Той или семейството ми

• 4 131
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
Скрит текст:
Здравейте, нова съм тук! Аз съм момиче на 18 години, завършващо средното си образование след по-малко от месец...ще се опитам да бъда максимално кратка и ясна, и ще помоля за вашите съвети и мнения...имам приятел от около 2 години, в един клас сме, с една обща цел-да се оженим и да създадем семейство заедно..ноо тук идва и проблемът...той е момче от друг етнос, с други традиции и разбирания за живота, които не включват жената до него да продължи образованието си след училището(не трябва да се разсейва с "излишни" за нея неща, трябва да е отдадена само на семейството и семейния бизнес!)...и тук идва и другия проблем... на тази тема съм говорила с моите родители, по-точно  с майка ми, която е категорична, че аз висше задължително трябва да имам, независимо искам или не, каквото тя кажела това щяло да стане..и най-важното аз самата не го искам,
искам да бъда с този човек, защото съм щастлива с него и е правил не веднъж компромиси спрямо мен, сега е мой ред и аз да направя...

Това, което смяташ да направиш не е компромис. То е саможертва. Жестока. Ще плащаш скъпо за нея и ще разбереш последствията от глупостта си късно и по много труден начин.

# 16
Мисля, че ако някой трябва да се съобразява и да променя живота си, това е той с теб, защото ще се надгражда. Там разбиранията са други, и ценности  и всичко е друго. Всички са толкова прости, но не го осъзнават и имат мнение по всички въпроси, за самочувствието им да не говорим.Колкато по- шумни, толкова по- прости. Аз скромен човек от този етнос не съм видяла. Може и първата любов да ти е това и за това да е толкова силно, но в случая послушай майка си. Не прави компромис с живота си заради "принца" на махалата.Ако те обича, ще те остави да се развиваш и пак ще е до теб.

# 17
За кок етнос говорим? Турци ли са?

# 18
Аз съм в потрес.. Искала тя да го играе малката булка, чудно ми е дали разбира НАИСТИНА какво значи думата "компромис"...

# 19
Много искам да споделя една "тайна" - много ромски момичета (наблягам на момичета) искат да учат, да завършат средно образование и да продължат учението си, да постигнат нещо в живота си и страдат, че родителите им или нямат възможност, или не им пука за дъщеря им.

Странно ми е как ти се съгласяваш да си правите деца на по 18 и да се обичате вечно - той да види пари, а ти да го чакаш вкъщи с топла вечеря.

Е, познай по какъв начин ще ги вади тия пари - от своя страна се надявай да има достатъчно продукти, за да можеш да готвиш поне бобена чорба и соден хляб.

ПС. Компромиси 10-11-12 клас? Като какви, например?! Избягал е от математиката за да пиете кафе, понеже теб те е изгонил учителя по физическо възпитание? Дал ти е половината от неговата баничка? Написал ти е домашното по английски?

# 20
Ами компромисът е ,че, най-малкото, ще вземе недевствено момиче:))за нас(българите) това не е от значение, но при тях това играе много голяма роля и има значителна тежест:))да турци са

# 21
  • София
Т.е. ти приемаш изначално, че във вашата връзка той е благороден и щедър, защото те приема "дефектна" и някак омърсена, второ качество? И си съгласна да приемеш такъв "благороден" жест?  ooooh!

# 22
Извинявай,ти овца за продан ли си,че да те ,,вземе'' някой?Наистина ли мислиш,че не ставаш за нищо и някой трябва да те взима и да те дресира?

# 23
Аха. Разбрахме какво ще вземе, не стана ясно какво ще даде.

# 24
Ами компромисът е ,че, най-малкото, ще вземе недевствено момиче:))за нас(българите) това не е от значение, но при тях това играе много голяма роля и има значителна тежест:))да турци са

Пълна, пълна, пълна глупост!

Това ли е големият компромис? Хахаххаха, извинявай, не се сдържах!

И за какво ти е такъв, който прави компромис с това да те вземе, макар че не си достойна?!?! Плииийййз....
Да ти натяква за нещо, което изобщо не е нито важно, нито съществено , особено в днешно време.....

Това преля чашата, честно!
Запиши да учиш, върви в друг град, отърси се от тези глупости и остаряли догми и си живей живота!

# 25
Извинявай много, но ако това не е някаъв майтап, ако бях на мястото на майка ти, такъв пердах щях да ти хвърля, а пък ходи после да си търсиш правата.
Освен във вашето селце, на друго място ходила ли си?

# 26

Само да питам... След като ще те вземе НЕ девствена... водите ли полов живот или той се въздържа до така желания от теб брак?! Защото е малко странно, хем да правите туй-онуй, хем да му трябваш девствена.

# 27
Ама, душко, събери пари, пък си направи операция за възстановяване на девствеността, щом е толкова важно и го изненадай. Честно, наистина ли искаш такъв живот? После и исляма ли ще приемеш, защото трябва?

# 28

Това ми напомня на история на едно съседско момиче - българка, някъде на около 19 се запозна с арабче, ( наистина беше приказно красив....) Той ѝ бе първият, тя близо година разказваше на всички, че той ще я направи своя жена. Изведнъж тя забременя, ( никога няма да забравя, защото имах "честта" да присъствам на съобщаването на новината), той вдигна рамене и най-нагло каза - А, не от мен, кой знае с кого още си лягала..... Изключително грозна постъпка. Беше изоставена и сменена с момиче, което не му е давало секс до последно. Та пак си взе девствена, ама този път ѝ даде фамилията. Доколкото знам, в момента  той с вече бившата му съпруга водят истински война за децата си. А съседката ми се отърва с един навреме направен аборт и две години изхабени от живота си ( близо 8 месеца посещаваше психолог). И пак с малко се отърва, защото бившата съпруга често е била изпращана в реанимацията от съпругът си.
Мила, не всичко е така както ти го представят по турските сериали.  Най-малкото самите турци няма да продават сериалите си, ако изтипосат истината за манталитета си.

# 29
Че те българските турци са си като българите, туркините учат висше и работят. В кое село се развива таз пързалка? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт