Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 518
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 085

alina_si, коя ДТК ваксина ще слагате??

Реваксинация се води мисля. 4-та по ред. По рано писах, сложени са и три ваксини, като по малка, на 2, на 3 и на 5 месеца мисля е била. Сега е на година и четири.

Birdie благодаря ти. Ще послушам доктора на детето ми. Simple Smile

Hug

# 2 086
Коректно е всичко това.
Ваксината се затопля в ръката преди поставяне. Това значително намалява локалните и общи странични ефекти.

# 2 087
  • на Север

Реваксинация се води мисля. 4-та по ред. По рано писах, сложени са и три ваксини, като по малка, на 2, на 3 и на 5 месеца мисля е била. Сега е на година и четири.

Hug

Може да слижиш Infanrix - с ацелуларна коклюшна компонента - друг вариант нямаш (освен Дифтекока- от РИОКОЗ)

# 2 088

Hug

Може да слижиш Infanrix - с ацелуларна коклюшна компонента - друг вариант нямаш (освен Дифтекока- от РИОКОЗ)

Не искам да слагам друга ваксина?! Ще сложа тази по здравна каса, която и се полага. С първите три приема не е имала проблеми, надявам се и сега да няма.

Hug

# 2 089
Birdie, в петък на сина ми (3г. и 9м.) му сложихме prevanar, в понеделник е бил в контакт с болно от варицела, а от вчера (сряда) вече е с пъпки. Трябва ли да се притесняваме, това беше първата му доза, досега не сме му слагали тази ваксина, а и ако има значение докато му я слагаха той мръдна и следващия ден мястото леко го болеше. Имаме си и малко братче на годинка, сигурно и той ще се зарази, но в момента ме притеснява големият.

# 2 090
Варицелата има инкубационен период-така за два дена? малко трудно.
Убедете се че е варицела.

# 2 091
А колко е инкубационният период? Защото дъщеря ми, в четвъртък (миналия) имаше контакт с дете, което четири дни по-късно се разболя от варицела ...

# 2 092
Ако имате реакция след ваксинация (нещо много рядко днес, в смисъл на изразена обща алергична реакция) тогава може да се даде препарат.
Много често това,което интерпретирате като "реакция към ваксината", всъщност няма нищо общо с ваксинациите. Значи въпросът е и в правилната диагноза.

Или е резултат на неправилни техники на ваксиниране, студени ваксини, ваксини "в гръбчето" и подобни неща.

D-r Birdie, какво точно означава студена ваксина? При първи и втори прием на пентаксим лекарката ме беше инструктирала да нося ваксината в съд с лед, която ваксина бе поставена пет до десет минути след влизането ни в кабинета. Моля за вашето мнение дали това е фатално, в смисъл неефективно или пък с някакви други последици. За третото и четвърто поставяне на ваксината следвах инструкциите на аптекарите, според които  ваксината трябва да е била на стайна температура поне половин час преди поставянето й.

Въпросът ми остана последен на страница, пак си го постявам, ако и някой друг има мнение, ще ми е интересно да го прочета.

# 2 093
Ваксината се затопля в ръката преди поставяне. Това значително намалява локалните и общи странични ефекти.

# 2 094
Birdie, в петък на сина ми (3г. и 9м.) му сложихме prevanar, в понеделник е бил в контакт с болно от варицела, а от вчера (сряда) вече е с пъпки. Трябва ли да се притесняваме, това беше първата му доза, досега не сме му слагали тази ваксина, а и ако има значение докато му я слагаха той мръдна и следващия ден мястото леко го болеше. Имаме си и малко братче на годинка, сигурно и той ще се зарази, но в момента ме притеснява големият.
Вече сме сигурни, нямаме много нпъпки, но вече са с характерните мехурчета. Изглежда е осъществил контакт преди това с някое детенце, което означава че при слагането на превенара е бил заразен. Тогава беше прегледан и беше добре, сега с изключение на пъпките също е добре, то е ясно че ще съм нащрек, но да ми кажете за какво да съм подготвена. Благодаря ви!

# 2 095
За нищо друго не е нужно да се подготвяте.
Оставете детето на спокойствие и го къпете често-успокоява сърбежа при варицела.

# 2 096
Благодаря ви, ще следвам препоръките ви за често  къпане.  Hug

# 2 097
  • Варна

Това може ли да се приложи и при Пентаксим за избягване на страничните реакции?

# 2 098
Важи за всички ваксини това. Simple Smile

# 2 099
Здравейте,

Дъщеря ми е почти на 3 години и искам да попитам ако някой знае, може ли да й сложим Synflorix или вече е голяма заа нея?

Благодаря предварително за отговорите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт