Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 571
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 025
Седмица.

# 2 026
Бърди, здравейте! Какво ще ме посъветвате да сложа още на синовете си, изброявам ви направените до сега ваксини.
Големият е на 3г. и 9мес.
HB V - 2ден, 1мес., 7мес.;
БЦЖ - 3ден;
Priorix - 13мес.;
Полиомиелит - 2мес., 3мес., 4мес., 1г.и 3мес.;
ДТК - 2мес., 3мес., 4мес., 2год.и 2мес;
Акт хиб - 1год. и 4мес.

Малкият е на 1г. и 1мес.
HB V - 2ден, 1мес., 6мес.;
БЦЖ - 3ден;
Priorix - 13мес.;
Полиомиелит - 2мес., 3мес., 4мес.;
ДТК - 2мес., 3мес., 4мес.

Благодаря за отделеното време!

# 2 027
Хеп А, Превенар, Менингококова тип С.
Обсъдете.

# 2 028
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте! Детенцето ми е на 2г и 6 м. Досега сме сложили 2 ваксини Пентаксим. 3тата все я отлагахме, поради непрекъснати вируси и болести. Знаете ли докога може да сложим 3тата?

# 2 029
 Здравейте,много съм притеснена дъщеря ми е на 2 год,в първите месеци и поставихме ваксината Пентаксим,на 23месец/нач.на април/ трябваще да и се направи реимунизация/по мое мнение ,а и от това което съм чела пак с Пентаксим/.Педиатърката каза да купим обаче АСТ НIBаказа че ваксината е полиомиелитна,а сега прочетох че е срещу менингит..а вчера ни постави и ДТК по здравна каса,не се ли обезмисля тогава Пентаксима.Тя ми обясни ,че така ги задължавали преди или нещо такова измърмори,Трябва ли да се притеснявам,защото и за първи път имаме реакция от ваксина,температура 39.1,която едва успявам да смъкна от снощи.Благодаря ви предварително!

# 2 030
  • Силистра
Здравейте, Бърди
имахме много силна реакция на ваксината Пентаксим/сложихме я три пъти- 2,3,4 мес/ - гърчове без температура и неутешим плач. Искам да сложм превенар, но се страхувам от реакцията. Може би има алергия към съставките. Сега детето е на 5 мес. Какво ще ме посъветвате.

# 2 031
А защо не сложите Синфлорикс? Тя е разработена специално за европейския пазар ... ?

# 2 032
Аз също искам да попитам за тази ваксина synflorix, някои знае ли нещо за нея?
Благодаря ви предварително

# 2 033
Здравейте,
имам следния въпрос:
Бебка беше болна от отит средата на месец април и явно не я излекувахме, защото в следващите 3 седмици ту имаше Т, ту нямаше. Всеки път е водена на преглед (3 пъти) и ни изписваха лечение само за сваляне на Т. Впоследствие началото на месец май направи нов отит и пи антибиотик общо 2 пъти за 1 месец.... Sad Confused (последно пи антибиотика днеска)
Това, което ме притеснява, е че предстоят ваксини, които трябваше да й се бият този месец, но това отпадна. Утре сме на консултация и се чудя ако педито предложи да я ваксинираме (предполагам, че това ще предложи) сега какво да правя! Rolling Eyes
Тука (в чужбина сме) бият противошарковите от 15-18 месец, а той дори искаше на 13 месеца да ни бие тези ваксини.
Притеснявам се, че стана много объркано затова ще си напиша конкретно въпросите пак:
1. Колко време след прекаран отит (в нашия случай 2 за 1 месец, плюс 2 антибиотика за 1 месец Close) могат да се слагат ваксини?
2. Противошарковите ваксини до кога най-късно се отлагат?
3. Началото на август, живот и здраве, ще бъдем в Бг и ще слагам БЦЖ на бебка. Какъв трябва да е минималния срок между шарковите ваксини и БЦЖ? Ако направим шарковите ваксини юни да речем, тогава началото на август БЦЖ не натоварва ли много организма? newsm78

Благодаря много предварително!  bouquet

# 2 034
И аз искам да попитам за ваксината против менингит - доколкото разбрах вече  е прието да има задължителна такава ваксина,макар да нямам представа за кой вид(доколкото разбрах не е един) .Не съм запозната много и се интересувам за деца,които не са новородени ще се прави ли? Имам предвид на 2-3-5 годишни примерно? Ние сме на почти три. Да изчакам ли да ги ваксинират през здравна каса или аз да им купувам?
Да допълня - знам,че препоръчвате да се купуват ваксини,а не да чакаме на ЗК,но като видях само цената на превенар просто е ясно,че няма да можем да си я позволим,и то за две деца.
Можете ли да ме ориентирате за цените на другите ваксини,които е препоръчително да се сложат и не са по ЗК? Чувала съм,че против менингит е около 20 лв.,но нямам редстава за кой точно и коя. Ще съм ви много благодарна. Hug

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 16:43 от Djina

# 2 035
превенара ви е по нужна от останалите на тази възраст.

# 2 036
  • София
Четох, четох и...съвсем се обърках Sad
Предстои ни Приорикс, първи прием. Моля кажете, има ли тимеросал в тази ваксина?
А в Тримовакса (който разбрах, че вече не се слага...вярно ли е?)?

Бърди, в "Зачатие" си казал следното :"От огромно значение е първата доза да се прави след 12м възраст. Защо? за да не интерферира ваксинацията с налични антитела от майката, които ефективно ликвидират ползата от ваксината."
Извинявай за тъпия въпрос, ама за какви антитела става дума? Кърменето нали не пречи нали през кърмата преминавали антитела ?

Не знам защо, но изпитвам ужас от тази ваксина...заради всичките неща, които прочетох в нет-а Sad

# 2 037
Ваня, смята се, че бебето е защитено от майчините антитела и за това не се прави ваксина по-рано.
Да, има следи от тимеросал във МПР - ваксината.

# 2 038
Купихме Пентаксим за първи прием. Другия месец ще е сложим на бебето. Как мога да разбера дали бебето няма да има някаква алергична реакция към някоя от съставките на ваксината? Каката сме я ваксинирали с ваксините по здравна каса и не сме имали проблем. Предполагам, че и сега няма да имаме проблем, но за мен тази ваксина е нещо ново.

# 2 039
Ваня, смята се, че бебето е защитено от майчините антитела и за това не се прави ваксина по-рано.
Да, има следи от тимеросал във МПР - ваксината.
уж няма в приорикса вече. ваксината е добра и нужна. 

Общи условия

Активация на акаунт