Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 569
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Здравейте. Дъщеря ми е на 1г и 5месеца. Преди две седмици направи абцес на лимфен възел на лявата подмишница вследствие на някаква инфекция. Приеха я в Пирогов и изтеглиха оттам 20 куб. гъста, бяла гной, след което и даваха АМИКИН 5 дни венозно и 5 дни ФРОМИЛИД през устата. Изписаха ни "здрави". Да, обаче мястото пак започна да се подува и ми казаха да направя КВАНТИФЕРОНОВ ТЕСТ за туберкулоза. В Cibalab ми обясниха, че не се прави на толкова малки деца, защото нямат изграден имунитет още. Препоръчаха ми да се консултирам с проф. Минчев - завеждащ Детска Белодробна клиника. Професорът каза, че това е вследствие на неправилно поставена БЦЖ ваксина в Родилния дом. Вместо детето да се предпази от туберкулоза, е заразено с нея. Препоръча ми да направя проба Манту, след която ще назначи лечение, предполагам пак - с антибиотик. Бихте ли ме посъветвали или насочили къде да прочета нещо повече за подобни случаи. Струва ми се невероятно, но все пак се случва!! Благодаря.

# 1 246
Здравейте. Дъщеря ми е на 1г и 5месеца. Преди две седмици направи абцес на лимфен възел на лявата подмишница вследствие на някаква инфекция. Приеха я в Пирогов и изтеглиха оттам 20 куб. гъста, бяла гной, след което и даваха АМИКИН 5 дни венозно и 5 дни ФРОМИЛИД през устата. Изписаха ни "здрави". Да, обаче мястото пак започна да се подува и ми казаха да направя КВАНТИФЕРОНОВ ТЕСТ за туберкулоза. В Cibalab ми обясниха, че не се прави на толкова малки деца, защото нямат изграден имунитет още. Препоръчаха ми да се консултирам с проф. Минчев - завеждащ Детска Белодробна клиника. Професорът каза, че това е вследствие на неправилно поставена БЦЖ ваксина в Родилния дом. Вместо детето да се предпази от туберкулоза, е заразено с нея. Препоръча ми да направя проба Манту, след която ще назначи лечение, предполагам пак - с антибиотик. Бихте ли ме посъветвали или насочили къде да прочета нещо повече за подобни случаи. Струва ми се невероятно, но все пак се случва!! Благодаря.

Е, не е истина направо!!! В коя болница се е случило това?

# 1 247
  • София
1-ва АГболница "Света София", бивша "Тина Киркова"

# 1 248
1-ва АГболница "Света София", бивша "Тина Киркова"

Моят съвет е да си намериш добър класически хомеопат. Хомеопатията има завидни постижения при лекуването на подобни реакции на ваксини.

# 1 249
Здравейте синът ми е на 1.9 г и вече втори път започваме Полиото без ДТК.
Има случай на скарлатина в групата на дъщеря ми.На 19 юни предстои втори прием.
Карантината изтече на 15юни и няма друго дете разболяло се от скарлатина.
Какво да правя?
Ако не я поставим трябва след известно време да ги почнем отначало,защото наистина максималния срок между 1 - 2 прием е 45,между 2 и 3 може и по-дълго време.Това е интересува ме какъв е риска.

# 1 250
Здравейте синът ми е на 1.9 г и вече втори път започваме Полиото без ДТК.
Има случай на скарлатина в групата на дъщеря ми.На 19 юни предстои втори прием.
Карантината изтече на 15юни и няма друго дете разболяло се от скарлатина.
Какво да правя?
Ако не я поставим трябва след известно време да ги почнем отначало,защото наистина максималния срок между 1 - 2 прием е 45,между 2 и 3 може и по-дълго време.Това е интересува ме какъв е риска.
какво значи започваме полиото без дтк?

за скарлатината може да направите превенар. а защо дете под 2 г е на ясла?

НИЩО НЕ СЕ ЗАПОЧВА ОТНАЧАЛО!

# 1 251
Извини ме  tonev ,но нещо не те разбирам,ти в Бг ли си,че нещо не схващам.
Ами дете под 2г ходи на ясла,след 3г на детска градина.
А полиото и ДТК се започват отначало,ако е минал периода от 45 дни максимум,особено между 1 и 2 прием,за 2 и 3 е по-голям периода,но не съм сигурна ,колко беше. newsm78

# 1 252
Извини ме  tonev ,но нещо не те разбирам,ти в Бг ли си,че нещо не схващам.
Ами дете под 2г ходи на ясла,след 3г на детска градина.
А полиото и ДТК се започват отначало,ако е минал периода от 45 дни максимум,особено между 1 и 2 прием,за 2 и 3 е по-голям периода,но не съм сигурна ,колко беше. newsm78

НИЩО НЕ СЕ ЗАПОЧВА ОТНАЧАЛО!

ми аз съм в бг. имам 2 деца. и не са ходили по ясли... гледаме си ги двамата... сменете си педиатъра със сериозен такъв! 

попитаите и тук ако желаете - http://www.zachatie.org/forum/

# 1 253
Извини ме , в никакъв случай не се заяждам,но моля те не коментирай без да имаш наистина медицинско становище,а просто така мислиш,,защото така мамите се объркват.Много се радвам,че си гледате децата сами,но не всеки може да си го позволи на днешно време.
Вече втори път ми прави впечатление,че даваш малко необосновани коментри/поста ти в "кръв в акото"/,които се базират само твоята обща култура.
За сведение на другата мама дето питаше дали се почват отначало ваксините,аз миналата година се консултирах освен с нашия педиатър,с доктор Нивеа бейби,която тогава беше доктор Слънчева един много добър неонатолог според моя съседка,която работи в АГ  bouquet.Тъкмо тя първа ми направи тази схема и подчерта ,че ако минат повече от 60дни от първат се започва отначало.Поста ми е тук някъде ,ако го открия ще го сложа тук.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193549.0

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 09:21 от elyam

# 1 254
Извини ме , в никакъв случай не се заяждам,но моля те не коментирай без да имаш наистина медицинско становище,а просто така мислиш,,защото така мамите се объркват.Много се радвам,че си гледате децата сами,но не всеки може да си го позволи на днешно време.
Вече втори път ми прави впечатление,че даваш малко необосновани коментри/поста ти в "кръв в акото"/,които се базират само твоята обща култура.
За сведение на другата мама дето питаше дали се почват отначало ваксините,аз миналата година се консултирах освен с нашия педиатър,с доктор Нивеа бейби,която тогава беше доктор Слънчева един много добър неонатолог според моя съседка,която работи в АГ  bouquet.Тъкмо тя първа ми направи тази схема и подчерта ,че ако минат повече от 60дни от първат се започва отначало.Поста ми е тук някъде ,ако го открия ще го сложа тук.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193549.0

становището ми е медицинско.  Embarassed  съвсем отделен е въпросът че ваксини не се отлагат без причина. а ако се слагат в по - голяма възраст се слагат по друга схема. дадох ви линк към форума в които пише Бърди сега, питаите и него. 
пп. по въпросът за другата тема становището ми е и специалност.

http://imovax.com/?fa=protect/polio/about/indication страницата на на имовакс полио - къде пише че се повтаря? слагат се 4 дози и това е!

http://imovax.com/?fa=protect/polio/about/recommend

Цитат
Children and adolescents with an incomplete series should receive doses necessary to complete the series; there is no need to restart the series.

разбира се вие може да се доверите на некомпетентния си педиатър и да сложите колко си дози искате!  

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 19:20 от tonev

# 1 255
Рестартирането на ваксинационни дози, поради забавени такива е груба грешка във ваксинационните практики.
Не се рестартират дози за ваксините днес в употреба (традиционен детски календар). Просто:

*или се слагат липсващите дози, или
*се работи по алтернативен календар за деца със закъснели дози, в който ПАК рестартиране няма. Просто може дозите да са по-малко, или повече в зависимост от всяка конкретна ситуация.

# 1 256
Извинявам се не искам да обидя никой.
Слагането на 4 дози не е ли реално,започване отначало след първа неуспешна ,ако така мога да се изразя.И понеже аз не съм компетентна,ето ви нашия казус.
Детето е на 1.10г.На 4месечна възраст се разболява от Варицела,след това грип,няколко бронхиолита,междувременно вирусни инфекции .
Та до тази възраст не успяхме да му поставим полиото и ДТК.На 1 март 2007 беше сложена една доза Пентаксим,оттогава нямахме възможност по описаните по-горе причини да направим следващите.Всички останали ваксини са поставени на време.
На 19април започнахме или продължихме/ако мога така да се изразя/ с полиото убита .
На 19 май,вчера трябваше да поставим втората,но на 18май сладура се оказа,че е с херп ангина.
Това е.
Моля ,направете ми имунизационния календар от тук нататък,като включите и ре ваксинациите .ДТК изобо не сме прави и дали да правим се чудя. newsm78
Това е в общи линии.
Благодаря Ви предварително.

# 1 257
Не се рестартират дози! Всичко направено досега важи.
Просто се продължава.
Не се смесва орално полио с "Пентаксим"!
Не се отлага ДТК-няма причина за това.

Моля дайте точните дати на направените ваксини и датата на раждане на детето.

Последна редакция: пт, 20 юни 2008, 10:42 от Birdie

# 1 258
  • Русе
...
Не се смесва орално полио с "Пентаксим"!
...

Т.е. ако е започнато с капките, не може някоя от дозите да е Пентаксим?

# 1 259
Не е желателно.
Така или иначе орално полио вече никъде не се прави от 2000 година.

Общи условия

Активация на акаунт