Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 445
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • На остров
Мелинда много много късмет пожелавам!!
При мен гледат най вече антралните, така че амх не е всичко.

И аз искам глюкофаж !

# 421
Ще те одобрят. Мен ме одобриха точно с ендометриоза и АМХ 0.52. Само че аз кандидатствах за ЕЦ.
Мислиш ли, че операция за махане на миома намалява АМХ? Аз си мисля, че не би трябвало и се надявам да не е така. АМХ-то зням, че пада след операции по яйчниците. Rolling Eyes

# 422
Да знаете, много плавно се почва глюкофажа, ако правилно помня - първата седмица *1 таблетка, следващата седмица*2 таблетки, да свикне организма. И е... доста гадно. Не можех да преглътна дори любимите си храни в първите седмици. Другата реакция е ясна. Сега вече го понасям добре - година и половина по-късно.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 20:03 от Mandaria

# 423
  • Пловдив
Добро утро и от мен Wink От вчера съм в пълен блокаж на мислите Wink  Припомням Ви че имах   полип около 2см и ми изписаха  Примолут нор за 10 дни. Отивам вчера на 8ми ден на преглед и точно с оная  муцуна...хейтърската;) И да му се не види нямаго бе! Няма го  от 20 хапчета. На целия ми негативизъм ми сервира 5 Ф в ляво , 7 в дясно, 1 доминанген 11мм и лигавица 8. Аз чакам ред за ДЯ. Е защо за бога правя това ? Лошото е че се записах за Донарската в Надежда и няма как да кажа ....ами  аз искам да пробваме на ЕЦ. Та така ....сега се чудя да походя ли в Щерев или в Малинов?  Все пак ред чакам януари. На естествени опити не разчитам 30% подвижни, 70 % неподвижни с морфология 3%. Ще го пращам ММ при Кацаров, защото в Надежда казяха вярикоцеле. Да видим дали ще потвърди и да го оперира. Дайте акъл ?

# 424
Добро утро. По принцип ли си имаш такава добра бройка антрални или сега е изненадващо?
Ох, ти ме накара да се размисля. Аз мислех, че ако в някакъв момент се запиша за донорска програма мога докато чакам да направя някой друг опит. Ама явно не става. Но пък съм намислила да си върна ембриончето, което имам в Адела докато чакам. Ще трябва внимателно да го организирам времево ако стигна до там. Blush
А на теб не ти пречи да пробваш някъде още веднъж поне. Зависи колко ще чакаш за първичен преглед. Знаеш ли дали и смяната няма да се окаже големия късмет?! Доста жени успяват веднага след като пробват на друго място. Честно казано в такива случаи си мисля, че е луд късмет. Ако бях рискувала с трансфери можеше и аз да съм от успелите. Като дойдох от Адела в Надежда за 1 месец и 2 пункции избумках 4 оплодили се яйцеклетки на ЕЦ. В предната клиника имам 3 броя за 2.5 години. Ама с този мой мерак за ПИД вместо да ги върна ги изгубих. Не се знаеше какво би станало при трансфер.

# 425
Моето мнение е, че ако успееш да минеш "цедката" на колцентъра и ти запишат час, док няма да има против да проследи и да направи пункция. Знаеш, мен не спряха да ме пробват докато си чаках донорката. Успех, където и да е!

# 426
  • София
с толкова фоликули директно си записвам час за проследяване и никакви донорски списъци не ме спират. може д аизлъжеш тия за часовете че сте се разбрали да минеш за проследяване, пък вече с лекаря на място ще се разправяте.
и полипа не го пренебрегвай, понякога не се виждат, зависи колко и как е пораснала лигавицата. ако изобщо го е имало.

# 427
Мелинда, по каква схема влива имуновенина и интралипида?

И аз да кажа за полипа - или предния път доктора е видял нещо друго, което е взел за полип, или сега не се вижда заради удебелена лигавица. Полипи с лекарства не се махат (особено пък такива от 2 см). Лекар ми го е казвал, а и лично съм го изпитвала. Първия път, когато ми откриха такъв, настоявах да пия примолут нор, въпреки, че лекаря каза, че няма да има ефект. 3 месеца пих и разбира се, че не се махна. Правих хистероскопия после.

# 428
  • София
и ние следихме един полип няколко месеца.
ту се виждаше, ту не се виждаше.
на мен ми казаха че с лекарства няма как да го махна.
но понякога изчезват с обновяването на лигавицата. може би зависи от размер, вид и не знам какво още.
но хистероскопия винаги е полезно да се направи, виждат се неща, които могат да се пропуснат по прегледи, все пак се оглежда с камера отблизо.

# 429
Да се включа по темата за метформина. В клиниката , в която ще правя процедурата, Метфогама е част от лекарствата за предподготовка, защото помага за по-качествени яйцеклетки . Поне 2-3 месеца се пие по 250мг на ден, но аз съм с ИР и си пия по 500мг обед и вечер. След операция за отстраняване на миомни възли съм, при която откриха и ендометриоза в начален стадий. Освен метфогама и витамин Д пия и други добавки и преди 2 дни на майтап си пуснах АМХ , защото очаквах , че след операцията може и да е спаднало, но всъщност се е увеличило.

# 430
  • Варна
Здравейте, Аз ви чета тайно. На 32 години съм, но с много нисък АМХ-около 0.3-0.5.  Незнайно защо. Чакам следващ цикъл за стимулация. В момента установихме гъбички- кандида глабарта. Интересно, че не ни изписаха и на двамата лечение. Имала съм една стимулация- от 4 ф една Я. Ако и сега не тръгнат не знам - може би донорска Я. Иначе си имам редовен цикъл. Пия витамин Д от скоро.

# 431
Ирен,

В коя клиника включват Метфогамма като част от подготовката?

Да се включа по темата за метформина. В клиниката , в която ще правя процедурата, Метфогама е част от лекарствата за предподготовка, защото помага за по-качествени яйцеклетки . Поне 2-3 месеца се пие по 250мг на ден, но аз съм с ИР и си пия по 500мг обед и вечер. След операция за отстраняване на миомни възли съм, при която откриха и ендометриоза в начален стадий. Освен метфогама и витамин Д пия и други добавки и преди 2 дни на майтап си пуснах АМХ , защото очаквах , че след операцията може и да е спаднало, но всъщност се е увеличило.

# 432
Здравейте, Аз ви чета тайно. На 32 години съм, но с много нисък АМХ-около 0.3-0.5.  Незнайно защо. Чакам следващ цикъл за стимулация. В момента установихме гъбички- кандида глабарта. Интересно, че не ни изписаха и на двамата лечение. Имала съм една стимулация- от 4 ф една Я. Ако и сега не тръгнат не знам - може би донорска Я. Иначе си имам редовен цикъл. Пия витамин Д от скоро.

Имаш време преди да помислиш за донорска. С АМХ около 0,5 може да извадиш доста Я и предвид годините, ще са по- качествени от моите. Simple Smile Моето АМХ е около 0,3 и с много леки стимулации имам по 2/3 Я, друг е въпроса дали стават за нещо. Smile  Много е рано да се отчайваш, просто се зареди с повечко търпение.

# 433
Мелинда, много ти благодаря! Hug Късмет на теб, дано стъпките, които си предприела те доведат до щастлив край.
Аз пък все още тая  малка надежда за ЗЕТ на ЕЦ Simple Smile. Днес 15 ден- фоликулът е 17 мм, явно доминира Wink. Дано до петък да е готов за руптура  или дотогава да е станала тая работа Simple Smile.

# 434
Здравейте момичета,
Аз съм във вашата група от няколко години, но само си ви чета и стискам палци на всяка една. Сега обаче да попитам дали някоя е имала проблем с утрогестана? Изписаха ми го заради имунологична биопсия и тъй като имах доста кървене след пункцията, вместо да го слагам вагинално, пих 3х2 за пет дена. Имали ли сте случай на candida albicans от утрогестан? На микробиологията ми излезе това, а на листовката му гледам, че в странични ефекти пише yeast infection. От болницата обаче ми казаха, че нямало как да е от утрогестана...

Общи условия

Активация на акаунт