Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 590
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 995
Благодаря за отговора.Да знам поне кьде човек може да се скрие чрез "нехайство".. Wink

# 1 996
Е да, ама нашата педиатърка бие Аваксим на малки деца.  Confused
На моето също.
Какво може да се случи?

# 1 997
Е да, ама нашата педиатърка бие Аваксим на малки деца.  Confused

Боже  ooooh! ooooh! ooooh!
Няма ли как да се изпринти листовката на ваксината и да й покажеш какво пише? Абе какви са тия лекари бе.

Редактирам се:
http://www.bda.bg/bdias/9721s.pdf
Аваксим 80U се слага на деца между 12месеца и 15 години. Това пише в листовката.

# 1 998
Julie, благодаря ти.   bouquet Успокоих се. Сигурно такава й е била. Аз четох друга листовка.

# 1 999
Julie, благодаря ти.   bouquet Успокоих се. Сигурно такава й е била. Аз четох друга листовка.
Питайте дали е поставила тази от 80 Единици!

# 2 000
Ще питам. Но не вярвам да е толкова малоумна и да постави другата. Все пак е лекар.

# 2 001
мисля че ще е информативно да покажа работата на James Nachtwey -  http://images.google.bg/images?hl=bg&q=James+Nachtwey&bt … &aq=f&oq= прекрасни и едновременно ужасни снимки... /снимките съдържат потресаващи кадри и не са за хора със слаби нерви/
повече за автора - http://en.wikipedia.org/wiki/James_Nachtwey

# 2 002
  • София
Дали ваксина като Пневмо 23 или Превенар (предполагам, че по-скоро първата) предпазва от пневмония възрастни хора, които са дълго време на легло?

# 2 003
Да, правят се (и се ползват) и Превенар и Пневмо23.

# 2 004
Има ли конкретен случай,при който има смисъл от приемане на анти-алергични препарати преди и след ваксинация???
В момента  "подготвяме" детето с антихистамин за предстоящата ваксина, алергичен е,но не е доказано към какво точно.
Има ли на пазара ваксина по-добра от приорикс(по ЗК),която мога да си закупя?

# 2 005
Не, няма. Изобщо такива "профилактики" нито се практикуват, нито се използват. Никъде.
Приорикс е сигурна и добра ваксина.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 15:59 от Birdie

# 2 006
Благодаря за бързия отговор!!!  Simple Smile

# 2 007
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте д-р .Birdie!
Искам да Ви попитам за ваксината SYNFLORIX?Бяхме на преглед при нашата педиатърка и я попитах за ваксините срущу менингит и пневмококи, а тя горещо ми препоръча тази ваксина, като ми каза че е нова и е 10 валентна и ще бъде на нашият пазар през месец май.Питам Ви за тази ваксина, защото в момента синът ми е на 1г. и 6м. и на есен ще ни предстои започването на ясла, като до момента сме слагали ваксината Пентаксим и на 1г. и 4м. ни бе реимунизацията с нея.Какво е мнението Ви за тази ваксина и дали наистина си заслужава имунизацията?

# 2 008
Това е заместител на Превенар. Ако е толкова резултатна колкото Превенар, може да я използвате, разбира се.
Тук все още не се търгува. Нямам опит с нея по тази причина.

# 2 009
Здравейте, Бърди!
От 6месеца живеем близо до Атина. Децата ми са на 3години и 1година. Досега са имунизирани с Pentaxim и HBVax, интересува ме Превенар - по-точно по каква схема за по-голямото и за по-малкото се слага?
Още препоръчани ваксини за територията на Гърция има ли, които е добре да им сложа?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт