Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 599
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 980
Birdie,
Синът ми е почти на 6 мес. Когато беше на месец и половина се разболя от коклюш, затова ще го ваксинираме с Дифтет. Оказа се, че тази ваксина я има само в Института по заразни и паразитни болести. Можем ли да вземем 3 дози и след това да ги съхраняваме в хладилника вкъщи и как е най-добре да ги транспортираме (живеем на около 25 мин. от института), необходимо ли е да ги носим в термус с лед?
Решила съм да му поставя и АктХиб и Превенар. Кога би било най-добре да стане това?
Благодаря предварително за отговора!

# 1 981
Преболедуването от коклюш не е показание да не се прави противококлюшна ваксина.
Естествено придобитият имунитет срещу коклюш не е траен, и намалява бързо с времето.
Затова се ползва и ваксината, независимо от преболедуването.

Не знам какъв е този "дифтет", откъде го имат, и дали не е ваксина за възрастни. Естествено "Пентаксим" е по-добър избор.
Следователно-детето се ваксинира по обикновена програма, и специални ваксини не са нужни.
Пак следователно, можете да ползвате "Пентаксим". "Превенар" се поставя обикновено седмица след това (макар че няма противопоказания да се поставят и на една визита).

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 11:55 от Birdie

# 1 982
Преболедуването от коклюш не е показание да не се прави противококлюшна ваксина.
Естествено придобитият имунитет срещу коклюш не е траен, и намалява бързо с времето.

Това не е и не може да бъде вярно!

# 1 983
http://www.vaccineinformation.org/pertuss/qandadis.asp

"If someone has a recent culture-documented case of pertussis, he or she may not need immediate immunization against pertussis; however, a vaccine containing pertussis antigen will not be harmful, and they should continue on the routine immunization schedule for future protection against tetanus, diphtheria, and pertussis. If culture is lacking, even with a history of pertussis, do NOT withhold a dose of pertussis vaccine, if it is recommended per the routine schedule."

По-добре "Пентаксим" и Акт-Хиб и качество, отколкото незнаен Дифтет.
От друга страна, това което изолират в Бг като "Bordetella" съвсем не значи "Bordetella pertussis" и коклюш-има много други сходни щамове. Следователно, нужна е подробна и ясна документация+ типичност на симптомите и боледуването.
Дори и тогава, в Бг условия, "Пентаксим си остава по-добър избор.
Няма противопоказание в конкретният случай да се постави противококлюшната ваксина.
Страницата по-горе е официална "проекция" на cdc.gov\nip\ страницата и не е страница на "активисти":

"Technically reviewed by the Centers for Disease Control and Prevention, February 2009".

Лично мнение! Не е задължително всички да са съгласни.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 17:48 от Birdie

# 1 984
Радвам се да Ви видя отново тук  bouquet

Бърди, незная дали сте обсъждали това в форума zachatie, но бих искала да чуя какво е Вашето мнение относно ваксинация с Varilrix?  Колко приема трябват? (Дъщеря ми е на 3 год. Peace)
Каква е разликата между Varivax на Merck и Varilrix е на Glaxo Smith Kline? Коя бихте ми препоръчали Вие?

# 1 985
Аз лично не правя все още тази ваксина. Не съм сигурен в ефективността и безопасността и.

# 1 986
Много благодаря, отговора. Peace

Коя ваксина е "по-добра" Менинго А + С или Neis-Vac C? Коя да сложа на дъщеря ми?

И имам само още един въпрос  Laughing може ли в един ден да сложим Havrix 720 UI и Менинго А + С, какво ме убеждава Педиатъра ни?

# 1 987
Neis-Vac C.
Менинго А + С не е рутинна детска ваксина. Под 2-3г възраст не работи, освен другото.
Може да ги сложите в един ден, но две инжекции на визита... множко е.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 13:33 от Birdie

# 1 988
Имам ли основание да отложа или въобще да не ваксинирам сина ми (1г.и1м.) с Приорикс,който преди няколко дена направи силна алергична реакция от антибиотик??

# 1 989
Не. Няма връзка между двете.
Е, два три дена след алергична реакция не е редно да слагате ваксини-отложете с две седмици.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 17:49 от Birdie

# 1 990
Бьрди,как е положението с грипа в Гьрция в момента?
ТУк ваксините са готови вече...

# 1 991
Birdie, днес съпруга ми заведе дъщеря ми, която е почти на 3 год. при педиатърката, за да й бие ваксина против хепатит А - ваксината се казва АВАКСИМ. Прочетох информация в интернет, че тази ваксина се бие на лица, навършили 16 години. Много, много съм притеснена. Пишете ми.

# 1 992
Другия ми въпрос е за Менинго A+C - да я слагаме ли на детето или не. На колко приема се слага тя и против какво е. Различна ли е от Превенар, тъй като решихме да сложим Превенар вместо Пневмо 23.

# 1 993
Avaxim е само за лица над 16г възраст-съдържа 160 антигенни единици, докато VAQTA->>50.
На останалите Ви въпроси е отговорено 2-3 страници преди тази.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 17:46 от Birdie

# 1 994
Бьрди,как е положението с грипа в Гьрция в момента?
ТУк ваксините са готови вече...
Няма данни. Гърците нехаят по принцип за такива неща.
Виж паника-колкото искаш.
Спряха и свинско да ядат... . Wink
Но практически мерки-в последната секунда. Резултат >> никакъв. Ориента сме. Балкани... . Костюма човека не го прави.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 17:51 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт