Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 440
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро и от мен Wink От вчера съм в пълен блокаж на мислите Wink  Припомням Ви че имах   полип около 2см и ми изписаха  Примолут нор за 10 дни. Отивам вчера на 8ми ден на преглед и точно с оная  муцуна...хейтърската;) И да му се не види нямаго бе! Няма го  от 20 хапчета. На целия ми негативизъм ми сервира 5 Ф в ляво , 7 в дясно, 1 доминанген 11мм и лигавица 8. Аз чакам ред за ДЯ. Е защо за бога правя това ? Лошото е че се записах за Донарската в Надежда и няма как да кажа ....ами  аз искам да пробваме на ЕЦ. Та така ....сега се чудя да походя ли в Щерев или в Малинов?  Все пак ред чакам януари. На естествени опити не разчитам 30% подвижни, 70 % неподвижни с морфология 3%. Ще го пращам ММ при Кацаров, защото в Надежда казяха вярикоцеле. Да видим дали ще потвърди и да го оперира. Дайте акъл ?
Давай със стимулация

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 06:31 от sunman

# 436
  • На остров
Sunman ти как го написа все едно човек сам може да си изпише стимулация.
Освен това Менопур 1700 единици ми се струва направо невъзможна доза, аз повече от 350 не съм слагала.
Цетрорида се почва от точно определен ден спрямо нарастването на фоликули а овитрела се таймира до минути.

# 437
Ирен,

В коя клиника включват Метфогамма като част от подготовката?

Да се включа по темата за метформина. В клиниката , в която ще правя процедурата, Метфогама е част от лекарствата за предподготовка, защото помага за по-качествени яйцеклетки . Поне 2-3 месеца се пие по 250мг на ден, но аз съм с ИР и си пия по 500мг обед и вечер. След операция за отстраняване на миомни възли съм, при която откриха и ендометриоза в начален стадий. Освен метфогама и витамин Д пия и други добавки и преди 2 дни на майтап си пуснах АМХ , защото очаквах , че след операцията може и да е спаднало, но всъщност се е увеличило.
В Стара Загора д-р Стефанов, Ин витро Тракия. Част е от предподготовката. Поне 2-3 цикъла се пият противозачатъчни + метфогама + още добавки, написани в рецептурната бланка.

# 438
  • София
Амели и аз мисля,  че няма как причината да е утрогестана,  още повече щом си го пила.
Една позната беше получила ужасен сърбеж при вагинална употреба, но мисля,  че по скоро беше направила алергична реакция.

# 439
Sunman ти как го написа все едно човек сам може да си изпише стимулация.
Освен това Менопур 1700 единици ми се струва направо невъзможна доза, аз повече от 350 не съм слагала.
Цетрорида се почва от точно определен ден спрямо нарастването на фоликули а овитрела се таймира до минути.
Тъй пишеше в епикризата за фонда .

# 440
Дами, случвало ли ви се е на 2-3 ден да имате ЗФ, а естрадиола ви да е дори малко под долна граница /22 при долна реф. стойнаст 25/? На мен ми се случва за първи път. Какво трябва да значи това според вас? Че фоликулът е бил празен по начало вероятно? Преди 10 дни имах пункция предшествана от седмица на естрофем, при която не извадихме нищо. И каква съм такава трагедия?! Вече 2 пъти не вадя нищо след естрофем. Не знам дали не му се вижда края при мен. Confused

# 441
  • София
Bobby аз като имам ЗФ ми е висок естрадиола, да не би да е някаква киста на жълтото тяло, прогестерон пуска ли?
Аз довечера съм в Щерев при някаква млада лекарка д-р Аноар да ме види на ултразвук
/Димитров вече не е в Щерев, чета тук там, че май щял да започва в Надежда, което искрено ме учуди, предвид реакцията му когато му казах, че съм тяхна пациентка Grinning/, мислех да правя цитонамазка и колпоскоп, но се освободи час при Карагьозов и ще ходя там другата седмица.
Аз също мисля, че имам ЗФ, въпреки, че според Персенска се беше спукал за трансфера, хормони не съм пускала, обаче странното е, че базалната ми температура си стои висока от цикъла насам 37.2 и ми е притеснено на какво се дължи.

# 442
Значи като чуя естрофем и лошо ми става. И двата пъти когато съм взимала, след хистероскопия и после след трансфера, след това на цикъл по 1 фоликул , а иначе си имах 6 поне. Според мен на някои жени никак, ама никак не им действа добре. И след климара същата работа. Но пък килограми отгоре.

# 443
Kupu, знам ли … доктора каза задържан фоликул. И при мен винаги е бил висок естрадиола при ЗФ. Аз влязох с притеснението, че ми е нисък естрадиола и това може да е лош сигнал, пък то се оказа, че имам ЗФ. Даже док каза да не го мисля естрадиола, че е малко под долна граница.
А на теб успех довечера. Flowers Four Leaf Clover
Fanny.s, и аз вече съм настроена така към естрофема. Снощи даже доктора пак го спомена и аз веднага реагирах като му казах, че вече на 2 пункции след естрофем не вадя нищо. Та се отказа и каза да не пия нищо и иска да ме види на 9-ти ден. Ама съм го отписала този МЦ. Следващият пък той ще е в отпуск, така че се очертава почивка, което може и да е по-добрия вариант.
Естрофемът качва ли кг? Аз съм слаба, но от началото на седмицата се гледам в огледалото и се ужасявам. Изглеждам напълняла, подпухнала и краката ми са на буци, сякаш имам депа със задържана вода под кожата. Направо ужас. Мислех, че е от обездвижването, че бях 2 седмици home office ама и друг път съм била пък не ставам такава мекичка. Joy

# 444
Bobby, при ЗФ и моят Е беше къде 860 и веднага спряхме проследяване, стана ясно какъв е проблемът и след няколко дни на УЗ се потвърди. Сега имам две малки кисти в левия яйчник, които Док опразва при пункция, те се пълнят понякога. Е напоследък ми е под морското равнище по 17 на 1-3 ден. По средата на цикъла евентуално го вдигам над 100. Имала съм успешна пункция и на Е 35,но бях пила Летрозол и от него беше толкова нисък. Сега пропуснах месеца, защото Е вместо да се качва, спадна и ЛХ беше по-високо от Е. Имам чувството, че хаосът при мен стана от многото поредни пункции. Скоро пак трябва да пусна, ще видим този месец какво ще донесе. Но това си е някакъв момент с Е.

# 445
Мисля, че и при мен проблемът е многото поредни пункции и химии, които изпих и бих. Явно трябва да си почина малко с надеждата нещата да се самокоригират. Надявам се 2 цикъла да са достатъчни и края на август, началото на септември да продължа напред в по-добра кондиция. Rolling Eyes

# 446
Аз 'бухвам' буквално, 2-3кг отгоре след естрофема и климара та, но изглеждат като повече заради това окозуначване.
Със сигурност натрупването на химии се отразява,  мен почивката винаги ме рестартира добре.

# 447
  • София
Joy Fanny.s много точно си го казала.
Не знам аз все така недоумявам Bobby защо Стаменов ти изписва този естрофем преди пункция, питала ли си го каква му е идеята?

# 448
Значи като чуя естрофем и лошо ми става. И двата пъти когато съм взимала, след хистероскопия и после след трансфера, след това на цикъл по 1 фоликул , а иначе си имах 6 поне. Според мен на някои жени никак, ама никак не им действа добре. И след климара същата работа. Но пък килограми отгоре.

Fanny, а защо си вземала естрофем след хистероскопия? На мен ми предстои и малко не съм наясно какво се прави преди или след нея.

# 449
  • София
Joy Fanny.s много точно си го казала.
Не знам аз все така недоумявам Bobby защо Стаменов ти изписва този естрофем преди пункция, питала ли си го каква му е идеята?
аз съм го питала.
според него подпомага растежа на фоликулите.
почти година спорихме за тоя естрофем. все ми го предлагаше , аз все го отказвах.
при мен с естрофем нищо не расте освен лигавица.

Общи условия

Активация на акаунт