Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 730
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 845
Birdie, за неправилна употреба, съхранение и всичко останало кой отговаря?
За първото са лекарите, нали така? А защо не си вършат работата съвестно??? И не поставят ваксините където трябва и както трябва?
И искам да уточня, че това не е опит за заяждане, влизане в спор, или нещо подобно.
Просто ми е интересно защо хора, които трябва да си вършат работата и от тях зависи понякога буквално, понякога не чак толкова живота на хората, не го правят както трябва.

Не, не желая да навлизам в никакви полета, нито воювам с държава, или когото и да било друг.
Изразявам лично мнение и позиция, не влизам и в спорове.

tonev, не съм се обръщала лично към Вас доколкото си спомням.
Ако имате да направите някакъв коментар към мнението ми, направете го. Дали ще бъдете мил, или не, това си е Ваше решение.
Обърнах се към Birdie и той ми отговори. Аз съм доволна от отговора му.

# 1 846
  • София
И на мен ми е интересно това с биенето в гръбчето.И двете ми деца са родени в София и нямат ваксина,бита в гръбчето.Педиатъра ми каза,че това не се практикува от много години.Малката беше на две годинки,когато заминахме за друг град и там и правиха реваксинации.И педиатърката искаше да ги бием в гръбчето.Отказах.Увещаваше ме,че така се понасяла по добре ваксината и подобни.Не се съгласих естественно.Та откъде толкова различни мнения в една и съща държава не разбирам?!
За хепатит Б да попитам.При втората бременност ми откриха пол австралийски антиген.Правиха ми допълнителни изследвания,оказа се,че съм само носител.Биха на бебето ваксината веднага след раждането.Но друго не са и били..имуноглобулини ли бяха,по напред четох.Дали трябва нещо по специфично да се прави сега,децата ми вече са големички?

# 1 847
отговориха ви коректно... аз не бих бил толкова мил... никога не сте виждали тетанус нали? 

Въпрос и към Тонев и Бърди,
Ваксината срещу тетанус не трае ли точно 1 месец? Защото отвсякъде ни казват, когато имате дълбока рана трябва незабавно да ви поставят отново ваксина против тетанус.
Ако майката е решила да не слага тази ваксина, риска й остава само коклюша (дифтерия в БГ не се е срещала май от 83 год), а тетануса излиза че не важи?

# 1 848
Имунитета от ваксина за тетанус трае между 5 и 10 години.

# 1 849
Добър вечер.  bowuu

Имам един въпрос. Извинете ме, ако сте го разисквали.   bouquet

Тази седмица мисля да поставят на детето ми Преванар. Да му правя ли кръвни изследвания? Забравих да питам педиатърката му. Слагали са му всички ваксини по имун. календар на РБ, като заместваха някои с Пентаксим. Освен Преванар, има ли други препоръчителни ваксини (или по-точно: ваксини задължителни в ЕС, но не и в България)? Педиатърката ми говореше и за още една, може би за пневмонии  Rolling Eyes, но в момента не мога да си спомня.  Crossing Arms

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 00:58 от Ин@

# 1 850
Д-р Бърди,

Ще пътуваме с малкия в Югоизточна Азия и по-специално Индия. Може би престоя ни ще е дълъг. Вие какви ваксини бихте препоръчали? Досега са сложени Пентаксим - 3 дози, Превенар - 2 дози, близките месеци ни предстои да се сложат съответно 4 и 3 дози. Имаме разбира се и Хеп. Б и БЦЖ.
Зависи и къде ще пребивавате.

# 1 851
Birdie, за неправилна употреба, съхранение и всичко останало кой отговаря?
За първото са лекарите, нали така? А защо не си вършат работата съвестно??? И не поставят ваксините където трябва и както трябва?
И искам да уточня, че това не е опит за заяждане, влизане в спор, или нещо подобно.
Просто ми е интересно защо хора, които трябва да си вършат работата и от тях зависи понякога буквално, понякога не чак толкова живота на хората, не го правят както трябва.

Не, не желая да навлизам в никакви полета, нито воювам с държава, или когото и да било друг.
Изразявам лично мнение и позиция, не влизам и в спорове.

tonev, не съм се обръщала лично към Вас доколкото си спомням.
Ако имате да направите някакъв коментар към мнението ми, направете го. Дали ще бъдете мил, или не, това си е Ваше решение.
Обърнах се към Birdie и той ми отговори. Аз съм доволна от отговора му.

Ако някой Ви повреди колата поради лош ремонт, това ще ли да е причина да намразите марката на колата си?
Ваксините са ефективни, проучени и с минимални странични ефекти от десетилетия.
Това че в Бг не знаят да ги правят, не ги познават, и с това настройват родителите против ваксинациите, ваксините ли са виновни?

Вие пък търсете тези, които ще свършат работата коректно, точно.
Не чакайте от "държавата", "касата" и т.н. Не е Германия държавата. А на "бате Бойко".

# 1 852
И на мен ми е интересно това с биенето в гръбчето.И двете ми деца са родени в София и нямат ваксина,бита в гръбчето.Педиатъра ми каза,че това не се практикува от много години.Малката беше на две годинки,когато заминахме за друг град и там и правиха реваксинации.И педиатърката искаше да ги бием в гръбчето.Отказах.Увещаваше ме,че така се понасяла по добре ваксината и подобни.Не се съгласих естественно.Та откъде толкова различни мнения в една и съща държава не разбирам?!
За хепатит Б да попитам.При втората бременност ми откриха пол австралийски антиген.Правиха ми допълнителни изследвания,оказа се,че съм само носител.Биха на бебето ваксината веднага след раждането.Но друго не са и били..имуноглобулини ли бяха,по напред четох.Дали трябва нещо по специфично да се прави сега,децата ми вече са големички?
Разликата е от това че София НЕ Е България.
Медицината в София и донякъде Варна,Пловдив е сносна.
Останалото е трагедия. Особено трагично е положението в Бургас, например.

Изследвайте децата си за Австралийски антиген. И изобщо пълен профил за Хепатити.

# 1 853
отговориха ви коректно... аз не бих бил толкова мил... никога не сте виждали тетанус нали? 

Въпрос и към Тонев и Бърди,
Ваксината срещу тетанус не трае ли точно 1 месец? Защото отвсякъде ни казват, когато имате дълбока рана трябва незабавно да ви поставят отново ваксина против тетанус.
Ако майката е решила да не слага тази ваксина, риска й остава само коклюша (дифтерия в БГ не се е срещала май от 83 год), а тетануса излиза че не важи?
Не, не трае 1 месец.
Когато детето е с рана, има протокол как се действа в зависимост от броя предишни направени дози, както и в зависимост дълбочината и замърсяването на раната.

Останалите Ви изводи са наивни. Простете.
Ваксинирайте детето правилно-сметнете какво сте направили и какво Ви остава още.

# 1 854
Добър вечер.  bowuu

Имам един въпрос. Извинете ме, ако сте го разисквали.   bouquet

Тази седмица мисля да поставят на детето ми Преванар. Да му правя ли кръвни изследвания? Забравих да питам педиатърката му. Слагали са му всички ваксини по имун. календар на РБ, като заместваха някои с Пентаксим. Освен Преванар, има ли други препоръчителни ваксини (или по-точно: ваксини задължителни в ЕС, но не и в България)? Педиатърката ми говореше и за още една, може би за пневмонии  Rolling Eyes, но в момента не мога да си спомня.  Crossing Arms

*Превенар
*Хеп А
*противоменигококова тип С

# 1 855
Д-р Бърди,

Ще пътуваме с малкия в Югоизточна Азия и по-специално Индия. Може би престоя ни ще е дълъг. Вие какви ваксини бихте препоръчали? Досега са сложени Пентаксим - 3 дози, Превенар - 2 дози, близките месеци ни предстои да се сложат съответно 4 и 3 дози. Имаме разбира се и Хеп. Б и БЦЖ.
Зависи и къде ще пребивавате.
Ще бъдем в голям град в Южна Индия...

# 1 856
Аз също имам въпрос. Не се заяждам и моля да ми се отговори на въпроса конкретно   bouquet
Имам приятелка, чието детенце е с ДЦП... от момента, в който е диагностицирано (хлапето е било на няколко месеца, когато това е станало) е казано на родителите да не ваксинират детето с абсолютно нищо. Питам защо не се ваксинират деца с ДЦП ако са хубави ваксините и нямат странични реакции?

# 1 857

Не, не трае 1 месец.
Когато детето е с рана, има протокол как се действа в зависимост от броя предишни направени дози, както и в зависимост дълбочината и замърсяването на раната.

Останалите Ви изводи са наивни. Простете.
Ваксинирайте детето правилно-сметнете какво сте направили и какво Ви остава още.

Прощавам ви  Simple Smile Това което се опитвам да направя е да получа колкото се може повече информация преди да вземам решения за детето си. Намирам се на кръстопът, слагам ваксините, защото така трябва, но вътрешно не съм уверена съвсем дали това е правилно. Нямам идея да влизам в спорове. Като всяка майка и аз искам най-доброто за детето си, и искам това ми решение да е обосновано на възможно най-много информация, и за и против.
Ще съм ви благодарна ако ми разкажете за този протокол. Трудно ми е да изчета в рамките на няколко седмици теми от няколко години.
Това което написах е според нашата педиатърка и за тетануса и за дифтерията. Колко дълъг е в действителност периода през който ваксината пази и при положение че имаме 3 ваксинации с Пентаксим за момента, ако се случи дълбока рана пак ли трябва да я водя за ваксина?
Относно ваксинацитя с Дифтеткок (в случая тя не ме касае, защото сме сложили пентаксим) пак докторката ни каза, че в упътването на ваксината пишело да се поставя в гръбчето. Бихте ли обяснили и обосновали (съжалявам ако се повтарям) защо не трябва да се поставя там. Ще се радвам наистина на обяснение, а не на отговор от рода "защото така трябва" какъвто често получавам тук, независимо от въпроса който съм задала.

Имам още един въпрос. Пентаксим поставихме на дъщеря ми в 6, 8 и 9,5 месеца, а третата ваксинация против хепатит Б, на 11 месеца. Трябва ли да изчакаме преди ваксинацията с Приорикс, за да може да си "почине" малко организма й от ваксини. Какви са вашите наблюдения върху тази ваксина. Тя ме притеснява най-много и обмислям дали да не я откажа. Разкажете ми моля за Паротит Морбили и Рубеола. Прочетох малко, но впечатлението с което останах е че усложненията след тези болести (шарките) не се различават особено от тези на варицелата например. Рубеолата и Паротита също се срещат в детските градини, независимо от ваксинацията. Какво е обяснението ви за това. Колко дълго трае имунитета от тази ваксина?
Поста ми стана доста объркан, съжалявам, и се надявам да ме разберете и отговорите.

# 1 858
рубеола и морбили  http://en.wikipedia.org/wiki/Rubeola е едно и също и не се среща в детските градини и въобще в БГ. среща се в Индия и там ежегодно умират хора от нея. тетанус при ваксинирани и не ваксинирани пациенти протича много различно - лечението е много различно също. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83%D1%81 е една не лоша статия /предупреждавам че съдържа тежки кадри/. ако не е правена ваксинация срещу тетанус освен ваксината се прави и серумиране което е много тежка процедура, отделно се дава и антибиотик.
не е нужно детето да почива между ваксините, но може да оставите 7 - 14 дни между ММР и ПЕНТАКСИМ. паротит при деца ваксинирани след 2000г аз не съм виждал. отделно има един проблем в нашата схема за ваксинации в БГ... които може да компрометира ваксинациите... ама ние с Бърди като ги говорим тия неща никой не ни слуша....

пп. намерете си компетентен педиатър

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 13:49 от tonev

# 1 859
Аз също имам въпрос. Не се заяждам и моля да ми се отговори на въпроса конкретно   bouquet
Имам приятелка, чието детенце е с ДЦП... от момента, в който е диагностицирано (хлапето е било на няколко месеца, когато това е станало) е казано на родителите да не ваксинират детето с абсолютно нищо. Питам защо не се ваксинират деца с ДЦП ако са хубави ваксините и нямат странични реакции?
Няма такова нещо,просто.
Децата с ДЦП се ваксинират както всички останали.

Общи условия

Активация на акаунт