Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 40 131
  • 758
  •   1
Отговори
# 285

А за обсъждане на конкретни обяви си има друга тема, фокусирана само върху конкретни имоти.
Извинявайте, как се казва тази тема?

# 286
Темата за недвижимите имоти и техният пазар не се изчерпва само с тухли и оферти. В по-широк смисъл темата обхваща и всичко, което формира и влияе на пазара, а това са всички тези безинтересни за теб теми като икономика финанси, банки, инфраструктура, транспорт, градинки и паркове, гаражи и зони за паркиране и какво ли още не.
А за обсъждане на конкретни обяви си има друга тема, фокусирана само върху конкретни имоти.

Е там обсъждате агнешкото...

Както и да е, извинете, че ви нарушавам седянката.
Дано поне един от вас се почеше по главата.

# 287

Извинявайте, как се казва тази тема?

# 288
Темата за недвижимите имоти и техният пазар не се изчерпва само с тухли и оферти. В по-широк смисъл темата обхваща и всичко, което формира и влияе на пазара, а това са всички тези безинтересни за теб теми като икономика финанси, банки, инфраструктура, транспорт, градинки и паркове, гаражи и зони за паркиране и какво ли още не.
А и при конкретните обяви пак има голямо значение парк, гараж, зони, инфраструктура, транспорт и т.н, разликата е само, че се обсъжда във връзка с конкретна обява и спрямо нея, а не с пазара като цяло.

# 289
Обади ми се един човек, иска да купува офиса ни в Бургас. Също едни хора искат да купуват селската ни къща. Брей, тая година много взе да се раздвижва ситуацията.
П.п. ние решихме, че ако купувачите на селската ми къща платят колкото искаме, ще я продадем. И ще събираме пари за едно друго нещо. Ако не искат да платят, няма да я продаваме.

Благодаря на всички вас, които коментирахте моята дилема с къщата. Успях да си изясня какво е най-доброто за мен решение за момента
Wink

# 290
Успех, Румка! Ще чакаме да се похвалиш, ако я продадете!

# 291
Обади ми се един човек, иска да купува офиса ни в Бургас. Също едни хора искат да купуват селската ни къща. Брей, тая година много взе да се раздвижва ситуацията.

Явно хората се завръщат в Бургас Simple Smile

# 292

Явно хората се завръщат в Бургас Simple Smile

Според мен просто се сбъдват прогнозите, че купувачите проявяват интерес и очакват намаления, а продавачите, които не са на зор не са склонни да намалят.

Има интерес - веднага вдигай цената, тея нагли купувачи не заслужават! Grinning

# 293
  • София
Още преди доста години, изолирах един принцип.
Има някои "по-горещи" икономически зони. Там е по-скъпо всичко. Разходи за всичко възможно. Но и заплатите, а и приходите от бизнес са по-големи. Въртят се повече пари, има повече възможности и тн.
Та какъв е принципа?

Ако не знаеш какво правиш, не го прави там!!!

В тая връзка, например в София, като оставим на страна кореняците, си струва да се местят хора, които много добре знаят какво ще правят там. Ще учат ли, ще работят ли, и какво по-точно.
Същото важи и за повечето западни градове.

Дори същото важи и за обратния принцип.
Ако искаш да се натресеш в някоя "по-хладна" икономическа точка, например някое село, трябва да знаеш какво ще правиш там!
(изобщо не сравнявам Бургас със село, разбира се)

Между другото в Бургас има доста празни офиси и магазини, още от преди вируса.
Цените на жилищата знам, че вървят надолу. А на офисите и магазините все още не, макар да са притиснати.

# 294
Не искам да вдигам цената, аз съм си решила за колко искам да продам. Купила съм го за близо 18 000, продавам за 15000, но до сега и толкова не са искали да дават. Предлагали са.ми 10 500, но е твърде малко, и не желая.
Ако се продаде, ще се радвам. Ако не се продаде, пак ще се радвам 😃
Няколко години в този офис имахме служител, и изкарахме от него много пари. Тъй че, ако не му е било писано да се продаде, ще си стои. Може пак да му дойде времето, и пак да ни изкарва пари Wink

# 295
rumka833: Нали купи до гарата в онези реновирани епк-та един ли два ли бяха едностайни?
Там върви наемоотдаването?

# 296
Хората бързат да се отърват от кеша.

# 297
  • София
Интересно защо при положение, че никой още не е отменил финансовата криза, която се задава... Аз бих си държала парите, ако имах такива Grinning

# 298
Интересно защо при положение, че никой още не е отменил финансовата криза, която се задава... Аз бих си държала парите, ако имах такива Grinning

Е, нали и това се коментираше - много хора ги е страх от обезценяване на парите и искат да ги вложат в нещо. Имоти явно.

# 299
rumka833: Нали купи до гарата в онези реновирани епк-та един ли два ли бяха едностайни?
Там върви наемоотдаването?
Които бяха, напуснаха. Сега пак ги обявих, чрез агенция. На висок наем, да видим как ще върви.

Общи условия

Активация на акаунт