Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 40 139
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не знам защо ми е изтрит поста, в който коментирах сградата на Бароко от първа страница в поста на Танграта, за която той претендира, че е много топла. Очевидно на някой му е докривяло Simple Smile

Забелязвам последните дни, че отново се появиха хиляди бележки покрай входа за купуване на апартаменти. Явно народът се е раздвижил.
Очаквах по-дълго да продължи кризата и съответно да има по-голяма корекция в цените. Сега не очаквам да се отрази особено 2-та месеца застой.

Предполагам че тези бележки са за хора в затруднение които трябва да продадат или агенции които набират обяви. Защо не им се обадиш да питаш колко ще ти дадат?

Защото не мисля да продавам.
Но доста време нямаше никакви обяви, а е желан район.

# 256
https://g1.homes.bg/2020-04-01_2/50073072b.jpg  Това сдание от линка в последните постове не е ли на Иван обжещитието http://bulstroygroup.com//uf/Studentskigrad/002.jpg , на което март 2018 г. трябваше да издадат разрешение за ползване и за което си мислеше, че е направил сделката на живота си, че цените щели да скачат много и ударно го завършваше и обзавеждаше за бързо нанасяне в отделна тема, още докато се строеше?
В проекта изглежда по-напудрена сградата от реализираната.

Колко хора ще пият по студена вода, а тогава дори пазара беше в невиждан последните години подем.
Макар, че не е влязъл много, само 40%, схемата беше сравнително блага за шаран купувачите.
Казвахме ние тогава, че сделката хич я няма, ама нищо. Имали дали.

# 257
Що, бе, какво станало с тази сграда? И на мен ми е интересно как се развиха нещата на Иван и защо спря да пише.

# 258
Изгуби се Иван, и аз наскоро се сетих за него и за апартамента му.
Вярно, че беше екзалтиран от сделката и не чуваше никакъв съвет. Дано да получат акт 16 в някакъв разумен срок.

# 259
  • София
Брей, светът май е малък. Май точно Иван е въпросният ми личен приятел, купил там, за който споменах. Той мисля, че взе на добра цена.  Аз му говорех още през 17-18та, че няма как да стане бързо, но той твърдеше, че още 2 месеца и се нанася.

# 260
Ааа, Тангра, за тебе тогава много сме слушали, да знаеш 🤩🤩🤩
Беше един от приятелите му с много имоти, който знаеше много неща. Такива са ми спомените 😉😉;да, за пореден път се убеждавам колко е малък светът

# 261
  • София
Точно това си помислих, че може да е станало. И сега се издънвам със споделяне на твърде много инфо. Което вече е било споделено.
Поредният пример, човек да внимава какво говори и пише. Малко по малко се навързват нещата.

# 262
Точно това си помислих, че може да е станало. И сега се издънвам със споделяне на твърде много инфо. Което вече е било споделено.
Поредният пример, човек да внимава какво говори и пише. Малко по малко се навързват нещата.

И в крайна сметка какво стана с Иван Grinning

# 263
  • София
Ами той не пише много по форуми. Има доста интереси навън. Живее си. Живее още под наем. Има някакви малки лични драми, за които също не слуша и прави точно обратното на съветите. Работи си, развива се и се движи доста добре. Харчи за глупости, коли, жени, добавки. Май тоя апартамент е единственото място, където си спестява, ама не засягаме такива теми, тъй че може и да бъркам. Simple Smile

# 264
  • sofia
Айде ТОБО свалиха гащите на  790 евро.

# 265
nati76, кой проект на ТОБО?

# 266
Забелязвам последните дни, че отново се появиха хиляди бележки покрай входа за купуване на апартаменти. Явно народът се е раздвижил.
Очаквах по-дълго да продължи кризата и съответно да има по-голяма корекция в цените. Сега не очаквам да се отрази особено 2-та месеца застой.
За първи път видях бележка за продажба. Но се оказа агенция а си мислех, че някой е решил така да продава директно. Има според мене раздвижване - първо се вижда при наемите, там има спад, което постепенно ще се принесе и при някои от имотите. Не навсякъде ще е еднакво, но със сигурност някакво охлаждане на цените ще има.

# 267
  • София
Ако наистина си се разхождал, нямаше да казваш, че градинката на УНСС е парк. Разликата е очевАдна.
Въпросът е да ходиш в парка пеш и без да мислиш как ще минеш из задръстванията и къде ще си оставиш колата заради всички подобни на теб.
Витоша не е близо, тя е буквално В София, има сума ти предградия по нейните склонове и от много места може лесно да се стигне до тях с кола. То дори Рила е близо до София, някакви си 80-90 км. Въпросът не е в разстоянията, а в задръстванията и ограниченията за коли, които ще стават все повече.
Не гледай на картата, защото тя не отчита стотиците хиляди като теб, които всичко мерят в разстояние с кола. 4 км в задръстване са 45 минути, може и повече. И няма пътна артерия в София, която да не е задръстена.
Наистина съм се разхождал Simple Smile В София, специално съм обикалял почти всички паркове.
А и на много други места. Морската градина в Бургас и Варна, ботаническата градина в Монреал, дори и сентръл парк в НЙ.
Ако следваме логиката да броим само най-голямото за парк, то тогава и Южният парк не се класира по твоята логика. Градинките (според мен) са по 50-100 метра, нямат много дървета и в която и точка да застанеш се виждат къщи. Което не е точно така за УНСС парка.

# 268
Скрит текст:
Ако наистина си се разхождал, нямаше да казваш, че градинката на УНСС е парк. Разликата е очевАдна.
Въпросът е да ходиш в парка пеш и без да мислиш как ще минеш из задръстванията и къде ще си оставиш колата заради всички подобни на теб.
Витоша не е близо, тя е буквално В София, има сума ти предградия по нейните склонове и от много места може лесно да се стигне до тях с кола. То дори Рила е близо до София, някакви си 80-90 км. Въпросът не е в разстоянията, а в задръстванията и ограниченията за коли, които ще стават все повече.
Не гледай на картата, защото тя не отчита стотиците хиляди като теб, които всичко мерят в разстояние с кола. 4 км в задръстване са 45 минути, може и повече. И няма пътна артерия в София, която да не е задръстена.
Наистина съм се разхождал Simple Smile В София, специално съм обикалял почти всички паркове.
А и на много други места. Морската градина в Бургас и Варна, ботаническата градина в Монреал, дори и сентръл парк в НЙ.
Ако следваме логиката да броим само най-голямото за парк, то тогава и Южният парк не се класира по твоята логика. Градинките (според мен) са по 50-100 метра, нямат много дървета и в която и точка да застанеш се виждат къщи. Което не е точно така за УНСС парка.
Южният парк не е само частта със заведенията при входа откъм Иван Вазов, нали знаеш Simple Smile Също така кучкарникът зад Хилтън също е част от Южния парк. Погледни гугъл мапс и ще видиш, че Южният парк е около 5 пъти по-голям по площ от градинката пред УНСС, плюс това е много по-горист, има много повече дървета. И от входа в Иван Вазов до входа откъм Парадайз е около 50 минути ход, без много да криволичиш по алеите. Между другото, Северният парк е по-малък от Южния, но пак си е парк и е 3 пъти по-голям от въпросната градинка.
Говорим за София и нейните паркове, и  нейните квартални градинки. Варна, Бургас, Монреал и Ню Йорк са непричьом тука.

# 269
Това паркове ли са въобще? Някакви градинки, с алеи, с малко дръвчета, че даже и с осветление на места. Не може да направиш едно хубаво бягане, без да завъртиш 37272 обиколки.

Парк е, на пример, Централен Балкан - часове, че и дни са необходими да го прекосиш.

Общи условия

Активация на акаунт