Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 792
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
Ивонска,
вместо да спамиш темата на Бьрди с личното си мнение,което всички знаем,дай някаква ценна информация ЗА ваксините.Например изкарай да про4етем риск полза анализ на някоя ваксина.С това ще помогнеш на майките,които тьрсят отговори какво да сложат. Peace

O, трогателно е желанието да манипулираш в своя полза, но нали знаеш, че аз не блея в твоето стадо...   Peace
Все пак, вие оквичахте форума как мястото ми не е във "вашата" тема и ето - тук съм! Но ви научих номерата... Това ли не желаеш да споделя на другите???? Аз мисля, че за тях е важно! Вече промихте мозъка на една майка, че най-простата дехидратация на детето и е "ужасна последица от ваксините". Тук майките ваксинират, трябва да знаят за опасността да ги изманипулирате в полза на сектантската си кауза... И това Е по темата!  Peace

# 1 771
Здравейте, Бърди, миналата седмица сложихме превенар на втория ми син, няколко дни преди да навърши шест. Много често прави стрептококови инфекции и лекарят ни го препоръча. Миналата година слагахме превенар на бебчето ми по стандартната схема (скоро му предстои последната имунизация с превенар) и мога да кажа, че нито веднъж не се зарази от брат си, който се скъса да боледува тази зима. След около месец ще сложим и противоменингитна ваксина. Докторът ми каза, че препоръчва Менинго А+Ц. Има ли разлика между нея и Акт Хиб. Вие коя бихте препоръчали.

След превенара миналата седмица детето вдигна 38 градуса, но лекарят ме беше предупредил за това, така че дадох нурофен и не се притесних особено. Надявам се ваксината да е от полза, макар че е над 5 г. Наистина имахме сериозен проблем с постоянното боледуване, въпреки всичките ми старания да го закалявам, да го водя по планини и морета, да се храни здравословно и тн. Хомеопатията пък изобщо не помогна, макар че два месеца се борихме с нея. Смятате ли, че ще има полза от ваксината, след като сме над 5 г,?

Благодаря ви предварително за съветите. Имам голямо доверие на лекаря ни и не ви питам, защото се съмнявам в него, а защото обичам да чуя и второ мнение.

# 1 772
Да, дадените съвети са адекватни и добри.
Акт-хиб и Мениго А+С са две различни ваксини и са за различни неща.
Да, ще има полза от Превенар, макар и късно направена.

Превенар е революционна ваксина.

# 1 773
Имам следното питане за Превенар .. за какъв период от време се изгражда защитата срещу менингит и пневмококи ? Само до 5 год възраст ли или до живот

# 1 774
  • Sofia
Здравейте!
Моля ви за съвет - бебчето ми е на почти 3 месеца. Трябваше да ни бият първата ваксина Пентаксим (такава реших да сложа) миналата седмица, но тъй като имаме задна хрема предизвикана от стафилококи в нослето, отложихме за след оздравяването. Тъй като хремата не мина от Бактробан и Коларгол, вчера се обърнах към хомеопат и 2-3 дни ще се лекуваме с хомеопатично лекарство и ако всичко е наред 2-3 дни по-късно ще слагаме ваксината.
Та въпросите ми са два:
1. проблем ли е, че забавихме ваксината?
2. хомеопатът ми предложи да вземем в деня на ваксината Tuija - като подготовка, преди ваксинацията и вечерта след нея. Също така ми каза за температура до 39 градуса (ако има реакция след ваксината) да не давам нищо  newsm78 Все пак за такова малко бебе това удачно и е...?
Благодаря предварително!!!

# 1 775

Много ви благодаря.
И последен въпрос: Според вас, добре ли е на вече 6-годишния освен Менинго, да поискам и Акт-Хиб? Същият въпрос се отнася и за малкият (той е на година и 4 месеца, сега му предстои последна пентаксим, след 3 месеца последна превенар). После да слагаме ли и Акт-Хиб и Менинго А+Ц и как да се дозират според вас.

Значи да уточня въпроса:

1. За току-що навършилият 6-години Константин (много боледуващ) с наскоро сложен превенар, предстои Менинго А+С, да сложим ли и Акт-Хиб и пак ли само една доза?

2. За Калоян на 1 година и 4 месеца, ваксиниран навреме с всички задължителни (Пентаксим) плюс допълнително превенар (първо по ваш съвет, впоследствие горещо подкрепен от личния педиатър), по каква схема Акт Хиб и Менинго АС и дали и двете или само едната, дали пентаксим покрива Акт Хиб или не (като все още му предстои последна пентаксим и после последна превенар), така че другите ваксини ще трябва да се слагат най-рано след 3-4 месеца.

Още веднъж ще напиша заради майките, които се колебаят за превенара - Калоян (бебето) имаше стрептококова инфекция в носа месеци, месеци наред, лекувахме я с капки, после с хомеопатия, после и с антибиотици, упорито се появяваше и постоянно беше хремав. След две ваксини превенар (може би месец по-късно се усети ефекта) - никакви стрептококи, цяла зима не е боледувал, а е в постоянен контакт с брат си Косьо, който не се спря да боледува, включително скарлатина, включително упорити две ангини. От личен опит виждам ИЗКЛЮЧИТЕЛНО положителния ефект на Превенар, поне при моите деца разликата е огромна. Сигурно е възможно да има странични ефекти при някои дечица, което е ужасно, но нима антибиотиците, с които се налага да тъпча големия нямат странични ефекти? Или тези постоянни боледувания, които понася и не може да ходи на градина и да се забавлява като другите деца? Извинявайте за спама, но като чета постоянни критики за ваксините, просто се почувствах длъжна да споделя своя опит с превенар.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 09:44 от Stella Maria

# 1 776

В НАРЕДБА № 15 ОТ 12 МАЙ 2005 Г. ЗА ИМУНИЗАЦИИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ можеш да прочетеш повече за приложението на ваксините и сроковете за поставянето им.

Специално се обръщам към Ивонска - препоръчително е да я прочетеш и ти, особено противопоказанията и необичайните реакции. После може да наричаш който ти падне "сектант", не че особено ми пука от твоето мнение.  Laughing
Цитат
Тук майките ваксинират, трябва да знаят за опасността да ги изманипулирате в полза на сектантската си кауза... И това Е по темата! 

Не драга, майките трябва да знаят всички опасности, произтичащи от (или липсата) на ваксини. Вкл. статистически данни за епидемиологичната обстановка в страната и за постваксиналните реакции. Това в Европа се нарича "информирано съгласие" и  се удостоверява лично, с подпис.  Peace

# 1 777
Здравейте!
Моля ви за съвет - бебчето ми е на почти 3 месеца. Трябваше да ни бият първата ваксина Пентаксим (такава реших да сложа) миналата седмица, но тъй като имаме задна хрема предизвикана от стафилококи в нослето, отложихме за след оздравяването. Тъй като хремата не мина от Бактробан и Коларгол, вчера се обърнах към хомеопат и 2-3 дни ще се лекуваме с хомеопатично лекарство и ако всичко е наред 2-3 дни по-късно ще слагаме ваксината.
Та въпросите ми са два:
1. проблем ли е, че забавихме ваксината?
2. хомеопатът ми предложи да вземем в деня на ваксината Tuija - като подготовка, преди ваксинацията и вечерта след нея. Също така ми каза за температура до 39 градуса (ако има реакция след ваксината) да не давам нищо  newsm78 Все пак за такова малко бебе това удачно и е...?
Благодаря предварително!!!
1. Не
2.Не давайте на бебето "илачи". Никакви "подготовки" преди ваксинация НЕ СА нужни.

# 1 778

Много ви благодаря.
И последен въпрос: Според вас, добре ли е на вече 6-годишния освен Менинго, да поискам и Акт-Хиб? Същият въпрос се отнася и за малкият (той е на година и 4 месеца, сега му предстои последна пентаксим, след 3 месеца последна превенар). После да слагаме ли и Акт-Хиб и Менинго А+Ц и как да се дозират според вас.

Значи да уточня въпроса:

1. За току-що навършилият 6-години Константин (много боледуващ) с наскоро сложен превенар, предстои Менинго А+С, да сложим ли и Акт-Хиб и пак ли само една доза?

2. За Калоян на 1 година и 4 месеца, ваксиниран навреме с всички задължителни (Пентаксим) плюс допълнително превенар (първо по ваш съвет, впоследствие горещо подкрепен от личния педиатър), по каква схема Акт Хиб и Менинго АС и дали и двете или само едната, дали пентаксим покрива Акт Хиб или не (като все още му предстои последна пентаксим и после последна превенар), така че другите ваксини ще трябва да се слагат най-рано след 3-4 месеца.

Още веднъж ще напиша заради майките, които се колебаят за превенара - Калоян (бебето) имаше стрептококова инфекция в носа месеци, месеци наред, лекувахме я с капки, после с хомеопатия, после и с антибиотици, упорито се появяваше и постоянно беше хремав. След две ваксини превенар (може би месец по-късно се усети ефекта) - никакви стрептококи, цяла зима не е боледувал, а е в постоянен контакт с брат си Косьо, който не се спря да боледува, включително скарлатина, включително упорити две ангини. От личен опит виждам ИЗКЛЮЧИТЕЛНО положителния ефект на Превенар, поне при моите деца разликата е огромна. Сигурно е възможно да има странични ефекти при някои дечица, което е ужасно, но нима антибиотиците, с които се налага да тъпча големия нямат странични ефекти? Или тези постоянни боледувания, които понася и не може да ходи на градина и да се забавлява като другите деца? Извинявайте за спама, но като чета постоянни критики за ваксините, просто се почувствах длъжна да споделя своя опит с превенар.
"Превенар" е революционна ваксина. Толкова деца се спасиха-най-вече отити, пневмонии в ранна детска възраст.

1. Не е практика да се слага Акт-Хиб на деца над 5г възраст. С оглед ужасите из Бг детски градини обаче, може да обсъдите да я поставите. Ваксината има показания и за по-голяма възраст, ако определени условия са налице. Само една доза Акт-хиб се прави за деца, които получават първа доза над 15м възраст (15м до 5год възраст).

Менинго А+С не е ваксина за деца под 2-3-4 годишна възраст! За тази възрастова група е НейсВак-С. В "Пентаксим" има Акт-Хиб->> просто довършете схемата.

# 1 779
Цитат
Не драга, майките трябва да знаят всички опасности, произтичащи от (или липсата) на ваксини. Вкл. статистически данни за епидемиологичната обстановка в страната и за постваксиналните реакции. Това в Европа се нарича "информирано съгласие" и  се удостоверява лично, с подпис.  Peace
Не ми е известно да се подписва който и да е при ваксинация в Гърция. Освен аз, в книжката на детето, че ваксината е направена.

# 1 780
  • Sofia
Благодаря за отговора!
А какво ще ме посъветвате за даването на лекарство за температура след ваксината (ако вдигне такава). Наистина ли да изчакам да стане по-висока и тогава да дам нещо? Дано да не вдигне! Praynig

# 1 781
Не ми е известно да се подписва който и да е при ваксинация в Гърция. Освен аз, в книжката на детето, че ваксината е направена.

Задължителни ли са всички имунизации в Гърция?
Устно ли се дава съгласието и искат ли отказът да е в писмена форма?

За Германия ми казаха, че в родилното се предоставя на родилката възможност да подпише информирано съгласие за всички медицински процедури по нея и детето (вкл. имунизации), като за всяка се поставя отделено подпис. У нас в родилното се подписва едно за всички процедури за майката и детето в пакет - т.е. няма възможност да откажеш БЦЖ в първите 48 ч. след раждането, ако примерно искаш да го отложиш..  Confused И изобщо - ако не си съгласен с някоя от манипулациите, трябва да си раждаш у дома.

# 1 782
  • София
...
Менинго А+С не е ваксина за деца под 2-3-4 годишна възраст! ...

Защо? Аз днес ще я слагам на детето (2 г. и 4 м.).

Акт-Хиб има.

# 1 783
Dokoлкото ми е известно и в Гьрция има едно малко листче,което се подписва от родителя,когато детето идва за ваксинация.Но може и да е станало само устно сьгласие...което в последствие няма как да се докаже дали се е случило за сьжаление...
Педиатьрьт е дльжен да обясни преди ваксинация всичко,но дали го правят..не мога да кажа.
Мулттимодал,
И тук е така,с обща бележка за вси4ки манипулации,но има поле,кьдето да напишеш сам какво не позволяваш.Така или ина4е ваксини в родилното няма,а едва на 3 месец при педиатьра.
А при раждащи амбулантно и които веднага си трьгват...как става процедурата с БЦЖ...

Ивонска,поне да имаше малко медицински знания...предизвикваш в мен само снизхождение. Peace

# 1 784
И тук е така,с обща бележка за вси4ки манипулации,но има поле,кьдето да напишеш сам какво не позволяваш.
Точно това имах предвид - че можеш за всяка манипулация отделно да откажеш и да се впише, че не си съгласен. В България не е така - всичко е в пакет и изобщо е една формалност, защото по закон имунизациите са задължителни. Иска се писмен отказ и подлежиш на санкции. Демокрация, няма що..  Wink

Общи условия

Активация на акаунт