Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 564
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 040
Купихме Пентаксим за първи прием. Другия месец ще е сложим на бебето. Как мога да разбера дали бебето няма да има някаква алергична реакция към някоя от съставките на ваксината? Каката сме я ваксинирали с ваксините по здравна каса и не сме имали проблем. Предполагам, че и сега няма да имаме проблем, но за мен тази ваксина е нещо ново.
ако е имало алергична реакция щяхте да разберете. вярвайте ми. пентаксим е добра ваксина. дтк - не е !

# 2 041
уж няма в приорикса вече. ваксината е добра и нужна. 

Глупости на търкалета...

# 2 042
Четох, четох и...съвсем се обърках Sad
Предстои ни Приорикс, първи прием. Моля кажете, има ли тимеросал в тази ваксина?
А в Тримовакса (който разбрах, че вече не се слага...вярно ли е?)?

Бърди, в "Зачатие" си казал следното :"От огромно значение е първата доза да се прави след 12м възраст. Защо? за да не интерферира ваксинацията с налични антитела от майката, които ефективно ликвидират ползата от ваксината."
Извинявай за тъпия въпрос, ама за какви антитела става дума? Кърменето нали не пречи нали през кърмата преминавали антитела ?

Не знам защо, но изпитвам ужас от тази ваксина...заради всичките неща, които прочетох в нет-а Sad

Приорикс е сигурна и надеждна.
Ако правите МПР преди 12м възраст, поради наличие на майчини антитела ваксината не "работи добре".
Затова дози, правени преди 12м възраст не се считат за направени.

# 2 043
Приорикс е сигурна и надеждна.

Нежелани лекарствени реакции

Инфекции и инфестации:
Не чести: отит на средното ухо
Чести: инфекция на горните дихателни пътища

Нарушения на кръвта и лимфната система:
Не чести: лимфаденопатия

Нарушения на имунната система:
Редки: алергични реакции

Нарушения на метаболизма и храненето:
Не чести: анорексия

Психични нарушения:
Не чести: нервност, необичаен плач, безсъние

Нарушения на нервната система:
Редки: фебрилни гърчове

Нарушения на очите:
Не чести: конюнктивит

Респираторни, гръдни и медиастинални нарушения:
Не чести: бронхит, кашлица

Стомашно-чревни нарушения:
Не чести: подуване на паротитните жлези, диария, повръщане

Нарушения на кожата и подкожната тъкан:
Чести: обрив

Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение:
Много чести: зачервяване на мястото на инжектиране, повишена температура > 38С (ректално) или > 37,5С (аксиларно/орално)
Чести: болка и подуване на мястото на инжектиране, повишена температура > 39,5С (ректално) или > 39С (аксиларно/орално)

По време на постмаркетинговото наблюдение допълнително са съобщавани следните нежелани реакции, свързани по време с ваксинацията с Priorix:

Инфекции и инфестации:
Менингит

Нарушения на кръвта и лимфната система:
Тромбоцитопения, тромбоцитопенична пурпура

Нарушения на имунната система:
Анафилактични реакции

Нарушения на нервната система:
Трансверзален миелит, синдром на Guillain-Barre, периферен неврит, енцефалит

Нарушения на кожата и подкожната тъкан:
Erythema multiforme

Нарушения на мускулно-скелетната система и съединителната тъкан:
Артралгия, артрит

Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение:
Синдром на Kawasaki

http://www.bda.bg/bdias/22355d.pdf

# 2 044
Купихме Пентаксим за първи прием. Другия месец ще е сложим на бебето. Как мога да разбера дали бебето няма да има някаква алергична реакция към някоя от съставките на ваксината? Каката сме я ваксинирали с ваксините по здравна каса и не сме имали проблем. Предполагам, че и сега няма да имаме проблем, но за мен тази ваксина е нещо ново.
ако е имало алергична реакция щяхте да разберете. вярвайте ми. пентаксим е добра ваксина. дтк - не е !

Thinking

# 2 045
Не ми пишете глупости в темата.
За кой ли път.
И не плашете майките с тези глупости.

# 2 046
"Глупостите" не са измислени. Пише си ги в листовката на производителя.

# 2 047
Те са длъжни да ги споменат, въпреки че вероятността е 0.1%.

# 2 048
Те са длъжни да ги споменат, въпреки че вероятността е 0.1%.

Ако предположим, че децата в България в имунизационна възраст са 2 млн., това значи 2000 деца.

# 2 049
Не е такава логиката, и това не е % върху ваксинираните деца.
Освен това е вероятност.

2млн деца в Бг? Вие се шегувате- половин Бг се изнесе навън... .

# 2 050
Нежеланите реакции се класифицират по честота по следния начин:
Много чести: > 10 %
Чести: > 1 % и < 10 %
Не чести: > 0.1 % и < 1 %
Редки: > 0.01 % и < 0.1 %
Много редки: < 0.01 %

http://www.bda.bg/bdias/22355d.pdf

...и това не е % върху ваксинираните деца.

Процентите са върху ваксинираното с конкретната ваксина население, а не върху предполагаемото население на Земята през 2050 г.     Laughing

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 17:43 от stelt77

# 2 051
Цитирайте ги по проценти, а не общо.
Не цитирайте всичко в един "кюп", зщото не всичко е в графата "Много чести".
Много чести-се има пред вид локални реакции и температура.

о.1% за Американските деца не значи 0.1% за Българските. 0.1% за немските деца не е 0.1% за Българските. Процентите се дават за брой ваксинирани от контролите, с които е регистриран продукта-когато фирмите регистрират продукта, представят проучвания върху контроли-в действителност, процента е с пъти по-малък след като ваксината мине в масова употреба. Има и случаи,когато % от контролите, с които е регистриран продукта не се потвърждават на практика, и такива странични ефекти изобщо или липсват или падат под такъв %, когато стават статистически незначими.
В този смисъл пак не познахте.
Не се занимавайте с неща, от които нищо не разбирате. Пак да го спомена, та дано се чуе.
"Не чести"? > 0.1%.
По-голяма е вероятността да се убиете, разхождайки си кучето, отколкото да попаднете в тази група при ваксиниране.

Занимавайте се с политика, с Бг фашисто-управници, с Доган, с бонзай... но оставете ваксините.

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 19:23 от Birdie

# 2 052
Birdie, в два последователни поста копирам листовката на Приорикс на български - чела съм я и знам какво пише, няма нужда да ми я преразказваш... В този смисъл, както е видно от официалната листовка, след като ваксината мине в масова употреба, се регистрират странични реакции, които в контролната група не е имало... В същия смисъл, защо да е невъзможно процентът на някои странични реакции да е по-висок от този в контролната група!?

"Не чести"? > 0.1%.
По-голяма е вероятността да се убиете, разхождайки си кучето, отколкото да попаднете в тази група при ваксиниране.

Не чести: > 0.1 % и < 1 %

Чети по-внимателно... Процентите си имат и горна граница...

# 2 053
Защото с масовото приложение се получава "ефект на разсейване" и процентите спадат драматично- не е все едно 1 на 5000 и едно на 5.000.000. Също не е все едно 1 на 3.000.000 и едно на 1.500.000.

# 2 054
Съжалявам, че го забравих в предния си пост... Контролната група от 12 000 лица (според листовката), от 12 000 тринадесет месечни бебета ли се състои??

Общи условия

Активация на акаунт