Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 437
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Точно заради разтежа на лигавицата ми го изписаха в Турция. Естрофем и тарлусал по схема след хистероскопия веднага, за да не се появят отново срастванията. Щях на следващия цикъл да почна стимулация, но заради този само 1 фоликул отложихме, и след още 1 цикъл си имах 6 фоликули.
Иначе аз и спортувах за да се подобри кръвообращението, клякания също заради лигавицата, беше ме много страх от тези сраствания. После вече не съм имала.

# 451
Бамба, мерси за разяснението. Никога преди не ми се е налагало да пия Естрофем освен след трансфер. Беше ме страх да питам доктора, защото веднъж прочетох как казал на пациентка, че ако не й изпише Естрофем яйчниците й няма да проработят и ме беше страх да не чуя този отговор и за себе си.
Явно обаче не всяка жена се влияе добре. При мен си върви 1 фоликул и нищо не се подпомага в растежа му. Да не говорим, че нищо не вадя след приема му. Та сега си напомних за двата неуспеха и той се отказа да ми го изпише пак. Даже имам чувството, че ме разбъзиква още повече. Същото се случи, когато в старата ми клиника ми изписаха за 1 месец Фемостон /той нали също е Естрофем и Прогестерон/. Тотално се разбъзиках тогава, та в един момент д-р Калчев не можа да определи на какъв ден от цикъла съм. Но пък месец след това се преместих в Надежда и дали от това, не знам, но първите 2 месеца след като го спрях растяха по 2 доминантни фоликула.
Иначе лигавицата ми расте. Предния път рано-рано видях на монитора, че е дебеличка.

# 452
  • София
Боби, лекарите си имат наблюдения над много пациентки и затова предлагат някакви масови решения.
обаче ние пък имаме наблюдения над себе си.
и е добре да обсъждаме тия малки подробности с лекарите си.
на мен като ми се предложи нещо в което съм сигурна че не е подходящо си го казвам. все пак живея със себе си повече от 40г и имам някои наблюдения.
при мен поне винаги се заслушва какво предлагам и доста често се съгласява.

# 453

А на мен естрофем ми е изписван след някакво лекарство за лигавица и веднъж след хистеро май беше...не ми се отрази добре-цикълът ми и двата пъти прескочи -единият път на 54,другият път на 60 -тия ден..бях полудяла направо.Вторият път пуснах хормони,че беше сега ИП и се оказах с Е 680 на 3-ти ден..явно е тръгнал някой фоликул по никое време.И предният път по спомен беше така..Да ама като се опитах да откажа и ми казаха,че нямало какво друго..Иначе и аз хич не го обичам,не качвам но много ме болят гърдите и мога да убия някой от нерви Simple Smile

# 454
Отписвам го този месец за ЗЕТ Sad. 17 ден  от цикъла - фоликулът е 20 мм., не се е спукал, късно ставало вече да го чакаме. Ама, моя си е грешката,трябваше да си  искам хориомон още като беше 17 мм., за да е сигурно,че ще се спука. А аз се доверявам на лекаря. Сега ще стане на неговата, ще си ме тъпче с естрофем на следващия цикъл и това е!! Каквото решат това си правят! Губят ни ценни месеци!!

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 16:04 от bubastet

# 455
  • София
Бубе, съжалявам. Дано е следващият!

Да кажа за естрофем и фемостон: никакви грижи не съм имала с тях. Освен кг, но при мен не е съществено - слаба съм и вариациите не а определящи, +/-5 кг.

За имуновенин и интралипид : първите вливки трябва да са малко преди пункция. После след +тест, ако се прави трансфер. Влива се на бавна капка под наблюдение, за имуновенин ме предупредиха да се подготвя с ампула метилпреднизилон, ако получа алергична реакция или друго. Не получих.

Да се оплача от моите зф. Продължават с пълна сила, без всякакъв ред от първото прп насам. Повече напразни пункцио няма да правя обаче. Много тъпо се чувствам. Хормоните са нагоре с краката. Сега ще пия ок. Супер.

Успех момичета! Flowers Four Leaf Clover

# 456
Докторът ли ти ги изписа или ти реши, за да се свърши с тези ЗФ? Аз се чудя как да оползотворя двата цикъла, които ще пропусна - този вероятно заради ЗФ и другия заради отпуската му. Чудя се как да си гарантирам, че на първия МЦ в който продължи, няма да има ЗФ. Мислех си и аз за противозачатъчни, но ми вдигат ФСХ-то. Другият вариант е Дуфастон за 10 дни преди всеки цикъл.

# 457
Боби, Мелинда,

Ако имате откъде да купите чудесното лекарство Циклопрогинова, което изписват в Турция за такива случаи, мисля че може да помогне много. В Турция го дават за да свали ФСХто ако се е качило много и да урегулира хормоните преди стимулация.
Има 20ина таблетки, 10 Естрадиол и после 10 Прогестерон. По-долу слагам от описанието на производителя как действа.
Аз го пих за з.ф. Свърши си работата идеално. По форумите на турските клиники не съм срещала оплаквания от него. Питайте и доктора си за всеки случай.

Как действа Цикло-Прогинова ? (Свойства на препарата)
Цикло-Прогинова съдържа двата хормона, които намаляват и изчезват по време на климакса ( промяната в живота) - естрадиол и прогестерон. По този начин той замества хормоналния дефицит на организма. Въпреки че тази промяна на живота е естествена, тя често води до обезпокояващи симптоми, които се свързват с постепенната загуба на хормоните, произвеждани от яйчниците.

# 458
  • и тук и там :)
Здравейте, момичета,
днес 14ти ден след трансфера пуснах кръвен тест и ЧХГ 909......направо не можах да повярвам Simple Smile
Скрит текст:
На 13ти юни ми върнаха 3Е - 2 петдневни и 1 седемдневен
Понеделник ще пусна пак кръвен и на 7ми юли съм на преглед.
От върнатите Е само единия е генетично изследван така, че живот и здраве всичко да е наред ще се правят всички възможни изследвания.

Успех на всички Heart Heart Heart

# 459
  • София
Страхотна новина, Вел! Пазете се и до пухкав финал! Flowers Four Leaf Clover

# 460
Честитооооооооо! Heart Успешна и лека да ти е!

# 461
Супер, Вел! Продължавай все така!

# 462
  • На остров
Вал много се радвам ! Честито и лека и безпроблемнна ! Залагам на близнаци !

# 463
Вел, страхотна новина! Безпроблемна и здрава бременност ти желая! Flowers Four Leaf Clover

Мелинда, благодаря! Аз исках да разбера как точно се правят вливки на два препарата - двата едновременно ли, в два последователни дни ли... На мен имунолозите ми предписаха октагам, ендокринолога иска да влея и интралипид, зачудих се как се случват двете вливки.

# 464
  • София
Здравей! Не се смесват в никакъв случай!
Аз ги правих в последователни дни със същия абокат.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт