Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 228
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 205
Angela Go
Много е вьзможно тази реакция да е от ваксината.Точно тази ваксина има до 45 дни след поставянето й описаните от вас странични ефекти.Вижте опаковката или на офиц.страници на производителя.Там е описано.
Разстройството сьщо е част от страничен ефект от ваксината.
Щом обаче толкова дьлго продьлжава тази реакция трябва да се консултирате с лекар и да наблюдавате детето за други странични ефекти.Детето ви е понесло тежко ваксината. Peace

# 2 206
Angela Go
Много е вьзможно тази реакция да е от ваксината.Точно тази ваксина има до 45 дни след поставянето й описаните от вас странични ефекти.Вижте опаковката или на офиц.страници на производителя.Там е описано.
Разстройството сьщо е част от страничен ефект от ваксината.
Щом обаче толкова дьлго продьлжава тази реакция трябва да се консултирате с лекар и да наблюдавате детето за други странични ефекти.Детето ви е понесло тежко ваксината. Peace
Отново нонсенси... .

# 2 207
Кое по точно е нонсенс?

# 2 208
И възможно ли е това да се получи,вледсвие от тази ваксина?

Не само че е възможно, ами е доста вероятно. Алармирайте личния си лекар да подаде данни към РИОКОЗ.
Много от случаите на постваксинална реакция не се докладват под предлог, че детето има алергия към нещо. Особено ако реакцията както при вас, е след около месец.
Следващата игла може да е опасна за детенцето!

Без да съм компетентна, само ще кажа че абсолютно същото се случи и с моята дъщеря след поставянето на МПР ваксината - около месец след нейното поставяне цялата се обрина, а личната лекарка отрече да е реакция към ваксината (било някакъв вид алергия)... Впоследствие прочетох листовката, която здравната каса на Англия раздава на всички родилки и там пишеше за тази ваксина, че може да даде странични ефекти до 45 или 60 дни след поставянето (не помня точно), и тези странични ефекти включваха обриви по тялото и висока температура..
Не знам дали личните лекари тук в БГ не знаят или умишлено укриват страничните реакции от съответните ваксини, но много ме подразни това, че категорично отрекоха да има връзка с ваксината...

# 2 209
И възможно ли е това да се получи,вледсвие от тази ваксина?

Не само че е възможно, ами е доста вероятно. Алармирайте личния си лекар да подаде данни към РИОКОЗ.
Много от случаите на постваксинална реакция не се докладват под предлог, че детето има алергия към нещо. Особено ако реакцията както при вас, е след около месец.
Следващата игла може да е опасна за детенцето!

Без да съм компетентна, само ще кажа че абсолютно същото се случи и с моята дъщеря след поставянето на МПР ваксината - около месец след нейното поставяне цялата се обрина, а личната лекарка отрече да е реакция към ваксината (било някакъв вид алергия)... Впоследствие прочетох листовката, която здравната каса на Англия раздава на всички родилки и там пишеше за тази ваксина, че може да даде странични ефекти до 45 или 60 дни след поставянето (не помня точно), и тези странични ефекти включваха обриви по тялото и висока температура..
Не знам дали личните лекари тук в БГ не знаят или умишлено укриват страничните реакции от съответните ваксини, но много ме подразни това, че категорично отрекоха да има връзка с ваксината...
От "обрив" до "обрив" има ГОЛЯМА разлика.
Интерпретацията на ставащото, за да е в контекста на "постваксинална реакция", трябва да покрива редица изисквания и особености на изява (проява) на симптомите.

Не е нужно да се отдава всичко на ваксините, а да гледате обективно и реалистично на нещата.
Истината е че не може да свържете Вашите симптоми, които описвате, с постваксинална реакция, защото Ви липсват ключови звена в изявата на симптомите и характера им.

Лесно е да се "подразниш". Трудното е да мислиш, да се доверяваш на знаещите, да интерпретираш обективно и непредубедено.
Трудно е и да се спре с параноята, маниакалната подозрителност, липсата на доверие към всичко и всички.

# 2 210
Кое по точно е нонсенс?
Всичко.
Прощавай, ти в качеството си на Педиатър ли коментираш тук, или в качеството си на "журналист на свободна практика"?
Аз бих желал за детето ми да се информирам от работещ специалността лекар.
Надявам се и ти също.

# 2 211
Каква е тази ваксина МПР ... така по съкращения не се ориентирам  Peace

# 2 212
Кое по точно е нонсенс?
Всичко.
Прощавай, ти в качеството си на Педиатър ли коментираш тук, или в качеството си на "журналист на свободна практика"?
Аз бих желал за детето ми да се информирам от работещ специалността лекар.
Надявам се и ти също.

В качеството на човек,който не льже.

Цитат
От "обрив" до "обрив" има ГОЛЯМА разлика.
Интерпретацията на ставащото, за да е в контекста на "постваксинална реакция", трябва да покрива редица изисквания и особености на изява (проява) на симптомите.
Така е.Изискванията са от производителя на ваксината.Не от друг.
Пита се,след като страничните реакции са такава рядкост,как успяват 20 000 педиатьра в една страна да имат опит с обриви на постваксинална реакция.Да не говорим,че новото поколение не различава морбили от рубела.
Не се доверявам на никого.Колеги сьс специалност с лопата да ги ринеш.Кадьрни такива се тьрсят като игла в купа сено.
Доверието е характерно в религията.В медицината трябват доказателства.

# 2 213

Морбили - Паротит-Рубеола (на 13 месеца се поставяше)

# 2 214
  • под жаркото слънце
Оказа се, че дублираха ваксина на сина ми (3г) - сложиха му ММР 2 преди месец, а в БГ му е била направена на 1г3мес.
Опасно ли е това?

# 2 215

Морбили - Паротит-Рубеола (на 13 месеца се поставяше)
Морбили е Рубеола. Едно и също нещо са.
Ваксината е срещу Морбили-Паротит-Рубела

# 2 216
Оказа се, че дублираха ваксина на сина ми (3г) - сложиха му ММР 2 преди месец, а в БГ му е била направена на 1г3мес.
Опасно ли е това?
Не. Но не се брои за доза.

На 4-6 год възраст Ви трябва нова доза.

# 2 217
  • софия
Привет. Дъщеря ми изкара дребна шарка без да е ваксинирана. Има ли нужда да и слагам ваксината за нея или мога да сложа само за другите шарки /ако има такава разбира се/?

много се извинявам обаче ще се самоцитирам..

за последно...обещавам Peace Laughing

# 2 218

В момента в имунизационния календар има ли ваксина срещу Варицела (ако случайно е известна и под други имена)?  newsm78

# 2 219
  • Кредитен консултант - Варна
Морбили е Рубеола. Едно и също нещо са.
Наистина ?! Защото в листовката си пише Рубеола .  Wink
Какво е рубела все пак ?

Общи условия

Активация на акаунт