Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 406
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Момичета,ново 20 пък сега 😭😭😭
Винаги тсх ми е бил под 1,5,а сега е над 2 и вижте и др.

Хашимото ли е това и трябва ли да го сваля преди стимулация?

# 616
  • София
Тат и мат се вдигат и от грип или друга вирусна инфекция. Може да е инцидент. Фт4 само ти е малко нисък. Другите са прилични. Не се шашкай. Изчакай и изследвай отново след седмица две. Според Стаменов тсх 2 - 3 е ок за стимулация. Чак след +тест изследвания и евентуално медикаменти.

Успех.

# 617
  • и тук и там :)
Devilche подкрепям мнението на melinda11, мисля, че няма място за притеснение.
Предполагам знаеш, но влияние оказва и ако си в стимулация в момента, жегата също се отразява на изследването, преди да ти вземат кръв трябва да си спокойна, отпочинала, да не си задъхана(ако си бързала например) 🥰

# 618
  • На остров
Вел как си ти ? В коя седмица си ?

# 619
Devilche, ТСХ не е толкова високо, но Фт4 е почти на долна граница, а трябва да е близо до горната референтна, когато работи добре жлезата. При мен ТСХ скочи на 3.4 преди месец, ФТ4 от 20 стана 16 и започнах еутирокс ниска доза 12.5 няколко дни, после 25 мкг. Контрола се прави на 30-45 дни. Добре е да проследиш трите хормона, антителата не са толкова променлива величина, освен ако не са следствие на други фактори, както са писали момичетата. Flowers Four Leaf Clover

# 620
  • и тук и там :)
Вел как си ти ? В коя седмица си ?
В 7гс+0дни съм. Чувствам се добре, нямам абсолютно никакви признаци(дано да е за добро), освен едни придърпвания ниско долу в първите седмици. Вторник съм на преглед при Персенска да чуем сърце.
Целувам ви момичета и стискам палци 🤞 🍀🥰❤️

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 11:14 от vel333

# 621
  • София
Vel много стиснати палчета на прегледа в понеделник Flowers Four Leaf Clover Flowers Hibiscus

Малага на теб много лека бременност до финала и нека всичко бъде на ред с бебчо и с теб Gift Heart Flowers Hibiscus

Devilche послушай момичетата много са прави, успех и всичко да се подреди както трябва  Flowers Four Leaf Clover Hands Pray

# 622
  • София
Devilche  не е толкова висок TSH, но ако в последната година и половина не си ходила на ендокринолог  и не ти е гледана жлезата на ехограф е добре според мен да отидеш.

# 623
Мамичета сънувах щркел в стаяата и две врапчета

# 624
Благодаря ви мноооого,момичета 🥰
Начев ме преглежда февруари:тсх 1,08 и 6 възелчета малки. Тсх повече от 1,2 не е бил,тат и мат също са били в норми,но тях не бях пускала отдавна.
В понеделник съм при Тимева и ще й ги покажа,и ако прецени ще ида на ендо.
Майка отключи точно преди месец Хашимото,но тя е онкоболна и на мн силни хормони ☹
По принцип съм си решила,че септември ще правим 3ти стимулиран опит в Щерев,та  имам време да го коригирам,но ми идват в повечко вече тези хормони.
А за т4 нямам идея какво се прави,зада повиша 🤔
Вие при кого препоръчвате да ида да проследя жлезата?

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 12:34 от Devilche

# 625
Девилче, твоето си е хипофункция с Хашимото. Отиди на ендокринолог.

# 626
Ft4 се качва, когато се пие хормон и когато е към горната граница показва, че дозата ти е достатъчна. Хубаво е да се консултираш с ендокринолог, защото тсх над 2 намалява рецептивността на маточната лигавица. Тсх се качва от стимулация, така че ако си имала такава преди по- малко от 2 месеца , изчакай.

# 627
Woman in the mirror, от каква позиция поставяте диагноза?!?!?!!!!
Модератори,моля цитираният пост да бъде изтрит като нарушаващ правилата на форума!!

# 628
Woman in the mirror, от каква позиция поставяте диагноза?!?!?!!!!
Модератори,моля цитираният пост да бъде изтрит като нарушаващ правилата на форума!!

На мене също ми изникна хашимото, но най-добре на лекар специалист. Имам познати мъж и жена с тази диагноза, ТАТ и/или МАТ извън норма, но само жената е на хапчета и забременя на 42г. с инвитро. Мъжът е с TSH над 4, но не е на хапчета. Много е индивидуално.
За ЗЕТ без стимулация не е проблем TSH 2-3.

# 629
  • Благоевград
Здравейте, аз съм на 40 г. с АМХ 0.57. Миналият цикъл правих стимулация с Кломифен цитрат, но хормоните преди стимулацията / 3 ден / си бяха наред ФСХ 8.31 и естрадиол 71.58. Пунктираха ми 7 фуликула за съжаление 1 я. Този цикъл малко ме притесняват хормоните на втори ден Фсх вече 15.75 естрадиол 40.14 и ЛХ 7.05. Пак започнахме стимулация с кломифен цитрат. Та исках да попитам с тези хормони трябва ли да започвам стимулация или няма шанс. И друго ме притеснява, че лекарката винаги диктува на акушерката какво вижда при прегледа, но този път нищо не ѝ каза. Може би не е видяла антрални фоликули. Благодаря за отговорите ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт