Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 814
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 785
ivonska отново биде хвърлена в шах. Ми сега??

В България ще се окаже, че е по-добре да не слагаш ваксини изобщо, щото с нивото на родната педиатрия, можеш само да загазиш.

# 1 786
  • Пловдив
...се обърнах към хомеопат и 2-3 дни ще се лекуваме с хомеопатично лекарство и ако всичко е наред 2-3 дни по-късно ще слагаме ваксината.
.....
2. хомеопатът ми предложи да вземем в деня на ваксината Tuija - като подготовка, преди ваксинацията и вечерта след нея. Също така ми каза за температура до 39 градуса (ако има реакция след ваксината) да не давам нищо  newsm78 Все пак за такова малко бебе това удачно и е...?

Според мен, правилно ти е предложил хомеопата и е добре да го послушаш, ако си решила да ваксинираш.
И според нашата хомеопатичка така се процедира. Ако слагаме ваксини.  Wink

# 1 787
...
Менинго А+С не е ваксина за деца под 2-3-4 годишна възраст! ...

Защо? Аз днес ще я слагам на детето (2 г. и 4 м.).

Акт-Хиб има.
Защото е полизахаридна. А те изобщо не работят до около 3-4 годишна възраст.

# 1 788
...се обърнах към хомеопат и 2-3 дни ще се лекуваме с хомеопатично лекарство и ако всичко е наред 2-3 дни по-късно ще слагаме ваксината.
.....
2. хомеопатът ми предложи да вземем в деня на ваксината Tuija - като подготовка, преди ваксинацията и вечерта след нея. Също така ми каза за температура до 39 градуса (ако има реакция след ваксината) да не давам нищо  newsm78 Все пак за такова малко бебе това удачно и е...?

Според мен, правилно ти е предложил хомеопата и е добре да го послушаш, ако си решила да ваксинираш.
И според нашата хомеопатичка така се процедира. Ако слагаме ваксини.  Wink
Не давайте "илачи" на децата си. Бъдете съвременни и образовани индивиди.
Не потъвайте в балканска мизерия, мистицизъм и суеверия.

# 1 789
Благодаря за отговора!
А какво ще ме посъветвате за даването на лекарство за температура след ваксината (ако вдигне такава). Наистина ли да изчакам да стане по-висока и тогава да дам нещо? Дано да не вдигне! Praynig
Парацетамол се дава. Нурофен-над 6м възраст, може да се даде също.

# 1 790
Не ми е известно да се подписва който и да е при ваксинация в Гърция. Освен аз, в книжката на детето, че ваксината е направена.

Задължителни ли са всички имунизации в Гърция?
Устно ли се дава съгласието и искат ли отказът да е в писмена форма?

За Германия ми казаха, че в родилното се предоставя на родилката възможност да подпише информирано съгласие за всички медицински процедури по нея и детето (вкл. имунизации), като за всяка се поставя отделено подпис. У нас в родилното се подписва едно за всички процедури за майката и детето в пакет - т.е. няма възможност да откажеш БЦЖ в първите 48 ч. след раждането, ако примерно искаш да го отложиш..  Confused И изобщо - ако не си съгласен с някоя от манипулациите, трябва да си раждаш у дома.
Гърция е демократична държава-ако не искат да ваксинират-не искат. Не са нужни подписи, заявления и т.н. Бг комунистико-социалистически трикове. Имам сестра в офиса-заявяват че не искат, аз го вписвам в моята документация пред свидетел и това е. Случвало ми се е за толкова години само 1 път.

Болничните процедури по информирано съгласие са друго нещо.
Тук в болници се ваксинира само най-бедната и недоимаща част от населението-албански емигранти, най-вече.

Знам как е в Бг. Знам за всичките тези "патенти"-бедна държава, бедна, мизерна. Не по пари, а по дух, манталитет. Надявам се не всички да са така. Надявам се... с тази надежда ще си и отида един ден.

# 1 791
  • София
ivonska отново биде хвърлена в шах. Ми сега??

В шах бях, когато се подведох да мисля срещу ваксинирането... Сега знам на кого и доколко да се доверя. Съжалявам, че те разочаровах. Опитай пак.

# 1 792
Знам как е в Бг. Знам за всичките тези "патенти"-бедна държава, бедна, мизерна. Не по пари, а по дух, манталитет. Надявам се не всички да са така. Надявам се... с тази надежда ще си и отида един ден.
А имате ли нформация как е в Кипър по отношение на ваксините? Слагат ли масово в родилното, осъвременен ли им е календара, задължителни ли са?

