На море в Гърция 2020 - II

• 59 387
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
  • София
    Някой да даде рипорт от премината граница?
    Плуват в морето вече, не им е до мамата.😆 Иначе, тук пише, че се минавало бързо, правели тестове на избрани и ако имало проблем, щели да звънят по телефона.
    https://www.ethnos.gr/ellada/110606_promahonas-sta-deka-hiliomet … iton-me-toyristes
    Правилно ли разбирам, че правят тест на случаен принцип, пускат те да влезеш и след ден примерно, може да получиш обаждане, че си под карантина?
    Така го разбирам и аз.

# 646
    малко безумно, но...проверяват ли документите на дом. любимци? от интерес, иначе нашият е изряден куч.

Никога не са ни проверявали за кучето, нашето също е изрядно. Прекарвала съм, обаче, котка (улична, без документи), от Гърция към България. Никой не я забеляза Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 17:41 от Овна

# 647
    • Пловдив
    А теста за Ковид19 ние(туристите) плащаме ли го?

# 648
    # 649
    • София
    Някой знае ли какво тестове правят на границата? Бързи или PCR?

# 650
    • Русе
    Вие да се тествате ли отивате или на почивка?

# 651
    • София
    Вие да се тествате ли отивате или на почивка?
    Голяма почивка ще бъде ако ти направят бърз тест и излезне фалшиво положителен като на трите учителки от детската градина в София

# 652
    По принцип дори и ПСР е възможно да даде неверен резултат - макар и много по-малък процент. Аз също се притеснявам от това. Иначе мисля, че тестовете няма да са бързи- първо защото за бързите е необходима кръв и колкото и да е странно - това се води инвазивна процедура и се подписват там някакви допълнителни съгласия и се извършва при определение условия, защото се пробива кожата. Т.е на полеви условия и при задължителен елемент - по вероятно е да е ПСР. И второ - ако бяха бързи - резултата може да излезе на момента - нямаше да взимат телефоните на хората и да казват, че ще получат обаждане, а на практика щяха да ги отсейват на място - който е положителен - грешка или не - съм сигурна, че ще се иска да си се върне на момента, а не да навлиза навътре в страната.

Мои познати са минали вчера на Илинден и там тестове и декларации не е имало.

# 653
    • София
    Ами не е точно така .ПСР теста не е кръвен. Взима се секрет от носоглътката https://www.google.com/amp/s/www.svobodnaevropa.bg/amp/30521846.html
    В сайта на Външно Министерство или някъде другаде четох ,че съветват българските граждани които са дали положителна проба на границата да се върнат обратно в БГ. Как ще стане това ако правят ПСР и ти се обадят на втория ден и те карантинират ?

# 654
    • Пловдив
    Здравейте, предстои ни почивка в Гърция на остров до Вурвуру. Наели сме 6 местна лодка за целия престой. Някой има ли идея можем ли да се возим 7 души на лодката /4 възр. + 3 деца/ и има ли санкции и какви са?

# 655
    • София
    Ами не е точно така .ПСР теста не е кръвен. Взима се секрет от носоглътката https://www.google.com/amp/s/www.svobodnaevropa.bg/amp/30521846.html
    В сайта на Външно Министерство или някъде другаде четох ,че съветват българските граждани които са дали положителна проба на границата да се върнат обратно в БГ. Как ще стане това ако правят ПСР и ти се обадят на втория ден и те карантинират ?
    Това, което аз чух по ТВ беше ако ви направят тест - връщайте се в БГ за да не се окажете под карантина. Което е ясно, че едва ли някой ще направи.

# 656

Именно де - ПСР не е кръвен и точно за това ми се струва, че е по вероятно да е такъв. Бързите са кръвни.

# 657
    то това много лошо
    ако вече си влезал в страната , къде ще се карантинираш
    пък недай си боже да се наложи да ползваш и болница, медицинската застраховка сигурно не покрива такива разходи

# 658
    • София
    Мдам... Абсолютни неблагодарници са заминаващите на почивка в Гърция. Та нали за тях спретнаха специалния сайт "Преоткрий Ла*нария". Варненци и созополчани са принудени да преяждат за да могат по специалните за целта тръбопроводи да облагородяват морската вода. Отдавна е известно, че при къпане в такава вода, коронавирусът е последен проблем.
    Парадоксалното в случая е, че човек, който е свързан с тази реклама, в събота отива на море в Гърция. Grinning

# 659
    • Варна
    то това много лошо
    ако вече си влезал в страната , къде ще се карантинираш
    пък недай си боже да се наложи да ползваш и болница, медицинската застраховка сигурно не покрива такива разходи

Това всъщност остана единствения проблем ! Sad  Всичко си е за наша отговорност и риск . Никой застраховател не поиска да ми включи изрично короната , казват , ''а бе изрично не го изключваме отивай там пък ако стане нещо - ЩЕ ВИДИМ '' ? Изрично се подчертава , че карантинирането СИ Е ЗА НАША СМЕТКа. Ами ако стане така , че изведнъж единствения шофьор се тръшне и няма как да се приберат в БГ , останалите кво прайват 14 дни поне ?

Общи условия

Активация на акаунт