Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 795
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 755
Може да ползвате Флуарикс или Ваксигрип.
Доволни ли сте?

# 1 756
Благодаря ви, Бърди!
Този сезон докато търся ваксина, пропуснах времето за ваксиниране. Но миналия направихме Инфлексал и съм много доволна. Даже смятам цялото семейство да се ваксинираме през октомври.
Дъщеря ми 2 пъти тази зима боледува от ангина. УНГ лекар ми каза, че най-вероятно ще трябва да махаме сливиците. Аз обаче не съм много съгласна...  Бих искала да чуя и вашето мнение

# 1 757

задължителната ваксинация с тези ваксини вероятно ще започне през 2010 и няма да е безплатна за децата ни.

Не се очакват задължителни ваксинации - в повечето страни от ЕС е по избор. Simple Smile
Рекламите са едно, а истината друга - трябват данни за ефективност и безопасност, преди човек да вземе решение да ваксинира себе си или децата си. Колко са по-добри и с какво определени ваксини (за едни и същи болести) превъзхождат други. Статистика за заболеваемостта в момента, също на критичните случаи и/или латентен изход. Статистика за рисковете от увреда след ваксинация...
Всичко се слага на кантара и се мисли дали да се имунизира. Така на сляпо.. доверие на докторите.., дори да са модерни новите ваксини в ЕС...  newsm78

# 1 758
Моля не ми говорете глупости в темата. Има други подходящи места за това.
Нито ми се спори с Вас, нито имам време, нито желание.
Тук съм за да помогна на тези,които търсят моето мнение.

# 1 759
Благодаря ви, Бърди!
Този сезон докато търся ваксина, пропуснах времето за ваксиниране. Но миналия направихме Инфлексал и съм много доволна. Даже смятам цялото семейство да се ваксинираме през октомври.
Дъщеря ми 2 пъти тази зима боледува от ангина. УНГ лекар ми каза, че най-вероятно ще трябва да махаме сливиците. Аз обаче не съм много съгласна...  Бих искала да чуя и вашето мнение
Не се вадят сливици днес с такава лекота. И за две ангини на сезон само.
Но темата е за ваксините тук Wink

# 1 760
Моля не ми говорете глупости в темата. Има други подходящи места за това.
Нито ми се спори с Вас, нито имам време, нито желание.
Тук съм за да помогна на тези,които търсят моето мнение.

Бърди, уважавам мненията ви, но не смятам че решението за имунизациите е еднозначно. Ние живеем в България, и сам имате идея какво се препоръчва и как се тълкуват нещата. Много остарял календар с ненужни ваксини и/или липси, в сравнение със страните от ЕС. Факторите, свързани с конкретен регион, нямат обосновка у нас..

Ако намирате нещо за глупаво или излишно, нека да се обсъди. Всеки трябва да има достатъчно информация, за да може да прецени по неговите виждания кое е най-доброто.

# 1 761
Birdie, относно първата доза ваксина срещу менигит - Има ли сезон, когато е препоръчиелно да се постави и такъв, в който е противопоказно, например през пролетта да, а лятото не? Относно втората доза - кога трябва да се извърши реимунизацията?

Понеже малко останаха назад и другите ми въпроси свързани с ваксината пиша ги пак ...
1. Препоръчителна ваксина, възрст и сезон за ваксина срещу пневмокок?
2. Препоръчителна ваксина, възрст и сезон за ваксина срещу Хемуфилус инфлуенце? Включва ли се в имунизационния календар на деца родени след 2007 г.?

# 1 762
Няма тема "сезони" за ваксините. Няма просто такава тема и е несериозно да се говори това изобщо.

Броят дози за пневмококовата ваксина зависи от това, на коя възраст поставяте първата доза. Ако не правите нормалната схема, разбира се. Нормалната схема за Превенар е 2,4,6м и реваксинация 12-15м възраст.  Някои страни не правят доза на 6м възраст.
Горна граница за пневмококовата ваксина "Превенар" е  5г възраст.

Схемата за Хемофилус ваксината е 2,4,6 и трета доза-15-17-18 м възраст. Също и за Хемофилус, броят нужни Ви дози зависи от това, на коя възраст поставяте първата доза. Ако не правите нормалната схема, разбира се.
Горна граница за хемофилус ваксината е също 5г възраст, а не 2г, както твърди Г-жа Слънчева.

# 1 763
Много е обширна темата, отивам да я чета!

Бебчето ми се роди недоносено и ще отлагаме ваксините с 6 месеца - така пише в епикризата´с изключение на противохепатитната.
Отделно дъщеря ми е на 12 години и предстои реваксинации. Допреди 3 години живеехме в Австрия и там са бити предишните ваксини.
Чувам напоследък има нови модерни ваксини - чудя се доколко са подходящи за реваксинация, когато първоначално са бити други.
Ще я реваксинираме май месец.
Почвам усилено да чета, но исках да помоля - ако има нещо специално, което трябва да вземем предвид - да споделите.
Също така не съм наясно - ваксините, които са безплатни - не са от модерните - нали? Как функционира точно с педиатрите, ако купиш друга ваксина?

Извинявам се за сигурно тъпите въпроси, но записах децата миналата седмица за първи път при педиатър, голямата не ми беше боледувала последните 3 години (преди това си имахме педи в Австрия) и някак си все избутвах момента - докато се роди бебо Simple Smile - та си нямам никаква идея как се процедира и ще съм благодарна за съвети Simple Smile

# 1 764
  • София
multimodal, нали всички вече разбрахме къде се пише "за" и къде - "против" ваксините...

Статистиките с урежданията са от преди години, не плаши майките! Съвременните ваксини не носят рисковете, на който вие "стъпвате", когато стряскате хората!

ПП. Препоръчвам на всички майки да почетат известно време в темата против ваксините, така ще могат да си обяснят сектантското упорство на определени никове да бродят из всяко кътче на форума и да въртят една и съща плоча с изтъркан репертоар... После говорете с някой специалист, защото теориите имат линкове и звучат правдоподобно, но всъщност информацията е представена по категорично манипулативен начин. Лично мнение от наблюдение.  Peace

ПП1. Ако детето ви има неразположение от какъвто и да е характер и го споделите във форума, има голяма вероятност да предприемат съчувствена атака, която да ви доведе до вярването, че проблемите на детето ви са всъщност "ужасна последица от ваксините".  Outta Joint Не се поддавайте, а търсете специалисти!

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 14:18 от ivonska

# 1 765
multimodal, нали всички вече разбрахме къде се пише "за" и къде - "против" ваксините...

Статистиките с урежданията са от преди години, не плаши майките! Съвременните ваксини не носят рисковете, на който вие "стъпвате", когато стряскате хората!

Дай данни. Статистиката е важна - от нея се определя епидемиологичната обстановка в страната и нуждата от ваксини. Инцидентен случай не може да бъде показателен какъв риск има за едно дете. Аз ли плаша майките или докторите и пресата?  Sunglasses

Чела ли си, и по принцип четеш ли, листовките на ваксините - какво съдържат..?
Кое не носи рискове, това че са безклетъчни някои, за разлика от старите ваксинини ли?  Laughing

П.П. Препоръките ти са много интересни. Simple Smile
Аз бих добавила да са за подробно информиране, а не изцяло осланяне на който и да е интернист.  Peace

Често се пропускат реакциите на ваксини, като не се свързват "неразположенията" със скорошното им поставяне.
Така се манипулират и статистиките.

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 14:52 от multimodal

# 1 766
  • София
Моля те, не търси поле за изява... Имате си една цяла, огромна тема, където вече няма нови жертви да ви вярват ли?...

# 1 767
Цитат
според статииите въоще не е ясно от какъв точно менингит е починало дето... аз лично дълбоко се съмнявам дали са типизирали причинителя. едно е ясно при навреме поставена диагноза детето можеше да бъде спасено
Много точно bowuu

Ивонска,
вместо да спамиш темата на Бьрди с личното си мнение,което всички знаем,дай някаква ценна информация ЗА ваксините.Например изкарай да про4етем риск полза анализ на някоя ваксина.С това ще помогнеш на майките,които тьрсят отговори какво да сложат. Peace

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 09:41 от Christian

# 1 768
Birdie, благодаря за подробната информация НО аз питах за дозите ваксини (ваксинация и реваксинация) именно защото сме ПРЕМИНАЛИ възрастта за традиционната схема, която описваш.
Решили сме да му направим ваксини за менингит, пневмокок и хемофилус. Синът ми е на 1 г. и 3 м.
За менингита разбрах, че е препоръчително да направим 2 дози. През колко време? В смисъл, ако я направим първата доза сега (през месец април), кога да сложим втората?

Как да процедираме за пневмокока и хемофилуса? И при тях ли е препоръчително да са две? Кога да се направят другите дози, ако има такива?

След като сме решили да направим 3 ваксини как правилно да ги разположим във времето? В смисъл с коя да започнем? (всъщност вече сме си поръчали за менингита) Коя да е втората и след колко време да я направим?

# 1 769
Без значение е редът, стига да спазвате минималното разстояние между две дози.

За 15м възраст:

*Превенар- две дози на минимум 2 месеца една от друга
*Акт-Хиб-две дози през минимум два месеца една от друга.
*За менингококовата тип С- две дози, като втората е добре да поставите около 23-24м възраст.

Общи условия

Активация на акаунт