Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 607
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 415
И аз имам въпрос.

В Холандия решиха освен рисковите групи, да се ваксинират и здрави деца ( от 6месеца до 4 години) срещу свински грип.
Първата вълна мина и аз не заведох детето си. Но сега се колебая дали все пак да не я ваксинирам.
Ваксината е Pandemrix за децата. Имате ли някакво инфо за нея? И какво бихте ме посъветвали?

Само да добавя, че рисковите групи ги ваксинират с Focetria. Има ли някаква разлика между двете?
Или просто са от различни производители...
Focetria е на Novartis. И двете са сигурни ваксини.
Ако всички в обкръжението на детето сте се ваксинирали и детето не посещава детска градина, може да се помисли дали да ваксинирате в тази малка възраст. Аз съм малко предпазлив за ваксинация под годинка.
Бърди, при вас 2 дози ли слагате при малките деца?
Една- за сега. Нека първо с една се покрият нуждаещите се... .
Здравей! не съм те срещал от епохата на динозаврите...
 Hug

# 2 416
Д-р Birdie,
Защо казвате Тримовакс? Личния лекар каза, че ще ни сложи Тетраксим. Каква е разликата?

# 2 417
Д-р Birdie,
Защо казвате Тримовакс? Личния лекар каза, че ще ни сложи Тетраксим. Каква е разликата?
Поправих се.
Няма проблем, която и ваксина да искате да поставите.
Никоя от съществуващите досега детски ваксини няма като противопоказания деца с Аспергер Синдром.

# 2 418
И аз имам въпрос.

В Холандия решиха освен рисковите групи, да се ваксинират и здрави деца ( от 6месеца до 4 години) срещу свински грип.
Първата вълна мина и аз не заведох детето си. Но сега се колебая дали все пак да не я ваксинирам.
Ваксината е Pandemrix за децата. Имате ли някакво инфо за нея? И какво бихте ме посъветвали?

Само да добавя, че рисковите групи ги ваксинират с Focetria. Има ли някаква разлика между двете?
Или просто са от различни производители...
Focetria е на Novartis. И двете са сигурни ваксини.
Ако всички в обкръжението на детето сте се ваксинирали и детето не посещава детска градина, може да се помисли дали да ваксинирате в тази малка възраст. Аз съм малко предпазлив за ваксинация под годинка.
Бърди, при вас 2 дози ли слагате при малките деца?
Една- за сега. Нека първо с една се покрият нуждаещите се... .
Здравей! не съм те срещал от епохата на динозаврите...
 Hug

рядко се вясвам тук... като видя какви ги пишат доцентите по долу... понякога само за куриоз ги чета...

# 2 419
Здравейте Д-р Birdie

Дъщеря ми е на 2 и половина години и от Детска грижа ни посъветваха да й поставим имунизация срещу папилона на рак на маточната шийка /живеем в Швеция/. Какво бихте ме посъветвали
Предварително благодаря   

# 2 420
Здравейте Д-р Birdie

Дъщеря ми е на 2 и половина години и от Детска грижа ни посъветваха да й поставим имунизация срещу папилона на рак на маточната шийка /живеем в Швеция/. Какво бихте ме посъветвали
Предварително благодаря   
Детето е малко.
Тази ваксина се поставя от 9годинки и нагоре.
9 годинки е минималната възраст за поставяне.

# 2 421
деси-жоро, и без да съм лекар моят съвет е да не поставяте БЦЖ. Както и сам Бърди се изрази в редица европейски държави изобщо не слагат тази ваксина. Дали те са по-глупави, отколкото сме тук в БГ?
Помислете си добре....

# 2 422
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, Д-р Бърди, ще Ви бъда благодарна ако можете да ми помогнете по следния въпрос:

Синът ми в момента е на 6 месеца и половина. Заради грипната епидемия, която обявиха, прекратиха детските консултации и всички имунизации отложиха третия прием на Пентаксим с около месец и половина.

Ваксината е слагана, както следва:

1 прием - 06.08.09
2 прием - 09.09.09
3 прием - 25.11.09

По този начин се отложи и поставянето на третата противохепатитна ваксина с един месец, и реално ще му я сложат на 7 навършени месеца.

Искам да попитам има ли някаква вероятност това забавяне да има негативен ефект и ако има какво бих могла да направя?

Освен това моля да ме насочите към схеми на препоръчителни ваксини, ориентирала съм се към Синфлорикс и тази против хепатит А.

Благодаря сърдечно.

Поздрави.

# 2 423
Здравейте, Д-р Бърди, ще Ви бъда благодарна ако можете да ми помогнете по следния въпрос:

Синът ми в момента е на 6 месеца и половина. Заради грипната епидемия, която обявиха, прекратиха детските консултации и всички имунизации отложиха третия прием на Пентаксим с около месец и половина.

Ваксината е слагана, както следва:

1 прием - 06.08.09
2 прием - 09.09.09
3 прием - 25.11.09

По този начин се отложи и поставянето на третата противохепатитна ваксина с един месец, и реално ще му я сложат на 7 навършени месеца.

Искам да попитам има ли някаква вероятност това забавяне да има негативен ефект и ако има какво бих могла да направя?

Освен това моля да ме насочите към схеми на препоръчителни ваксини, ориентирала съм се към Синфлорикс и тази против хепатит А.

Благодаря сърдечно.

Поздрави.

Не, няма да има негативен ефект- сложете ги през седмица.
Не работя със Синфлорикс, за съжаление. Предпочетох да изчакам Превенар 13 и затова засега работя само с Превенар.
Ако изберете Превенар може да поставите по схема - 7,9 и трета доза -12, 15м възраст.
Хеп А се слага след навършени 12м възраст по схема от две дози разделени на интервал 6-12м една от друга. Ползвам и работя тук с Хаврикс 720Е.

# 2 424
 waveyние ще станем на 6м и ни предстой въпросният преглед БЦЖ,дали ще може да ми обясните мами малко повечко за това защото нашата педи винаги бърза  costumed050 и не ни обръща внимание.Благодарим предварително newsm20

# 2 425
Здравейте д-р Birdie,искам вашето мнение отново.Днес ходих до личния лекар за да се уточним за поставянето на ваксината против хеп. А.Аз споменах за ваксината хаврикс720Е ,а лекарката ни предложи avaxim която не съм чувала.Моля да ми дадете информация за тази ваксина и мнението ви за нея.Също така ме интересува правят ли се някакви изследвания преди поставянето на ваксината?
Благодаря Ви за отделеното време!

# 2 426
д-р Birdie, спрях всички ваксини на децата ми. Голямата ми дъщеря има една поставена ваксина МПР на годинка. След като на 6 год не й е правена реимунизация, мога ли да се надявам, че в организма й вече няма антитела или те не са достатъчни. (Все още не е карала нито една шарка за съжаление). Джипито ми няма отговор на въпроса.

Благодаря

Също още нещо, което ме измъчва. Защо забраниха живата полиоваксина(на капки през устата), а въведоха убитата инжекционна?
Все така никой не иска да ми отговори и на този въпрос?

# 2 427
д-р Birdie, спрях всички ваксини на децата ми. Голямата ми дъщеря има една поставена ваксина МПР на годинка. След като на 6 год не й е правена реимунизация, мога ли да се надявам, че в организма й вече няма антитела или те не са достатъчни. (Все още не е карала нито една шарка за съжаление). Джипито ми няма отговор на въпроса.

Благодаря

Също още нещо, което ме измъчва. Защо забраниха живата полиоваксина(на капки през устата), а въведоха убитата инжекционна?
Все така никой не иска да ми отговори и на този въпрос?
За съжаление не ми е ясен първият Ви въпрос... .
Живото полио бе спряно поради риск от заразяване  ->> от деца с направено орално полио към индивиди  не защитени или неваксинирани. Освен това инжекционното полио е по-лесно и сигурно за употреба.

# 2 428
Благодаря за вниманието.
уточнение - след като има нужда от реимунизация, може ли да се приеме, че количеството антитела вече не са достатъчни, тоест ще може да изкара шарките? По-точно - за колко време е защитен организмът след ваксина (горе-долу, разбира се, тъй като всеки човек е индивидуален)
Ако не ви затруднява, може ли повече информация по втория въпрос?
Още веднъж благодаря.

# 2 429
Здравейте д-р Birdie моля ви отговорете ми на въпроса за мен е важно. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт