Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 940
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, започвали Ли сте стимулация / планът е с кломифен/ с естрадиол над 100?

Оказа се, че въпреки пункцията, уж на всички съществуващи ф, пак има някакъв моташ се, уж спихнати вече. Всичко това започна с правенето на прптата.

Е2 ми е 110 пг/мл и казаха, че е височък. Да го меря утре пак преди да започна кломифен... Той до утре колко да се промени, освен да се качи?

Тъпо се чувствам, след неуспешната пункция с висок лх и се чудя дали да не отложа за друг цикъл.

Пп: Украйна отваря границите от юли - успех на всички запътили се от ❤️

# 406
  • София
Здравей Melinda 11, според мен щом се мотае Ф означава, че хормоните ти са се разбъркали не са както трябва и при условие, че в това положение приемеш кломифен тотално ще се дообъркат и на дали ще излезне нещо читаво в това положение. По добре пропусни мес. и остави хормоните ти да се наместят и при другия цикъл стартирай.
Ако сега пиеш кломифен този мотаещ се Ф ще нарастне, но ще се появят и нови малко, но докато порастнат наличния ще е станал много голям и ще овулира, а овулира ли един всичко после се обърква, поне така ми казва Персенска, затова винаги гонят първите големи.
Успех миличка, но помисли Flowers Hibiscus

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 16:12 от pepita5

# 407
  • София
Благодаря ти много Пепита!

Доводът за днешното контролно тестване на естрадиол беше, че уж по време на вчерашния преглед опитали да спукат задържания ф. И че днес можело и да се е смъкнал. Ако не се е смъкнал няма да го пия кломифена.

Чудя се дали да не пия противозачатъчни един месец. Или друго... Стаменов искаше декапептил след пункцията, но аз се изплаших и не се съгласих.

Ще помисля...

Успех на вас, момичета!

# 408
  • София
Имаш и друг вариант, сега да пиеш кломифен, но да не се надяваш на нищо може и пункция да не правиш, просто да го пиеш с друга цел. Той ще подбутне и накара яйчниците ти да заработят поне малко по добре, а на другия цикъл не прави повече ПРП, а пийй фемара тъкмо ще имаш остатъчен ефект от костила и ще тръгнат повече Ф, а фемарата ще ги подпомогне да пораснат. При мен така са правили и имаше резултат, защото единият ми яйчник все спи, но с кломифен се разбужда за 2-3 мес. и пак заспива, но събуди ли се и от него си излизат Я.

# 409
  • София
И аз не знам вече. Може и да го пия. Цикълът още не е в ярко червено и ако естрадиолът днес пада, но не е 60, утре пак ще го изследвам. Не съм сигурна кой ден да брой за първи. Ако броя вчера утре ще е 3, което е ок, но ако броя четвъртък, когато имаше съвсем бледо зацапване...

Благодаря ти много! Ще помисля! Те май август ще почиват, та ще стане за по- нататък...

# 410
  • София
Имай в предвид, че остатъчния ефект от костила е само на следващия цикъл. Юли ще работят можеш да стартираш спокойно, а м.август ще почиват и то не целия.

# 411
  • София
Излезе ми е2, проба взета в 12 на обед, сега е паднала от 110 на 80. Не е 60, а и цикъл в ярка кръв няма. Утре пак ще пускам, довечера още аспирин и като гледам ще пропусна този ц...

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 10:00 от AnMary

# 412
Ооооф, този Фостимон не е трябвало да се съхранява в хладилник. Чувствам се като идиот, прочетох да се съхранява под 25 градуса и реших че в хладилника температурата винаги е под 25 Laughing Както и да е, може да не е помогнал, но поне не е навредил. В събота ще ми е пункцията и док и каза, че може да направим свеж трансфер ако лигавицата стане 10 мм - сега е 8 мм. Сърцето ми се сви от страх. Fearful
Как се справяте със стреса след като сте се натъпкали с хормони?

# 413
Момичета, и аз да се оплача. Моят фоликул не е нараснал много, на 13 ден-14,5мм.Явно ще съм на естрофем за ЗЕТ на следващия цикъл. Очевидно ЗЕТ на ЕЦ вече не за мен. А лигавицата е 11мм.

# 414
  • София
Бубе, съжалявам. Дано следващият ЗЕТ е успешен!

При мен, за съжаление естрадиолът си остана висок, утре ще ида на преглед, но не мисля, че
е има пункция този месец. Нищо не съм пила, нито кломифен, нито друго.

Да ви попитам и споделя нещо леко невероятно.

Миналия месец между двете прп-та си пуснах амх и излезе нисък. Някакви мечти, че би се вдигнал след първото прп и пиенето на л-карнитинът, който Малага ни препоръча. Резултатът беше по-кошмарен, отколкото си представях. Последно го бях изследвала декември и беше 0.4, от тогава една стимулация с кломифен и две пункции без нищо. Та средата на май в лабораторията в Надежда 0.2.

Разплаках се на прегледа в този ден, бях отишла час по-рано и пусках и други хормони, та резултатите излязоха точно преди да вляза в кабинета.

Беше дни преди пункция. И си самопредписах имуновенин 10 ампули и 20 мл интралипид, тези последните не са съвсем самопредписани, въпреки че имунологията ми излезе перфектна, Катя Тодорова, при която бях ходила преди време ми ги беше предложила като вариант - но тогава започна пандемията и така и не стигнах 2 месеца до преглед и обсъждане на тази терапия. Пункцията, която направихме тогава се оказа успешна, но само една хубава я.

Сега - месец по-късно след още едно прп, неуспешна пункция а 2 ф с високо лх, без пиене на нищо освен л-карнинитин и огромно количество вигантол и торбата с добавки на денис от айхърб, а и си самопредписах глюкофаж, нямам ир, но четох китайска статия как глюкофаж в комбинация със слонски дози витамин д качвал качеството на я, и оправял амх и фсх.

Всичко това се случва на фона на няколко фала в сегашната ми клиника, най-вече разочарование от организацията.

А - да не забравя - също така в деня на неуспешната пункция попитах какво да пия за задържаните ф от прп - такива никога преди не съм имала - и ми казаха няколко инжекции декапептил. От който се изплаших и настоях за дуфастон. Този дуфастон - 3х1 пих няколко дни и си внуших, че отново усещам яйчничето да цъка и да прави нови задържани ф насред никаква фаза на цикъла и извадих една ампула прогестерон депо - с каквито се запасих за несъстоялия се първи трансфер миналата година.

Отидох аз този месец на преглед на друго място, просто така от отчаяние седмица след като си бих прогестерон депо. Разказах аз за прп, пункцията, задържаните ф, дуфастон и бития прогестерон депо.

Прегледаха ме хладно, казаха амх да съм пуснала същия ден и всички хормони на първи-трети ден.

И... Изненада... АМХ 0.6 ?!?

Как е възможно това? Кое от всичките идиотщини може да е причина за такива два резултата през 1 месец - или е лабораторна грешка и в коя от двете болници е грешката?

# 415
Амии, кой да ти каже... Аз 2018 март имах около 0.45 - 0.55 според 2 лаборатории. Същото лято, 0.7.

2019 юли след 1 успешна, 2 прекъснати и 1 неуспешен трансфер 1.02 амх. Единственото различно с първото мерене е, че набавих дефицита на витамин Д, и купища добавки, понатрупваха се във времето. Април сега лиго мерих, пак малко над 0.4. Напънах добавките, че си бях дала почивка, мисля пак да замеря да видя. Макар че винаги ми казват лошо качество на яйцеклетките поради възраст. Това след кофти ембриони, а не когато ги вадят, тогава са си хубави почти всички яйцеклетки на външни белези.
Та амх го тълкувам като шанс разсрочен във времето, и евентуално повече фоликули, пък за качеството...

# 416
Мелинда,
Погледни само дали единиците са еднакви.

АМХ не е константа и се мени във времето нагоре- надолу. Конските дози Вит Д със сигурност са го побутнали нагоре.
Моето варираше между 0.6 и 0.2. Лекарят ми каза да не се взирам толкова в него и че все е зле и било нормално да варира.
Сега АМХ е “<0.01”, Инхибин Б е “<10” на 3ти ден при норма 45-120, а продължавам да вадя Я и от ноември до февруари замразих 3 тридневни Е.

За Глюкофажа/ Метформин аз четох по американските форуми много добри отзиви  и аз го пиех (пиех Метфогамма защото било по-изчистена форма), но февруари беше свършило по софийските аптеки и оттогава не съм ходила в БГ да купя още.
С една дума, не взимай тази разлика в стойностите присърце; ясно, че е ниско. Пий си добавките и каквото намериш за добре и си действай.

# 417
Миналия месец между двете прп-та си пуснах амх и излезе нисък. Някакви мечти, че би се вдигнал след първото прп и пиенето на л-карнитинът, който Малага ни препоръча....
Мелинда,само да уточня, че Л-карнитин ми беше изписан от АГ не за повишаване на АМХ, а за енергия на клетъчно ниво. Не мисля, че би навредил или повлиял на хормона. Не знам защо го изследваш, освен че го искат лекарите. Ясно е, че е нисък, важното е да има антрални.
Декапептил обсъждахме няколко пъти как обърква цикъла... Добавки изпих и аз 1 тон за няколко години. В12 бях натрупала преди забременяване и се оказа полезно, защото до 12-13 седмица не се препоръчва. Също Д трябва да е висок, сега изобщо не мога да го вдигна, а висока доза също е рискована. За това се сещам. Flowers Four Leaf Clover

# 418
Мелинда, по каква схема пиеш Глюкофажа и от колко време? Аз отдавна се чудя дали да не си го самоизпиша, защото смятам че имам някаква форма на инсулинова резистентност. Така и не отидох на ендокринолог /на 120та минута инсулина ми не пада, а си остава почти същия като на 60та. Отделно имаме фамилна обремененост - баба ми беше на инсулин, майка ми е на Глюкофаж.
Но си мисля, че ако си го самоизпиша трябва да е в някаква не много висока доза. Да взема да попия докато д-ра е в отпуска. blush:

# 419
  • София
Благодаря ви за съветите, мили момичета. Помагате ми наистина.

Да кажа защо го изследвах амх миналия месец - две приятелки ме натискат отдавна да кандидатствам за финансиране по ЦАР. В страта клиника, където ми бяха многото стимулации нямаха договор и не се бях замисляла, а тогава амх ми беше 1.6. Декември започнах в Надежда, но бях преминала операция на миома и амх беше 0.4 за съжаление.

Сега го пуснах минали месец с надежда прп и хапчетата да са го побутнали и да кандидатствам. Но излезе ниско.

Този месец ме накараха да го пусна в новата клиника, въпреки че аз им казах, че е ниско, искали да видят колко. И така.

Днес подадох документи за ЦАР. Не зная дали ще ме одобрят. С тежка еднометриоза съм и с две операции. Това ми е факторът за кандидатстване.

Малага, и аз всичките хапове за качество ги пия, това с амх беше допълнителна надежда. Вече толкова пари заминаха, че си мисля, че и грешен да е единият от резултатите няма значение, имам право на един опит на ец или стимулация по ЦАР и аз в този живот...

Боби, глюкофаж ми препоръча Катя Тодорова, тя работи с един от хирурзите гинеколози, който ме оперира първи път. По сутрин и вечер по 500 мг. И аз съм фамилно обременена а диабет. Натоварването ми е в норма. Питах Стаменов за глюкофаж и той ми каза, че няма да навреди. Същото каза и за добавките и вливките. Но според мен той няма много оптимизъм за мен, за успех а моя я говоря. Не че някой има ...въпреки, че я извадени в Надежда според ембриолозите им били без грам забележки или фрагментации. Същото важи и за е на ден 3. АА.

Но Стаменов смята, че това нищо не значи. Аз се надявам че има проблем с имплантацията. И че стимулации те в старата клиника са били кофти контролирани и затова не стигаха до трансфер по онова време.

Но в момента всичко, което првя е изцяло на инат.

Ще опитам още малко. После с донорска в Надежда. И накрая Ко не става поне веднъж в Киев. После край.

Успех желая от сърце на всички!

Тази пътека се оказа много по-трънлива и обсипана с много повече сълзи, отколкото предполагах преди да започна...

Не знам дали е късмет, божа работа, дали просто не ми е писано... което напоследък започвам да приемам...

Общи условия

Активация на акаунт