Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 557
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 170
И друг въпрос имам - каква е разликата между имунизация І, ІІ, ен-ти прием и първа реимунизация, втора и т.н.?

І, ІІ, ен-ти прием е основната схема. При всички ваксини това става във възрастта до 6 м. За MMR 13 м. След това следват реимунизациите и те се правят на по-големи интервали от време. За грипната ваксина обаче нямаме такива термини. По обясними причини. Те не създават траен имунитет. Аз се съмнявам въобще да създават някакъв имунитет.

# 1 171
как ще ги наваксаме след това? Няма ли да му се съберат много накуп? А също така много се притеснявам и от реакциите след ваксинирането.

Има време. Ще наваксате всичко. Само Вие да сте убедена във високата стойност на коефицента полза/риск. Защото тези неща са финансова тайна, забележете. Те нямат нищо общо с медицината.
Няма схема, която да се рестартира. За всички ваксини схемата се продължава оттам докъдето сте стигнали.

# 1 172
rubella - в БГ = рубеола.... само не ме питаите защо....
rubeolla = measles - в БГ е известна като морбили...

Така или иначе болшинството лекари не правят разлика на практика. Какво значение има, термини някакви.

# 1 173
Изобщо не е така. Не става въпрос за "термини".
А за различни заболявания, с различна клинична картина.

Другото е треторазряден подход.

# 1 174
Картината е раzлична,да,ама колко педиатри са виждали всяка една от тях и колко от тях zнаят как иzглежда субклинично прекарване или само с една пьпка например?
Една поzната педиатьрка преглеждаШе детето ми,когато имаШе обрив по трупа...мисли,мисли...ниЩо не иzмисли после zапочна да раzпитва.Накря реШи,че е от праха zа пране.Ние не перем с никакьв прах обаче.Малката беШе с обрив от роzеола инфантум.И вьпреки,че й каzах zа наличната висока Т,тя каzа,че НЕ Е ТОВА.  #Crazy

Добре,че мога да мисля все оЩе.Ако се бях доверил zаЩото е специалист в областта си и от мен се иzисква да вярвам сляпо и да оставя раzбираЩите да си вьрШат работата...до кьде Щях да стигна? Щях да пробвам всички прахове zа пране в магаzина и пак нямаШе да има полzа... Mr. Green

# 1 175
Моя близка е бременна в 10 г с и е с варицела!!!Опасно ли е за бебето ?Какво трябва да се направи?

# 1 176
пак да попитам нещо...ако Манту е положително и се направи БЦЖ...?

# 1 177
Виж малко по-нагоре на същата страница какво е написал Birdie точно за това.

# 1 178
Бърди,педиатърът ми каза,че именно тази ваксина обостря обривите  и че ако невродерматик се разболее от шарката,я прекарва много по-тежко  и с много лоши обриви от здрав човек.затова било хубаво да я сложа.от друга страна този доцент в БГ каза,че вероятността да хване варицела е много малка при условие,че  не ходи на ясла или не се събира често с други деца.
моля кажи си и ти мнението още веднъж.по-нагоре си писал,че не е безопасна.
Буби извинявай, че се намесвам непрофесионално.. исках само да ти кажа, че моя син хвана варицела на 7.5м без да има много контакти. Още и аз не знам от къде дойде това чудо, но явно доста лесно се разнася, защото само с един контакт лепна сесрта ми, аз бях заразена по дефолт.

Въпреки, че медала има две страни - аз и сестра ми редовно бяхме контактни в детската, но се разболяхме и двете преди няколко месеца..

# 1 179
  • Букурещ
Бърди, здравей, имам нужда от съвет.
Вчера направиха на сина ми реимунизация ДТК с Инфанрикс. Предишните 3 приема пак бяха Инфанрикс и нямаше никакви реакции, но тази сутрин, т.е. горе- долу 12 ч. след поставянето на ваксината се събуди с Т 37,8. Дадох Панадол еднократно, защото се шашнах, 2-3 ч. поддържаше 37,3-37,4. и към обяд си я свали сам. След това не е вдигал. Много се притесних, досега за първи път му се случва да направи реакция към ваксина. Слава Богу това му беше последното ДТК до 7 г. Само че аз се бях засилила другия месец да му слагаме и Акт- Хиб, за първи път ще му я слагат, затова 1 прием само, но сега след днешната история много се колебая. Би ли ми казал какви са страничните реакции от Акт- Хиб, впечатленията ти и въобще какво ще ме посъветваш да я слагам ли?
Също останах с впечатление, че когато не се следва схемата да се слага с ДТК още от началото, а направо на по-голямо дете след 1г. има по- голям риск от нежелана реакция- така ли е? Детето е на 1г. 9м.
Благодаря ти предварително.   bouquet

# 1 180
# 1 181
А това видяхте ли го преди да слагате Акт ХИБ?

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-12-14&article=214667

http://www.foxnews.com/story/0,2933,316648,00.html

Ваксина за бебета сее зараза
Фирмата производител изтегли 1 млн. дози от пазара

Опасна ваксина за пеленачета, която може да ги зарази с болести, се изтегля от пазара от производителя. Оказа се, че известната като ХИБ (HIB) ваксина не е напълно стерилна, съобщи АП. Препаратът създава имунитет срещу бактерията Haemophilus influenzae, която причинява менингит и пневмония. Имунизацията се прави с три инжектирания на бебета от 2- до 5-месечна възраст. Но ако им бъде поставена нестерилна, това може да доведе до тежки последици.
Един милион дози се изтеглят от пазара. Ваксината се произвежда от американския фармацевтичен гигант "Мерк" (Merck & Co.). Това огласи самата компания в специално съобщение за медиите, предаде АП. Ваксината не е в списъка на регистрираните у нас официално разрешени медикаменти, стана ясно след проверка на "Стандарт".
Конкретната нестерилна партида била пусната в търговската мрежа през април 2007 г., посочи компанията. Оказало се, че при самото производство ваксината не се стерилизира.
Това не е първият случай на опасно лекарство, предлагано от компанията. Преди пет седмици "Мерк" успя да постигне споразумение за уреждането на заведени 50 000 дела срещу препарата й "Виокс", припомня агенцията. Исковете бяха на стойност 4,85 млрд. долара. През 2004 г. фармацевтичната компания изтегли противоартритното средство от пазара, след като медии огласиха доказателства, че повишава риска от сърдечен удар. Тогава акциите на компанията се сринаха с 50 на сто и тя загуби над 30 млрд. долара.

Бьрди,как е при вас...току Що раzбрах,че и тук са спрели да я слагат.

# 1 182
Мериа и ние сме вдигали температура от ваксини -38.5.педито каза,че това било нормално.
доколкото разбрах Бърди пише вече във форума,към който е дал линк по-горе.

# 1 183
А това видяхте ли го преди да слагате Акт ХИБ?

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-12-14&article=214667

http://www.foxnews.com/story/0,2933,316648,00.html

Ваксина за бебета сее зараза
Фирмата производител изтегли 1 млн. дози от пазара

Опасна ваксина за пеленачета, която може да ги зарази с болести, се изтегля от пазара от производителя. Оказа се, че известната като ХИБ (HIB) ваксина не е напълно стерилна, съобщи АП. Препаратът създава имунитет срещу бактерията Haemophilus influenzae, която причинява менингит и пневмония. Имунизацията се прави с три инжектирания на бебета от 2- до 5-месечна възраст. Но ако им бъде поставена нестерилна, това може да доведе до тежки последици.
Един милион дози се изтеглят от пазара. Ваксината се произвежда от американския фармацевтичен гигант "Мерк" (Merck & Co.). Това огласи самата компания в специално съобщение за медиите, предаде АП. Ваксината не е в списъка на регистрираните у нас официално разрешени медикаменти, стана ясно след проверка на "Стандарт".
Конкретната нестерилна партида била пусната в търговската мрежа през април 2007 г., посочи компанията. Оказало се, че при самото производство ваксината не се стерилизира.
Това не е първият случай на опасно лекарство, предлагано от компанията. Преди пет седмици "Мерк" успя да постигне споразумение за уреждането на заведени 50 000 дела срещу препарата й "Виокс", припомня агенцията. Исковете бяха на стойност 4,85 млрд. долара. През 2004 г. фармацевтичната компания изтегли противоартритното средство от пазара, след като медии огласиха доказателства, че повишава риска от сърдечен удар. Тогава акциите на компанията се сринаха с 50 на сто и тя загуби над 30 млрд. долара.

Бьрди,как е при вас...току Що раzбрах,че и тук са спрели да я слагат.

Преди да пишеш, първо проучи въпроса:
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/recalls/hib-recall-faqs-12-12-07.htm

Не става въпрос за обикновената Хиб ваксина, а за PedvaxHIB и COMVAX. Едва ли тези се търгуват в Бг.
Тук се търгува  само втората, която аз лично не ползвам.
Отделно, че изтеглените партиди са се продавали само в САЩ.

"About 1 million doses of vaccine are being recalled, including 11 lots of PedvaxHIB® and two lots of COMVAX® that were distributed in the U.S. as well as vaccine lots within the CDC stockpile."

"...току Що раzбрах,че и тук са спрели да я слагат."
->Не лъжи, моля. Цяла Европа ползва шествалентните ваксини на СКБ (ДТаК+Полио+Хиб+Хеп Б) най-вече, и не ползват PedvaxHIB® или  COMVAX®.
Това важи особено за Австрия и Германия.

# 1 184
Не става въпрос за обикновената Хиб ваксина, а за PedvaxHIB и COMVAX. Едва ли тези се търгуват в Бг.
Тези двечките не попадат ли в графата "качествени ваксини и добри ваксинационни практики"? Или онези американци, които са си ги поставили, и те са били от руската школа?
Цитат
Тук се търгува  само втората, която аз лично не ползвам.
...бих се изненадал, ако беше обратното!!!

Общи условия

Активация на акаунт