Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 524
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 185
Да си спестим иронията, моля. Неподходяща е. Особено от хора, на които съм помагал.

Комвакс и Прокомвакс по принцип са малко използвани е Европа, поради факта, че се използва широко 6-валентната ваксина.
Разбира се че са качествени и добри ваксини. Прочети какъв точно е проблема на страницата,която дадох.

# 1 186
Прочетохме съвсем точно това, което за момента казват относно проблема. Да видим какво ще се окаже в действителност. Всеки трезвомислещ човек би трябвало да има едно наум, когато прочете изнесената официална информация, има доста странни неща, вкл. в линка, даден от теб, Бърди. Ето това например:

Цитат
Key considerations being addressed by CDC, along with partners such as the American Academy of Pediatrics, the American Academy of Family Physicians, and a representative of CDC’s Advisory Committee on Immunization Practices, include whether to change recommendations for Hib vaccine temporarily and how to allocate the smaller CDC stockpile of Merck’s Hib vaccines.

Дали пък няма временно да се откажат от Hib ваксината, хм? И дали няма някаква по-основателна причина за това, освен "благородството" на Merck?

# 1 187
Не става въпрос за това изобщо, а как да се модифицира програмата в условията на недостиг на ваксината в близко време.
Защото СКБ не продава "Хиберикс" в САЩ.

Акт-Хиб за Европа се произвежда в Европа .

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 12:31 от Birdie

# 1 188
Цитат
Особено от хора, на които съм помагал.
За което съм ти благодарил множество пъти. Ако смяташ, че благодарностите ми са били недостатъчни, кажи как да ти се доиздължа???
Мисля че е подходящо да те поздравя със Симфония №7 на Шостакович. В подходящо изпълнение. Аз я имам по диригентството на Gennadi Rozhdestvenski

Не става въпрос за това изобщо, а как да се модифицира програмата в условията на недостиг на ваксината в близко време.
Да очакваме ли епидемии от Акт-хиб заради появилия се дефицит?

# 1 189
Можеш да ме нападаш колкото искаш за грешки или пропуски от лично естество.
Знаеш добре, че нямам завод за производство на ваксини в задния си двор, от който да се снабдявам.
Както няма и никой практикуващ педиатър.
Откога грижата за децата стана порок?

# 1 190
Шествалентната ваксина Хексавак 2005 година я махнаха поради голям брой смьртни случаи.
Сега пак има Шествалентна с друго име..Инфанрикс.Да видим докога....на гьрба на децата...грижата zа децата.

http://www.arznei-telegramm.de/zeit/0305_b.php3
Това е от 2003 година,официална страница.

Вчера сьм се обадил на 4 човека,zа да ми потвьрдят,че цялото педиатрично сьсловие в момента е реzервирано да я слага,неzависимо в какво е комбинирана.Това ме навява на мисьлта,че проблема е компонента,а не в някаква си конкретна контаминация.

А педиатрията тук се планира да бьде премахната като специалност и да бьде zаменена от личният лекар,zаЩото децата били сьЩите като вьzрастните с ниЩожни раzлики в определено раzвитие,което личният сьЩо е учил.СьЩо така детските болести Щели да преминат кьм "инфекциоzни болести" и пак нямало да бьдат кьм педиатрията...ей такива неЩа....
Вече дискутират в лекарският сьюz кое как.
Не zнам при вас има ли подобни иzмислици?

# 1 191
  • Букурещ
Кристиан, четох ги линковете още вчера. Но нали производителят е различен, пък и аз говоря за обикновена Хиб ваксина, а не за комбинирана. Обаче пък това сега:
Вчера сьм се обадил на 4 човека,zа да ми потвьрдят,че цялото педиатрично сьсловие в момента е реzервирано да я слага,неzависимо в какво е комбинирана.Това ме навява на мисьлта,че проблема е компонента,а не в някаква си конкретна контаминация.
  пак ме раколеба. Наистина не знам какво да правя, страх ме е да ги слагам, но пък ме е страх и да не ги слагам. Все пак ги слагат в повечето страни в ЕС...Отгоре на всичко хомеопатичката на детето е много против и ако не дай си Боже получи някаква реакция ще ми е супер неудобно да й се обадя. Оф, не знам какво да правя.

# 1 192
Мериа, ако не си сигурна в каквото и да е, касаещо детето ти, не взимай решение прибързано (разбира се, ако не е спешно). Потърси още информация, разчепкай въпроса и тогава вземи своето решение - когато си убедена за себе си, че то е правилно и ще можеш да спиш спокойно. В противен случай винаги след това ще те гризат съмнения.

# 1 193
Мериа, така или иначе доста късно сте решили да стартирате схема за Акт-хиб, нека и аз на дам своя отрицателен вот със следващото мнение, компетентно, медицинско (без да коментирам доколко съм съгласен с него, най-малко с термина естествен имунитет).

# 1 194
Хайде без тези неща, моля.
Как така даваш мнение, пък с чуждо, и с уговорката "без да коментирам доколко съм съгласен с него".
По специални теми, мнение може да има само квалифицирания.
Аз за жироскопи и астрофизика мнения нямам. Нямам квалификацията за да изказвам такова.

Това, което цитирате като "мнение" е едно от най-некомпетентните неща, за които съм писал толкова пъти. Това са "патенти" на Слънчева, без никаква обосновка и валидност. Никаква-ако говори такива неща по международни форуми ще предизвика бурен смях. Така или иначе невежието на огромното болшинство Бг педиатри по въпросите на ваксините и ваксинациите е широко известно.

Хемофилус е опасен във всяка възраст до около 6 годинки.
Вместо да тиражирате глупости, по-добре се запитайте следните неща:

*има ли в Бг статистика на менингитите от Хемофилус и починалите деца? има ли изобщо в Бг достоверна епидемиологична статистика?
*има ли статистика колко "макарички" слагат в Бг и по какви причини? По принцип, след въвеждане на ваксините "Превенар" и "Акт-Хиб" броя поставени макарички от хронично отити намаля драстично. Само не в Бг- тя не може да се похвали с подобни успехи поради невежие на "определящите" политиката в тази насока.
*огромните носителства на пневмокок,хемофилус,мораксела по детските градини в Бг говорят за картина от третия свят, а не за страна от ЕС. Защо е така? Защото с ваксини се занимават несведущи. Чули,недочули за проблем, без изобщо да разбират какъв е проблема, сеят паника и правят тъпи коментари из жълти вестници. Няма данни освен това, че проблема касае Европа и моновалентната "Акт-Хиб", която ползват в Бг. Защо "драскат" тогава? За шоуто...да всяват паника-не ни стигат другите проблеми, само епидемии от болести, профилактируеми с ваксините ни трябват. Да припомним ли фактите:

*масова епидемия от Хеп А в Пловдив и областта преди година. Не знаят изобщо че има ваксина.
*масова епидемия от заушка
*заразяване на новородени с полио от тъпи практики за "нулеви" дози из родилните домове.
*никаква профилактика на бременни, носители на Австралийски антиген и на новородените от такива майки.
*скандална и тиха промяна на имунизационният календар, с изхвърляне на порочни практики "тайно".
*безкрайни дози БЦЖ и Манту, без всъщност проблема с ТБЦ да се подобрява в Бг.

За това "Мерк" ли ти е виновен? За това че си несведущ, необразован, див, пак СКБ ли ти е виновна?
Те си имат достатъчно грехове, че да поемат и твоите.
Погрижи се в собствения си дом да сложиш ред първо, а после с големите претенции.

Шествалентната ваксина е основна за Германия и Австрия. И я правят. Те ползват основно тази на СКБ, а не "Хексвак".
Тоест, всяка страна компетентно избира ваксините, които ползва. Да не забравяме и факта че Германия и Австрия могат сами да си произвеждат ваксините, без нужда от външни доставчици.

Пак да напомня, че тук темата е за ваксините.
Имате си тема,където може да си пишете "съжденията" колкото желаете.
Тя е и закачена-за да е по-ясно къде се намира Бг днес.
Темата "за" ваксините-не е. Не е важна-важно е да се тиражират слухове, измислици, жълти "съждения".

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 13:02 от Birdie

# 1 195
  • Букурещ
Ами именно това е- не мога да съм сигурна в каквото и да е. Чувам напълно противоположни мнения от лекари, на които вярвам./Д-р Слънчева обаче май не е в тази категория/ Известен педиатър инфекционист, който много уважам и педиатърката, която е много умерена в изписването на лекарства и въобще е привърженик организмът сам да се справя с проблемите, плюс още един педиатър са "за"/но по- скоро заради бронхитите и пневмониите, които бактерията причинява, не толкова заради възможността от този тип менингит/, хомеопатичката, която е педиатър и кръстникът ми, който е детски хирург и по принцип е много хард и айде всичко под ножа, пък смята, че не е нужно да се товари организма излишно. Въпросът е обаче наистина ли е излишно. Тая нощ съм сънувала само ваксини.

# 1 196
"хомеопатичката, която е педиатър и кръстникът ми, който е детски хирург".
->Това ли са подходящите хора към които да задавате въпроси? Първото лице не практикува, второто е извън специалността?

# 1 197
  • Букурещ
"хомеопатичката, която е педиатър и кръстникът ми, който е детски хирург".
->Това ли са подходящите хора към които да задавате въпроси? Първото лице не практикува, второто е извън специалността?

Да, това е другият момент, че специалистите, които са за, са най- близко до проблема.

# 1 198
Вчера, докато търсех инфо за случката с Мерк, прочетох, че употребата на предишната ваксина срещу Hib е преустановена поради няколко изследвания, доказали, че ваксинираните всъщност по-често се заразяват с Hib.
Това само за размисъл - не знам дали това е правилната тема, но Мериа се чуди в тази тема, тъй че е нормално да получава отговори на чуденката си тук.

# 1 199
Бърди, какво се ядеш с мен, всъщност?
Аз избора за себе си съм го направил доста отдавна, като съм отчел и твоя _професионализъм_!!!
Хайде сега направи си труда да обясниш що е масова епидемия. Ама не както ми обясни каква е резултатността от Пентаксима.

Общи условия

Активация на акаунт