Мами от близо и далече Март ще гушнат своето човече

• 16 857
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Благодаря на всички за съветите. Ще пробвам от всичко ooooh!, дано поне едно от тези неща помогне, защото не знам как ще я караме иначе...голяма мъка е. Завиждам на всички вас, които не знаете що е то - киселини Hug.
А за дрехите казах мнението си в някой от предишните ми постове. Разочарована съм много. Всичко, което видях е правено за лелки, а не за млади момичета. За себе си вече знам със сигурност - ще нося мъжки дънки и широки блузи. От бременните магазини си купих само един панталон, който дори не изглежда "бременен" и едно долнище - спортно, което също не минава за такъв. Те обаче не стават за голям корем. Всичките му там сукмани, гащеризони и бла бла ми се сториха повече от ужасни, а за ризките от изкуствена коприна на големи шарени китки не искам изобщо да си спомням #Crazy. Ако някой от София попадне на хубав магазин да свирка Whistling.

Wish, ти си вече в 4-ти, няма ли да гледате пола!? FlutterАз нямам търпение, но е още рано, но ти...!?

# 196
Здравейте,
И аз мисля да ходя на училище за бременни в Пловдив-това което е в поликлиниката до Понеделник пазара.Сега съм в 12 г.с. и предпочитам да е по-към края. Бях пуснала такава тема в Здравен справочник.Там ми казаха, че струва 52 лева за 2 месеца мисля.Момичето, което ми отговори, че е много доволна. Аз се притеснявам, че още не са ми пуснали изследвания и трябва да чакам още 3 седмици.

# 197
Полът се вижда най-рано в 16 г.с, и то може да се каже по-категорично, ако е момче, но 18 г.с е по-сигурно.

Има да чакаме още  Sad

# 198
Само да уточня, че направих албумче, можете да качвате в него снимки. Аз качих една моя за пробичка, хайде да се запознаваме виртуално.
За гаденето- мен от тази седмица ми изчезна постоянното гадене, ако има нещо за повръщане, отивам и ми олеква, много съм доволна, вече се диша. А и вече се разхлади и мога да понеса времето, преди от тези жеги едва стоях.

# 199
  • София
Здравейте момичета!
Вчера ходих на зъболекар и реших да ви разкажа съветите. Зъболекарката препоръча да се пие по 1 литър минерална вода Девин на ден, заради съдържанието на Флуор. И от време на време да се почива със слабо минерализираната Девин например.
...
... или Хисар (в едната флора е 4, а в другата 5 мг/л, за сравнение в Банкя-та е 0,5 мг/л), но на мен ми бяха казали, че и една чаша на ден е достатъчна. (това във връзка въпроса ми "трябва ли да приемам флуор")

Относно дрехите аз изкарах бременността с два гащиризона (единия си го купих другия уших по кройката от 1вия) и 2 индийски рокли и това след 6-7мия месец.
Преди това си ползвах старите дрехи.
За софиянки мога да препоръчам един магазин на Иван Асен 3 познати се снабдиха от там със жестоки гащиризони.
Моя беше от АСИТА (на Графа под колоните с/у КФС) оказа се от ужасна материя след първото пране стана шарен  #Cussing out
А за тези които се навиват да шият на Шишман има магазинче за парчета платове (от някакви ишлемета останали), аз от там се снабдих с 2 бр. вълнени по 2-2,20м(двойна ширина) за по 12лев.

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 17:20 от Мама на слънце

# 200
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Полът се вижда най-рано в 16 г.с, и то може да се каже по-категорично, ако е момче, но 18 г.с е по-сигурно.

Има да чакаме още  Sad

newsm78 Аз разбрах, че в 4-ти месец се виждало най-ясно, ама 4-ти от първи ден на последен цикъл или от зачеване не разбрах...та реших ей така да попитам (нали в подписа на Уишчето пише, че е в 4-ти) Blush, любопитка съм!
Щом се налага, ще чакаме тогава Tired!

# 201
Мерси за информацията ,Мама на слънце ,
Аз обиколих 3 магазина:
-Базар малко преди пл.Македония - щанд за бременни
-Пиротска – "Рени"; "Мис Макси"; малкия ЦУМ.
-до женския пазар - магазин за бременни
Едно и също - дънкови гащеризони от 52лв нагоре,дънкови панталони с ластик отпред по 46лв..В малкия ЦУМ имаше 2-3 интересни модела панталон и туника,от джинсов плат за около 75лв.общо.Но май ми е доста рано,защото всички дрехи са за доста напреднала бременност,а аз как да преценя колко ще съм наддала след 3-4 месеца,дали ще ми стават,дали ще са ми удобни...Май ще чакам още да се закръгля.Че и тия дрехи са си цифри,а после какво ще ги правя!?
Настоящи мами били вече бременни веднъж,давайте идеи!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 202
Аз си ходих с моите дрехи доста време до към 6тия месец, после взех един панталон за бременни от сестра ми Embarassed И това беше. Ама сега мисля някакъв гащеризон дънков да си взема здраве и живот Simple Smile

# 203

Има да чакаме още  Sad

newsm78 Аз разбрах, че в 4-ти месец се виждало най-ясно, ама 4-ти от първи ден на последен цикъл или от зачеване не разбрах...та реших ей така да попитам (нали в подписа на Уишчето пише, че е в 4-ти) Blush, любопитка съм!
Щом се налага, ще чакаме тогава Tired!

Ами в 4-ти месец, ако се смята реалната бременност. С wish имаме един и същи термин, но аз влизам в 4-и месец след две седмици, което се пада точно 16-та г.с.  Grinning, защото си ги смятаме по различен начин.

# 204
Темата сватби е страхотна върнахте ме 8 години назад. Почувствах се -10години.
Моята сватба беше зимна навън беше -3 градуса. Но си изкарахме добре.
ще ви сложа една снимка от сватбата ни и една сегашна да ме видите с коремче.
Днес ходих на лекар бебешока ми е пораснал с цели 2 см. за 10 дни.
а вчера обикалях магазини за бременни. Там си харесах едно дънки бременни -38 лева.
а днес си купих от спортния магазин една долница от анцунг -10 лева с голям ластик
Ами това е сладурки!
Много цунки

# 205
Аз хич и не се натискам да знам пола на бебето! Simple Smile Даже май предпочитам да е изненада, но не знам дали ще мога да издържа по нататък. Simple Smile
Иначе аз си мисля, че ще вляза в 4-ти месец на 8-ми септември. Wink
Ама както каза FEMA-bg, ние си ги смятаме различно! Simple Smile
Здрави да сме само и бебочетата в нас! Simple Smile Това е най-важно.
А иначе за магазините за бременни аз в Бургас вече се ориентирах. На Републиканска почти до Кирил и Методий има магазин със доста младежки дрехи. Иначе бях попадала на разни на цветя, ризки ... бла! Като за баба ми! Simple Smile

# 206
Здравейте всички! И специален поздрав към Муцуна, едва след регистрацията си видях че никовете ни са сходни. Мога ли да попитам, какви витамини вземате и от кога? Моята докторка е леко некомпетентна и само въздиша по Матерна , която са били  спрели.

# 207
Момичета, вие поне имате право на избор. Ние тук в Монтана нямаме магазини за бременни. Не е ли ужасно като се има в предвид, че сме областен град все пак? #Cussing out

# 208
Привет Мocunka. Аз за сега пия само фолиева киселина. И така поне до 4ти месец каза доктора.

# 209
Здравейте всички! И специален поздрав към Муцуна, едва след регистрацията си видях че никовете ни са сходни. Мога ли да попитам, какви витамини вземате и от кога? Моята докторка е леко некомпетентна и само въздиша по Матерна , която са били  спрели.
Първо добре дошла и лека бременност !!!
Аз се снабдих с Прентал но още не съм започнала да ги пия , утре ще ходя при докито и ще я питам от кога да започвам да ги пия , защото определено не наблягам нито на плодове нито на зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт