Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 580
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 010
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Благодаря Ви за бързият отговор д-р.Birdie!

# 2 011
Д-р Бърди,
Днес  на 4 месечната ми дъщеря сложиха втори прием инфарикс и днес следобед разбрах , че синът ми който посещава детска градина е бил в контакт(само за един ден) с дете болно варицела.А между другото, трябваше утре да поставим ваксина тетраксим на баткото.Ужасно съм притеснена.Обадих се на личната лекарка, тя каза че трябва да отложим ваксината на синът ми, а за бебка каза че няма проблем.Наистина ли е така!?Извинявам се че съм толкова мнителна, но имам нужда от още едно мнение. Embarassed

# 2 012
Да, така е.
Всичко не може да се предвиди.

# 2 013
Има ли конкретен случай,при който има смисъл от приемане на анти-алергични препарати преди и след ваксинация???
В момента  "подготвяме" детето с антихистамин за предстоящата ваксина, алергичен е,но не е доказано към какво точно.
Има ли на пазара ваксина по-добра от приорикс(по ЗК),която мога да си закупя?

Не, няма. Изобщо такива "профилактики" нито се практикуват, нито се използват. Никъде.
Приорикс е сигурна и добра ваксина.
ОО, практикуват се и още как! Моя син също е алергичен(според мен точно от ваксините си прави алергиите) и ме карат да го "подготвям " 5 дена преди и след ваксина с антихистамин ooooh! И сега какво, да не го тровя поне със Зиртек така ли? newsm78

# 2 014
Не е ефективен такъв подход.

# 2 015
Не е ефективен такъв подход.
Благодаря. Значи да не му давам антихистамин преди ваксина Rolling Eyes А кой подход е ефективен тогава? Да го оставям организма му сам да се справи или... newsm78

# 2 016
Ако имате реакция след ваксинация (нещо много рядко днес, в смисъл на изразена обща алергична реакция) тогава може да се даде препарат.
Много често това,което интерпретирате като "реакция към ваксината", всъщност няма нищо общо с ваксинациите. Значи въпросът е и в правилната диагноза.

Или е резултат на неправилни техники на ваксиниране, студени ваксини, ваксини "в гръбчето" и подобни неща.

# 2 017
Здравейте,предстои ни поставяне на ваксината ММR ,но детенцето ми в момента е болно от варицела.Въпросът ми е колко време трябва да се изчака след като изчезне обрива за да се постави ваксината.Сега детето е на 1год.и3 месеца.

# 2 018
2-3 Месеца.

# 2 019
Или е резултат на неправилни техники на ваксиниране, студени ваксини, ваксини "в гръбчето" и подобни неща.
или от некачествени ваксини.... последната патрида ДТК явно е кошмарна отново...

# 2 020
Бърди, какво Ви е мнението за ваксините против хепатит - в Унгария почти не се прилагат, казват, че заболяването е рядко. Препоръчват ваксиниране против хепатит А при пътуване в страни с лоши санитаро-хигиенни условия. Против хепатит В ваксинират само децата на майки-вирусоносителки или не знам как да се изразя точно.
Прочетох обаче, че в България хепатитът има направо масов характер. Да ваксинирам ли сина си - ще гостуваме за месец и половина? Има планирана ваксина против варицела, да я отложа ли, за да сложим против хепатит А?
Благодаря предварително за мнението.

# 2 021
Сложете и двете ваксини. Нужни са. И актуални.
И в Унгария има масов характер-наивни са по "наследство". Ще научат бързо урока... .
Аз лично все още не ползвам и не правя варицелната ваксина.

# 2 022
Бърди, здравейте, двамата ми по-малки сина изкараха варицела един след друг, не знаех, че има ваксина за това. Обривите вече преминаха, мога ли да очаквам някакви усложнения? Защо в някои държави слагат ваксина за варицела, ако е безобидна?

# 2 023
Само Германия ползва широко варицела ваксината.
И Гърция...но не е критерий това за каквото и да е било.

Във всички други Европейски страни или е за специални случаи, или е срещу заплащане.
В САЩ е задължителна.
Това е състоянието на нещата към днешна дата.
Аз лично се страхувам от тази ваксина, смятам я за неефективна (особено в една доза). Няма единно мнение колко е траен имунитета след две дози, освен всичко друго-пишат разни неща, на които изобщо не може да се вярва. На този етап.
Много деца 2-3 месеца след първата доза си боледуват съвсем обикновено от варицела, и това съм го виждал със собствените си очи не един или два пъти.

# 2 024
Бърди, благодаря за отговора. Имам още един въпрос - На 6 май синът ми беше ваксиниран против Менингококус С, колко време след това може да се планира ваксинация против хепатит А? Ваксинирането против варицела беше планирано за месец и половина по-късно - значи ли, че това е минималният срок или просто за тогава педиатърът е имал свободен час? /Отказах ваксината против варицела и в близък срок няма планирани ваксинации./

Общи условия

Активация на акаунт