Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 40 156
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Забелязвам последните дни, че отново се появиха хиляди бележки покрай входа за купуване на апартаменти. Явно народът се е раздвижил.
Очаквах по-дълго да продължи кризата и съответно да има по-голяма корекция в цените. Сега не очаквам да се отрази особено 2-та месеца застой.

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 00:13 от Не се сърди, човече

# 241

Забелязвам последните дни, че отново се появиха хиляди бележки покрай входа за купуване на апартаменти.

Пак добре, при нас почнаха да се бият и да наддават !

# 242
Да не е един обект с държавна барака отпред, пред сградата.
Мой приятел има купено там. Не 2-3 месеца, ами го чакат 2-3 години вече акт 16. Без да бутнат бараката не можело. А не могат да я бутнат, защото е държавна.
Или има една, оранжево и бяло на нова билд? Те май нямат свободни, освен партери с външен вход, гледащи колите.

Всичко над ГМ Димитров е Студентски, но в това няма никакъв проблем. А точно в този район, без гараж не може. Един колега дава за 150, но спокойно може и за повече.
Има долепена до блока едноетажна постройка тип барака, може и да е тя..инвеститора ми казах, че е билдстрой или нещо от сорта.

ето я сградата, това е един от апартаментите

https://www.homes.bg/as1234027

Схемата за плащане беше добра, 40% и 60% на акт 16.
Ако няма изгледи да вземат акт 16, ще излезе добра отстъпка, но като цяло мястото и самите апартаменти са много зле

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 22:20 от Alexslav

# 243
  • Пловдив
Аз така направих, собственикът нямаше нищо против. Wink Сделката мина без агенция.

ПП: не съм ходила на оглед по обявата, видях апартамента, познах сградата, която е в квартала, в който живея, поразпитах наоколо и открих собственика...

# 244

Забелязвам последните дни, че отново се появиха хиляди бележки покрай входа за купуване на апартаменти.

Мария, я разкажи Simple Smile

# 245
Румка, ако става дума за провинциална къща в място, което "животът е спрял", аз бих продала. Не се знае докога изобщо ще се търсят имоти там, но ти си знаеш спецификите на самото село/град.
Но със сигурност не бих им свалила 50%, мисля че и те малко са се пресилили с тая цена. Бих пробвала да се договоря.

Боксониера в Люлин не бих купила дори да ми паднат 30 хил. евро на главата докато ходя 😂

Никой не водях да пита колежката как е достигнала до тази цена от 40 хил. На мен ми изглежда като типичен случай на колко иска да получи продавача а не пазарна цена. Според мен ако за две години е имало само двама купувачи и двамата са предложили 20 хил то пазарната цена на това е доста по- близо до 20 хил отколкото 40хил. Мен лично ме ужасява идеята да притежавам нещо което ако трябва да продам привлича двама купувача за две години. Ако тази къща няма изглед да се ползва аз бих продал и евентуално купил парцел на по-хубаво място. Това нещо ако стои ще се амортизира и след време купувачите ще започнат да го оценяват като парцел и може и 20 хил да не предложат.

# 246

Мария, я разкажи Simple Smile
Moга да ти разкажа и как едно форумно светило разказваше, че един апартамент от една обява бил толкова вкусна оферта, че до седмица нямало да го има.Това беше миналата година по някое време.Сега хвърлих едно око - седи си гледам, на центъра на София, само че с  25000 еуро по малко. При толко хиляди мераклии да се не начуди човек..

# 247
Забелязвам последните дни, че отново се появиха хиляди бележки покрай входа за купуване на апартаменти. Явно народът се е раздвижил.
Очаквах по-дълго да продължи кризата и съответно да има по-голяма корекция в цените. Сега не очаквам да се отрази особено 2-та месеца застой.

Предполагам че тези бележки са за хора в затруднение които трябва да продадат или агенции които набират обяви. Защо не им се обадиш да питаш колко ще ти дадат?

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 13:31 от Не се сърди, човече

# 248

Moга да ти разкажа и как едно форумно светило разказваше, че един апартамент от една обява бил толкова вкусна оферта, че до седмица нямало да го има.Това беше миналата година по някое време.Сега хвърлих едно око - седи си гледам, на центъра на София, само че с  25000 еуро по малко. При толко хиляди мераклии да се не начуди човек..
Може ли линк към обявата за въпросния имот?

Мередит, бележките и при нас са много, но според мен това са агенции, които така си попълват базите с оферти. Не мисля, че това са реални купувачи.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 23:02 от Анонимен

# 249
  • София
Мой приятел има купено там. Не 2-3 месеца, ами го чакат 2-3 години вече акт 16. Без да бутнат бараката не можело. А не могат да я бутнат, защото е държавна.
Или има една, оранжево и бяло на нова билд? Те май нямат свободни, освен партери с външен вход, гледащи колите.

Всичко над ГМ Димитров е Студентски, но в това няма никакъв проблем. А точно в този район, без гараж не може. Един колега дава за 150, но спокойно може и за повече.
Има долепена до блока едноетажна постройка тип барака, може и да е тя..инвеститора ми казах, че е билдстрой или нещо от сорта.

Ако няма изгледи да вземат акт 16, ще излезе добра отстъпка, но като цяло мястото и самите апартаменти са много зле
Според мен е добре. 1000 евра, за почти завършена сграда. Южен, не последен, пък дори и да е над покривни тераси. Има доста прозорци, хваща и запад. Сравнително открито е, има и доста зеленина в района.
Има волейболно, баскетболно, футболно игрища, лостове, фитнеси. Паркът е близо, фантастико и лидл.
Достъпът до цялата зона от центъра до околовръсното на младост е супер достъпна от тази точка.
100% е необходим гараж, или паркомясто. Ако трябва, вземи повече заем. Ако е за под наем, може и без, но винаги е добре да покриеш шанса.

# 250
Скрит текст:

Според мен е добре. 1000 евра, за почти завършена сграда. Южен, не последен, пък дори и да е над покривни тераси. Има доста прозорци, хваща и запад. Сравнително открито е, има и доста зеленина в района.
Има волейболно, баскетболно, футболно игрища, лостове, фитнеси. Паркът е близо, фантастико и лидл.
Достъпът до цялата зона от центъра до околовръсното на младост е супер достъпна от тази точка.
100% е необходим гараж, или паркомясто. Ако трябва, вземи повече заем. Ако е за под наем, може и без, но винаги е добре да покриеш шанса.
Кой парк е близо? Къде в Студентски има парк? Да не броиш за парк  градинката  срещу УНСС? В София има 4 парка, или 5, ако броим Ловния отделно от Борисовата, останалото са квартални  градинки, наречени паркове. От тях Заимов е малко по-голям, останалите са си градинки.
Достъпът до Младост не знам как е, ама до центъра е диво задръстване, откъдето и да минеш. А метро няма.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 23:36 от Анонимен

# 251
  • София
През драган цанков никога не съм имал проблем да стигна до стадион Васил Левски, и по-нагоре. Това в пиков час.
Около 15-20 мин е до там.
През Тинтява, за 10 мин се стига до цариградско, 4ти км, отново в пиков час.
Нагоре, през УНСС, бул Климент Охридски, кръговото на Икея и Геритидж парк е 10-12 мин.
До Билата на Младост 1, Телерик е около 12мин.
През Семинарията и х-л Хемус не съм карал в пиков час често, но мисля е доста подобно.
През гара Пионер и бул Пейо Яворов също много бързо се стига до Цариградско и Ситняково, отново в пиков час. Мисля до 10мин.
И да, броя го за парк Simple Smile
По диагонала, гугъла ми го дава 750 м, и 10мин. Не е като да е без хич.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 23:47 от Танграта

# 252
Е, хайде стига, това е смешно. Цариградско и извън пиков час е задръстено, а в пиков час съвсем, като стигнеш до него и право в задръстването до Орлов мост, а после по Евлоги какво те чака, или по Васил Левски.... Ситняково е същото, Драган Цанков е същото, а покрай  Семинарията е непрекъснат ужасТ, който всеки ден наблюдавам. Само по време на ИП малко отдъхнахме от коли, но гледам, че пак тръгнаха.

ПИС-а (сега наречен колеж) никога не е бил в Дианабад, винаги си е бил в Студентски, не се лъжете. Това кварталите на София вече за нищо ги нямат тези брокери, значи...

Ами брой го, докато не идеш да видиш как изглежда истински парк и ще разбереш разликата Simple Smile Ха-ха,  10 мин по диагонал и това било парк Laughing  Че и повечето е трева,  дърветата са нарядко. Е, вярно, че различните хора имат различни мерки за нещата, ама вземи се разходи из някой парк да видиш как изглежда и сам ще се убедиш.

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 00:01 от Анонимен

# 253
  • София
Разхождам се на много места. Включително и в големи паркове.
Което ме подсеща, от тая точка има тъкмо 2 пътя до южния парк. Пак към 10 ина мин (извън пиковия час). Единия през околовръсното, другия през оная уличка до Зоопарка, Филип Кутев. Гледам на картата. 9мин и 4км е от уни Телекомуникации до Южния Парк.
Самата Витоша също е доста наблизо.

# 254
Ако наистина си се разхождал, нямаше да казваш, че градинката на УНСС е парк. Разликата е очевАдна.
Въпросът е да ходиш в парка пеш и без да мислиш как ще минеш из задръстванията и къде ще си оставиш колата заради всички подобни на теб.
Витоша не е близо, тя е буквално В София, има сума ти предградия по нейните склонове и от много места може лесно да се стигне до тях с кола. То дори Рила е близо до София, някакви си 80-90 км. Въпросът не е в разстоянията, а в задръстванията и ограниченията за коли, които ще стават все повече.
Не гледай на картата, защото тя не отчита стотиците хиляди като теб, които всичко мерят в разстояние с кола. 4 км в задръстване са 45 минути, може и повече. И няма пътна артерия в София, която да не е задръстена.

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 00:20 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт