Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 253 002
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 585
Act-Hib- 1 доза
Пневмококовата-2 дози минимум през 8 седмици.
Менингококовата-съобразно националната схема (1 или две дози, обикновено).

# 586
И трите накуп, или трябва да има интервал от време м/у всяка?

# 587
  • Бургас
Аз пак да питам,но последно като проверявах тези ваксини с изкл. на АктХиб не се продаваха в БГ.Дали вече ги има или евентуално някой да знае 2007 дали ще ги внасят вече. Rolling Eyes

# 588
И трите накуп, или трябва да има интервал от време м/у всяка?
Act-Hib е първа. След около седмица може да сложите първата доза "Превенар".
Два месеца след първата доза "Превенар" може да сложите втората доза.
Менингококовата ваксина може да поставите когато е възможно-например 15-20 дена след "Превенар" 1.

# 589
  • София
Act-Hib- 1 доза
Пневмококовата-2 дози минимум през 8 седмици.
Менингококовата-съобразно националната схема (1 или две дози, обикновено).
Това, което разбрах е, че и трите вида са бактериални. А защита от вирусните менингити има ли? Не са ли те по-опасни, с оглед на скоростната дифузия на вируса в организма и невъзможността да му се противодейства с антибиотици или други лекарства.

# 590
Няма за съжаление широко приложими ваксини за вирусни менингити все още.

# 591
"Чудя се - да слагам ли въобще ваксини"
->Не стоят такива въпроси пред съвременен човек и майка...
to4no za6toto jiveem v savremennoto informirano ob6testvo,triabva da mislim i da vzemame samostoiatelni re6enia.az ne imuniziram deteto si i sam protiv imunizaciite.pro4ela sam kup i nformacia za tova i sam sigurna v sebe si.v amerika dori ima sdrujenie na takiva roditeli.vaksinite ne samo,4e ne pomagat,a dori vrediat.moeto dete ne boleduva,hrani se zdravoslovno.tova e dostata4no.

# 592
здравейте,лично аз съм много против ваксините но на дъщеря ми са и бити всичките ваксини,но нашта педиатърка ни препоръча да си ги закупим и така и стана и засега не съм имала никакви проблеми ,като странични реакций.Даже са ни били и противоменингитната ваксина но разпределена на четири приема.А за самата мен може да кажа че когато съм се родила майка ми е забранила да ме ваксинират и да ден днешен нямам нито една ваксина и не съм боледувала от нищо даже и от шарките.

# 593
Здравейте,
аз съм баща на четири дечица и живея сам, но имам належащ проблем с ваксините на последно дете. Той е на 3 години и още на третия ден от раждането му се наложи спешна операция на стомахът . Също така брат му когато беше на 4-5 годинки го предозираха с ваксината за детски паралаич и му увредиха нервита. Поради това  в мен се породи страх и недоверие в това да подлагам децата си на ваксини.  Моля дайте ми съвет как да постъпя и при кой доктор мога да отида да сложат ваксина  на най-малкия, защото без тях пък не мога да го запиша на детска  градина.
Предварително ви благодаря!

# 594
  • Букурещ
Здравейте,
аз съм баща на четири дечица и живея сам

евала Rolling Eyes

Birdie, взимай пример.

# 595
Цитат
при кой доктор мога да отида да сложат ваксина  на най-малкия, защото без тях пък не мога да го запиша на детска  градина.

Не раzбирам кое е по важно zа детето ви...детската градина или zдравето му(което с една ваксина може да остане zавинаги в миналото)?
Намерете на4ин zаконно или не да спасите детето си. Peace

# 596
Здравейте,
преди година, четейки темите за ваксинирането в този форум и след разговор с педиатър, взех решение да ваксинирам детето си с ТетрАктХИБ, вместо стандартната ваксина ДТК /3 приема - 2,3, и 4-ти месец/. Мога да изкажа мнение само по отношение на страничните ефекти - такива нямаше и съм много доволна. Всички други ваксини, които са й поставени са стандартните и по време съгласно българския имунизационен календар.
Сега въпросът ми е свързан с четвъртата доза /детето ми е на 15 месеца/. Отбелязала съм си преди, че четвъртата доза на ХИБ се слага 12-15 месец, а на ДТК - 15-18 месец /и съответно ваксините, които да взема - АктХиб и Инфанрикс/. Педиатърката ни твърди, че трябва да купя същата ваксина /т.е. ТетрАктХиб/ и да й се постави на 18 месечна възраст. Въпросът ми е как да постъпя, да настоявам ли за две отделни ваксини по различно време? Забавянето на 4-тата доза на Хиб ваксината намалява ли/влошава ли ефекта й?
Благодаря Ви предварително за отговорите.

# 597
Аз лично съм възприел възрастта 15 месеца, когато поставям и двете.
Да, можете да ползвате ТетраАкт-Хиб, но трябва отделно полио да поставите (поне тук е така).
Ако е нужно и полио, може да изберете Тетраксим (ДтаК+Инж. полио) на Санофи (същата фирма прави и ТетраАкт-хиб)+Акт-хиб.
ДТК ваксините са взаимозаменяеми.

# 598
  • София
А, много интересно къде изчезна 31-та страница на тази тема, на която бяха въпросите ми и отговорите на Birdie?

# 599
Здравейте Birdie,
Имам един въпрос-Синът много често страда от хреми, непрекъснато от носа му изолират или  стафилококи или Streptococcus pneumoniae.Педиатърът ми обясни, че този вид бактерии са изключително патогенни. След като пи 10 дни антибиотик по антибиограма ни предложиха да му сложим ваксина Pneumo 23. Реакцията от ваксината беше температура 39,7 -три дни. Мястото на ваксината подуто и изключително червено. Наложи се да викам Бърза помощ, защото температурата не се смъкваше. Днес е третия ден и вече съжалих хиляди пъти, че се съгласих на тази ваксина. Интересуваме Вашето мнение?

Общи условия

Активация на акаунт