Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 40 118
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
Не е чак толкова изненадващо. ИП и излизането от него само засилиха инерцията на тенденция от преди месеци.
----------------------------
Вчера излезе информация за нарастването на спестяванията на гражданите по време на ИП.

# 301
rumka833: Нали купи до гарата в онези реновирани епк-та един ли два ли бяха едностайни?
Там върви наемоотдаването?
Които бяха, напуснаха. Сега пак ги обявих, чрез агенция. На висок наем, да видим как ще върви.
Че те май скоро влязоха, заради ИП ли са си тръгнали? Малко са стояли, искам да кажа.

# 302
Не е чак толкова изненадващо. ИП и излизането от него само засилиха инерцията на тенденция от преди месеци.
----------------------------
Вчера излезе информация за нарастването на спестяванията на гражданите по време на ИП.
Няма кръчми, кафенета, барове как няма да тръгнат спестяванията нагоре. Никой не ходи на почивки. Пък и народопсихологията ни е такава да се готвим за по-лошо.

# 303
Да, Попея, няколко месеца само. Лошото е, че са познати, и не исках да влизам в конфликти. Но пък още си е ново и чисто

# 304
Румка, колко е голям апартамента ти там? Прави ми впечатление, че много двустайни се продават, но изглеждат малки 45-50 кв.

# 305
Румка, хайда сега водопад от въпроси към теб.  Как успяваш да се справяш с наемоотдаването в София, тъй като живееш в Бургас. Поне за мен е много трудно да отдам апартамента си в  Стара Загора - голям, в абсолютен център а не става и не става след като не съм си в града. Нещо момента ли не е подходящ,  не добра агенция ли съм си хванала, що ли.  И ако нямам доверен човек да отсява кандидат наематели/не че ги има, де/ ще е иди ми, дойде ми  .Та в това отнешение ти казвам - ашколсун машалла.
 Леле, сега видях че съм в друга тема, а не за отдаване под наем. Благодаря Ви, че не ме скастрихте.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 20:18 от kriakla

# 306
Живот в един град и даване под наем в друг, ако нямаш роднини и сериозни приятели става, ако си хванах добри наематели.
Имах 2 имота и с двата се случи едно и също. Докато имах постоянни всичко беше наред, но това си е късмет. След това и с двата имаше смени за през 1-2-3 месеца и ми писна след всяко махане оправяне сметки, дреболии и пр.
Извода ми е, не е невъзможно, но е трудно в повечето случаи и си е късмет.

# 307
Интересно защо при положение, че никой още не е отменил финансовата криза, която се задава... Аз бих си държала парите, ако имах такива Grinning

Е, нали и това се коментираше - много хора ги е страх от обезценяване на парите и искат да ги вложат в нещо. Имоти явно.

Да ама ги е страх и да купят преди да паднат цените с едно за две, за да. Е се преебът Grinning

# 308
Бизнесът ми е тайна 😃 инак всеки ще иска. 😃😃 Все пак, това е "сателитен" офис, само за събиране на документи на клиентите, да те видят на живо. Централата ни не е в Бургас.

Инак, някой път с агенция, някой път лично отдаваме под наем. Не е лесно, прави сте, ама не може едновременно да живееш в Прованс и да купуваш в столицата, без да направиш някаква жертва. 😃

# 309
rumka833: Нали купи до гарата в онези реновирани епк-та един ли два ли бяха едностайни?
Там върви наемоотдаването?
Които бяха, напуснаха. Сега пак ги обявих, чрез агенция. На висок наем, да видим как ще върви.
Без балкон кой се навива ми е чудно...

# 310
Ще ти напиша имената им по-късно, като ги науча 😃

# 311
Да, Попея, няколко месеца само. Лошото е, че са познати, и не исках да влизам в конфликти. Но пък още си е ново и чисто
Румка, мерси. Не си струва да влизаш в конфликт, разбира се, случва се, хубавото е, че не са оставили погром, така че ще намерите  други.

# 312
"#Криза Общини на ръба на фалита
Над 210 млн. лв. по-малко приходи са събрали общините през първите четири месеца на тази година спрямо 2019-а."

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/05/29/ … a_ruba_na_falita/

" Наемопад при софийски жилища
Свитото търсене сваля офертните цени. При предоговаряне се стига до 20 - 30% отстъпка за период между един и три месеца."

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2020/05/29/4072019_naemopad_ … ofiiski_jilishta/

Първата статия може да ни помогне да прогнозираме - дали пък общините няма да вдигнат рязко догодина местни данъци и такси Wink , а втората да ни упъти как върви доходността от наем на НИ, като елемент формиращ оценката на стойността на даден имот Simple Smile .

Нека всеки сам да анализира и взима решения!

# 313
Скрит текст:
"#Криза Общини на ръба на фалита
Над 210 млн. лв. по-малко приходи са събрали общините през първите четири месеца на тази година спрямо 2019-а."

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/05/29/ … a_ruba_na_falita/

" Наемопад при софийски жилища
Свитото търсене сваля офертните цени. При предоговаряне се стига до 20 - 30% отстъпка за период между един и три месеца."

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2020/05/29/4072019_naemopad_ … ofiiski_jilishta/

Първата статия може да ни помогне да прогнозираме - дали пък общините няма да вдигнат рязко догодина местни данъци и такси Wink , а втората да ни упъти как върви доходността от наем на НИ, като елемент формиращ оценката на стойността на даден имот Simple Smile .

Нека всеки сам да анализира и взима решения!

Да добавим и залязващата роля на офисите като място за работа Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 14:36 от pe4enka

# 314
  • гр. Варна
Първата статия може да ни помогне да прогнозираме - дали пък общините няма да вдигнат рязко догодина местни данъци и такси Wink

Няма да се вдигнат. Обсъжда се събираемост на данъци и такси, към които все пак се начисляват и лихви.
Кактв е бил бизнеса? Щото ако ставаше всеки дасложи по един служител в офис и да му изкарва много пари, нямаше да е лошо Grinning
Докато има оперативни програми, то има бизнес по документи.
Бизнесът ми е тайна 😃
Каква тайна!?! Даже го рекламирахте последно тук, пускайки линк към един от сайтове ви, уж с цел информативна.

Общи условия

Активация на акаунт