Мами от близо и далече Март ще гушнат своето човече

• 16 591
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Mocunka, здравей и добре дошла!
За витамините, аз още на първия преглед попитах докторката си и тя първо ме погледна странно, като поисках да ми предпише витамини (един вид, че не са ми нужни, както и фолиевата), но ми предписа все пак де - Матерна Mr. Green. Аптекарката ми каза, че ги няма и няма и да ги има. Препоръча ми на HIPP витаминките под формата на натурално сокче. Аз почнах още тогава да пия, но попитах момичетата и всички казаха, че още е рано и с витамините се почва едва след 3-тия месец. Та аз изгълтах само едното шишенце, а другото от два дни мисля да го почвам, но сега с тези киселини - няма как. На мен също ми е малко трудно с тези плодове и зеленчуци - просто не ми се ядат в момента Cry.

# 211
Благодаря за отговорите!
Аз също съм зле с киселините, особенно след обяд. Голяма напаст са. Спрях преди два дни фолиевата киселина, а тайничко се надявах, че може да са ми от нея, но не било така. За другите витамини не знам...

# 212
Аз не мога да си обясня, защо всички доктори са на различно мнение за витамините. Аз като ходих на първия си преглед (и засега последен), първата работа на доктора беше да ме пита дали пия някакви витамини. Пита ме и дали ям плодове, зеленчуци, зърнени храни, месо и т.н. Като разбра и за гаденето, веднага ми предписа витамини. Каза, че гаденето било заради липса на магнезий ooooh! Изписа ми хапчета за гаденето, както и витамини PregVit. Но тъй като тия витамини са доста скъпи, аз все пак си купих за 1 месец, но намерих и Materna на Centrum и си купих и тях (да има какво да пия като свършат скъпите). Ама явно в БГ няма вече Матерна, тъй че няма да съм ви полезна много с това мнение Sad
Аз пък не мога да се възползвам от идеите ви за магазини за дрехи, ще трябва тук да търся newsm12

# 213
Аз не мога да си обясня, защо всички доктори са на различно мнение за витамините. Аз като ходих на първия си преглед (и засега последен), първата работа на доктора беше да ме пита дали пия някакви витамини. Пита ме и дали ям плодове, зеленчуци, зърнени храни, месо и т.н. Като разбра и за гаденето, веднага ми предписа витамини. Каза, че гаденето било заради липса на магнезий ooooh! Изписа ми хапчета за гаденето, както и витамини PregVit. Но тъй като тия витамини са доста скъпи, аз все пак си купих за 1 месец, но намерих и Materna на Centrum и си купих и тях (да има какво да пия като свършат скъпите). Ама явно в БГ няма вече Матерна, тъй че няма да съм ви полезна много с това мнение Sad
Аз пък не мога да се възползвам от идеите ви за магазини за дрехи, ще трябва тук да търся newsm12

p4eli4ka  ...и сега като пиеш магнезий и витамини мина ли ти гаденето?

# 214
  • Пловдив Белащица
По препоръка на лекаря освен фолиевата киселина, пия и Центрум A-Z от първия преглед. Е, не съм много редовна в пиенето де, правя си на моя глава почивки, или по-точно пия през ден, или два дни пия, два не  Crazy

Да ви питам, вие събуждате ли се безпричинно през нощта. Нещо започнах да се събуждам и да не мога да заспя и да дремя полубудна/полуспяща и макар, че си лягам по-рано от преди, сутрин не мога да отлепя от леглото. Sad

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 09:43 от mango

# 215
Здравейте,добро утро и от мен,
Ето няколко сайта за витамините за бременни.Дано са ви полезни.Аз лично пия Сентрум от А до Цинк.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121535.msg2230270;topicseen#msg2230270
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=123507.msg2275650;topicseen#msg2275650
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=111271.msg2017427;topicseen#msg2017427
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=93153.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80230.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=92661.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=91643.0

mango ,тази нощ съм спала повече от 12 часа,но ту се събудя,ту заспя,в някакво полусънено състояние съм на моменти.Сънища започнах да сънувам,ама тази вечер беше страшен кошмар!За първи път!
Мисля,че е нормално! ooooh!

# 216
Цитат
Да ви питам, вие събуждате ли се безпричинно през нощта.
Уф, на Дени й растат кътници и последните дни се събужда и реве през нощта - направо ужас Sad Дано израстат по-бързо, в което не вярвам много, че иначе е ад ooooh!

# 217
mango ,пробвай да влезеш от оранжевото квадратче горе в дясно,а не това долу в ляво. Heart Eyes

# 218
  • Пловдив Белащица
mango ,пробвай да влезеш от оранжевото квадратче горе в дясно,а не това долу в ляво. Heart Eyes
Абе като ви казвам, че рано ме е хванало прословутото и характерно за бременните слабоумие  Crazy - пробвах поне десет пъти и не става и не става, отварях на ново, затварях и най-накрая установих, че аз още съм логната с моето потребителско име и затова не ме пуска. Е излезнах и се логнах в албума ни и стана, сложих една снимка с бъдещия тати да ни видите кви сме убави  Mr. Green

# 219
Аз пък ям основно плодове и зеленчуци и продължавам да слабея. Живея точно до пазара и всеки ден съм там да си купувам плодове.

Дано да ми дойде апетит, че не се виждам така до края.

# 220
  • Пловдив Белащица
Айде от моята непоетична душа едно предложение за заглавие: Вече имаме коремчета с малки МАРТенски човечета.  Crazy Mr. Green

# 221
Ехааа, Манго, ти имаш шанс за синеоко бебе! Wink

# 222
Ами моят мъж е със сини очи, неговият баща, моят баща - все синеоки. И моето момче беше със сини доста месеци, но после си промениха цвета и сега са зелени като на мама.  Grinning

# 223
  • Пловдив
Здравейте,момичета!
Отдавна не съм се включвала, че бях на моренце. Беше страхотно, починах си много добре и събрах нови сили. Чувствам се добре. Само вчера чувствах леки пронизващи болки в корема, но доки каза да пия Но-шпа и ще ме гледа тези дни, когато ми е ред за консултация. Надявам се всичко да е добре  Praynig и бебчо да е добре.
Повдигнали сте и моя болен въпрос тези дни - всички панталони ми утесняха и се чудя в този студ какво да обличам. Не съм качила, но коремчето вече взе да личи, а всички панталони са по мен и ме притесняват в колана. Имам една рокличка, коята ми е супер удобна, но се захлади и немога да я нося  Sad Сега ходя с разкопчано копче на дънките с риск хората да ме помислят за не дотам нормална  Grinning Вчера отидох до един магазин за дрехи за бременни и успях да си харесам едни дънки, много сладурски, с ластик и с аванс за напред, та сигурно ще си ги взема да изкарам есента с тях.
Весел и безпроблемен ден желая на всички ви   bouquet

# 224
Здравейте и от мен!
Много сте изписали последните дни - браво!... и все се увеличаваме мартенските мамчета Hug
Аз вчера ходих до доктора, че трябва ше да се посъветвам за еди вагинални хапчета коитоми предписа- налегнаха ме гъбички  #2gunfire, - много ги мразя. Както и да е... та доктора ме прегледа.Каза,че съм минала първия триместър и доста поразгледахме бебчо - беше се нещо обърнало наопаки /с главата на долу/ и трудно различавах какво точно прави, но отетливо видях главичката и очните орбити, крачетата и ръчичките - едната беше със свити пръстчета, а другата разперена и даже ми махна. По едно време доктора вика: "Я да видя как се ориенитираш по видеозона - какво прави бебчето?" Аз гледам и нищо не мога да различа в подробности/ не стига че го гледах доста изкривено, а и тази малка черно-бяла резолюция - нищо/ Бебчо си беше бебчо -главичка, крачета и ръчички...а доктора вика:" Това е лакътя,това е китката, а бебчо си смуче пръстчето!!! ОХ, толкова съм щастлива като си спомня вчера прегледа. Дано и всички останали прегледи да са така приятни. 

Не знам при вас как е, но аз ходя на консултация в Трета градска болница /преди години е била АГ болница и даже аз съм родена в нея, но уви сега има само АГ кабинети, а АГ болница остана само Тина Киркова при нас.../... та там доктора ме гледа с коремен ехограф още от началото и като го гледам каква машина е,явно е доста старо оборудване. Аз преди ходех на частен гинеколог и там видеозона беше доста различен - нов и всико се виждаше, но карай - важното е бебчо да е добре и да се роди здраво.  Praynig Толкова съм приповдигната от вчерашния преглед, че доста се отплеснах... Blush

колкото до дрехите, аз ходих до мис акси май беше магазина на пиротска иси купих дънки за бременна - много са ми удобни и мисля да мина есента и дай боже и зимата с тях. Мъжът ми каза, че приличам на момиченце с тях, а имат на къде да се разтягат /корем, крака/. Но блуза не мога да си харесам -пръсиединявам се за мнението - бабешки дрехи.

Момичета, искам да ви попитам нещо - какво ще кажете за биологичния скрининг? - смятате ли да си правите - за или против него ли сте, че аз само лоши неща слушам за него - шашкат майките с това изследване.

целувки за всички мамчета !

Общи условия

Активация на акаунт