Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 400
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Когато бях на 35 г имах стойности на FSH над 50.
Цикълът ми дойде когато бях на 10г., все си мисля,  че и това има значение, т.е.прекалено рано, беше 24 май, месец след Чернобилската авария,  може и тя да е оказала влияние.
На 28-30 г имах ужасно обилна менструация, направо прогизвах, имах цикли на по 25-26 дена, та още тогава си е било ясно на къде тръгват нещата, но кой да ми каже.
Помня,  че гинеколожката при която ходех профилактично, казваше - малък десен яйчник, ей така между другото,  а той си е бил с намален обем,  сега  почти не се вижда.

# 91
Здравейте нова съм тук ,от доста време следя сайта и сега най сетне  се реших да пиша .
На 6ти ден от ЗЕТ съм и получих едно кафеникаво розово зацапване ,дали мога да очаквам нещо положително . Благодаря

# 92
  • На остров
Петенце има тема за дългото чакане след трансфер, но конкретно на въпроса ти може и да е добър знак може и не.
Дано да е имплантанционо зацапване !

# 93
Петенце има тема за дългото чакане след трансфер, но конкретно на въпроса ти може и да е добър знак може и не.
Дано да е имплантанционо зацапване !

Да видях че има такава тема ,но отдавна не са писали в нея и затова реших тук да пиша 🙂 Благодаря за отговора все пак .

# 94
  • Пловдив
Когато бях на 35 г имах стойности на FSH над 50.
Цикълът ми дойде когато бях на 10г., все си мисля,  че и това има значение, т.е.прекалено рано, беше 24 май, месец след Чернобилската авария,  може и тя да е оказала влияние.
На 28-30 г имах ужасно обилна менструация, направо прогизвах, имах цикли на по 25-26 дена, та още тогава си е било ясно на къде тръгват нещата, но кой да ми каже.
Помня,  че гинеколожката при която ходех профилактично, казваше - малък десен яйчник, ей така между другото,  а той си е бил с намален обем,  сега  почти не се вижда.
Имам 2 оперативни хистероскопии и една отворена (миоми). Но си мисля, че нещата са били зле доста преди тях. Защото АМХ 0,05 беше 2 месеца след едва първата хистеро. Която все пак е вътрематочна интервенция, не са ми пипани яйчниците. Нямам представа какво ми се е случило, наистина.
Това е много жалко Cry Как ще процедираш ? Купу ...може и да има връзка с идването на цикъла. На мен ми дойде на 19г. Помня как на бала си бях със сутиен на мама пълен с памук...защото още нямах гърди ..хахаха. После забременях и родих на 38г. Всички лекари казваха , че вървя с 6..7 години назад в развитието на органите си. Но пустата операция на киста... беше огромна киста...и са клъцнали и доста от яйчника...това ми изигра лоша шега. Лошото е , че тогава бях бременна и отидох за потвърждение...а те откриха и двете. В 6г.с просто си прокървих....и седмица по-късно ме оперираха. Още не е ясно кистата или качеството са били причината. Цветков мисли , че от тогава имам проблем с качествто. Бях на 41г.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 08:45 от casablanka

# 95
На 38 бях с Инхибин Б 25 и АМХ < 0.01. За съжаление все повече жени влизаме по-рано в менопауза. Ако някой ми беше казал, че на 35 ще имам проблем с репродуктивните си функции, щях да му се изсмея.
Също както щях да се изсмея на идеята за ДЯ. Ама то аз и не знаех, че въобще е възможно такова нещо, а съм почитател на научно-фантастичният жанр уж..
Борете се момичета! Знам, че на мен ми е лесно, но също така помня, че щях да се откажа. Да, не трябва да е на всяка цена, да, не на всеки е писано, но е толкова прекрасно... People Angel
Avonavi,
По повод на изречението, "ако няко ми беше казал, че на 35 ще имам репродуктивни проблеми", напоследък много често си мисля какъв точно е приносът на обикновените АГ лекари относно репродуктивните способности и естествения прираст на тая държава, изобщо? Не може всичко да е пациентооборот, зза да може да ходи на скъпи почивки. Ако съм дългогодишен пациент на АГ лекар не е ли нормално поне веднъж годишно да иска да види полови хормони, ЯР, да се поинтересува за възраст на пациента, здравен статус и т.н.? Ние за какво всъщност ходим и сме ходили на тези прегледи? Те за какво следят по-скоро, след като са АГ? Вероятно за зъбен статус. Да не говорим, че прегледи съобразени с някакъв конкретен ден от МЦ, изобщо не се правят.
Извинявам се за реакцията, разсъждавам си просто. А и никоя от нас не се е родила лекар, но някак си ни се налага да сме такива.