Да, здравна система у нас няма, абсолютно безхаберие - обърнаха лекарите на търговци, по-читавите емигрираха, а другите му търсят колая..
Затова битуват всякакви в това съсловие, а като няма и закони, които да ги спрат.. Whistling
В момента има нови войни между лекари и фармацевти - кой да продава новите поликомпонентни ваксини, които не се поемат от НЗОК. Никой не повдига въпроса да се финансират дори частично от държавата. Борба за големия пай, за хората никой не мисли. ooooh!

В шах бях, когато се подведох да мисля срещу ваксинирането... Сега знам на кого и доколко да се доверя. Съжалявам, че те разочаровах. Опитай пак.
Много е важно да имаш доверие, да.., досетихме се за какво иде реч по въпросите ти към Бърди..  Simple Smile

# 1 793
Простете, моята задача тук е да помагам с каквото мога хората да си ваксинират децата правилно.
Не мога да разреша тежките и нерешими проблеми на Бг здравеопазване.
От друга страна, не бих желал да ми пишете в темата неща без пряка връзка, подбуждащи към безсмислени спорове и препирни.
В това, което пишете, има много истини, които и аз знам и следя. Но Вие имате неправилна представа, която се гради на Бг "преживявания". Които по същество са толкова извратени, неправилни, алогични, че нямат аналог в Европейската действителност. И които Вие генерализирате в представа че "навсякъде е така". Не, не е. Независимо че има разлики и във вида на употребяваните ваксини (за страните от ЕС) , и в схемите, ваксинационните практики са солидно базирани и утвърдени.

Моята увереност във ваксините е увереност на практик.
Вашата увереност в несигурността на ваксините е плод на прочетено.
Има голяма разлика между двете.
Освен това, Вашите представи за ваксините са почерпани от Бг ваксинационна действителност,която е пълна с безумни гафове, погрешни практики и незнание.
Но това не прави ваксините по-опасни. Нито ги прави  по-малко резултатни. За цивилизования свят, който следва практиките както трябва (даже и в Бг).
Това че днешното Бг медицинско съсловие в 70-80% е тотално корумпирано и аморално е факт. Но това е другият край на "махалото" на 50 години лошо заплащане, манталитет на "кутията с бонбони", тотално игнориране на лекаря като професионалист и част от обществото, продукция на "орди" лекари с ниска квалификация и от това обезценяване на съсловието.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 20:12 от Birdie

# 1 794
Простете.   bouquet

# 1 795
  • София
...
Много е важно да имаш доверие, да.., досетихме се за какво иде реч по въпросите ти към Бърди..  Simple Smile

Сещайте се вие; аз се сетих навреме, че човек не бива да се предоверява на форума... Трябва и акъл.  Wink

# 1 796
Цитат
Освен това, Вашите представи за ваксините са почерпани от Бг ваксинационна действителност,която е пълна с безумни гафове, погрешни практики и незнание
Моите не са. В така наречените *цивилизовани страни* убиха много деца с ваксини,които махнаха по кьсно от пазара.
Сьщо сьм практик и свидетел на много увредени деца.За щастие знам добре и основата,което още повече ме вбесява.

Цитат
Трябва и акъл
Е тук вече те подкрепям с две рьце.  bowuu

# 1 797
  • София
Моите не са. В така наречените *цивилизовани страни* убиха много деца с ваксини,които махнаха по кьсно от пазара.

Да, преди 30 години...

# 1 798
Бърди, наистина съжалявам, че се разводнява темата ви, но все пак тя е за ваксините, а и тук наистина е проблематично.  Confused
Предварително се извинявам.   bouquet

Да, преди 30 години...

Днес също. Можеш сама да се убедиш с абсурдната спекулация да се ваксинират невръстни деца в предпубертета с HPV ваксина (основно тази на Merk) под предтекст, че ще се предпазят от рак на маточната шийка. Тази ваксина е спряна за прилагане в "белите страни" заради многото реакции, смъртните случаи, недостатъчната ефективност (4 щама от общо познатите над 70) и огромния риск. Прилага се в страните от 3-тия свят и емигрантите в САЩ (задължителна е) като 4-ти етап от изпитанията. У нас в училищата ваксинират момиченца на 10г., като изпращат на родителите декларации с изопачена информация и липса на други данни, за подпис. Имунизациите се извършват от училищния лекар. Последното, което четох е, че подлежат на имунизации и момчетата, защото са в основата на полово предаваната болест.  ooooh!

Това само доказва в каква абсурдна държава живеем!

# 1 799
  • София
Тази ваксина не ме касае в момента; за сега знам, че Превенара не води до аутизъм! Както и Акт-Хиб. И другите.

Общи условия

Активация на акаунт