1592074739]
    Божее това ли е проблема, горе главата. Тук в тази тема всички сме с НЯР, лоши хормони и на доста годинки, по добре от нас на дали има кой да те разбере, но поне тук всяка от нас е преминала по много дълъг и труден път и по един или друг начин може да ти помогне със съвет натрупан от опит, защото лекар няма да ти го каже.
    Първи съвет на тези години се гони качество, а не количество със слаби лекарства за да не си изчерпаш и малкото останал ти резерв обикновенно се очаква по 1 читава Я от всеки яйчник, няма как да са всички читави защото не сме на 20г. и това е нещо нормално приеми го като факт, да не говорим тук има борещи се момичета и 1 Я не могат да искарат и не се отказват правят всичко възможно да имат поне едничка.
    Второ на тези години почти на всички ни не стигат до 5-ти ден и затова трансферите се правят на 3-ти ден за да дадеш все пак шанс на ембриончето да се развие ако успее в естествената си среда.
    Ти трябва да си щастлива, че твоите пак стигат до там после идва момент в който не достигат и до 3-ти ден, следващия момент е, че даже и не се оплождат както и на много от пункциите Ф са празни и няма Я. Психически трябва да се настроиш за всякакви варианти и да продължиш на пред, като се опиташ да намериш причината за случилото се.
    Аз например минах през всички етапи и вече на крайния в който и Я не ми се оплождаха или имах все празни Ф реших да потърся решение и го намерих и отново започнаха да се оплождат и развиват, но не се отказах гледам положително поне докато позволява организма ми да работи и накрая се моля да се получи най-накрая.
    Извинявам се за дългия пост, но се опитвам да помогна на едно отчаяло се момиче Gift Heart Flowers Four Leaf Clover
    [/quote]

# 309
    Здравейте мили момичета!
    След доста години се връщам на фронта за детенце. Всичко стана много бързо с мъжа до мен и още на 3 седмица след като се виждаме, си взехме час за лекар и двамата. Той няма деца, аз имам 2 от предишен брак, на 42 съм. Забравила съм доста подробности и неща, които преди съм знаела от опит или следене на темите тук. И двамата сме си взели час за преглед, но моя мина в петък, а неговия предстои утре. При мен уж нещата не излеждат розови с яйчниковия резерв. Матката е в добро състояние. Виждам тук все обнадеждени коментари и това много ми харесва. Може би настройката все пак е много важна. А дали наистина и доколко показателите - както от хормоналните тестове, така и от ехографа - враират от месец на месец? Попорочетох и реших да заложа на подсилване на здравословния живот и прием на витамини. От седмица пия Елевит, четох за влиянието на вит. Д, попаднах и на мнения за прием на бял равнец.

На прегледа отляво (силната ми половина, тъй като съм левичар) нямаше яйцеклетки, а на десния имаше 1-2 и луф синдром. Назначени са ми LH, FSH. Prolactin и AMH. Прегледът беше в Щерев. Препоръчаха ми също така да пробвам и в Adella Fertility. Ще съм благодарна на всякакви мнения. Пожелавам на всички успех, кураж и вяра!!!

# 310
    • Пловдив
    Добре дошла ! Тук се върти една реплика от много години. " и дано не се задържиш за дълго " Млада си , дай боже хормоните да излезнат Ок, пък и мъжката част да се представи с добра спермограма;) ....бих Ви пожелала много любов и късмет !

# 311
    • София
    Mara123 разбира се може и тук, аз не крия нищо просто споделям от опит, тъкмо някой може да припознае себе си и да му е от помощ. Ще гледам по на кратко, но така, че да се вникне в нещата.
    2019г. мес. 7-почивах, м.8-пункция Ф празен няма Я, м.9-пункция Ф празен, м.10-пункция Ф празен реших, че са ми се объркали хормоните и трябва да почина, м.11-почивка, м.12-почивка, м.1/20г.-пункция има Я добра на външен вид-няма активация камо ли оплождане, м.2-пункция има Я реших, че не са избрали правилния сперматозоид и правих ИКСИ+ИМСИ няма активация, м.3-пункция има Я, сега пък реших, че митохондриите са ми омаломущели и сложих митохондрии-няма активация. Божее какво става уж всичко е на ред видимо добри Я, спермограма добра и резултат под нулата стигнах дъното и реших да чета. Четох много в сайтове на английски намерих информация, че това нещо се дължи на огромна липса на калций в организма на жената като той дава сила и енергия на Я за правилно оплождане, рзвитие и делене, като се замислих пия една торба добавки, но не и калций. Ами сега как се пие и по колко, писах на Денис тя ми обясни, че да точно за Я помага но да пия само калций няма да стане и за да не се натрупа в меките тъкани се пие по схема, но и с още други неща да образува калциева формула и да имам резултат. Купих калций в дадената дозировка с другите неща и ги пих 1м., м.4-пункция има 2Я направи ми я д-р Цветков и понеже го зная че ако питам ще ми отговори и подхвърлих за калция от далече и той ми обясни, да точно това прави калция дава енергия на Я, но ти ако си мислиш,  че ще го пиеш няколко дни няма да стане това е процес с натрупване първо се набавя дефицита за функциониране на организма после за органите на които е в недостиг и накрая навлиза в течноста около Я чак тогава се активира. Не му казах, че го пия от 1мес. и резултат 2-те Я  перфектно оплодени с много добро делене, равни бластомери и 7-8% фрагментации ембриоложката каза, че са като по учебник без забележки. Направих трансфер на 3-ти ден и всички бяха убедени, че няма начин да не стане с тези ембриони, но за мой лош късмет на 4-ти ден след трансфера точно когато започва имплантацията имах зъбен имплант възпали се гной издух се на 11 ден направих тест отрицателен и на същия ден след обед организма ми изхвърли импланта, та накрая ни имплант, ни ембриони организма ми е изградил защита срещу чужди тела за да изхвърли импланта. м.5-почивка, м.6-пункция 1Я оплодена и натам ще разбра какво става с нея.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 01:21 от pepita5

# 312
    • София
    pepita5 надявам се да имаш прекрасен ембрион този път.
    Замислих се над това, което си писала, понякога имам чувството, че аха да се получат нещата и Съдбата ли, Господ ли е на друго мнение, сякаш нещо умишлено пречи, сякаш ясно ми показва, че не ми е отредено.
    Простете за мрачните мисли ...

# 313
    kupu, и мен са ме налегнали вече само мрачни мисли и от вечен оптимист се превръщам в песимист. И постоянно си задавам въпроса ЗАЩО? Защо точно на такива като нас, които даваме толкова години от живота си в борба за нов живот, даваме здравето си, вредим на психиката си, не на последно място купища пари .......и накрая едно голямо нищо. Disappointed Relieved

# 314
    • На остров
    Бени и аз все това се питам, но няма отговор.
    Kupu много е гадно, но по един или друг начин живота продължава.

Общи условия

Активация на акаунт