# 96
Да, при колкото и АГ да пробваш всички прегледи минават по един и същи начин. Бързо, бързо гледат да те наритат (извинявам се за грубия израз, ама така го мисля.) Обикновено не отговарят на въпросите достатъчно изчерпателно. Хайде, ходи си, че следващата жена чака.
Отдавна е утвърдена практика да се постъпва по този начин.

# 97
Както писах в темата за икси, за съжаление извадиха днес само 1 яйцеклетка. Уж добри изследвания, 10 фоликула, добри хормони... не мога да си обясня. Чакам ембриолога да каже дали е читава, понеже нещо обвивката не била съвсем ок. Много съм разочарована. Май единственото, което постигнах от всичко е полип.

# 98
  • София
добре е да поговорите с лекаря ти за причината.
дали са се спукали преди пункция, или не е имало я във фоликулите.
да се вземат мерки за следващи опити.

# 99
  • София
Съжалявам Кукумицина , поне едничката да е ОК и да се оплоди.
Преди години като правех опити на ЕЦ, ей така накрая уж хубав естрадиол, пък нищо не вадят и много се дразнех като кажеха - еми празен фоликул.
Чела съм, че в някои клиники /незнам за БГ/ използват при пункцията някакви двойни игли за аспириране на яйцеклетката, които могат да промиват фоликула и по този начин преодоляват задържането на яйцеклетката, което често се случва при жени с намален резерв или нисък отговор при стимулация.

# 100
бамбарадамбара, чакам лекарката всеки момент да дойде и ще разпитам. Аз следващи опити няма да правя, т.е. следващи стимулации.
Ембриологът дойде и каза, че са я оплодили и се е оказала добра в крайна сметка, но утре ще ми се обадят дали и как се развива.

kupu, кво да ти кажа, вчера ми излезна амх 1,04 и уж четох, че не е зле като резерв на моите години. Но може и да не съм разбрала.

Извинявам се, нещо два пъти ми е излезнал коментар и горния не мога да го изтрия.

# 101
.....
Чела съм, че в някои клиники /незнам за БГ/ използват при пункцията някакви двойни игли за аспириране на яйцеклетката, които могат да промиват фоликула и по този начин преодоляват задържането на яйцеклетката, което често се случва при жени с намален резерв или нисък отговор при стимулация.
Аз понеже съм без упойки да кажа-не знам дали са двойни иглите,но и при мен се е случвало.На едната пункция извади от 1 Я една и за другата от другия още след набождането каза на сестрата"Тука промийте 2 пъти да се види ще има ли?После се оказа,че е нямало,но според мен просто не са я отлепили от стените на фоликула или каквото там-аспирирали по-скоро...

# 102
  • София
Значи и тук го правят, интересно може би по някакъв начин разбира от фоликула, че може да има проблем, щом казваш, че още с набождането така е казал.
И аз така знам, че празен фоликул няма, просто така казват, явно по някаква причина и след промиване не се отлепя или трябват повечко промивки.

# 103
  • София
Няма празни ф. Може да са незрели, спихнати - тръгнали да презряват и я се е разтекла на някъде, спукани и т.н...

# 104
.....
Аз понеже съм без упойки да кажа-не знам дали са двойни иглите,но и при мен се е случвало.На едната пункция извади от 1 Я една и за другата от другия още след набождането каза на сестрата"Тука промийте 2 пъти да се види ще има ли?После се оказа,че е нямало,но според мен просто не са я отлепили от стените на фоликула или каквото там-аспирирали по-скоро...
При мен на последната пункция д-р Цветков ми каза точно това, че два пъти е "промивал", но яйцеклетки нямало. И допълни, че не всеки път ще има. Аз съм на 39 г. с много намален ЯР и на това го отдадох. Не ми се ще да изпадам в размисли дали е имало действително, макар че пункцията беше без никаква стимулация и само един фоликул...
Божа работа!

Общи условия

Активация на акаунт